דירוג העונות - מורחב

אז אחרי שעשיתי לפני שנה וחצי דירוג מפורט לגבי כל זוכה וזוכה, הגיע הזמן שאעשה אותו דבר גם לעונות.

מקום 46, אין הרבה חילוקי דיעות בנושא - תאילנד

יתרונות:

+ אחלה מיקום עם פרסים מגניבים

חסרונות:

- - אתגרים משעממים. אנשים מתלוננים כל הזמן על נוסחת הקסם של מירוץ מכשולים שבסופו פאזל, אז תארו לכם עונה שכמעט כל אתגר הוא רק פאזל!

- - - וואן מן שואו, וגם השחקן המרכזי הוא אוברייטד

- - - כל הקאסט מלבד בריאן, שי-אן ועוד כמה יחידי סגולה או משעממים, או בלתי נסבלים, כשכל סוק ג'אי "ראויים" ברמה של פאגונג. ההדחה של ארין הייתה שפל אסטרטגי חדש כשלא באמת היו סיבות להדיח אותה, כי השבט היה נטול אסטרטגיה

- - - - כל סיכוי להדחה בלתי צפויה נרצח על ידי ההפקה עם המיזוג המזויף

הרבה שנים והרבה עונות עברו, אבל תאילנד הייתה ונשארה שפל המדרגה בשבילי. היעדר כמעט מוחלט של אסטרטגיה הוא לא אוטומטית דגל אדום כל עוד הקאסט מעניין מספיק, כמו באי הגלות. אבל זה קאסט שמאיים להתחרות בפיג'י, עולמות בנפרד וגאבון. הפרשייה בין טד וגנדיה היא הנקודה הכי לא נעימה בתולדות התוכנית עד עונה 39, שכמובן גם תגיע בקרוב. קליי מיזוגן רעיל (שאיכשהו כמעט ניצח את בריאן, וואו, איזה אסטרטג גאון!), אבל מי שבאמת הרסו את העונה היו דווקא שבט סוק ג'אי, שהחליטו שאסטרטגיה היא מילה גסה. אני לא אתפלא אם כולם נתנו לקליי את הקולות שלהם *בגלל* שבריאן שיחק את המשחק, דבר שאפילו פאגונג לא עשו (ג'נה וג'רבס תיכננו להצביע לריצ'ארד, אבל שינו את הקול שלהם בעקבות הנאום של סו). אה, וכמובן המיזוג המזויף, שלא שינה הרבה כי העונה נהרסה בערך מהרגע שהקאסט נבחר, אבל היה יכול לרצוח עונה עם פוטנציאל.

ולעונה היבשה הבאה:

מקום 45 - אפריקה

יתרונות:

+ לוקיישן ייחודי שלא על אי בודד

+ + הטוויסט הראשון

חסרונות:

- - היעדר בליינדסיידים

- - סידרה של הדחות מבאסות

אפריקה הייתה יכולה להיות טובה, אבל הערבוב הראשון הרס הכול, עם הדחה של האסטרטג הכי גדול בעונה, סיילאס. אחריו נשארנו עם האסטרטג הכי גרוע בתולדות הישרדות, לקס, שהמשיך להחריב את העונה עד היסוד עם ההדחות של קלארנס וקלי. משם נשארנו עם חורבה ופאגונגינג. והחלק הכי גרוע, הוא שלקס המשיך לעוד עונה והרס גם אותה...

נערך לאחרונה ב:
אולי העונה המאכזבת ביותר בתולדות הישרדות:

מקום 44 - אולסטארס

יתרונות:

+ + רעיון מגניב וההפקה ממש הלכה עליו עד הסוף, כשאף שבט אפילו לא ידע מי מתמודד בשבטים האחרים עד אתגר החסינות הראשון

+ + עדיין סיפקה רגעי מופת, רק לא בתחום האסטרטגיה

חסרונות:

