דירוג אלבומים - שבוע 10

B a z a

New member
דירוג אלבומים - שבוע 10

מכיוון שלא אהיה ליד המחשב מחר בבוקר, אני מתחיל את ההצבעה עכשיו. האתר לא מעודכן, יותר נוח לי לעדכן אותו פעם בשבועיים. השבוע יש 3 אלבומים לא ממש קשורים אחד לשני: Pink Floyd - Animals Renaissance - Ashes are burning Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh

B a z a

New member
הדירוג שלי

Pink Floyd - Animals תמיד שמעתי שזה אלבום פחות טוב של הפלוידים, וקניתי אותו הרבה יותר מאוחר מאשר את האלבומים האחרים של הלהקה. כמובן שמה שאמרו לי היה לא נכון, וזהו אחד האלבומים הטובים של פינק פלויד. בתקופה שקניתי את האלבום הייתי כבר בוגר יותר ובעל ידע מוזיקלי נרחב יותר, לכן האלבום הזה השפיע עלי פחות מאשר אלבומים אחרים של הלהקה. עדיין, מדובר באלבום מעולה. רוב האנשים ששמעו את האלבום נחלקים ל-2 חלקים: כאלה שאומרים ש- Dogs הוא הקטע הטוב ביותר באלבום ו- Sheep הוא הפחות טוב, וכאלה שאומרים את ההיפך. אני שייך לקבוצה הראשונה, Dogs, מבחינתי, הוא אולי הקטע הכי טוב של פינק פלויד, ביחד עם Shine on you..., Echoes ו- Time. Pigs גם קטע ממש טוב ו- Sheep קצת פחות. 2 הקטעים הקצרים התוחמים את האלבום גם טובים. הליריקה קודרת ומצוינת, כרגיל אצל ווטרס. פינק פלויד היו בשיאם גם בשנות ה-70 המאוחרות, מה שאי אפשר להגיד על רוב להקות הפרוג הגדולות האחרות. ציון: 4.5 Renaissance - Ashes are burning אלבום טוב מאוד, הכי טוב של רנסנס לדעתי, למרות ש-2 האלבומים שבאו לאחר מכן גם טובים, ולא שמעתי אותם מספיק כדי להביע דיעה נחרצת עליהם. לפעמים המוזיקה עדינה מדי ויש קטעים של לה-לה-לה שמעצבנים קצת, אבל אפשר לסלוח לרנסנס, במיוחד כשמדובר בקולה הנפלא של אנני האסלם. שיר הנושא, לדעתי, הוא פסגת האלבום ופסגת היצירה של רנסנס, לפחות ממה שאני מכיר. ציון: 4.0 Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh קראתי הרבה אהזרות בקשר לאלבום הזה וללהקה הזאת, שזאת מוזיקה שלא מתאימה לכל אחד, ושצריך לשמוע הרבה מאוד פעמים את האלבום הזה כדי להבין אותו. אבל אני אהבתי אותו מההאזנה הראשונה, פשוט הבנתי שלא צריך לצפות כאן ל"רוק מתקדם קלאסי", מה שבאמת אין כאן. המוזיקה סוחפת ומהפנטת, והתיפוף של ונדר פשוט לא יאומן. אני חושב שאני אוהב את האלבום הזה בגלל שיש כאן פחות דגש על ג'אז מאשר באלבומים אחרים של הלהקה - ג'אז זה סגנון שאני לא אוהב במיוחד. עדיין, הסאונד כאן לא מספיק טוב והאלבום הזה פשוט מוזר מדי מכדי שאני אתן לו ציון מושלם. ציון: 4.5

