דירוג אלבומים - שבוע 11

B a z a

New member
דירוג אלבומים - שבוע 11

יש לי פחות ופחות כח לעשות את העבודה הסיזיפית של עידכון האתר, בינתיים עידכנתי רק את העמוד הראשי, אני מקווה שיהיה לי כח לעדכן את כל האתר. http://progalbumsratings.awardspace.com/ השבוע יהיה מעניין, כי יש 3 אלבומים שנויים במחלוקת: Yes - Tales from topographic oceans Genesis - The lamb lies down on Broadway Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery

B a z a

New member
הדירוג שלי

Yes - Tales from topographic oceans אני מסכים עם חלק מהביקורות השליליות של האלבום הזה - הוא ארוך יתר על המידה, כאשר הקטעים הורחבו כדי שימלאו צד שלם של תקליט, קשה לשמוע אותו מהתחלה ועד הסוף באופן רציף (קשה אבל אפשרי), וגם למקטרגים של הליריקה של ג'ון אנדרסון יש הרבה טיעונים מוצדקים כאן. עדיין, מדובר באלבום טוב. הקטע הראשון פשוט מעולה, אחד הקטעים הכי טובים של יס אי פעם, והוא גם הקטע היחיד שאין בו הרגשה שהוא נמרח יתר על המידה. בקטע השני יש קטעים יפים מאוד לצד קטעים מעצבנים. הקטע השלישי הוא החלש באלבום, לדעתי, אין בו כ"כ כיוון, למרות שסולו הגיטרה האקוסטית בסוף לא רע בכלל. הקטע הרביעי טוב, אם כי לא כמו הקטע הראשון. בסופו של דבר, אלבום מומלץ. ציון: 4.2 Genesis - The lamb lies down on Broadway את האלבום הזה אני לא מסוגל לשמוע. הכי רחוק שאני יכול להגיע זה לסוף של In the cage, שזה אחד השירים הבודדים הלא רעים כאן, אבל אחרי זה אני מרגיש תשישות עצומה, כאילו הקשבתי למוזיקה אוונגארדית במשך 3 שעות ולא שמעתי 20 דקות של ג'נסיס. הסיפור של גבריאל על ראל, או מי שזה לא יהיה, ממש לא מעניין אותי, יש יותר מדי שירה על חשבון המוזיקה, האקט כמעט לא בא לידי ביטוי, והאלבום הזה, בדומה ל"אוקיינוסים טופוגרפיים", ארוך מדי - הוספו לו קטעים כדי שיתפרס על 2 תקליטים שלמים. אני חושב שהשקבתי לדיסק השני רק פעם אחת - אני פשוט לא יכול להביא את עצמי לשמוע אותו. לדעתי זה האלבום החלש ביותר של ג'נסיס בתקופה הפרוגרסיבית שלהם. ציון: 2.0 Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery יש אנשים הטוענים שזה האלבום הכי טוב של הלהקה, אבל אני לא מסכים עם הקביעה הזאת, למרות שאין שום אלבום של ELP שהוא באמת טוב. יש כאן קטעים שממש לא מסתדרים ביחד על אותו אלבום - שיר אנגלי פטריוטי, קטע של מוזיקה קלאסית מודרנית (שלא אהבתי בכלל), בלדה נוראית של לייק, שיר קצר טיפשי ועלוב (Benny the bouncer), וגם היצירה המרכזית של האלבום, Karn Evil 9, היא לא ממש טובה, אני אוהב רק את החלק הראשון, וגם בערבון מוגבל, החלק השני לא רע אם כי לא הכי מעניין, ובחלק השלישי אין פשוט שום דבר טוב. האלבום הזה מייצג הרבה מהסטיגמות הרעות שיש על רוק מתקדם, והרבה דברים טובים אין בו. ציון: 2.5

giloni

New member
זה ממש לא אישי בזה יקירי

שהפרוייקט הזה שאתה יזמת יפה ומבורך, אבל לדעתי הענייה The Lamb הוא אופרת הרוק הטובה ביותר שנכתבה אחרי Tommy או S.F. Sorrow של ה Pretty Things. מדובר בראייה חברתית נוקבת של איש אנגלי על המציאות החברתית האורבנית של ניו-יורק אבל אפשר להשליך ממנה על מציאות אורבנית בכלל. ואם מישהו טען, ובצדק ברוב המקרים, שהרוק הדינוזאורי - לא הצליח וגם לא רצה להתמודד עם השינויים העמוקים שחלו בחברה המערבית בשנות השבעים, הנה בא גבריאל ומראה שהוא לפחות מנסה. מהבחינה הזאת, עם כמה שהמוסיקה של שני המועמדים האחרים שהצגת תהיה מרשימה ומענגת (ובחלקה היא כן ובחלקה היא לא), האלבום של ג'נסיס עולה עליה כמעט בכל המובנים בשל התשתית הרעיונית שעמדה בבסיס יצירתו. יקי

B a z a

New member
עכשיו נזכרת לבוא?