- - לקס חזר והיה עסוק מאוד בהדחת כל השחקנים הטובים

- - - - אחרי זה ראינו איך נראית עונה שנשלטת על ידי בוסטון רוב

עכשיו, אני יודע שיש הרבה שרואים בעונה הזו קלאסיקה - בעיקר מי שפחות איכפת לו מאסטרטגיה. ובעבר להישרדות הייתה הרבה יותר מאשר רק אסטרטגיה. היו בה דמויות כמו ביג טום ורופרט, והיו בה אתגרים מגניבים. הרומן בין רוב ואמבר מספיק בשביל לעשות לאנשים מסוימים את העונה. אבל מבחינה אסטרטגית, העונה הזו היא קטסטרופה. יותר מזה, היא טרגדיה. רוב ססטרנינו הגיע, ריצ'ארד, קולבי - מתמודדים שעשו את העונות שלהם. כולם הודחו לפני המיזוג, רובם על ידי לקס שבא שוב להרוס את העונה עם אסטרטגיית האמון המטומטמת שלו שרק בגלל אסון לא עלתה לו בהדחה בראשית המיזוג באפריקה (במקום זה הודחה קלי), ואז להמשיך ולהדיח מתמודדים חזקים על חשבון ג'רי ושי-אן, ו*אז* איכשהו לסמוך על בוסטון רוב ולהשאיר את אמבר על חשבון ג'רי. מכאן הדרך לפאגונגינג הייתה סלולה, בוסטון רוב הוא אסטרטג אוברייטד להחריד שחכם על טיפשים ומקיף את עצמו בחלשי אופי כמו מושחת. טוב שהוא לא ראש ממשלה.

ועכשיו לעונה שעבור רבים היא הגרועה מכולם, ואני לגמרי מבין למה:

מקום 43 - אי האלילים

יתרונות:

+ + הפרה-מיזוג היה סבבה

+ גם אחרי המיזוג נשארו בה שחקנים... סבירים

חסרונות:

- - - דן. פשוט דן. כל הפרשייה הזו פשוט העיבה על העונה

- - ומבחינה אסטרטגית, ברגע שהקארמה הכתה בכל יוזמי ההדחה של קלי, לא ממש נשאר עניין.

- הטוויסט הראשי של העונה מטומטם

אני לא בדיוק עקבי ברמת כמה אני שונא כל חסרון ואוהב כל יתרון, לפחות לא כמו שהייתי עקבי כשדירגתי את הזוכים. יש מי שיפסול את העונה הזו בלי לבדוק אותה לעומק, בגלל פרשיית ההטרדה המינית. ואם בודקים את העונה הזו לעומק, היא רק נהיית עוד יותר גרועה. כל הכוכבים של הפרה-מיזוג הודחו בזה אחר זה, ונשארנו בפיינל 8 עם דן וחבורה של פלואטרים. קרישמה, נורה... איליין שהרסה את העונה... טומי הוא הזוכה הכי פרווה שאפשר לדמיין.

מאחר והיום שבת ויש מלא זמן פנוי, ממשיכים:

מקום 42 - אי הגאולה

יתרונות:

+ + בוסטון רוב היה זוכה סבבה פחות או יותר

+ + בנוסף העונה הזו הייתה ההתחלה של אנדראה שהייתה שחקנית סבבה

חסרונות:

- - - החזרת מודחים, ועוד לגמר? לא תודה!

- - כל הטוויסטים למיניהם זוללים זמן מסך שהיה אמור להיות מוקדש לאסטרטגיה

- לא שהיה צריך הרבה זמן לאסטרטגיה, כי בעיקר היה פאגונגינג

העידן האפל של הישרדות התחיל בפיצוץ, וכשאני אומר פיצוץ אני מתכוון למקבילה הטלוויזיונית של התקף שלשול חמור. הפוטנציאל של העונה נעלם תוך שתיים-שלוש הדחות. מאז ההדחה של ראסל, כל הדחה הייתה צפויה - מתנגדי רוב באומטפה, הברית של ראסל בזפאטרה, ושבט זפאטרה בעצמו במיזוג. זו הייתה העונה הכי משעממת אי פעם. בזמנו היא הייתה לי אפילו יותר גרועה כי חשבתי שהעריכה מכוונת לזכייה של מאט הערכי עם כל הצילומים של פסל ישו, אבל הזכייה של בוסטון רוב העלתה אותה מ"הדבר הכי גרוע אי פעם" לסתם עונה ממש ממש גרועה.

ממשיכים עם עונה שבצפייה מחודשת אין ספק שדירגתי ממש גבוה מדי:

מקום 41 - פיג'י

יתרונות:

+ + תחילתו של האליל שנשלף לפני הקראת הקולות

+ + + נהייתה די טובה מהפיינל 9 בערך

חסרונות:

- - - אולי הקאסט הכי רעיל ומזעזע בתולדות הישרדות

- - - בוודאי הפרה-מיזוג הכי גרוע בתולדות הישרדות, וזה לא נגמר בו

רושם ראשוני הוא דבר חשוב, ולכן עונות עם פרה-מיזוג גרוע צריכות לעבוד קשה כדי לגאול את עצמן. ולאף עונה לא היה פרה-מיזוג כל-כך גרוע כמו לפיג'י. אני חושב שלקח להפקה בערך שבוע כדי להבין כמה גרוע ולא הוגן היה טוויסט העשירים נגד עניים. ומאז הם ניסו ללא הצלחה לנטרל את הבולשיט באמצעות... עוד בולשיט, כמו הטוויסט שמכריח את מוטו להדיח מישהו. רק ערבוב הציל את ראבו, אבל הוא בסך הכול שינה מי העשירים ומי העניים. ועד שהסיוט הזה נגמר, ההפקה זרקה עוד טוויסט מבולשט והדיחה את מישל בעזרתו הנדיבה של אלכס. כן כן, לא אלכס, ההפקה הדיחה את מישל מבחינתי. זה גם ממש לא הוגן שכל הגברים החזקים, חוץ מרוקי, התחילו בשבט העשיר. אגב רוקי, זה כנראה הקאסט הכי רעיל אי פעם, זה בין העונה הזו לעונה 30. רוקי, ליסי, אלכס (כמושבע), נייטמרז, מוקי... כולם אנשים שלא איכפת לי אם יהפכו לסיעודיים בגיל מוקדם. קסנדרה הייתה בלי דיעה אסטרטגית בשיט, בו חפר על דת כמושבע, וגם הבנות שהודחו לפני הערבוב לא היו כאלה מציאות מבחינת אישיות. כשהדבר הכי טוב שאפשר לומר על השורד שאני מדרג חמישי (!!!) בעונה זה שהוא היה נחמד ואני מרחם עליו, זה אומר משהו.

ובכל זאת, העונה הזו נתנה לנו את האליל כמו שאנחנו אוהבים אותו, וההדחה של אדגארדו עדיין נכנסת לפנתיאון. באף עונה בבוטום 5 לא היו רגעים כמו ההדחה של אדגארדו, או אפילו של סטייסי.

לקחתי חופש, אז יש לי הרבה זמן להוסיף עוד כמה עונות.

מקום 40 - פאלאו

יתרונות:

+ תחילת הדרך של סטפני

+ + מוטיב המלחמה סיפק אתגרים ממש נחמדים

+ בכל זאת הייתה אסטרטגיה מאוד נחמדה, לרבות ההדחה של גרג

חסרונות:

- - מוטיב המלחמה (ואיתו היעדר הערבוב) דפק את שבט אולונג בפרה-מיזוג

- - ואז קארין דפקה את המיזוג בכך שהרסה כל ניסיון הפיכה נגד טום

- יש הרבה מתמודדים שאני לא ממש אוהב, בעיקר בקורור

פאלאו היא עוד עונה שאמריקאים מתים עליה מסיבה לא ברורה, אולי בגלל שבשבילם זה ששבט חוסל לחלוטין זה טלוויזיה טובה. אני לא אתפלא אם יש אנשים שאהבו את ההדחה של סירי בפיינל 6 של עונה 34. ואני מודה, מוטיב המלחמה הוא מעניין מאוד מסיבות בלתי אסטרטגיות בעליל. אבל זה פחות טוב כשזה בא על חשבון אסטרטגיה. אולונג הוא לא שבט גרוע על הנייר, הוא מלא מתמודדים צעירים וחזקים, בעונה שבה הסטנדרט לשים פאזל בסוף כל אתגר עוד לא נולד. הם גם זכו בשלושה אתגרי פרס, אז טכנית הם פחות גרועים ממראאמו של לפני הערבוב. וזה לא שלא עיצבנו אותי באולונג, אני לא סובל את ג'יימס ולא אוהב את איברהים. אבל רוב השורדים המעצבנים נמצאים בקורור, או יותר נכון שורדות - קייטי, ג'אנו והכי גרועה מכולן - קארין, שהרסה את המיזוג על ידי כך שהלשינה לטום על כל ניסיון הפיכה נגדו. היו כמה פרקים נחמדים, כמו ההדחה של גרג, אבל בסופו של דבר הדרך הכי טובה להגדיר את פאלאו היא בתור עונה חלבית.

