הדירוג שלי
Pink Floyd - Animals תמיד שמעתי שזה אלבום פחות טוב של הפלוידים, וקניתי אותו הרבה יותר מאוחר מאשר את האלבומים האחרים של הלהקה. כמובן שמה שאמרו לי היה לא נכון, וזהו אחד האלבומים הטובים של פינק פלויד. בתקופה שקניתי את האלבום הייתי כבר בוגר יותר ובעל ידע מוזיקלי נרחב יותר, לכן האלבום הזה השפיע עלי פחות מאשר אלבומים אחרים של הלהקה. עדיין, מדובר באלבום מעולה. רוב האנשים ששמעו את האלבום נחלקים ל-2 חלקים: כאלה שאומרים ש- Dogs הוא הקטע הטוב ביותר באלבום ו- Sheep הוא הפחות טוב, וכאלה שאומרים את ההיפך. אני שייך לקבוצה הראשונה, Dogs, מבחינתי, הוא אולי הקטע הכי טוב של פינק פלויד, ביחד עם Shine on you..., Echoes ו- Time. Pigs גם קטע ממש טוב ו- Sheep קצת פחות. 2 הקטעים הקצרים התוחמים את האלבום גם טובים. הליריקה קודרת ומצוינת, כרגיל אצל ווטרס. פינק פלויד היו בשיאם גם בשנות ה-70 המאוחרות, מה שאי אפשר להגיד על רוב להקות הפרוג הגדולות האחרות. ציון: 4.5 Renaissance - Ashes are burning אלבום טוב מאוד, הכי טוב של רנסנס לדעתי, למרות ש-2 האלבומים שבאו לאחר מכן גם טובים, ולא שמעתי אותם מספיק כדי להביע דיעה נחרצת עליהם. לפעמים המוזיקה עדינה מדי ויש קטעים של לה-לה-לה שמעצבנים קצת, אבל אפשר לסלוח לרנסנס, במיוחד כשמדובר בקולה הנפלא של אנני האסלם. שיר הנושא, לדעתי, הוא פסגת האלבום ופסגת היצירה של רנסנס, לפחות ממה שאני מכיר. ציון: 4.0 Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh קראתי הרבה אהזרות בקשר לאלבום הזה וללהקה הזאת, שזאת מוזיקה שלא מתאימה לכל אחד, ושצריך לשמוע הרבה מאוד פעמים את האלבום הזה כדי להבין אותו. אבל אני אהבתי אותו מההאזנה הראשונה, פשוט הבנתי שלא צריך לצפות כאן ל"רוק מתקדם קלאסי", מה שבאמת אין כאן. המוזיקה סוחפת ומהפנטת, והתיפוף של ונדר פשוט לא יאומן. אני חושב שאני אוהב את האלבום הזה בגלל שיש כאן פחות דגש על ג'אז מאשר באלבומים אחרים של הלהקה - ג'אז זה סגנון שאני לא אוהב במיוחד. עדיין, הסאונד כאן לא מספיק טוב והאלבום הזה פשוט מוזר מדי מכדי שאני אתן לו ציון מושלם. ציון: 4.5