דיקור סיני

אני לא בטוחה שאני מסכימה איתך...

היי יוסף, לפני כמה שנים שוחחתי עם יאיר מימון, אחד המטפלים עם הכי הרבה נסיון שאני מכירה בארץ, והוא אמר לי משהו שאמר לי כבר מספר פעמים- הטיפולים בקליניקה לימודית יכולים להיות יותר טובים מכל טיפול אצל מטפל רב נסיון. שאלתי אותו- גם אתה? והוא חייך ואמר- גם אני. ביקשתי שיסביר, והוא הסביר- החומר בשנה ד' עדיין מאוד חי בראש, כאשר מטפל ותיק מאוד נוטה לראות מטופלים עם בעיות מאוד מסוימות וכל מיני דברים אחרים כבר אינם כה רעננים אצלו בראש כמו אצל סטודנטים שנה ד'. עוד הוא אמר, שתשומת הלב לפרטים שסטודנטים נותנים גדולה יותר ממה שיכול מטפל רב נסיון לתת. בנוסף, הוא ציין את העובדה שיש עוד אנשים שעובדים על המקרה של המטופל, מה שמבטיח תמיד סיעור מוחות, ואצל מטפלים ותיקים יותר- לא תמיד יש להם עוד אנשים להתייעץ איתם, ולהרבה מאוד אנשים זה מאוד חסר. באופן אישי הייתי בקליניקה לימודית של רפלקסולוגיה, וזה היה הפתרון היחידי שעזר לי לנדודי השינה שסבלתי מהם דאז. אני זוכרת שטיפולי השיאצו שעברתי בקליניקה הלימודית שם עזרו לי להרגעה והיוו סוג של פינוק. כמו בטיפול אצל מטפל רב נסיון- תלוי אל מי מגיעים. לא הייתי פוסלת את הרעיון של קליניקה לימודית בכלל, אין ספק שיש בעיות מסוימות שהייתי מפנה למטפלים ותיקים, אבל בסה"כ, מדובר על אפשרות לא רעה בכלל- ואפילו טובה. חג שמח, יעל

ינוקא1

New member
אני גם לא פוסל

ואני לא חושב שזה "טיפול לא טוב" - אני חושב שיש גם בקליניקת סטודנטים הרבה הצלחות , ויש קשר רגשי בין המטפל למטופל יותר מאשר בקליניקה רגילה ויש לזה יתרונות. אבל אני חושב שהנסיון מדבר. האם יאיר מימון עצמו היה הולך לטיפול בקליניקת סטודנטים ? אני ממש לא בטוח. גם רוני ספיר אמר לנו דברים דומים - הוא אמר לנו שבקליניקת סטודנטים לפעמים יש הצלחות שאין בקליניקת בוגרים , בזכות זה שהם נותנים את הנשמה על הקייס שלהם. אבל קשה לי להאמין שהוא בעצמו ילך לטיפול בקליניקת סטודנטים. בקשר ל"חומר טרי בראש"- מוסכם , סטודנטים זוכרים הרבה יותר טוב את החומר. אני פשוט בגישה טיפולית הרבה יותר אינטואיטיבית והרבה פחות לסמוך על "חומר" (כולל איתורי נקודות , תפקודי נקודות וכו') - אז מבחינתי לטפל לפי החומר בראש זה קצת חיסרון ואילו לטפל לפי אינטואיציה ותחושה זה יתרון , והתחושה הזו נרכשת בעיקר דרך אימון ובמשך זמן. גם סטודנט בקליניקה לא תמיד יכול לעשות מה שהוא מרגיש , אלא לפי מה שלדעתו ימצא חן בעיני המנחה שלו - ואני בעד שמטפל יעבוד כמה שיותר לפי מה שהוא מרגיש.

rayshlomi

New member
אם את מהמרכז

אני אשמח להמליץ לך על המטפלת שלי במסר. באופן כללי לגבי המחיר, לדעתי מחיר פיירי ממטפל טוב ומנוסה הוא עד 250 שח לטיפול. (המינימום ששילמתי 150 ש"ח).

לכל העונים- נא לשים לב

קודם כל אני מודה מאוד לכולכם על המענה ותשומת הלב שהקדשתם. אנא שימו לב לעניין שמדובר בדיקור חד-פעמי שאותו ברצוני להעניק לבן זוגי לכבוד יום ההולדת (למטרת הרגעה מתקופה לחוצה שבה הוא נמצא כרגע וכן טיפול בגב תפוס).

בכל הכנות אני אומר לך..

ואינני יודעת מדוע קודמיי לא ציינו זאת באוזנייך [או לעינייך], אך אין שום טעם להשקיע כסף בטיפול חד פעמי בדיקור. לטיפול אחד בדיקור לצורך הרגעת הנפש או טיפול בבעיות גב, סביר להניח שלא תהיה השפעה רצינית ואם תהיה השפעה קלה היא תהיה לזמן קצר מאוד, עניין של שעות עד יום-יומיים במקרה הטוב. מנסיוני, שיפור חד בטיפול הראשון ניתן להשיג בעיקר במצבים אקוטים אך גם לזה אין ערך אמיתי כאשר מדובר בטיפול אחד. למען ההגינות, אומר לך, שאם את מחפשת מתנת יום הולדת יעילה ומהנה לבן זוגך, הצעתי היא לחשוב על טיפול ספא מענג, או אפילו עיסוי רפואי אצל איש מקצוע. זה גם מרגיע מאוד וטיפול אחד גם יעיל [הרבה יותר מדיקור] בשיחרור שרירי גב תפושים. כמו כן, לרוב האנשים וחייבים להודות בכך, החוויה היא הרבה יותר נעימה מלעבור תשאול של 15 -20 דק' ואחר כך לשכב 25 דק' עם מחטים. כל טוב וברכות ליום ההולדת. שירי.

העניינן הוא

שבספא היינו שנינו ממש ממש לא מזמן. וגם עיסוי קיבלנו שם. מעבר לזה, הוא דיבר איתי מס' פעמים על כך שברצונו לנסות לעבור דיקור סיני. אז מקסימום את הטיפול הראשון אני אשלם (כיוון שזהו רק חלק ממתנת היום הולדת..ישנן עוד מתנות ולכן אין לי תקציב מספיק לסדרה של טיפולים) ובמידה והעניין ימצא חן בעינייו והוא ירגיש שזה עוזר לו במידה מסויימת, הוא יוכל להמשיך אצל אותה מטפלת במימון שלו..

אהההההההההההה

אם ככה, אני נוטה לחשוב ששירי צודקת בתשובתה אליך. אבל, אפשרות נוספת היא לקבוע סדרה של 5 טיפולים מראש, וכך תוכלי לתת מתנה שתישאר איתו קצת יותר זמן וגם תעזור לו להיפטר מכאבי הגב בצורה טובה יותר. חג שמח, יעל

דיקור חד פעמי-לא מומלץ

הייתי ממליצה לך על טיפול עיסוי כלשהו, שיאצו או טווינא יכולים להיות טיפולים מאוד יעלים להרגעה ולפינוק גם יחד.כך הרווחת שני דברים כמתנה נחמדה ביותר.

מתנת יומולדת

בהתחשב בכך שטיפול אחד בדיקור אינו אפקיבי כמו שכבר הבנת, ובכך שאת רוצה לתת לבן זוגך את האפשרות להתנסות אני ממליצה לך להעניק לו טיפול המשלב טכניקה של עיסוי או שיאצו עם דיקור, כל יוכל להנות מכל העולמות- לשחרר את השרירים התפוסים, להרגע ולהכיר את הדיקור הסיני...

למעלה