מורנא007

New member
דירוג אלבומים

את MDK איני מכיר ולכן לא אדרגו. Pink Floyd - Animals - 4.8 אחד האלבומים הטובים ביותר של פינק פלויד. אין טעם להרחיב על הקונספט שמבוסס על חוות החיות של אורוול. את הקטעים Pigs ו- Dogs אני מחבב יותר מקטעים אחרים. חלק ניכר ממבקרי המוסיקה ממליצים על האלבום מתוך איזושהיא הבנה (לדעתי שגויה) שהאלבום לא שייך לג'נאר שבו הפורום עוסק, ולראיה מאמצים את דעתו של וואטרס בכול הנוגע לאי פרוגיותה של פינק פלויד (וזה נכון בחלק מהאלבומים אבל לא בכולם). למורת רוחם, אם מקשיבים למוסיקה אז אפשר לשמוע את הקלאסיקה עם האנרגיה של הרוקנ'רול. Renaissance - Ashes are burning - 4.6 אלבום נפלא, גם הקטעים היותר פופיים כמו Let it grow ו- Carpet of the sun מהנים. On the frontier הוא לדעתי הקטע החלש ו- At the harbour הוא יותר מידי מתוק עבורי. Can you understand ו- Ashes are burning הם קטעים ממש טובים, א"ב של רוק מתקדם סימפוני. מי שמכיר/ה את האלבום ועדין קורא/ת את שלושת השורות שכתבתי, אוהב/ת את האלבום ולא מכיר/ה את הביצוע של Ashes are burning בהופעה חיה באלבום Live at Carnegie Hall, אז שההופעה שם נותנת פרשנות משלה לקטע, הופכת אותו ליותר סימפוני ויותר מרגש, לכן אני מחזיק בויניל וממליץ. מומלץ להאזין לקטע במיוחד בימים של חשבון נפש.

HelterSkelter1

New member
אממ

Pink Floyd - Animals זה לא היה אמור לקרות, על פניו, אבל אני מאוד אוהב את האלבום הזה. גם מבחינת הטקסטים וגם מוזיקלית אני חושב שהוא פשוט, אך מקורי וישיר. אלבום מצויין יחסית לתקופה המאוחרת שלהם. 4 Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh אלבום מאגמה האולטימטיבי. מוזיקה שלא מן העולם הזה (מקובאיה). 5 Renaissance - Ashes are burning את האלבום הספציפי הזה של רנסאנס אני לא מכיר.

ehh

New member
לאט לאט ובזהירות

Pink Floyd - Animals - אלבום נחמד מאוד. מלים מעניינות, המוסיקה בד"כ גם, אבל לפעמים חוזרת על עצמה. לעניות דעתי, לא מתקרב אפילו לשאר יצירות המופת שלהם. 3.8 Renaissance - Ashes are burning - לאני האסלם יש קול נפלא. כמעט כל מה שהיא עושה אני אוהב, השאלה היא רק כמה. ספציפית את האלבום הזה אני לא מכיר יותר מדי טוב, ולכן לא אתן ציון, רק אציין שוב שהקול שלה מדהים. Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh - גם לי אמרו שהוא קשה להאזנה אבל התחברתי אליו ישר מהפעם הראשונה. מהפנט ומטורף, מוזר ומעניין. 4.8

פרוגיא

New member
שלי

MDK - 3.5 אני לא מעריץ גדול של מגמה. יש להם סגנון מאוד יחודי ומקורי אבל הוא לא מעניין אותי מספיק, יותר מדי רפטטיבי ותאטרלי בשבילי. אני מוצא שאני לא יכול להקשיב להם ברצף יותר מדי זמן, יש בהם משהו מעיק. אבל הקטע אימה סורי דאנדאי חביב עלי מאוד. Ashes are burning - 4.5 אולי האלבום הכי טוב של הלהקה הזו. אנני במיטבה. Carpet Of The Sun הוא קלאסיקה כייפית ושיר הנושא מעולה.

the finisher

New member
מדרג את פלויד

Pink Floyd - Animals אלבום נהדר! יש אומרים שחסר בו מאוד ריצ'ארד רייט, אבל לדעתי הוא לא כל כך חסר, ודווקא יש לו כמה תפקידים טובים כמו הסולו פתיחה בSheeps והארפג'ים בPIGS. הקונספט וליריקה ממש טובים לטעמי, והמוסיקה לא גורעת מהם...אפילו אחרי די הרבה שמיעות האלבום פשוט לא נמאס! אני מרגיש שאם הוא היה ארוך יותר אז הוא היה סתם נמתך או מתחיל לשעמם, ושהזמן שהוא קיבל הוא הזמן המדויק שדרוש לאלבום כזה כדי להיות מעולה, ושפשוט לא ימאס ולא יתחיל ליאש באמצע. 4.7

jonbirion

New member
מתחילים

animals אלבום קודר ושונה. יצא אחרי שני יצירות מופת של הפלויידים ועל כן היה צריך להיות שונה על אף שחלק מהחומר היה מוכן ונוגן בהופעות הרבה קודם. יש לאלבום את המקום שלו ברפרטואר הפלויידי. העטיפה כמו כל עטיפה של פינק פלויד תהיה זכורה לעד. אין נפילות לדעתי והאלבום שומר על רמה אחידה כאלבום קונצפטואלי. השירה של ווטרס בשיא באלבום הזה. 4.3

