דירוג אלבומים - שבוע 11

gunr7

New member
הנה:

Tales... - 4.1 ארוך ומייגע (מאוד), אך בס"כ כולל רגעים מעניינים. The Lamb - 4.2 מכיל שלל רגעים מדהימים (the chamber, anyway ועוד..) אך הרבה מהלחנים נראים מאולצים וסתמיים ונכתבו אך ורק כדי למלא את צרכיו של גבריאל ליותר מדי מלל (שלצערינו חייב להיות מולחן) brain salad - 4.0 מבריק לעתים, אך טרחני, ילדותי מפעם לפעם (בעיקר במלל) ומציק.

ehh

New member
השבוע אני צנוע

את Tales ואת The Lamb אני לא יכול לדרג מפני שהפסקתי להאזין ללהקות המדוברות לפני שהספקתי להגיע לאלבומים הללו. Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery - כמו Tarkus, אלבום בעל יצירה אחת מוצלחת וכל השאר לא מעניין בכלל (לעניות דעתי, בכל מקרה). והניקוד יהיה כמו Tarkus - היצירה המוצלחת (לא יצירת הנושא הפעם, אלא Karn Evil 9 המצוינת) מקבלת 3.5 (נדמה לי שזה מה שנתתי לטרקוס, אם לא - הציון זהה), שאר האלבום 0.

ehh

New member
חבל שלא בדקתי קודם -

לטרקוס נתתי 3. גם כאן. שני האלבומים אהובים באותה מידה.

עמית ע

New member
../images/Emo13.gif

Tales from Topographic Oceans אני באמת אוהב את Yes אבל על 60 דקות של מוסיקה מחורבנת שבאות אחרי השיר הראשון הם לא יכולים לקבל ציון טוב. 1.3 The Lamb Lies Down איזה הבדל... סיפור המסגרת וההגשה של גבריאל, כבודם במקומו מונח. טובים מאד, אבל לא בזכותם אני כל כך אוהב את האלבום הזה. קודם כל שירים מצויינים בפני עצמם. טוני בנקס מפגיז לחנים אחד אחד. דבר שני, הקטעים שחלק מהמבקרים מכנים "פילרים" הם קטעים ממש מוצלחים לטעמי ותורמים המון, לא סתמיים ונמרחים. אמנם האקט קצת נעלם כאן, אבל כל השאר מתעלים על עצמם. 5 Brain Salad Surgery סוד היכולת להנות מהמוסיקה של אמרסון ושות' הוא להבין שאנחנו מדברים כאן על חגיגה של קצב, פומפוזיות ווירטואוזיות, והכל בהומור, בלי לקחת כבד מדי שום דבר. את זה הם באמת עושים טוב מכולם. 4.1

עמית ע

New member
תיקונים

החמרתי עם Yes-Close to the Edge. אחרי שחככתי בדעתי אני מעלה את הציון ל-4.4 מבקש לבטל את הציון שנתתי למריליון - אני לא מכיר את האלבום במידה שתאפשר לי לשפוט אותו.

RamiSun

New member
הדירוג שלי

Yes - Tales from topographic oceans - 4.7 לדעתי אלבום גדול, צד 1 מצויין ואלוהי, 2 ו-4 מאוד מיוחדים, צד 3 מתחיל במעין "יס" ספייס רוק ונגמר אוקסטי ויפה אני יודע שאני במיעוט טוטאלי כאן, אבל אני מעריך את האלבום הזה וריק וויקמאן יצטרך לסולח לי Genesis - The lamb lies down on Broadway- 4.4 אלבום מעולה , מלא רצועות מעולות, בצד שני יש קצת קטעים מיותרים אולי... Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery 4.2 גם אלבום מעולה של אמרסון ושות במיוחד היצירה הארוכה KE

חזרתי

אופס מה קרה לפורום בנענע? לאמשנה. Yes - Tales from topographic oceans 4.7. הביקורות עליו היו ממש מוגזמות, ורוחב היריעה שלו מאפשר לאוהדי יס לצלול לעולם קסום, כמו שאלבומים אחרים לא יכולים להציע. אחד המבקרים היה וויקמן בעצמו, אגב, והוא עזב בשביל לעשות יצירות אנמיות. נו באמת. ראיתי למעלה שמדברים על ה – revealing בתור נקודת האור. מה עם Ritual? רק יס יכולים. Genesis - The lamb lies down on Broadway 4.0 כל הנתונים הולכים לקראת התקליט הזה - ההרכב, התקופה והאורך - אבל אני לא ממש מוצא בו את הקסם של קודמיו. יש רגעים חזקים (ה – Grand Parade למשל) אבל זו ירידה דרמטית. Emerson, Lake & Palmer - Brain salad surgery ELP 4.7 בשיאם. בכלל לא ידעתי שהוא שנוי במחלוקת.

קיבוץ נדבות...

טיילס - את החלק האחרון אני די מחבבת, וזה הדבר הכי טוב שאני יכולה להגיד על הטרחנות ההיא. אני מעניקה 2.5. דה לאמב - יש שם כמה שירים נחמדים, אבל הקונספט לדעתי שאפתני מדי ולא קשור לשום דבר. נביא לו 3. בריין סאלאד - הקרנבל נחמד ביותר, לפחות עד לסביבות הדקה החמש עשר, וגם שיר ההלל לבירה הוא די נחמד (מסתבר שאני היחידה בגלקסיה שחושבת ככה), אבל כל השאר מעורר בי חלחלה. גם כן 3.

the finisher

New member
מדרג ג'נסיס

Genesis - The lamb lies down on Broadway אלבום כפול לא טוב במיוחד...דיסק ראשון לא רע, כמה קטעים מייאשים אבל כמה קטעים ממש טובים...כמעט כל הלחנים טובים אבל לעפמים כל קטע נמתך יותר מידי. דיסק שני רע, קשה לי לשמוע אותו במלואו, פשוט רע. ל2 הדיסקים ביחד אני אתן: 3.0 ואני מרגיש אפילו די נדיב היום. את שני האחרים אני אשלים במהלך השבוע הקרוב(כל אלבום שנתון לדירוג אני שומע לפני שאני מדרג אפילו עם שמעתי אותו עשרות פעמים, זה כיף דווקא..כילו תירוץ לשמוע את האלבומים הנ"ל שחלקם הגדול טובים)

למעלה