דיקור סיני

דיקור סיני

שלום רב! אני מחפשת מטפל/ת בדיקור סיני אבל הבנתי שיש הרבה שרלטנים בתחום. לכן שאלתי היא, היכן אוכל למצוא מטפל/ת בדיקור סיני ולדעת בוודאות שהוא אמין ומוסמך להיות מטפל כזה (ולא דרך קופת חולים)? נ.ב. מהו טווח מחירים פחות או יותר לטיפול כזה (המבוצע בידי אדם שהואסמך לכך כמובן)?

RanLoel

New member
מטפל ברפואה סינית

שלום גברת שירזוביץ', הדרך הטובה ביותר למצוא מטפל היא כמובן מפה לאוזן. נדרשת עבודת תחקיר קלה מאוד. תשאלי חברים, משפחה, אנשים בסביבה הקרובה שלך. סביר שמישהו מהם מכיר מטפל מנוסה ויוכל להמליץ בפניך. בכל מקרה, בקשי לראות תעודה. אל תתביישי לשאול את המטפל היכן למד, כמה שנים הוא מטפל והאם יש לו נסיון בבעיה הספציפית שלך. טווח המחירים של הטיפול הוא רחב. החל מטיפולים בקליניקות הסטודנטים במכללות לרפואה משלימה שנעים סביב ה-50 ש"ח ועד למטפלים הוותיקים והמנוסים הלוקחים 400 ש"ח ויותר. בהצלחה, רן

תודה!

האם אכן מומלץ לעבור טיפול אצל סטודנטים שטרם הוכשרו באופן רשמי?

RanLoel

New member
טיפולי סטודנטים

לא צריכה להיות שום בעיה עם טיפולי סטודנטים. זה נכון שהטיפול מעט יותר מסורבל אבל הם בדרך כלל בשלבים הסופיים של הכשרתם ועובדים בהנחייה צמודה של קלינאי מנוסה.תלוי כמה מורכבת הבעיה ומה התקציב שלך.

אני בעצמי מנחה את קליניקת הסטודנטים

בתמורות, מזה ארבע שנים, ואני יכולה להמליץ בחום על העבודה שלהם שם! הם לא דוקרים שום נקודה בלי אישור, וכמובן לא רושמים צמחים בלי אישור ובדיקה מצד המנחים שלהם. את למעשה מקבלת את הנסיון של המנחים במחיר של סטודנט. החסרונות הם כמובן שזמן הדיקור יכול להיות קצת יותר ארוך ולעיתים קצת פחות "חלק" וזאת עקב הנסיון המועט, יחסית, שלהם. מצד שני, סטודנט נותן את הנשמה שלו על כל מטופל. הוא פותח ספרים וקורא, הוא חוקר ולומד ולעולם לא לוקח כמובן מאליו. אין לו נסיון להישען עליו - לטוב ולרע... אם את מעוניינת בקליניקת סטודנטים של תמורות את יכולה ליצור קשר איתי בפרטי. זה לא נחשב פרסום.. נכון?

האם טיפול מסוג זה מתאים

גם בתור מתנת יום הולדת? לאדם שנמצא בתקופה לחוצה וגם סובל מכאבי גב. אם שאולי כאשר מדובר במתנת יומולדת עדיף ללכת על טיפול ממישהו מנוסה יותר?

אם מדובר בטיפול חד פעמי, זה לא מתאים כיוון

שמדובר בסדרות של טיפולים. בקליניקות של סטודנטים, מכיוון שהתלמידים אמורים ללמוד מהם וללוות מטופלים הליך טיפולי שלם, לא מקבלים לטיפול חד פעמי. במידה ועוד לא מצאת מטפל/ת אשמח לשלוח לך בפרטי המלצות. היכן בדיוק את מתגוררת והאם תעדיפו שהטיפול יתבצע אצלכם בבית? (לעיתים זו אופציה אפשרית, אם כי מעט יותר יקרה). מזל טוב ובריאות לבן זוגך!

תודה רבה

אשמח לקבל המלצה בפרטי. אנחנו מתגוררים במרכז (כפר סבא- רמת השרון) אבל אפשרי גם לא באזור כיוון שבכל מקרה כנראה שבאותו יום נסע צפונה לטייל. הייתי שמחה שהטיפול יתבצע בביתו שברמת השרון אך רק אם המחיר מספיק הוגן.

