דירוג אלבומים - שבוע 9

B a z a

New member
דירוג אלבומים - שבוע 9

עידכנתי את כל הקבצים של האתר, אבל הייתה בעייה להעלות אותם לאתר, אז הוא מעודכן חלקית - האלבומים מעודכנים, המדרגים לא. http://progalbumsratings.awardspace.com השבוע יש 3 אלבומים משנת 1971: Gentle Giant - Acquiring the taste Jethro Tull - Aqualung Can - Tago Mago

boten d

New member
לא הייתי פה איזה זמן

ופספסתי די הרבה הצבעות. לא נורא. Gentle Giant - Acquiring the taste - 3.8 אלבום טוב של הענק, אך יש בהחלט מוצלחים ממנו... Jethro Tull - Aqualung - 4.7 אבן דרך, ללא ספק. אני כותב ביקורות נוראי אין ספק גם כן. אשאיר את הקומפלימנטים וההגיגים לכותבים המוכשרים ממני.

מורנא007

New member
קודם אני מחזיר חוב

Dream Theater - Scenes From a Memory - 4.1 איני חובב גדול של מטאל. למרות זאת יש באלבום לא מעט קטעים שמרתקים אותי ולכן דוחפים את הציון למעלה כמו למשל Beyound This Life.

jonbirion

New member
נתחיל מההתחלה

jethro tull aqualung אני מתאר לעצמי שאהיה במיעוט אך האלבום הזה לא עושה לי את זה ואף לא עשה לי את זה בעבר. לטעמי האלבום נוטה לרוק ואולי זו הבעיה כי אני אוהב את ג'טרו בתקופה המאוחרת יותר של הפרוג והפולק. בכל זאת את שלהם הם עושים טוב ועל כן 3.9

jonbirion

New member
GG AQUIRING THE TASTE

עוד אלבום טוב של הענק העדין. יש פה כמה מהקלאסיקות של הענק. למשל Pantagruel's_nativity/ מצד שני כמה שירי רוק כסחניים שמה שעושה אותם מעניינים הוא כל מיני תוספים ששוברים את הקטע הרוקיסטי הבנאלי משהו. עם זאת יש גם בלדות יפהפיות אותם אני כה אוהב. 4.3

B a z a

New member
הדירוג שלי

Gentle Giant - Acquiring the taste האלבום השני של הלהקה המופלאה הזאת, וזהו אלבום הפריצה הגדולה שלהם. אולי ההרכב לא היה מגובש בצורה נפלאה כמו באלבומים הבאים, אבל ההלחנה פשוט נפלאה, זה בית ספר למוזיקה. דווקא מהשיר הראשון, שנחשב כהכי טוב באלבום, אני לא מתלהב ואני מדלג עליו בדרך-כלל, אבל שאר השירים מעולים ומאוד נעימים להאזנה. אי אפשר שלא להצטרף לשירה ב- Wreck כשכל חברי הלהקה שרים "heyeheh hold on". גם תחילת הקטע האחרון משעשע במיוחד, כאשר מישהו מבקש להזמין 2 מנות של המבורגר עם צ'יפס ברוטב. אם אני לא טועה, כתוב בספרון של האלבום ש"אנחנו מנסים להרחיב את גבולות המוזיקה הפופולרית תוך סיכון מודע שנהפוך ללא פופלריים". והם מצליחים בכך. זהו גם האלבום, כפי שהודו חברי הלהקה, שהיה להם את החופש האומנותי הגדול ביותר. ציון: 4.5 Jethro Tull - Aqualung האלבום הזה הוא הטוב ביותר מבין המספר הלא רב של אלבומים של הלהקה הזאת ששמעתי. אני אוהב אותו יותר מ- TAAB. יש כאן את 2 השירים הכי מוכרים של הלהקה - Aqualung שהפך לקלאסיקה ולסימן ההיכר של הלהקה, ו- Locomotive Breath עם סולו החליל המעולה. Cross-eyed Mary גם שיר מוכר וטוב. שאר השירים גם לא רעים, גם הקצרים והפשוטים שבהם. המסר שאנדרסון מנסה להעביר כאן נגד הכנסייה לא ממש נוגע לי, אבל אני נהנה מהמוזיקה. ציון: 4.0 Can - Tago Mago בהתחלה לא הבנתי מה הולך כאן, לא הבנתי את הקראוטרוק ולא הבנתי את האלבום הזה. אך בהמשך, זה תפס אותי. קשה לי להסביר מה מושך אותי במקצבים הרפפטטיביים, ובשירה של דמו, אם אפשר לקרוא לזה שירה, אך אני נהנה מהאלבום הזה. יש כאן 2 קטעים שהם יותר מדי בשבילי: Aumgn ו- Peking O, שנשמעים כמו סתם רעשים אקראיים, אין לי את הסבלנות להתעמק כדי לשמוע משהו מעבר לרעש. אבל שאר הקטעים בהחלט ניתנים להאזנה ואפילו, כאמור, אפשר להינות מזה. המתופף כאן פשוט מעולה, רוב המוזיקה בנויה על התיפוף שלו, ולמרות שבביכול הוא מנגן את אותו הדבר שוב ושוב, אין לדעתי הרבה מתופפים שמתקרבים לרמה שלו. ציון: 4.0