נעבור לעונה הבאה, מלכת האוברייטד של אמריקה:

מקום 39 - איי קוק

יתרונות:

+ + תחילת הדרך של פרוואטי ופנר

+ + סיפקה כמה רגעים טלוויזיוניים נחמדים

חסרונות:

- - עריכה מזעזעת שהעלימה את כולם חוץ מיול, אוזי, פרוואטי, פנר וקנדיס

- - - כמות חסרת תקדים של התערבויות הפקה

והנה מלכת העונות שאמריקאים מתים עליהן מסיבות לא ברורות. טוויסט הגזע אפילו לא כזה נוראי בעיניי, או לפחות לא היה במקור. אבל זו העונה שגרמה להישרדות לאבד את רוב החסויות שלה ולהפוך אותה משיחת השולחן לסידרת קאלט שמאות אלפים בלבד רואים (וזה מעט מאוד בקנה מידה אמריקאי). לי יותר מפריעות ההתערבויות המטורפות שרצו בעונה הזו. הכי גרוע היה הבקבוק בפיינל 10-11, שכפה על שבט רארו להיכנס למיזוג עם חמישה בלבד, כך שיהיה אפשר בקלות להעביר את פנר צד. אגב, אייטו לא היו מקבלים את הבקבוק הזה. גם המעבר לשלישיית גמר נועד במקור לוודא שיול ואוזי מגיעים לגמר. עכשיו, כשהאסטרטג של העונה נאלץ להילחם בהתערבויות הפקה ולהתגבר עליהן, כמו דיוויד באוסטרליה או... בערך כל אסטרטג בישראל, זה מרגיש טוב בסוף. הזכייה של יול מרגישה לי מלוכלכת. אבל אין ספק שהוא שיחק את המשחק.

בלי לשים לב, קפצנו רמה. שלוש העונות האחרונות שדירגתי טובות בהרבה מהבוטום 5, שהן היחידות שבאמת הייתי נותן להן ציון נכשל, בעוד לפאלאו, קוק ופיג'י, וגם השתיים-שלוש הקרובות, הייתי נותן ציון עובר מינימלי. הגרועה בהן?

מקום 38 - גאבון

יתרונות:

+ + + בכל זאת היו בליינדסיידים נחמדים ולא מעט באו לשחק

+ + חוץ מהם היו מתמודדים משעשעים כמו קריסטל, רנדי ו(למרות שאני עדיין לא אוהב אותו בכלל) צ'ארלי

+ אהבתי הרבה מהאתגרים

חסרונות:

- - שוגר וכל מילה נוספת מיותרת

- - ברית הבצל התמרמרה והכתירה את אחת הזוכים הכי גרועים אי פעם

- - עודף טוויסטים הרס את העונה

- "הנושא" של העונה שהפך את האסטרטגיה למשהו רע

הדבר הכי גרוע בעונה הזו הוא הנושא של "הגירוש מגן עדן", שהציג את האסטרטגיה, המשחק כדי לנצח, אתם יודעים, כל השיט הזה שריצ'ארד הביא לשולחן ורק בגללו הישרדות עדיין חיה ובועטת אחרי שמונה שנים, שלא לדבר על 24? בתור דבר רע. אבל איך עוד אפשר להצדיק ניצחון של לא-שחקן כמו בוב, שדידה את דרכו לגמר בזכות טעויות של אחרים וניצח בגלל מרמור טהור וחברים במושבעים? כשהכוכבים של העונה הם בוב, ושוגר שהפכה את הצדקנות לכלי הראשי שלה, אי אפשר ממש להתייחס אליה בצורה הוגנת. וזה חבל, כי מאחורי הבולשיט בכל זאת היו שחקנים טובים - קני וקריסטל, מאטי, אפילו סוזי שהייתה צריכה לנצח לפחות מבין שלישיית הגמר. אפילו קורין חשבה על המשחק, רק חבל שהיא נגררה אחרי האסטרטג הכי כושל אי פעם ואחד המתמודדים שאני הכי שונא, מרקוס. אבל בסופו של דבר, כמעט כולם היו במחנה הרגש ולא במחנה השכל, מבוב ועד רנדי, משוגר ועד מרקוס, אפילו קני לפעמים. ובגלל זה העונה הזאת לא טובה.

ולעוד עונה שנגמרה רע עם זוכה רע:

מקום 37 - ניקרגואה

יתרונות:

+ + + מלא אסטרטגים - מברנדה ועד מרטי, מהולי ועד סאש

+ + למרות שהוא לא זוכה טוב, לפחות פאביו היה משעשע

+ סך הכול נהניתי עד הפיינל 9

חסרונות:

- - הרבה מרמור לקראת הסוף, בעיקר מצד דן וג'יין

- - זוכה שלא שיחק את המשחק ויצא נגדו בראיון הזכייה

- - - הפרישה הכפולה בפיינל 9. מה לאלף עזאזלים?!?