RanLoel

New member
למען ההגינות...

אני למדתי במזרח מערב וגם שם היו ועדיין יש הרבה הצלחות בקליניקת הסטודנטים. גם במזרח מערב כל נקודה שנדקרת מאושרת מראש וכל צמח שנרשם עובר אישור של מטפל מנוסה, כמו גם ברידמן ובברושים ובכל קליניקת סטודנטים בכל מכללה רצינית בארץ, אני בטוח.

מטפל בדיקור סיני

שלום לך. אין טוב ממראה עניים. כמו בכל תחום אחר, צריך לנסות לאסוף מעט מידע על המטפל ולראות אם את מתחברת אליו. לא ניתן להמנע מלתת מעט אמון באנשים ובדרך בכלל על מנת להתקדם. ואם את מחפשת מטפל, תוכלי להתרשם באתר: www.nirizhaki.co.il אשמח כמובן לענות לך על שאלות נוספות או לייעץ. בנוגע למחיר, הספקטרום רחב מאוד מאוד, כפי שכתב לך רן, כל מקרה לגופו וכל מטפל יתן לך משהו מעט שונה משלו. בברכה, ניר.

RanLoel

New member
תזכורת

אין לפרסם בגוף הפורום. שמות ואתרים במסרים הפרטיים בלבד. תודה

ינוקא1

New member
באופן כללי

למרות שגם אני הייתי סטודנט והיו לי מטופלים ונהנתי לעבוד איתם , אני היום לא הייתי הולך לטיפולי סטודנטים - רק אם לא היתה לי ברירה. זה מהסיבה שאני חושב שכדי לטפל בצורה טובה המטפל צריך להביא בעיקר את עצמו ולהבשיל וזה קשה כאשר יש הנחיה. עם זאת יש גם לסטודנטים הצלחות יפות - לפעמים יותר מאשר למטפלים וותיקים. הם גם מאוד מרוכזים ב"קייס" שלהם. איך להבדיל בין שרלטנים ללא שרלטנים - זה מאוד פשוט. 1. מטפלים טובים בדיקור סיני צריכים ללמוד 4 שנים וצריכה להיות להם תעודה. זכותך המליאה לשאול "היכן למדת ?" ו"כמה זמן למדת ?". 2. וזה אפילו יותר פשוט - למטפל פעיל יש בדרך כלל ביטוח מקצועי - וזה חשוב שיהיה לו. חברות הביטוח בעצמן בודקות האם יש למטפל הסמכה של 4 שנים. כך שאם לאותו מדקר או מדקרת יש ביטוח אחריות מקצועית - זה מספיק. טווח מחירים בדרך כלל כ150 ש"ח לטיפול וצפונה. אם כי ניתן למצוא מרכזים של דיקור קהילתי (כמו זה שאני עובד בו בשדרות) שם זה זול יותר.

חולק עליך

הי יוסי, שנינו מגיעים מאותו המקום אז בטח חווית חוויות דומות, כשלונות והצלחות כאחד. אני ראיתי מטופלים אסירי תודה על השינוי שחוללו המטפלים הסטודנטים בהנחיית המרצים הממומחים כך שאני חושב שאתה עושה עוול לסטודנטים ולמטופלים שידם אינה משגת כאחד היכולים בהחלט לקבל טיפול מקצועי ונאות מידי המטפלים הצעירים. הדבר דומה לו היית מציע למטופלים לגשת לטיפול אצל מטפל בעל 20 שנות ניסיון וממש להמנע ממטפלים בעלי מספר שנים מצומצם של ניסיון. חבל. אני בהחלט מחזק את דעתו של רן וממליץ לנסות, לחוש את המטפל, ואם ישנה כימיה והמטפל 'מרגיש' מקצועי ועם ביטחון יתכן והמטופל ירוויח רווח כפול, כלכלי והמון המון תשומת לב והעמקה מקצועית בעניינו. חוץ מזה מקוה ששלומך טוב, אבי.

