דיני תעבורה בתוך חניון של בית משותף

דיני תעבורה בתוך חניון של בית משותף

שלום
מבקש לשאול מספר שאלות בנושא הנדון:
1. האם בתוך חניון תת קרקעי של בית משותף (חניון משותף לשני בתים, סה"כ 90 דירות, לכל דירה לפחות מקום חניה אחד. סה"כ קרוב ל-130 מקומות, בשלושה מפלסים תת קרקעיים) חלים דיני התעבורה הרגילים ? האם ישנן החרגות ?
2. בנסיעה בכביש הררי כמדומני, בעבר ידעתי שקיים חוק שיש במקומות צרים זכות קדימה לרכב העולה בעליה [אלא אם כן יש תמרור המורה אחרת],
האם החוק שיש זכות קדימה לרכב עולה על פני רכב יורד תקף גם בתוך חניון תת קרקעי כנ"ל ?

אודה מראש על תשובה והסברים

shlang

New member
דיני תעבורה תקפים אבל לא נרשמים דוחות

לכן במקרה של תאונה יואשם הנהג שנסע בניגוד לחוקי התעבורה

דיני תעבורה בתוך חניון

שלום
תודה על התשובה.
הכוונה שלי היא לעשות "רענון" חוקים נכון ועדכני לדיירים, לפני תאונה, ולא חו"ח לאחריה . . . . . .
מה לגבי זכות הקדימה במקומות צרים ? ברור לי שזכות קדימה מקבלים ולא לוקחים,
אך עדיין בוודאי יש כללים נכונים ובלתי נכונים
תודה

דיני תעבורה תקפים

אם דיני התעבורה תקפים, לגרסתך,
בנושא עבירות שמצולמות במצלמות אבטחה במעגל סגור
האם ניתן להפנות סרט לטיפול המשטרה כדי שירשמו דוחות
לעבריינים לפני תאונות נזק, או נפגעים חו"ח,
והאם המשטרה תטפל בכך ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נראה לי שהמשטרה תטפל

מצלמות האבטחה כנראה לא עברו בדיקות ומשפטים שיאשרו אמינותם.
כידוע עבירת תנועה היא עבירה פלילית וכדי להרשיע בעבירה פלילית יש להוכיח אשמה מעבר לספק סביר ולא חלוקת אשמה באחוזים כפי שנעשה בדיני ביטוח למשל.
-
ויש פתגם בעניין: "אוי לרשע ואוי לשכנו"

creth11

New member
מצלמות למינהן אינן עדות העומדת בפני עצמה

כדי לפתוח חקירה מישטרתית בחשד לביצוע עבירה צריך המיתלונן להגיע ולהעיד ביפני חוקר על האירוע, מצלמה היא עדות משלימה לתלונה או במיקרים של חקירות סבוכות המצלמות הינן עדות מסייעת.
כך שהפניית סרט למישטרה ללא עד ראיה ומתן עדות בפני חוקר לא יהפוך לחקירה בעבירות קלות מסוג תנועה שהעונש המוגדר בחוק הוא מיזערי.
במיקרה נזק הדיון יהיה בדיני נזיקין ואז המצלמות יהיו עדות מסייעת אבל יש לזכור שבדיני נזיקין בד"כ אין אשם לא אשם אלה חלוקת אשמה ולפי חלוקת האשמה שתיקבע בפסק הדין יחולק כל הנזק .
נהיגה זהירה, אדיבות, סבלנות, אי לקיחת החוק וזכות הקדימה בכוח תמנע תאונה.

למעלה