דירוג אלבומים - שבוע 8

B a z a

New member
דירוג אלבומים - שבוע 8

לא עידכנתי את האתר עדיין, אעשה זאת בקרוב. אני מקווה שכמות האנשים המדרגים את האלבומים לא תירד, וכך עדיין תהיה סיבה לעדכן את האתר. אלבומי השבוע הם: Emerson, Lake & Palmer - Emerson, Lake & Palmer Rush - A farewell to kings Dream Theater - Scenes from a memory

B a z a

New member
הדירוג שלי

ELP - ELP האלבום הראשון של הפאוור-טריו הזה הוא הטוב ביותר שלהם, לדעתי, אם כי היצירה הכי טובה שלהם הופיעה באלבום השני (טרקוס). כל הדברים שנאמרו בגנות הרוק המתקדם (פומפוזיות, וירטואוזיות ריקה מתוכן וכד') אמנם מופיעים גם כאן אבל במינון נמוך יותר מאשר באלבומיהם הבאים. יש כאן שילוב טוב מאוד של רוק + קלאסי, ומופיע כאן גם השיר הכי מוכר שלהם, Lucky Man. אך למרות הכל, זהו לא אלבום שעומד בצמרת של אלבומי הפרוג של שנות ה-70 ויש לו לא מעט חסרונות (למשל סולו התופים הארוך והמיותר של פאלמר ב- Tank). ציון: 3.5 Rush - A farewell to kings האלבום הכי טוב של הלהקה הזאת, לדעתי, יש בו הרבה תמימות אך לא יותר מדי כמו באלבום הקודם שלהם. 2112 הוא הקטע הכי טוב של הלהקה הזאת, לדעתי, אבל גם באלבום הזה יש קטעים טובים - השיר הראשון, Xanadu המצוין, וגם Cygnus X-1 מכיל קטעים טובים. השירים הקצרים באמצע אולי מרשימים פחות, אבל עדיין הם הרבה יותר טובים מהשירים המיותרים בצד ב' של האלבום הקודם שלהם. ציון: 3.9 Dream Theater - Scenes from a memory לדעת רבים זהו האלבום הפרוג-מטאל הטוב ביותר, אבל צריך לזכור שיש לא מעט אנשים שסולדים מפרוג-מטאל בכלל ומדרים תיאטר בפרט. לדעתי, חלק מהסיבות לסלידה מוצדקות אבל יש גם הרבה סיבות לא מוצדקות כגון "רוק מתקדם עם מטאל? זה חילול הקודש!" או "בשנות ה-70 היה פרוג טוב ואין כזה עכשיו כי כל מי שמנסה לעשות פרוג רק חוזר על דברים שנעשו בעבר ולא מחדש כלום". אני לא כ"כ מסכים עם הקביעות האלה. האלבום הזה טוב מאוד, ולמרות שיש בו עודף קיטש, במיוחד ב-2 הקטעים השקטים יותר (Throgh her eyes, The spirit carries on), יש כאן אלבום כיפי שאפשר להאזין לו פעמים רבות. גם הליריקה כאן סבירה, בניגוד לחלק מהאלבומים האחרים של הלהקה. אז מי שאין לו בעייה לשמוע משהו קצת יותר רועש מהפרוג הממוצע, בהחלט יכול להינות מהאלבום הזה, אם יעזוב את הדיעות הקדומות ולא יצפה למשהו חדשני ביותר ופורץ דרך. ציון: 4.5

jonbirion

New member
בינתיים 2

elp same האלבום הטוב ביותר של הלהקה לדעתי. אין נפילות ויש אוכל לכולם. lucky man הלהיט take a pebble הקלאסי. יש פה פרוגרסיב טהור. 4.5 dream theatre scenes from a memory האלבום הראשון שרכשתי שמוגדר פרוג מטאל. רכשתי מתוך סקרנות ואפשר לאמר שהוא סביר. יש בו הרבה מה שנקרא פרוג. מטאל לא בדיוק הטעם שלי אך פה הוא לא מפריע במיוחד. לא הייתי רץ לראות הופעה של הלהקה (elp דוקא כן ) 3.4 ל-rush צריך להקשיב

Ma†an

New member
פעם ראשונה שאני משתתף...

רק בגלל דרים. אין לי כוח להרחיב Emerson, Lake & Palmer - Emerson, Lake & Palmer 3.5 Rush - A farewell to kings 4.0 בסולם ריכטר Dream Theater - Scenes From A Memory 5.0

yonia3334

New member
אני

Emerson, Lake & Palmer - Emerson, Lake & Palmer 3.7 Rush - A farewell to kings 4.7 Dream Theater - Scenes from a memory - 5

Liorking

New member
דירוג חלקי

אל"פ - 3 הקטע Knife Edge בהחלט מגניב ומקפיץ, אבל למרות החדשנות והצגת הטריו מהסוג החדש (קלידים/בס/תופים), השירים ברובם משמימים ויש יותר מדי קלידים על חשבון גיטרה. אמנם הוירטואוזיות מרשימה (במיוחד של אמרסון), אבל זה לא מספיק. דרים ת'יאטר - 4.5 אופרת מטאל משובחת עם גיטרות-תופים-קלידים שנותנים גז ועוברים על החוק ועושים את העבודה שלהם כמו שצריך! חבורת נגנים כזו עוד לא פגשנו קודם, ופה הם מגיאים לשיא. יש אמנם נפילות כמו הבלדה המגעילה מדבש Through Her Eyes וגם יש מריחות (Home די שיעמם אותי וג'יימס כרגיל מעצבן), אבל ברוב השירים ג'יימס דווקא לא נורא ובסה"כ אלבום מצוין.

the finisher

New member
מדרג כרגיל...רק אחד כרגע

Dream Theater - Scenes from a memory אלבום מדהים מדהים מדהים...אחרי שI&W הגדיר את המושג פרוג מטאל..SFAM מגיע לשיא חדש, האלבום הראשון עם ג'רודן רודס, אלבום קונספט מפציץ, מטאל,פרוג,אוואנטגארד,רגש מה אין בו. אני לא אסלח לעצמי אם אני לא אתן לו עכשיו ציון מושלם...תמיד אני שומע אותו אחרי כמה חודשים ללא שמיע מלאה שלו, ואז אני מוקסם ממנו לגמרי. 5.0 את האחרים בהמשך השבוע.

the finisher

New member
ב...

