בהחלט שנויים במחלוקת
יס- פעם זה היה הדיסק של יס המועדף אלי. מאז שמעתי אותו עוד כמה פעמים......אז ככה, שיר ראשון הוא אחד השירים הטובים של יס, ושל הפרוג. אני מאוד אוהב את השיר הזה, הוא בנוי טוב הוא זורם. יופי של שיר. הבעיות עם הדיסק הזה מתחילות מייד עם תחילת השיר השני, שהסוף שלו הוא מדהים, אבל עד שנגיעים אליו יוצאת הנשמה....ארוך מדיי, עם קטעים ארוכים שלא ממש מעניינים. זאת גם הבעיה עם השיר השלישי. קטע ארוך מדיי ומרוח לחלוטין, שמתאזן עם סוף אקוסטי, שבהופעות לפני הוצאת האלבום היה שיר בפני עצמו, וחבל שלא נשאר כזה. השיר הרביעי נפתח ממש טוב, עם פתיח קלאסי של יס. קטע טוב מאוד בעיקרון, כולל הפסקת הפעמונים והצילצולים באמצע. יופי של שיר. לגבי הליריקה, היא מתייחסת, אם אני לא טועה, לאופנישדות, שזה הכתבים הבודהיסטיים. לא מתחבר לקטע הזה, ולכן גם לא למילים, אבל עצם זה שיש רעיון מאחורי זה, לפעמים מספק בעיני. בסך הכל קשה מאוד לשמוע את האלבום מתחילתו ועד סופו בלי הפסקה של יום לפחות בין שני הדיסקים. מצד שני, עשיתי את זה לא מעט פעמים, כך שזה לא בלתי אפשרי. הציון- 4 ג'נסיס- עוד אלבום קונספט, הפעם של ג'נסיס. האלבום, שגבריאל תכנין במשך זמן רב, מתאפיין בכמה דברים: העדרו הבולט של האקט, פילרים שנועדו לספק לגבריאל זמן להחליף תחפושות בזמן ההופעות (ושחלקם טובים ממש), ועוד כמה פנינות ג'נסיסאיות כמו in the cage,the lamia,וcarpet crawlers. בסך הכל הדיסק הזה הוא לא רע בכלל, אין בו קטעים משעממים ממש ומעיקים, כמו בדיסק הקודם, אבל יש תחושה שאם היו מקבצים את הדיסק, מנפים חלק מהשירים, ומשאירים רק את האיכותיים ביותר, הייתה נוצרת יצירה של 40-50 דקות שהייתה מתחרה בסלינג אינגלנד. הבעיה היא, שמכיוון שמדובר באלבום קונספט, הורדה של חלק מהליריקה תפגע בכוונת המשורר. במקרה זה גבריאל לא וויתר על החזון האמנותי שלו, דבר ראוי לציון. ציון- 4.2 elp- עוד דיסק של אי.אל.אפ ששמעתי מעט פעמים, ולכן אני מסיק שהוא לא כל כך עניין אותי......בכל מקרה, אני לא נותן ציון.