לא משתתף בדירוגים, לא בא לבקר בפורום, רק כשמשהו שאתה לא אוהב נכתב על ידי אתה ואומר שאתה לא מסכים? בסדר, זכותך, אבל מוזר שזאת ההודעה הראשונה שלך בפרוייקט הזה. "בראייה חברתית נוקבת של איש אנגלי על המציאות החברתית האורבנית של ניו-יורק"? "הרוק הדינוזאורי - לא הצליח וגם לא רצה להתמודד עם השינויים העמוקים שחלו בחברה המערבית בשנות השבעים, הנה בא גבריאל ומראה שהוא לפחות מנסה." מה??? את מי זה מעניין בכלל? אם אני אגיד את זה באופן עדין, זה מעניין לי את העכוז. מאיפה הבאת את זה בכלל? כשאני שומע מוזיקה אני רוצה להינות ממנה, הדבר האחרון שעולה לי בראש זה המחשבה על המציאות האורבנית של ניו יורק או של קריית מוצקין. כמובן שזאת זכותך לטעון שמדובר באלבום טוב, אתה לא צריך להיעלב כשאני או מישהו אחר כותבים ביקורת לא אוהדת על אלבום זה או אחר - אלא אם כן זה כתוב בצורה ממש מרושעת ומלגלגת כמו בביקורות של איש המלנכוליה בתחילת הפרוייקט, דבר שלא הייתי יכול לסבול. אני יודע שיש לך ידע נרחב במוזיקה ואתה מוזמן להשתתף כאן מתי שתרצה. ואל תקרא לי "יקירי", בבקשה, אני לא אוהב את זה.

giloni

New member
תודה רבה

כתבתי שהיוזמה שלך מבורכת. אני מבקר כאן לעיתים קרובות וקורא מה אנשים כותבים. אני מגיב כשיש לי מה לומר. מאחר והדיונים כאן הם על מופעים של להקות צעירות ומקומיות או על להקות אהובות במיוחד על חברי הפורום שאני אינני מתחבר אל המוסיקה שהן עושות, אני לא מרבה להגיב. הדברים שכתבת מלמדים על גסות רוח וחוסר כבוד יותר מאשר על כל דבר אחר. אני הייתי מתבייש להתבטא כך כלפי כל אדם באשר הוא, אוהב ג'נסיס או שונא ג'נסיס. ולא, לא אקרא לך יקירי. אתה ממש לא ראוי להקרא כך, לא בציניות ולא ברצינות... יקי

B a z a

New member
לא התכוונתי להעליב או לפגוע בך

אם עשיתי את זה אני מתנצל. אני לוקח את הדברים על העכוז בחזרה. ואני דווקא אוהב את ג'נסיס, פשוט לא את האלבום הזה באופן ספציפי. פשוט התגובה שלך נראת לי קצת מוזרה, ולא ממש קשורה למוזיקה אלא לדברים חברתיים שלדעתי אין להם חשיבות רבה במוזיקה, לפחות לא ברוק מתקדם. טוב מתחילה מחצית שנייה של ברסה-ריאל עכשיו, אני הולך לראות.

giloni

New member
לא חשוב

יש לי שניים בגילך לחנך בבית אני בטח לא אעביר את זמן האיכות שלי מול המסך כדי לחנך גם אותך בריאות והצלחה בכל אשר תפנה לך ולשאר חברי הפורום הזה יקי

RamiSun

New member
היי, לא להכליל....

B a z a

New member
אתה חצוף

זה שאתה מבוגר יותר ממני (לא עד כדי כך) לא מקנה לך את הזכות לחנך אותי. ואין לך זכות להתייחס לאנשים כמו שאתה עושה, גם אם היית מדבר עם ילד בן 16. מי שצריך לעבור חינוך כאן זה אתה.

Barmelai

New member
יקי כדרכו תמיד, אבל תמיד, מכבד את זולתו

ישנם שלא יאחלו בריאות ובהצלחה, או שיאחלו ולא יתכוונו באמת. יקי לא ביניהם, הוא בן אדם.

