דירוג האלבומים - שבוע 7

B a z a

New member
דירוג האלבומים - שבוע 7

האתר עודכן אחרי שבועיים, אפשר להגיד שהלהקות שמקבלות הכי הרבה כבוד כאן הן פינק פלויד וקינג קרימזון: http://progalbumsratings.awardspace.com/ אלבומי השבוע הם: Camel - Mirage Van der Graaf Generator - Godbluff Anglagard - Hybris

B a z a

New member
הדירוג שלי

Camel - Mirage יופי של אלבום, לדעתי זהו האלבום הכי טוב של קאמל יחד עם האלבום הראשון שלהם, שהוא קצת פחות מוערך ומוכר. 2 הקטעים הכי טובים כאן הם לדעתי "Nimrodel" ו- "Lady fantasy". אחרי האלבום הזה קאמל התחילו לשעמם קצת פה ושם. ציון: 4.5 Van der Graaf Generator - Godbluff פעם חשבתי שזה אלבום טוב, היום אני חושב שהוא מצוין. בשיר הראשון הלהקה מתחממת, ב-3 האחרים היא מגיעה לשיא הרעש. אחרי החזרה הלהקה שינתה כיוון ועשתה מוזיקה קצת יותר נגישה, וזה עובד מצוין באלבום הזה. ציון: 4.5 Anglagard - Hybris זה האלבום שמוכיח שאפשר לעשות פרוג מעולה גם הרבה אחרי ששנות ה-70 נגמרו. האיכות כאן לא פחות טובה ואולי אף יותר טובה מרוב הדינוזאורים המוכרים, זה נשמע דומה למה שעשו קרימזון ולהקות אחרות בשנות ה-70, אבל אין כאן שום העתקה, וזה בדיוק מה שחובבי הפרוג רוצים לקבל. הקטע הראשון והאחרון מושלמים, 2 הקטעים באמצע טובים מאוד. ציון: 4.6

ehh

New member
חביב

Camel - Mirage - משעמם מאוד. 1.5 Van der Graaf Generator - Godbluff - אלבום קשה להתחברות והוא גם לא פסגת היצירה, ולמרות זאת הוא מצוין. 4.5 Anglagard - Hybris - חיקוי כמעט מושלם. 3.8

strude

New member
דירוג

אני מודה שיש לי קצת חור בהשכלה בנוגע לאלבומים (אל תדאגו, אני לאט לאט ממלא אותו), אז אני יכול לדרג רק את mirage... Camel - Mirage אלבום מעולה, דרכו בכלל הכרתי את קאמל. אין קטעים מיותרים, הכל טוב ויפה... אולי שתי הגרסאות לlady fantasy קצת זהות מידי... ודבר אחרון, 2 הקטעים הכי טובים כאן לדעתי זה דווקא Earthrise ו-Lady fantasy, אבל Nimrodel בהחלט היה מגיע למקום השלישי. ציון: 4.5

gunr7

New member
אין לי כח לפרט אבל אתן ציון יבש

Mirage - 4.2 Hybris - 4.5 Godbluff... נמנע בינתיים

Rapid נאור

New member
שוב 2 מתוך 3.

קאמל - אומנם לא האלבום הכי טוב שלהם, אבל ללא ספק אלבום טוב, עם כמה שירים מאוד טובים. לא הפייבוריט שלי, אבל סה"כ אחלה אלבום. 4 אנגלגארד - האלבום הזה ליווה אותי עם עוד מעט נבחרים בטיול שלי בחו"ל, והוא דווקא היה מאלה שלא נמאסו עליי אחרי כמה שמיעות ושלא התבאסתי שלקחתי אותם (כמו שקרה לי עם VDGG בגלל זה גם אני לא מדרג אותו). אחלה אחלה של מוזיקה. קצת קשה לעיכול לפעמים, אבל נהדר. 4.5