jonbirion

New member
ashes are burning

להקת רניסנס הלהקה שאשתי אוהבת לשמוע.אכן אי אפשר שלא לאהוב את הקול השמימי של אני האסלם. שני הדברים הבולטים ביותר בלהקה הם הקול כאמור של האסלם והפסנתר של ג'ון טאוט. אלה סימני ההיכר של הלהקה הכי סימפונית במלוא מובן המילה בפרוג. ולאלבום המדובר. הגדולה של הלהקה מתגלית בשיר הנושא ו carpet of the sun. קטעים מורכבים המאפיינים את הגדולה של הלהקה. מצד שני יש קטעים שפחות מדברים אלי. לא כי הם רעים אלא שקטעים כאלה יפים ותו לא. אין בהם עומק אלא רק יופי שנובע בד"כ מקולה של האסלם. קטע כמו at the harbour. לפעמים זה עובד ולפעמים זה לעוס. 4.1

gunr7

New member
שלי:

Animals - 4.4 פשוט, גס, אך יחודי וקולע. Ashes... - 4.1 רומנטי וחביב. MDK - 3.6 מצטער לומר: אם אתה לא אדם שנוטה להיות מכור באופן אובבססיבי לסטאר טרק/ספרי פנטזיה/מדע בדיוני וכו.. כשתפשיט את המוזיקה של מאגמה מכל הקונספט הדי מטופש הזה (מצטער, הוא די מטופש), לא תישאר עם כל כך הרבה ביד חוץ מפיזמוני עם פולנים, ובייחוד בדיסק הזה. עם זאת יש דברים חביבים פה ושם, ולכן הציון עדיין סביר.

עמית ע

New member
../images/Emo194.gif

Animals פינק פלויד אמנם סומנו בתור האויב המסואב של הסגנון החדש והאופנתי של אותם שנים, הפאנק, אבל האלבום הזה מוכיח שלא ממש בצדק, בשונה מלהקות רוק מתקדם אחרות שנשארו בבועה שלהם. למרות שהלחנים במקור נכתבו עוד ב-74, פינק פלויד דאגו להשאר מחוברים לרוח הזמן כשהעניקו לשירים האלו סאונד חדש ומחוספס יותר בהשוואה באלבומים הקודמים, יותר דיסטורשן, יותר אגרסיביות. גם התמלילים עם הביקורת החברתית נשמעים הרבה יותר מחוברים למציאות היומיומית של שביתות עובדים, התקפות טרור של ה-IRA ומיתון כלכלי מאשר שירי יער של ג'תרו טל או חוכמות הזן באלבומים של יס. הבעיה העקרית של האלבום הוזכרה עוד לעיל - החומרים הם בעצם שירים שלא היו מספיק טובים לאלבומים הקודמים.3.8 Ashes are Burning רנסנס חיברו בין רוח ה-Peace and Love ההיפית של שנות השישים עם הגרנדיוזיות של הרוק המתקדם. למזלם, היה להם מלחין מצויין, הגיטריסט מיק דנפורד, ואת הסולנית אנני האסלאם, שכשאומרים "קול פעמונים" מתכוונים בדיוק לקול כשלה, ואת הפסנתרן בעל ההכשרה קלאסית ג'ון טוט שהיטיב לשלב בעיבודים ציטוטים מיצירות שונות בטוב טעם. לרע מזלם היתה להם את ה"משוררת" תמלילנית בטי תאצ'ר, שהצטיינה בכתיבת תמלילים בשפה גבוהה אבל במשקל נוצה. Ashes הוא אולי האלבום הטוב ביותר שלהם, ולמרות שגם הוא לא חף מרגעים חלשים, אני עד היום נהנה לשמוע אותו. 4.2 MDK אם הייתי רואה את מאגמה מבצעים את MDK בהופעה חיה הייתי מן הסתם חווה את אחת החוויות המוסיקליות החזקות ביותר. מתקפה אינטנסיבית חסרת רחמים. MDK זו יצירה הרפתקנית, יומרנית, מטורפת ומקורית, מלאה הפתעות למכביר. מצד שני, כמו שכבר אמר עומר, אם מפשיטים מהמוסיקה את העיבודים נחשפת אמת עירומה פשוטה והיא שואנדר הוא אולי מתופף פנטסטי ומעבד יסודי בעל חזון מקורי, אבל הוא מלחין בינוני. וזה גורם גם לעיבודים המוטרפים והקצבים המשוגעים שלו לנדוד שוב ושוב על אותן פראזות ואותם סולמות, מה שבכל זאת גורם לעייפות ושעמום מסויים בהאזנות חוזרות. אז מושלם זה לא, אבל על כל השאר - 4.4