בBeyond This Life ג'רודן רודס מנגן סולו בסגנון אבנטגארד, יותר מאחד. The Dance Of Eternity - כמה קטעי אוונטגארד מובהקים.

gunr7

New member
אתה בכלל מבין מה זה אומר אוואנגארד?

נראה לעתים, בעיקר אצל חובבי רוק מתקדם, שהמושג הזה הלך לאיבוד. כמו המלים "מתקדם", "אמנותי" ו"אלטרניבי".

the finisher

New member
אז זהו..

שאני לא מתייחס לזה כאוהב רוק מתקדם..אני מתייחס לזה כנגן קלאסי וכאוהב יותר מוסיקה מ"רק" רוק מתקדם. ואוונטגארד הוא עוד שם למוסיקה המודרנית של המאה 20, כאשר המלחינים הלכו לכיוון האוונטגרדי והנסיוני, ויצאה מוסיקה שלא הכי קל לשמוע אותה, חלק יגדירו אותה כגאונות וחלק יגידו שזה פשוט לחרתת איזה משהו על פסתר והכל טוב. אם אתה עדיין חושב שאני לא מבין...אז אני ניגנתי כבר כמה יצירות אוונטגרדיות/מודרניות מובהקות, אני יודע מה זה.

gunr7

New member
אני מדבר על הנטייה

של רבים לקרוא לכל מה שצורם "אוואנטגארד" וכל מה שנשמע מוזר או לא מובן להם "אמנותי" או "נסיוני". רבים לדוגמא, מגדירים מוזיקות רבות כנסיוניות למרות שלא התבצע בהם שום ניסוי, אלא יישום של מוזיקה שהייתה בעבר נסיונית ונטמעה בהם (כמעט כל הRIO, שה"חדשנות" שלו מבוססת על דברים שהיו חדשניים לפני מאה שנים).

gunr7

New member
שכחתי להוסיף פרט חשוב:

בעגה העממית זה נקרא: חארטה (כמובן שאסור להכליל, כמו בכל ז'אנר יש פה ושם הברקות. לדעתי כלל זה כולל בין השאר גם את כל הממסד הקלאסי)

מורנא007

New member
דירוג חלקי כרגע

Rush - A farewell to kings - 4.3 אני מסכים עם B a z a שמדובר באלבום הטוב ביותר של Rush, שיר הנושא הוא פולק רוק מעולה והוא גם מכיל את הקטעים Xanadu המצוין, ואת Cygnus X-1. אבל, יש להקות טובות יותר ולכן הציון A-. ELP - ELP - 3.8 לא התחברתי אל האלבום ששוכב אצלי בארון לא מעט זמן. חסר לו פלפל
שנוסף באלבום הבא. השיר שמציל את האלבום מדירדור לעבר ציון ה- C הוא הלהיט Lucky Man. Dream Theater - אני צריך להקשיב שוב לאלבום לפני הדרוג.

עמית ע

New member
../images/Emo215.gif

ELP - פצצת אנרגיה וכשרון. אמרסון מוצא את השותפים המתאימים למימוש החזון שהחל ב-Nice וביחד הם מוציאים את אחת הקלאסיקות הגדולות של הפרוגרסיב רוק. 4.7 Farewell to Kings - ככה ככה. שתי היצירות המרכזיות Xanadu ו-Cygnus טובות מאד, אבל השאר פושר. 3.9 Scenes from a Memory - אחד משני אלבומים של DT שהקשבתי להם (השני הוא Six Degrees). באמת ניסיתי לתת צ'אנס, אבל כלום לא יעזור. אני לא מסוגל להנות מהמוסיקה שלהם. 2.5

gunr7

New member
שלי:

ELP - ELP 4.2 אלבום לא רע בכלל, לדעתי כמעט שווה ערך לטרילוג'י. Rush - A farewell... נמנע DT - Scenes... 4.0 אלבום יחסית מגובש (עם כי מגושם מדי), מעט יומרני מדי. לעתים תכופות מדי קיטשי וילדותי מדי, אך בסה"כ מציג חזון ורמה מוזיקלית מוצלחים למדי. פרט נוסף: זו הלהקה שהומצאה לילדים בני 15 שלומדים לנגן בגיטרה. :) גם אני הייתי כזה בעבר (אם כי לא למדתי באותה תקופה גיטרה אלא באס, ולאחר שנטשתי את הכלי הזה, גם נטשתי את הלהקה הזו).

Instrumedley

New member
להלן הדירוג:

Rush - 4.5 אחד הטובים של השלישייה הקנדית המדהימה. ELP - 4 אלבום טוב....אבל איפה טארקוס ואיפה טרילוג'י ואיפה הוא. Dreeam Theater - 5 פשוט וקל - אלבום הפרוג/מטאל הטוב בכל הזמנים!

Ma†an

New member
Metropolis Pt. 2

הוא לא אלבום הפרוג מטאל הטוב בכל הזמנים. אלא האלבום הטוב בכל הזמנים, ללא רבב

למעלה