jonbirion

New member
אנגלגרד

אנגלגרד היבריס- אלבום מדהים מלא ניגודים. אפל כמו ששוודי עתיר יער צפוני יכול להיות ובהיר כמו השמש. סוער ועם זאת רגוע לפרקים. מן שילוב שיש בו ג'נסיס עם קינג קרימסון בלי להעתיק. רוק מתקדם של שנות ה70 מוקלט בטכנולוגיה עכשוית עם כל היתרונות. אלבום בכורה פיצוץ 4.9 השאר בהמשך השבוע

jonbirion

New member
camel mirage

אלבום אחד קודם לאווז השלג. סממנים שיובילו בעתיד לפסגת היצירה שלהם. הסגנון כבר טבוע בתקליט וזהוא הראשון בסדרה של שלושה אלבומים מופתיים שהוציא ההרכב הקלאסי של קאמל. שני כוחות אדירים מובילים את ההרכב. לאטימר וברדנס שעשו את קאמל למה שהיא. אלבום מצויין, אין נפילות. 4.5

jonbirion

New member
vdgg godbluff

האמיל הוא האומן האהוב ביותר עלי. ון דר גראאף מן הסתם להקה אהובה ביותר. אין אלבום שלהם שהוא פחות מטוב מאד וגם זה ביניהם אם כי לא הטוב ביותר. אוהב מאד את היצירה the sleepwalkers 4.3

the finisher

New member
מדרג

Camel - Mirage אלבום מעולה! הכי טוב שלהם ללא ספק! אבל סנו גוס מיוחד בשבילי, ולכן קשה לי לדרג אותם אחד מול השני אז זה מקבל 4.7 את VDGG אני נמנע מלדרג בגלל שאני פשוט לא אוהב את ההרכב. את אנגלגארד אני אדרג במהלך השבוע.

the finisher

New member
אנגלגארד-דירוג

אלבום מעולה! מהאלבומים שפשוט אפשר לשמוע שוב ושוב ושוב, ולא ישעמם! רק בגלל המילים, הדירוג יורד ממושלם. 4.8

yonia3334

New member
שלי:

Camel - Mirage 4.6 - כיף חיים... Van der Graaf Generator - Godbluff 4 - נחמד, אבל חסרה לי הגיטרה... Anglagard - Hybris 4.4

B a z a

New member
הכחול והאדום - נא להצביע!

וגם האחרים שלא הצביעו עדיין! מור, אתה יודע שאתה האדום שאני מתכוון אליו, 2 האדומים האחרים לא בעניין, למרות שמאחד מהם (עמית) אני מצפה להשתתף אם הוא יפסיק להתעצל, מהשני (שיר) אני ממש לא מצפה, זה לא הסגנון שלו.

eld453

New member
הפעם קצת קשה לי:

בעצם, בהתחלה קל מאד - קאמל, שאני מאד אוהב את תחילת דרכם מקבלים 4.3 (זה יהיה קצר, חייב לזוז) ואן דר גראאף - מזמן אבל מזמן לא שמעתי אותו... מתחושה - 3.5 והלהקה השלישית - אין לי.. לא מכיר. חייב להצטייד, מה אומרים?

B a z a

New member
חייב

לדעת רבים זהו אלבום הפרוג הטוב ביותר שיצא ב-30 השנים האחרונות.

עמית ע

New member
ביקשת כל כך יפה ../images/Emo13.gif

Mirage - קסם המדבר לא עובד עלי. האזנה לגמל מותירה אותי אדיש. אולי להוציא Moonmadness וחלקים ב-Raindances שמזדמזמים לי בראש מאליהם לעיתים נדירות. בשבילי האלבום הזה הוא מוסיקת מעליות חביבה, 3.5, לא יותר. Hybris - אנגלגרד בשבילי זו מוסיקה קרה ונטולת כריזמה. שמעתי פעמים בודדות שלא חיזקו אצלי את המוטיבציה לשמוע שוב. לא חושב שאני צריך לתת ציון אבל אם דוחקים אותי לקיר אז 3.5. Godbluff - הראשון של ודגג ששמעתי. מלווה אותי כבר 16 שנה ועדיין לא נמאס. 5

