דיסק מתנה למתנדב השנה

NSGISRAEL

New member
משהו קטן וירוק

קודם כל- יוזמה ברוכה. לא רק לתת קצת לאנשים שנתנו מעצמם, אלא גם לתת לאנשים רעיונות מה אפשר לעשות! כל הכבוד! הדבר העיקרי אותו אני עושה עכשיו זה שהקמתי את אתר טיפ ירוק, שהינו מאגר טיפים ירוקים. הגלישה והוספת הטיפים היא חופשית ובחינם, וכל אדם יכול לשאוף משם רעיונות איך להפוך את חייו למעט יותר ידידותיים לסביבה. (מאוד מומלץ כמובן להכנס ולהעיף במט) עוד דברים שעשיתי בעבר - התנדבות במחלקת ילדים של בית לוינשטיין לפני הגיוס (למשך כחצי שנה, פעמיים בשבוע) פעילויות התנדבותיות בבית הילל באוהיו בזמן לימודי שם עבודה עם ילד שסובל מPDD (אוטיזם) התנדבות בעמותת "חינוך לפסגות" הנותנת חיזוקים לימודיים ופעילויות פנאי לילדים מצטיינים מרקע סוציו-אקונומי נמוך. נועם גיל.

glitter8

New member
../images/Emo24.gifכל הכבוד! אפשר לשלוח עוד סיפורים|חיבוק

כמה מחמם את הלב לקרוא את כל סיפורי התרומה וההתנדבות, יש עוד כמה ימים עד לסיום הפעילות, אני שמחה על ההיענות הרבה, ועוד יותר על רוח ההתנדבות, מוזמנים להמשיך ולשתף אותנו ברוחב הלב שלנו כחברה ישראלית שכמוה אין בשום מקום בעולם!

שלום לכולם. אני בתפקידי

כסוג של מורה זוכר מעשה אחד במיוחד . הוריו של תלמיד בכיתה א ס``ה שהביה``ס החליט להרחיקו . החליטו בכל זאת להמשיך לשלוח אותו לביס``ה. הוא אכל שם פגיעות קשות מהילדים ומאי יחס של המורים. בקיצור מסכן. אני באמצע היום עברתי במקום וראיתי אותו באמצע יום שוכב על הרצפה ממרר בבכי ועדת ילדים עליו לקחתי אותו לחדר מורים הנחתי אותו על ברכי עד אשר נרגע (המצב ההגייני שלו בכלל לא היה במיטבו..) לאחר מכן זכה לשטיפת פנים מיוחדת ולסוכריה קטנה פלוס נשיקה עד אשר נרגע לחלוטין . (סיפור טרי)

razpg

New member
במשך כשנה התנדבתי בהוסטל

של אנשים מבוגרים עם פיגור שכלי.

ShirShir

New member
מעשה טוב שאני עושה בהשראת אתר תפוז../images/Emo43.gif

בכל פעם שיש לי בבית פריט/חפץ מיותר, שאינו בשימוש, או שפשוט החלפתי אותו בחדש, אני לעולם לא זורקת לפח כי אני יודעת שתמיד יש מישהו אי שם שזקוק לזה וזה עשוי לשמש אותו בשמחה. לכן, אני פונה לפורום "תפוז למען הקהילה" ומפרסמת שם מודעה של הפריט למסירה ושמחה להעביר הלאה למי שיבקש. אני ממליצה לכולם לנהוג כך - לתרום ולהעביר הלאה למי שצריך ולא לזרוק סתם לפח. בדרך זו העברתי בשנה האחרונה מחשב ישן, שידת טלוויזיה, מצלמה דיגיטלית שהחלפתי בחדשה ועוד בגדים וחפצים אחרים. אין דבר נפלא כמו להעלות חיוך על פניו של אדם אחד

