דירה שכורה

טלש3

New member
דירה שכורה

שלום אני שוכרת דירה. קולטן השמש בדוד התקלקל ואינו עובד יותר. בעלת הדירה אינה רוצה להחליף דוד שמש. עובדה זו, גורמת לכך שעליי להדליק חשמל על מנת לחמם את המים בדוד וזה פוגע בי מבחינה כלכלית. האם מחובתה של בעלת הבית לתקן את הדוד? האם יש לי את הזכות לדרוש ממנה לתקן את הדוד? היא בעצם גורעת ממני דבר שהיה קיים עד עכשיו ואני משלמת שכירות גם על הדוד"ש. אשמח לתגובות. תודה רבה!

ברור

בעל הבית חייב לתקן כל פגם או קילקול בנכס המושכר הנובע מבלאי סביר דהיינו אם לא גרם לקילקול או לנזק מחובתה לתקן, את צריכה לפנות אליה ולדרוש את התיקון, וזכותה להביא בעל מקצוע מטעמה כדי לתקן. במידה והיא לא עושה כן, תודיעי לה כי את מביאה בעל מקצוע לשם התיקון כאשר העלות תהיה עליה. על אף שהזכות היא שלך- במידה והיא לא מסכימה לתקן את הקלקול או לממן אותו, כמובן שיהיה לך קשה לקבל ממנה את עלות התיקון בחזרה, אם היא לא מחזירה לך את העלות את יכולה לדרוש אותה או לתבוע אותה- אך פרקטית יהיה לך קשה להוציא אותה ממנה. על כל פנים בהצלחה קובי בני , עו"ד רחוב ברקוביץ 4 תל אביב 03-6935310; פקס 077-9240034 [email protected]

טלש3

New member
תודה

שלום לך קודם כל, תודה על תגובתך. שנית, אני ממש אובדת עצות בנושא. אני פניתי לבעלת הדירה בדרישה שתתקן והיא אינה מוכנה לעשות זאת. האם אוכל לדרוש ממנה שתפחית לי את שכר הדירה? האם נקיטת תביעה נגדה תהיה פעולה מסובכת? תודה רבה, טל.

הסכם השכירות

יש להסתכל בהסכם השכירות ובהסדר הנובע ממנו את יכולה לדרוש מבעלת הדירה שתפחית את דמי השכירות- אני בספק גדול אם היא תסכים. אם את רוצה את יכולה לשלוח אלי את העתק ההסכם בפקס, אני אעיין בו ואחווה את דעתי. יש פעולות שניתן לעשות טרם הגשת תביעה- כגון משלוח מכתב מתריע. אפשר גם לבטל שיקים- למרות שהדבר לא כ"כ מומלץ שכן הוא עשיו להוביל לאנטיגוניזם מטעם בעלת הדירה, מימוש ערבויות ופעולות שאנחנו לא רוצים להגיע אליהן את מוזמן להתקשר למשרדו/ או לשלוח את העתק ההסכם ונשוחח, קובי בני, עו"ד

למעלה