B a z a

New member
לא מאמין לזה

הוא כתב את זה בציניות, כמו את כל הדברים ה"טובים" שהוא מאחל לי, גם הכינוי "יקירי". אחרי זה הוא יכול לטעון שהוא באמת התכוון לזה והוא בן-אדם שמתכוון רק לטוב. אני לא קונה את זה. אולי בפורום שלכם הוא מתנהג טוב, אבל כשהוא מגיע לכאן זה משתנה. והוא לא היחיד אגב.

giloni

New member
רק הערה קטנה

יש מעט מאד אנשים בעולם שאני לא מאחל להם בריאות והצלחה בכל אשר יפנו. אתה בוודאי לא נמנה עליהם ולכן, אם יש דבר שמפריע לי בדיון האינפנטילי הזה זה חוסר היכולת שלך לראות דרך הוילון השקוף שמסתיר את פני. מכיוון שאינני מכיר אותך באופן אישי ולא נראה לי שניפגש בעתיד הקרוב, אני רק יכול להתעצב על כך שזו הדמות שלי שהצלחת לצייר בדמיון שלך. הדמיון שלך הוא שלך ואני מאחל לך שבעתיד הוא ידריך אותך קצת אחרת בשיפוט של אנשים. הפעם הוא לקח אותך למחוזות רחוקים מאד מהמציאות. בריאות והצלחה לך ולשאר חברי הפורום יקי

iair82

New member
בהחלט שנויים במחלוקת

יס- פעם זה היה הדיסק של יס המועדף אלי. מאז שמעתי אותו עוד כמה פעמים......אז ככה, שיר ראשון הוא אחד השירים הטובים של יס, ושל הפרוג. אני מאוד אוהב את השיר הזה, הוא בנוי טוב הוא זורם. יופי של שיר. הבעיות עם הדיסק הזה מתחילות מייד עם תחילת השיר השני, שהסוף שלו הוא מדהים, אבל עד שנגיעים אליו יוצאת הנשמה....ארוך מדיי, עם קטעים ארוכים שלא ממש מעניינים. זאת גם הבעיה עם השיר השלישי. קטע ארוך מדיי ומרוח לחלוטין, שמתאזן עם סוף אקוסטי, שבהופעות לפני הוצאת האלבום היה שיר בפני עצמו, וחבל שלא נשאר כזה. השיר הרביעי נפתח ממש טוב, עם פתיח קלאסי של יס. קטע טוב מאוד בעיקרון, כולל הפסקת הפעמונים והצילצולים באמצע. יופי של שיר. לגבי הליריקה, היא מתייחסת, אם אני לא טועה, לאופנישדות, שזה הכתבים הבודהיסטיים. לא מתחבר לקטע הזה, ולכן גם לא למילים, אבל עצם זה שיש רעיון מאחורי זה, לפעמים מספק בעיני. בסך הכל קשה מאוד לשמוע את האלבום מתחילתו ועד סופו בלי הפסקה של יום לפחות בין שני הדיסקים. מצד שני, עשיתי את זה לא מעט פעמים, כך שזה לא בלתי אפשרי. הציון- 4 ג'נסיס- עוד אלבום קונספט, הפעם של ג'נסיס. האלבום, שגבריאל תכנין במשך זמן רב, מתאפיין בכמה דברים: העדרו הבולט של האקט, פילרים שנועדו לספק לגבריאל זמן להחליף תחפושות בזמן ההופעות (ושחלקם טובים ממש), ועוד כמה פנינות ג'נסיסאיות כמו in the cage,the lamia,וcarpet crawlers. בסך הכל הדיסק הזה הוא לא רע בכלל, אין בו קטעים משעממים ממש ומעיקים, כמו בדיסק הקודם, אבל יש תחושה שאם היו מקבצים את הדיסק, מנפים חלק מהשירים, ומשאירים רק את האיכותיים ביותר, הייתה נוצרת יצירה של 40-50 דקות שהייתה מתחרה בסלינג אינגלנד. הבעיה היא, שמכיוון שמדובר באלבום קונספט, הורדה של חלק מהליריקה תפגע בכוונת המשורר. במקרה זה גבריאל לא וויתר על החזון האמנותי שלו, דבר ראוי לציון. ציון- 4.2 elp- עוד דיסק של אי.אל.אפ ששמעתי מעט פעמים, ולכן אני מסיק שהוא לא כל כך עניין אותי......בכל מקרה, אני לא נותן ציון.

Rapid נאור

New member
כמו בד"כ. 2. אין כניסה לבעלי לב חלש.