ronit244

New member
מעשה טוב שעשיתי

אני גרה במושב קטן על גבול הצפון. אני אם ל-5 ילדים. בזמן מלחמת לבנון השניה המושב שלנו שקרוב מאוד לגבול היה כמעט נטוש. רוב התושבים עזבו את ביתם וברחו לדרום. אני ,בעלי ומשפחתי החלטנו שאנחנו לא עוזבים את הבית וזאת עקב שיקולים כלכליים. לילה אחד התדפקו על דלתנו 2 חיילים שיצאו מלבנון וביקשו אם אפשר לתת להם להתקלח בבתינו. להם ולעוד 3 חיילים שחיכו להם ברכב. בוודאי שהסכמנו מייד. שתבינו היה לילה המושב ריק ונטוש לחלוטין , המון קטיושות מתעופפות להן באזור ומלא בומים מסוללת התותחים שמוקמה בצמוד למושב. הם נכנסו להתקלח ובזמן שהם התקלחו הכנו להם ארוחת ערב. כמובן שהם שמחו מאוד והודו לנו מקרב לב על כך . לאחר מכן ראינו שהם מהססים ומסתודדים. שאלנו אותם מה קרה והם אמרו שלא נעים להם ואם אפשר שהם יוכלו ללון בביתנו ללילה אחד. כמובן שהסכמנו מייד ואף הוספנו ואמרנו שאנו מוכנים לארח אותם כמה שהם ירצו. הם כמובן שמחו מאוד. ואז הם נשארו להתארח אצלנו חודש שלם!!! שזה כולל סופי שבוע. ביום הם היו נכנסים ללבנון על מנת לחבור לגדוד שלהם ובלילה הם היו יוצאים מלבנון ומגיעים אלינו ואף לפעמים הם צירפו את חבריהם החיילים מהגדוד שהגיעו עימם מאובקים ועייפים ואנחנו דאגנו להם לארוחות חמות ומקלחות טובות. במשך הזמן נקשרנו מאוד לחיילים אלו וגם החיילים נקשרו אלינו ול-5 ילדינו. כשנגמרה המלחמה ונפרדנו בדמעות הם הבטיחו שיישארו עימנו בקשר. ואכן הם בקשר איתנו עד היום.

nirdo2002

New member
מעשה טוב מתמשך

1) לפני כ-4.5 שנים, אשתי ואני צירפנו למשפחתנו הקטנטונת כזוג צעיר ילדה קטנה וחמודה שסובלת מבעיות רבות, ומאז אנחנו מנסים כמשפחת אומנה לתת לה בית חם, תומך ואוהב אני יודע שזה רק טיפה בים ויש עוד ילדים רבים שזקוקים לבית חם, אבל לפחות נפש אחת הצלנו מגורל עגום. 2) כאן באתר תפוז יש פורום שנקרא "תפוז למען הקהילה", שבו באופן לא רשמי בן אדם עוזר לרעהו בבגדים, מזון יבש וכו'. אשתי כמרכזת בפורום הזה, ואני כעוזר מאחורי הקלעים מנסים כמיטב יכולתנו לעזור לאותם נזקקים שצריכים בגד חם ותנור לחורף, מזון וחיתולים לתינוקות, לעיתים מזון לשבת (כשמצליחים להשיג תרומות מקייטרינג) ועוד.

משה חפץ

New member
שלום אחרי זמן מה שלא הייתי פה

החלפתי כינוי (משה מושיקו), היום נראה לי שעשיתי מעשה טוב. מישהי מהישוב שלי גרושה ואם ל 7 התחתנה בשנית היום. למרות עייפות כתוצאה מעבודות שיפוצים בבית הגעתי לחתונה ולא נחתי לרגע (חוץ מהזמן שלא ניגנו). בקרוב אצלכם...

glitter8

New member
הי מושיקו

כיף שחזרת ומצווה גדולה לשמח חתן וכלה, אך הכוונה פהלמשהו אחר, ללכת לחתונה זה לא נחשב כמעשה התנדבותי למען הזולת... (אם היית אומר שמימנת את החתונה לזוג הנ"ל-אז אולי...
)

../images/Emo124.gif התחרות הסתיימה

הבחירה לא הייתה פשוטה וכל הסיפורים מאוד יפים ומרגשים ומתוכם נבחרו הזוכים בדיסק: ronit244 קרן 117 sarita4 הודעות נשלחו לזוכים. תודה לכל המשתתפים
@|

למעלה