מורנא007

New member
דרוגי

Gentle Giant - Acquiring the taste - 4.5 אני מסכים עם Baza (חוץ מדעתו לגבי השיר הראשון). אני מחבב את השילוב של הבלוז רוק עם הפרוג שבא כאן לביטוי בקטעים כמו The House, The Street, The Room, Pantagruel's Nativity ו- Plain Truth. Jethro Tull - Aqualung - 4.7 קלאסיקה של בלוז רוק, קשה שלא לאהוב אותה. מן הסתם הם מגזימים במחאה נגד הכנסיה האגליקנית, אבל זה חלק מתרבות הרוק'נרול באותה תקופה. Can - Tago Mago - אני לא מדרג. שמעתי את האלבום מספר פעמים אבל לא התרשמתי מספיק כדי לחוות דעה.

עמית ע

New member
../images/Emo187.gif

Can - Tago Mago אלבום כפול שמייצג שני פנים של הלהקה. הפן הראשון שמיוצג ע"י טרקים 1-4 + 7 הוא הצד הפופולרי. קטעי ג'אם פסיכדלי קצביים ורקידים. הפן השני שמיוצג ע"י הטרקים 5-6 הוא הפן הנסיוני. לטעמי האישי זה החלק המעניין יותר של האלבום הזה, אבל גם החלק הקליל יותר הוא על הכייפאק. בניגוד ללהקות פסיכדליה אמריקאיות שהג'אמים שלהם נכנסים הרבה פעמים ללופ בנאלי של מהלכים צפויים, קאן מצליחים לשמור על הערנות שלי ע"י דינמיות מתמדת בג'אם. החלק הנסיוני הוא כבר חגיגה של ממש בשבילי, אבל ברור לי שזה לא עובד אצל כל אחד. 4.4 Jethro Tull - Aqualang דומה בסגנון לאלבום שקדם לו, Benefit. הלחנים פחות מתוחכמים אבל העיבוד הרבה יותר אדג'י. שניהם אלבומים טובים מאד, אבל לי אישית יש אהבה גדולה יותר ל-Benefit. אנדרסון הוא על פי רוב ציניקן חריף, אבל ב-Aqualung הקונספט הלירי המחאתי פשטני מדי לדעתי ואיבד מהרלוונטיות שלו מזמן, ורק בשירים שלא קשורים אליו (Mother Goose, Cheap Day Return) יש מפגן של רגישות ופסטורליה מענגים. הציון - 4.1 Gentle Giant - Aqcuiring the Taste נפלא וקסום. אוסף סונטות רוק לשעת לילה מאוחרת. 5

HelterSkelter1

New member
שלי:

Jethro Tull - Aqualung אפשר להגיד שאחרי כל הקריירה המזהירה שלהם, בסופו של דבר, זהו האלבום הכי טוב. פה לדעתי הם לוקחים הכי רחוק את הקונספט של "רוק אומנותי" - לאו דווקא במורכבות המוזיקלית של השירים, אלא יותר בגישה ובטקסטים. והקטע My God - כשמו כן הוא. 5 Gentle Giant - Acquiring The Taste אלבום מצויין, מתאבן למה שייבוא אחר כך. האלבום נפתח בצורה נפלא, אך לקראת הסוף, כמו שקורה בכמה אלבומים שלהם, יש ירידה קלה ברמה. אבל עדיין, ההתחלה והאמצע כ"כ טובים, שזה שווה את זה. 4.5 Can - Tago Mago להקה אדירה וייחודית, לא ייאמן שהיה דבר כזה באמת... אני אישית מאוד אוהב גם את הקטעים הFאנקיים וגם את האילתורים החופשיים וניסויי האולפן שלהם. עוד לא שמעתי להקה עם גרוב כזה, וגם הקטע Mushroom הוא אחד הקטעים האהובים עלי אי פעם. 4.8

gunr7

New member
שלי:

acquiring... - 4.4 אחד מאלבומים האהובים עליי מתוך אלבומיה של ג'נטל ג'יאנט: מוזיקה קודרת, וקסומה ביחס לאלבומים הקרירים אך חייכניים שמאפיינים את הלהקה. כל שיר מיוחד. אהובים עליי במיוחד pantagruel's natiity וthe moon is down. aqualung - 4.5 אוסף של שירים נפלאים עם סאונד ההיכר של הלהקה וקולו של איאן אנדרסון. אלבום מצוין אם כי לא עפ"י קריטריונים של אלבום רוק מתקדם. can... נמנע, לא מכיר לעומק. מעולם לא הצלחתי להתחבר לקראוט רוק (עם כי ניסיתי :))

ehh

New member
שלי

Gentle Giant - Acquiring the taste - אחד האהובים עלי של הלהקה. מגובש וטוב. אהובות במיוחד רצועות 1, 3 ו-6. ציון: 4.5 Jethro Tull - Aqualung - אחלה דבר. שיר הנושא קצת נמאס לפעמים. ציון: 4 Can - Tago Mago - לא מכיר

the finisher

New member
משלים דירוג מפעם הקודמת

ELP - ELP אלבום טוב מאוד...מלא באנרגיה. אפילו שיש קטעים שהם מנסים להראות כמה הטכניקה של כל אחד מהם בפרט טובה, זה עדיין מתחבר יפה לשאר האלבום. לדעתי הוא עולה בכמה רמות על טרקוס שבעצם בו רק יצירת הנושא באמת טובה(והיא ממש טובה). 4.4 את RUSH אני אדרג אחרי עוד שמיעה. ואת Jethro Tull - Aqualung גם אחרי עוד שמיעה. את השאר אני לא מכיר.

the finisher

New member
משלים מפעם שעברה עוד

RUSH - AFTK אלבום נחמד מאוד...לא מדהים, וזה שאחרים אומרים שהוא ממש ממש טוב כנראה מראה שאני לא מתחבר יותר מידי לראש. 3.7 וגם זה בזכות CYGNUS X שהוא באמת קטע טוב ממש.

RamiSun

New member
שלי

Gentle Giant - Acquiring the taste - 4.5 אלבום מעולה של הענק העדין Jethro Tull - Aqualung - 3.7 יש בו משהו אבל מאכזב ביחס לאחרים שלהם.. ?.?- Can - Tago Mago

Barmelai

New member
הנה אחד כמו שלושה

Can - Tago Mago באלבום השלישי המונומנטלי שלה CAN הפכה ללהקה ההיא שהשפיעה על אינספור מוסיקאים ואלבומי רוק עד היום הזה. זה קרה לאחר שהם מצאו את המרכיב החסר שלקח את המוזרות היצירתית או היצירתיות המוזרה שלהם עד הקצה, למקום שבו נפרצים גבולות ושדות בתוליים נחרשים לראשונה. זה היה אך טבעי ללהקה למצוא אותו מתגלגל ברחוב וממלמל משפטים סתומים ביפנית. האזנה ל TAGO MAGO היא קונצרט מופרע שמעורבים בו 6 תמהונים (5 מהם זה הלהקה). TAGO MAGO נוסע על התיפוף של ליבציט, הנגן הדומיננטי וחוט השדרה החזק גם כשזה מגיע לג'אמים הכי כאוטיים באלבום. דמו סוזוקי מלעלע וזועק שירים אוטיסטיים באנגלית בלתי פתורה במבטא יפני, לא לדאוג, כשזה מגיע למילים שחשובות לו בחיים כמו הפעם שהוא ראה ראש פטריה, הוא מתעשת והקשרים בלשון נפרמים. הולגר צוקאי בלתי נלאה על באס ואפקטים, חלקם מיותרים כמו הקלטה הפוכה של סוזוקי, האיש ממילא נשמע אחורה גם כשהוא שר קדימה. קארולי ואירוין שמידט הם החטיבה הפסיכדלית בגיטרות, קלידים ושירת אום איפה שצריך. TAGO MAGO הוא שום דבר שהאוזן יכולה לבוא מוכנה אליו מהבית. התיפוף קריזיונרי, מעגלי, תמיד נחפז לשום מקום. הגיטרה והקלידים בפורפליי מתמשך שמוליך לבסוף לזיון טנטרי. לאורגזמות לא מגיעים ב TAGO MAGO אבל חותרים אליהן בלי הרף. זהו אלבום שטוען באנרגיות בלתי נדלות, מלא יופי וכיעור, מרתק ומתיש כאחד, ספונטני, מקרי וחד פעמי, כולו ניצב על כרעי תנגולת שבורות. ברור לגמרי שאם CAN היו בוחרים יום אחר להקלטה היינו מקבלים אלבום שנשמע אחרת. במקור היה האלבום תקליט כפול, פורמט עדיף בהרבה על הדיסק הבודד שהאזנה רצופה לו מוציאה עשן מהאזניים. התקליט הראשון שכולל את 4 הקטעים הראשונים הוא יצירת פאר של שירים יותר קונבנצינליים (בסקאלה של CAN) והוא אחד האלבומים המלהיבים והיפים ביותר של ההרכב. התקליט השני הוא ברובו שני קטעים ארוכים של פריק אאוט פסיכדלי והוא לבד יכול להעלות את האוזן לרמה חדשה של הקשבה למוסיקה. לא שזה מה שקרה לי, עד היום אני לא מפסיק לריב עם התפזורת שבוקעת מהרמקולים ולנסות לסדר אותה בכוח במבנים הרמוניים. בשביל המוח זאת טרחה שמזכירה סידור אפונים בצלחת בעזרת מסרגה. התמודדות מרתקת ומתישה ביותר. שנים שאני מתכנן לצרוב את האלבום מחדש בלי קטעים חמש ושש, אבל שוב ושוב הסקרנות מפילה את החתול בפחית. מזל שהשיר האחרון חוזר לשפיות היחסית של התקליט הראשון מהשניים. TAGO MAGO רחוק מלהיות מושלם, הוא אינו מסטרפיס, הוא עשוי מקטעים פגומים שגם מתחברים לשלם אחד פגום לתפארת, והוא אלבום קלאסי שלעולם לא ארד לעומקו עד הסוף, לא משנה כמה אקשיב לו. ציון מושלם יחטא לאלבום ובטח לא לזה כיוונו המשוררים. 4.5