יס.. אני מגדיר את עצמי כחובב יס, שמעתי כמעט כל דבר שלהם (לבד וביחד) יש לי בבית אוסף די נכבד של דיסקים ותקליטים שלהם. ואני הגדרתי (בניגוד מוחלט למה שרוב האנשים חושבים פה) את טיילס כאלבום "בואו נראה עד כמה רחוק המעריצים שלנו מוכנים ללכת" ובכן... לא עד כדי כך רחוק. למרות נקודות האור המעטות שיש בו, הוא ארוך מידי, יומרני, מתיש, ופשוט מאוד משעמם. 2. ELP - זה דווקא אלבום שאני מאוד מחבב בלהקה שאני קצת פחות. אין ספק שהוא לא טארקוס, אבל עם נקודות אור קטנות של ירושלים ועדיין.. את מדליקה אותי אבל קארן איבל 9, הוא הנושא האמיתי. היצירה הזאת נורא חלוקה אצלי, חצי ממנה אני ממש אוהב, וחצי ממנה אני לא כל כך. ומכיוון שזה בעצם האלבום.. הוא מקבל את הציון על אלבום שמגרד קצת מעל הממוצע. ב3.5.

מורנא007

New member
והדירוג הוא

Yes - Tales from topographic oceans - 3.7 למרות שהאלבום מכיל שני צדדים יפים וטובים, שהם הראשון והרביעי, ההרגשה היא שיס מתחו חומר של 3 צדדים באלבום ויניל ל-4 צדדים כדי להוציא אלבום כפול. כידוע למי שגולש כאן, אין לחשוד בי שיש לי משהו נגד הלהקה. איני יכול לתת על האלבום הזה יותר. Genesis - The lamb lies down on Broadway- 4.0 גם כאן יש מתיחה דומה לזו שנעשתה ב- TFTO, אבל היא פחות משמעותית ולכן הציון גבוה יותר. אכן, הביקורת של גבריאל הבריטי על קשיי הקליטה של המהגר (הלטיני?) ראל בניו יורק נאמרה כאן. יתכן שביקורת דומה חברו ללהקה קולינס העביר 9 שנים מאוחר יותר. גבריאל הפך את נושא הביקורות והדו"חות החברתיים-פוליטיים לעיסוקו המרכזי בשנים האחרונות וזאת לא דרך השירה. כלומר הניסיון המוקדם שמובא כאן היה מתוחכם מידי וכנראה שלא השיג את האימפקט שגבריאל גחם. לנו נותר אלבום עם כמה קטעים מעולים. Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery - נמנע מהצבעה. שמעתי אותו אבל לא התחברתי לאלבום. אם אין ברירה אלא לתת ציון אז זה לא יותר מ- 2.5.

פרוגיא

New member
שלי

Tales - 4.2 אלבום שגורם לי לחוש תחושת החמצה כל פעם שאני שומע אותו. מצד אחד כמה קטעים פשוט מצויינים (הראשון והשני) ומצד שני The Anciant שמורכבבעיקר מחנטרושים שלא עושים לי כלום חוץ מחשק להעביר אותם. אני גם חושב שההפקה ואיכות ההקלטה בינוניים ותורמים לתחושה של כבדות באלבום. חבל. The Lamb - 4.9 אלבום מצויין. שונה מאוד ממה שג'נסיס עשו לפניו ואחריו. יש לו יותר feel רוקי מאשר פרוגרסיבי ואני מאוד אוהב את הצליל שלו. הוא מכיל מספר לא מבוטל של שירים מעולים אבל אני יכול להבין למה כמה חובבי פרוג יראו אותו כסטייה לא מבורכת מהמסלול של הלהקה. עשירית נקודה יורדת לאלבום על כמה קטעים נסיוניים לא מוצלחים. Brain Salad - 4.9 לטעמי אחד משני האלבומים המעולים של הלהקה הזו (יחד עם הראשון). החל מהפתיחה הדרמטית של ירושלים, דרך הוריאציה המענינת של הטוקטה, ההפוגה ההיתולית של בני שומר הסף והסיום המרשים מאוד של קארן אויל. עשירית נקודה יורדת על Still.. You turn me on ועל ההפרדה המעצבנת בין שני חלקי Karn Evil Part 1.

פרוגיא

New member
לגבי האתר

זו לא אמורה להיות עבודה קשה כל כך לעדכן אותו אם עושים עבודת תשתית מסויימת. אם אתה צריך עזרה אני מוכן להציע את הידע שלי בתחום (ידע לא גדול אבל אולי בכל זאת יעזור במשהו)

B a z a

New member
תודה, אין צורך בעזרה בינתיים

אני מנסה לייעל ככל הניתן את העבודה, צריך בעיקר לעשות רק קופי-פייסט, אבל עדייין זה לוקח זמן. אני מאמין שהיום או מחר אני אסיים את העידכון של השועיים האחרונים.

B a z a

New member
התמכרתי למשחק מסוים באינטרנט

ובגלל זה אני לא מעדכן את האתר - אני כל הזמן משחק.

למעלה