דירה שכורה פיצויים ושיפוצים

דירה שכורה פיצויים ושיפוצים

שלום רב לחברי הפורום:

לפני 10 חודשים שכרתי דירה דרך מתווך, הבעלים מתגורר בחו"ל.
במשך 3 חודשים היה לי עובש נוראי בדירה שעלה לי על בגדים, מעילים, הלבשה תחתונה, ריהוט, שק שינה (יש לי תמונות)
(לא רואים את העובש, זה לא עובש מרטיבות בחורף אלא מלחות בקיץ שחודר דרך הקירות בצבע לבן, אפור וירוק)
הדירה הייתה מסריחה. ארונות מסריחים. כל הבגדים שלי קבלו ריח רע. ממש קבלתי טראומה וחרדות וזה גם מסוכן מבחינה בריאותית.
הייתי בודקת כל יום את המזרון למטה שלא יעלה לי עובש. לא הייתי מסוגלת לבשל בדירה. עד היום אני לא סוגרת את
הדלתות של הארונות כדי שיהיה איוורור והם לא יסריחו או יעלה עליהם עובש ועוד.. היתה לי תחושת גועל.
בנוסף היו מידי פעם הפסקות חשמל לא מוסברות ונאלצתי לזרוק לפחות פעמיים תכולת מקרר מלאה כי היו
חגים וישנתי אצל ההורים כמה ימים וכשחזרתי הכל היה מסריח.

בקשתי פיצוי מבעל הדירה ואמרתי שאני רוצה לעבור דירה ושאני לא מסוגלת לגור שמה. יצא שפוטרתי שבוע אחרי ולכן בסוף נשארתי בדירה
ומכיוון שלא ידעתי מה קורה איתי לא התקדמתי עם הנושא. מה גם שבחורף העובש נעלם.
כעת המתווך מודיע לי שבעל הדירה רוצה לשפץ את הדירה
בתקופה שאני בדירה ולהעלות את השכירות לאחר מכן בכ- 700 ש"ח.

אני חושבת שהוא הבין שהדירה בעייתית והעובש יכול לחזור גם בקיץ ולכן אמר לעצמו שאם הוא כבר משפץ אז ישפץ בצורה כזאת שגם
יוכל להעלות לאחר מכן את השכירות. (החלפת מרצפות, מטבח ועוד).

גרתי בדירה הזאת מלכתחילה כי היא הייתה הדבר הכי זול שיכולתי להרשות לעצמי. אני לא אשאר בדירה אם בעל הדירה יעלה את השכירות.

כמה שאלות לי אליכם.

1. אני רוצה לבקש מבעל הדירה פיצויי של כחודשיים שכירות (זה אפילו לא נראה לי הרבה בהתחשב בנזקים (של אלפי שקלים) שלא לדבר זה שלא הייתי מסוגלת ליהנות ממנה בכלל וחייתי בטראומה)
2. האם הוא יכול לשפץ בזמן שאני בדירה? מה זה אומר מבחינתי? האם אני יכולה להתנגד לשפץ בזמן שאני בדירה? או לשלם שכר דירה מופחת או לא לשלם בכלל.
3. נגיד שאני הולכת לקראתם ויוצאת לפני תום החוזה כדי שישפצו. האם מגיע לי חלק מהדמי תיווך גם מפני ששילמתי תיווך על דירה שלא גרתי בה במשך שנה שלמה?

תודה מראש.

למעלה