Barmelai

New member
נותרו 2

Gentle Giant - Acquiring the taste אלבום שתופס את הענקים בפאזה עדינה ולירית, בדיוק לפני הזינוק הגדול שהעניק לפרוג כולו קוביות משחק חדשות לגמרי ואולי אפילו חוקי משחק חדשים. כאן GG עוד בשלב החיפוש, ונראה שהם נקלעו בדרך לתוך פינה קאמרית אי שם בין ימי הביניים למאה העשרים ואחת. Pantagruel's Nativity הוא בקלות בין החמישיה הגדולה של GG בשבילי, וביחד עם Edge of Twilight הצמוד הם מהוים פתיחה עגומה, שוברת לב ושברירית. הענק עוד לא צמח לגמרי אבל עדין כל כך הוא כבר לא יהיה יותר. באלבומים הבאים כל זה יוטמע כחומר גלם בעיסה של טרוף מדיאבלי. פרומו לעתיד לבוא אפשר למצוא ב The House, The Street, The Room וניצני ריו מופיעים בנעימת הנושא. Wreck הסוחף הוא להיט הרדיו הענק של GG, זאת אומרת, בעולם צודק יותר הוא היה כזה. ומכאן חזרה על כל המרכיבים של המרקחת המתוקה-מרירה: בלדה מכמירת לב נוספת (The Moon is Down), עוד בונבון קאמרי מעודן וקודר (Black Cat) עם כינור מיילל לירח וסיום גראנדיוזי שמכיל בתוכו את כל מה שהספקנו ללמוד עד כה - האמת העירומה. רוק, ג'אז ו...כן, וקינג קרימזון... שלמות מקצה לקצה. ל GG עוד יהיו אלבומים גדולים מ Acquiring the Taste ובכך אני צריך להתחשב ולהוריד במקצת את הציון. 4.9 Jethro Tull - Aqualung אלבום החיץ בין תקופת הבלוז רוק לתקופת הפרוג של ג'תרו, והוא בעצם תערובת משתיהן. לדעתי הוא רק יוצא מזה ברווח, השירים מתוחכמים מספיק לצבור חיי מדף ארוכים ועדיין בוערים באותה אש של STAND UP ו BENEFIT. סט השירים כל כך מוכר ולעוס, שכל מה שנותר זה לבדוק מה קורה להם באוזניים שמקשיבות להם כבר 30 שנים. ובכן אצלי כולם נותרו רעננים כזר חרציות מהגלבוע, שום שחיקה לא ניכרת. כמובן שאני מקפיד לא להקשיב לאקוואלונג יותר מפעם בשנה כדי לא להרוס את הכיף. המועדפים עליי הם Cheap Day Return, Wond'ring Aloud, My God, Wind Up. אבל גם הרוקרים כמו מרי הפוזלת, נשימת קטר ושיר הנושא נראה שלא הולכים להימאס, וגם לא כל השאר. איאן אנדרסון יצר קלאסיקה ומה שמגיע מגיע. 4.8

למעלה