ינוקא1

New member
היי אבי , נחמד לשמוע ממך ! ../images/Emo24.gif

דוגרי , ביננו , הייתי בהחלט מציע לאנשים להגיע למטפלים עם 20 שנות נסיון ולא לצעירים כמוני - אבל היתרון אצל צעירים כמוני זה שזה בדרך כלל עולה פחות , וגם יש לי את האיכות שלי - כאדם וכמטפל מה שאין למטפל אחר. גם אצל סטודנטים , זה בדיוק אותו דבר - יש יתרון במחיר , ויש את האופי והאנרגיה של אותו סטודנט ספציפי. אם מישהו היה שואל אותי "האם עדיף לי להגיע למטפל עם 20 שנות נסיון או למטפל עם נסיון של שנתיים שלוש ?" - הייתי אומר לו בהגינות : לך ל20 שנות נסיון , אלא אם כן זה יקר לך כספית. מקווה גם ששלומך טוב ! שיהיה לך חג שמח.

ינוקא1

New member
חג שמח גם לך !

רק חשבתי על עוד משהו בעניין הזה : כשאנשים מחפשים רופא , הם מחפשים ורוצים (אם יש באפשרותם) פרופסור או מנהל מחלקה. למה ? כי הם מבינים שיש כאן הרבה עניין של נסיון ומיומנות. לעומת זאת בהקשר של דיקור , לאנשים לא אכפת. הרבה אנשים חושבים שכולנו עושים אותו דבר. אתה תראה בקליניקה שלך הרבה שיגידו לך "אל תעשה לי דיקור , עשיתי דיקור ולא עזר לי" , "דיקור לא בשבילי" או כל מיני דברים מהסוג הזה. הרבה לא מבינים שיש כאן עניין של מיומנות - שלא פעולת הדיקור עצמה חשובה אלא לשים את המחט בנקודה הנכונה בצורה הנכונה. הרבה אנשים חושבים לשים "וי" על "עשיתי דיקור" ובכך הסתיים תפקידם. חלק מהיוקרה של המקצוע זה ההבנה שיש לנסיון ולמיומנות תפקיד חשוב , ולא יעזור כלום. טיפול בקליניקת סטודנטים (שגם שם יש הצלחות יפות) לא שווה לטיפול אצל מטפל שנתיים שלוש וטיפול אצלו לא שווה לטיפול אצל מישהו שמטפל 10 שנים. (חשוב גם לציין שהרבה מטפלים אומרים "יש לי נסיון של 10 שנים" כאשר בפועל זה כולל את השנים של הלימודים וכדומה . . . ) גם סטודנט יכול לעשות הברקות ולהצליח במקום שגדולים ממנו נכשלו , כפי שגם ד"ר יכול להצליח במקום בו הפרופסור נכשל. ויכול להיות סטודנט "עילוי" לעומת מטפל 10 שנים בינוני. אבל באופן כללי הנסיון מדבר. כשאני משווה את הטיפולים שלי לפני שנתיים שלוש להיום - זה הבדל שמיים וארץ (כרחוק מזרח ממערב . . .
) למרות כל זה , כל אחד מאיתנו יקבל את המטפלים הראויים לו בזמן ובמקום המתאימים לו. בניגוד למוכר במכולת שמוכר לחם וחלב כשאנחנו מוכרים טיפול אנחנו מוכרים את מי שאנחנו. אי אפשר להפריד את הטיפול שלנו ממי שאנחנו |סגדש|. כדי שיגיעו אלינו מטופלים אנחנו גם צריכים להתפתח מהבחינה האישית - לא רק המקצועית. אני חוויתי את זה , ועדיין חווה את זה. והמטופלים יגיעו אלינו בהתאם למי שאנחנו. ככל שאנחנו מתפתחים יותר (וזה קשור גם לדברים "לא קשורים" כמו אגו , אמפתיה , יכולת לשחרר ועוד) מטופלים באים יותר ודברים נפתחים. חג שמח.

העניין שתעודות אפשר לזייף בלי בעיה..

כנ"ל לגבי ביטוח. איך אוכל לדעת שאכן קיים ביטוח כזה?

ינוקא1

New member
את פשוט מבקשת לראות

טופס ביטוח אחריות מקצועית. את יכולה גם להגיד שזה חשוב לך לדעת שאת מכוסה. כנ"ל לראות את התעודות מסיום הלימודים , שם גם תוכלי לראות בדיוק מתי אותו מטפל\ת סיים את לימודיו ומה הוותק שלו. אם משהו נראה לך מוזר , את יכולה לשאול כאן.

למעלה