iair82

New member
שלי

פינק פלויד- אלבום טוב למדיי של פינק פלויד, בעל מבנה של אלבום קונספט, אם כי אני לא בטוח שהוא אכן כזה. בכל מקרה, מרבית השירים מחזיקים אותי בעניין לאורך ההאזנה, למרות שבשלב מסויים, בשיר שלפני sheep, יש ירידה קלה, והקטע נמתח מעט. בכל אופן, sheep מפצה על כך מייד אח"כ. בסך הכל אלבום טוב, שונה מדיסקוגרפיה של פ"פ עד לאותה התקופה. ציון- 4.1 רנייסנס- כבר דיברו כאן מספיק על האני האסלם ועל קולה הייחודי, ובכל זאת, זה לא יהיה מיותר לומר זאת כאן שוב (-:. אמת שמספר שירים מוצגים בצורה דביקה למדי, במיוחד השיר השני. השיר שמדבר על ההארבור הוא די מתסכל ומטריד, אבל הפתיחה והסיומת של הפסנתר מצמררת. גם כאן, כמו בtrip at the fair, הפתיח של האלבום הוא בצורת מנגינת פסנתר קלאסית. הפנינה האמיתית של הדיסק הזה מגיעה בסיומו- השיר הנושא את שם האלבום הוא יצירה מדהימה, 9 דקות של מוסיקה מרגשת, וליריקה יפה. לא שמעתי עדיין את הגרסה בהופעה החיה, ושמעתי לא פעם שבחים אודותיה, אני אשתדל מאוד להשיגה בקרוב....בסך הכל עוד אלבום טוב. ציון- 4.2 מאגמה- לא מכיר את האלבום מספיק. הפעם האחרונה ששמעתי אותו הייתה די מזמן,נ כך שלא אדרג אותו. אבל אם האלבום הזה נשמע כפי שנשמעת המוסיקה של מגמה בסרטון החביב ביו טיוב, שבו נראית ילדה מפזמת את שיריה של מאגמה, תוך ליווי של פרצופים מאיימים כשצריך, אני בעד הלהקה (-:

jonbirion

New member
ashes are burning

אם כבר מזכירים זכיתי לצפות ב2 הופעות של רנסנס בארץ. בהופעה בבנייני האומה כמדומני בי-ם הקטע הזה נמרח על 20 דקות. זכור לי הסיום עם כדור בדולח בתקרה המפזר נצנוצי אור ברחבי האולם. היה מדהים

יאללה....

animals - מוסיקה יפהפיה ברגעים מסוימים, תמלילים אומללים בכל רגע (אם אני בקטע של אורוול אז אני אקרא את אורוול). אני נותנת 3.5. ashes are burning - אלבום טוב מאוד. אמנם השירים הקצרים הם לא פסגת היצירה של הלהקה (לדעתי), אבל עדיין מדובר במין יופי מלטף כזה, מצד אחד עיבודים מושקעים בעלי גוון קלאסי, מצד שני לחנים רכים בסגנון של ארתור לי וחבריו. אני מעניקה את מלוא חמשת הנקודות. MDK - מממממ....מעניין. 3.

Liorking

New member
דירוג חלקי

Pink Floyd - Animals פינק פלויד כהרגלם מוציאים אלבום טוב, אבל אחרי שני אלבומים גדולים מהחיים אנימלז נשמע בתחילה מאכזב. צריך לשמוע אותו במזג אוויר ומצב רוח אפרורי של סתיו. האלבום יותר קודר, פסימי, סרקסטי. רוג'ר מתשלט עוד יותר על הלהקה, כולם כבר עייפים מסיבובי ההופעות והמעמד של כוכבי רוק. אבל מספיק רקע, עכשיו מוזיקה. יש 3 שירים ארוכים ולטעמי חלקם נמשכים יותר מדי (כלבים, חזירים). המוזיקה קצת פחות קלה לעיכול וקשה לשמוע את האלבום מתחילתו ועד סופו. מבחינת נגינה - גילמור כבר עבר את השיא, אבל עדיין באנימלז הוא מפציץ בסולואים ואת הקטעים הרבה יותר קשה לנגן. רייט עדיין תורם אבל לא מספיק, מסתבר שקוקאין משפיע גם לרעה על המוזיקה. למרות שהטקסטים והקונספט הם פרי עטו של רוג'ר, המוזיקאי הראשי כאן באלבום הוא גילמור. הוא מתפקד לא רק כגיטריסט אלא גם כבסיסט ומפיק ומעלה את האלבום הזה בכמה רמות. לסיכום - 4.6