iair82

New member
דירוגי

אנגלגרד- פנינה של רוק מתקדם. איזה מזל היה לי, לפני כשלוש שנים, כשהגעתי לקצת אחרת כנראה ביום או מספר ימים אחרי שהגיע משלוח חדש. שני הדיסקים של אנגלגרד היו בחנות. קניתי רק את היבריס, שעלה הון תועפות (100 ש"ח) ואני לא מחרט לרגע. דיסק אדיר, כמעט מושלם. יש בבוקלט תמונות של יערות נורדים עגמומיים וחורפיים, כשקרן שמש מבצבצת מבין העצים. במידה מסוימת, אנלוגיה מושלמת למוזיקה של אנגלגרד. ציון- 4.9 ואן דר גראף- עוד יצירת מופת של ואן דר גראף. השיר הראשון מתוך הדיסק הוא אחד מהפסגות שלהם. שיר מדהים. בהמשך האלבום קצת פחות טוב, ועדיין כיף לשמוע אותו. ציון- 4.3 קאמל- ליידי פנטסי!!! איזה שיר מדהים. כל הקטעים באלבום הזה מספר קטעים ממש טובים, אבל האחרון הוא הטוב שבהם. דיסק מעולה, אם כי לא מחדש ממש במסורת הקאמלית. ציון- 4

Barmelai

New member
שלי

Camel - Mirage קאמל היו בעיקר באלבום הזה על התפר בין הקנטרברי לסימפוני. מספיק להקשיב לליידי פנטזי ולראות באיזו קלות אפשר לדמיין שזה שיר של קראוון. ליידי פנטזי הוא בעיניי גם הפסגה של קאמל בזכות התחושה של הרפתקה מסחררת בחלק האינסטרומנטלי שלו. את השיר הזה מאזנת טרילוגית נימרודל, הקטע הארוך השני באלבום, עם קבוצת לחנים נהדרת גם היא. הקטע החלש היחיד בעיני הוא הראשון, שמתפקד לא הרבה יותר משיר פתיחה, והשירים הקצרים יחסית האחרים הם מצויינים ובמיוחד Supertwister שיש לי אליו חולשה מיוחדת. הבעיה שלי עם קאמל שתמיד חסר להם משהו כדי להתברג באמת בטופ. אם זה העדר חיספוס ועצמה אמיתית, או הליריקה והשירה שאין להם תפקיד ממשי, הם היו החברה הנחמדים בשכונה ונחמדים תמיד מגיעים שניים. מיראז' הוא האלבום הטוב ביותר שלהם לדעתי ומקבל ממני את הציון הגבוה ביותר שבא לי לתת. 4.5 Van der Graaf Generator - Godbluff הלהקה האהובה עלי בפרוג, ובראשה הסולן והיוצר האהוב עלי. גודבלאף הוא לא אלבום מושלם אבל גם לא רחוק מזה. השיר בראשון והאחרון דווקא כן מושלמים, שזה כבר 50% מהאלבום, ושני האחרים מתחילים חלש בהאזנות ראשונות וצוברים את הגדולה שלהם עם הזמן והוותק. בסך הכל זה האלבום הכי הומוגני של VDGG ונשמע כמו המשך ישיר לאלבומי הסולו של האמיל. אלבום כמעט מופתי אבל יש ללהקה גדולים ממנו ולכן הציון נמוך הפעם. 4.5 Anglagard - Hybris הלהקה שהחזירה לי את האמון בפרוג. אנגלגרד הם אולי הראשונים שגם לא ניסו להתקדם לשום מקום וגם לא נפלו למלכודות הנאו פרוג (שזה לכתוב שירי פופ ארוכים ואחר כך לעבד אותם "במתכונת של רוק מתקדם"). הם באמת יצרו שירים שפרוג היה הסביבה המתאימה להם ושהוציאה מהם את המקסימום, והראו שבעצם פרוג יכול להיות ז'אנר עמיד וחסר יומרות כמו רוקנרול או ג'אז. פשוט מוסיקה יפה. השיר הפותח והסוגר מדהימים, ושני האמצעים מעולים אבל נינוחים מכדי להעפיל למדרגות הגבוהות באמת. אלבום מרגש שמשרה אוירה של מקומות רחוקים וזרים. 4.5

למעלה