פעם ראשונה בים ../images/Emo23.gif

Pink Floyd - Animals 1.256 מעבר לזה שאין לזה שום קשר לפרוג האלבום עצמו בינוני, לא הצלחתי להחליט אם לתת 1.2 או 1.3 כך שבשיכלול סופי ולאחר שקילה כבדת משקל של העדויות הוא קיבל ציון יותר מדויק. Renaissance - Ashes are burning 5 אלבום נפלא ואין מה להוסיף. Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh 0.75 לא מבינה איך מישהו שעשה סקס יותר מפעם אחת (לא, לבד לא נחשב) יכול לתת לזה יותר מ 1.

RamiSun

New member
שלי

Pink Floyd - Animals אחד האלבומים האהובים עלי בפרוג רצועות נהדרות וחכמות ציון: 4.9 Renaissance - Ashes are burning אין על הקול של האסלם ציון: 4.0 Magma - Mekanik Destruktiw Commandoh אלבום די נגיש דווקא ציון: 4.0

עמית ע

New member
חובות ישנים

Pink Floyd - Wish You Were Here מכיל לצד יצירת הנושא הסבירה כמה שירים נפלאים אבל האלבום לעוס להחריד והיום אני לא מסוגל לשמוע אותו. 3.8 King Crimson - In The Court Of The Crimson King האלבום שמסומן בתור החלוץ שבראש המחנה. ת'כלס, לא מהאלבומים הכי טובים של קרימזון. 3.9 Pink Floyd - Dark Side Of The Moon מופק לעילא ולעילא. שירים יפים אבל נמאסים כל כך מהר... 3.5 King Crimson - Red קטע הנושא ו-One more red nightmare הרצחניים ו-Starless המענג מחפים על חולשת שני הקטעים האחרים. 4.5 Genesis - Selling England By The Pound, Foxtrot שני אלבומים שהפכו להיות הדוגמא האולטימטיבית לאלבומי רוק מתקדם סימפוני. לא יודע מה הבעיה שלי איתם. תמיד אהבתי יותר את האלבומים האחרים של ג'נסיס, ועם השנים אני עוד פחות ופחות מתלהב משני אלה. 4.0 Caravan - In The Land Of Grey And Pink נעים, פסטורלי, מרגיע. תמיד כיף לשמוע. 4.3 Gentle Giant - Octopus לא מרגש אותי כמו השניים שקדמו לו, אבל עדיין אלבום מעולה. 4.3 Jethro Tull - Thick As A Brick הצד הראשון מצויין, השני סביר. 4.4 Yes - Fragile אלבום לא מאוזן אבל מכיל שניים מהקטעים המרגשים ביותר של הרוק המתקדם - South side of the Sky ו- Heart of the Sunrise. בזכותם הוא מקבל ממני 4.5 Van Der Graaf Generator - Pawn Hearts אלבום טוב ללא ספק, אבל יש אלבומים שלהם שאני אוהב יותר. 4.2 Mike Oldfield - Tubular Bells כבר כששמעתי את היצירה הזאת לראשונה בתשדירי שירות לטלטקסט בשנות ה-80 היא עצבנה אותי. 2.0 Yes - Close To The Edge יצירה מושקעת מאד. האלבום שבו Yes סיימו לגבש לעצמם את הזהות הייחודית הבלעדית שלהם שהפכה נושא לחיקוי אצל כל כך הרבה להקות רוק מתקדם אחרות. אותי, למען האמת, היא טיפ טיפה משעממת היום. 4.0 Camel - The Snow Goose אלבום רוק מתקדם בינוני מינוס. אלבום מוזיקה לילדים נפלא. אני כבר לא ילד... 3.3 Rush - Moving Pictures אלבום חזק בסגנון שאני בדרך כלל לא משתגע עליו. 3.8 Marillion - Script For A Jester's Tear לתת ציון לאלבום קאברים?
2.0 Emerson, Lake & Palmer - Tarkus יצירת הנושא לא רעה. שאר האלבום די נוראי. 3.2

למעלה