בניגוד לגאבון, ניקרגואה לא הייתה גרועה מההתחלה. למרות פרה-מיזוג פושר עם טוויסטים מטומטמים (שלפחות לא ממש פגעו במשחק) האסטרטגיה הייתה, ולמרות שהקאסט עדיין היה קצת רעיל - בעיקר נאונקה - זה אף פעם לא הגיע לרמה שזה מעיק. הבליינדסייד על ברנדה היה מצוין, ולמרות שהיה עליה יותר מדי פוקוס, מתוך הבלגאן קמה אסטרטגית אפילו יותר טובה בדמות הולי. אבל הכול נהרס עם הפרישה הכפולה של נאונקה ופרפל קלי, פחות משבועיים לפני סיום המשחק. אתן עושות ממני פאקינג צחוק?!? תפרשו לפני המיזוג, או בתחילתו, לא כשאתן רואות כבר את האור בקצה המנהרה! מכאן הכול נהרס, למרות שנפטרנו מבנרי וג'יין ודן הנוראיים, הם הפכו למושבעים ממורמרים, ושניים מהם גם הצביעו לזוכה הגרוע ביותר שמעולם לא הודח - פאביו. לפחות בוב היה במשחק, למרות שהוא מעולם לא באמת הרים מהלך. אבל הכי גרוע הוא ששני הקולות הקריטיים לזכייה של פאביו הגיעו מהשתיים היחידות שאי פעם הגיעו לשלב המושבעים ובכל זאת פרשו. ג'ף היה צריך למנוע מהן את מעמד המושבעים ואת פונדרוסה, לשבור להן את הלפידים ולהשליך אותם לאש. ואז היינו מקבלים זכייה סבירה בהחלט של צ'ייס.

לאחר הרבה התלבטויות, החלטתי להוריד עונה אחת למטה:

מקום 36 - אי ההכחדה

יתרונות:

+ + + קאסט אסטרטגי משובח ברובו

+ + שובם של דיוויד וקלי וולדמורט (ועוד שני נספחים פחות חשובים)

+ לראשונה אי פעם עונה עם חוזרים בלי אף חוזר בגמר

חסרונות:

- - - - - אולי הבעייה הכי גדולה שלי אי פעם בכל עונת הישרדות - מתמודד הודח שלישי, חזר לגמר עם המון מידע על שאר הפיינליסטים וזכה מול מושבעים שחלקם אפילו לא הכירו את שאר המתמודדים!

- - באופן כללי אי ההכחדה זלל זמן מסך ולא נתן להכיר מספיק טוב את הזוכה

אילו רק אי ההכחדה לא היה קיים, עונה 38 הייתה יכולה להיות עונה ממש טובה, וזו הסיבה שהחלטתי להחמיר איתה. כמעט כולם באו לשחק - אריק, וורדוג, רון, וכמובן דיוויד, קלי ואוברי שחזרו להזדמנות שנייה או שלישית. הכוכבות של העונה מבחינתי הן לורן וויקטוריה - אבל הן נשדדו באכזריות על ידי הטוויסט המרכזי. אין לי בעייה עם החזרה של דווינס כי הוא פספס רק מועצת שבט אחת. אבל במקרה הכי טוב היו צריכים לפנות את הקרקע מכל מי שהודח לפני המיזוג ולא חזר. מצידי שג'ו היה חוזר, ואז מקסימום אי ההכחדה היה קצת יותר גרוע מאי הגאולה. אבל ברגע שמי שהודח ראשון מגיע למושבעים ושופט אנשים שהוא מעולם לא ראה חוץ מאיזה אתגר לפני חודש, משהו פגום ביסודו. אי ההכחדה הוא אולי הטוויסט הכי גרוע ולא הוגן בכל הישרדות, והזכייה של כריס היא כל הסיבות שצריך כדי להבין למה.

ממשיכים קדימה:

מקום 35 - אי הנוצרים הידועה בכינויה דרום האוקיינוס השקט

יתרונות:

+ + שבט סאוואי שיחקו חזק והעריכו את המשחק

+ בנג'מין חזר והפתיע כשחקן

+ + הפרה מיזוג והפיינל 5 כללו מהלכים חזקים ומפתיעים

חסרונות:

- - קוקרן הרס לשבט היותר מעניין

- - כמה פרקים מאוד משעממים באמצע המיזוג

- אי הגאולה ואוזי

עונה 23 נחשבת בעיני רבים כהמשך של עונה 22 הנוראית, אבל לדעתי היא קצת יותר טובה, בעיקר בגלל שכן היו בליינדסיידים רוב העונה. אבל המיזוג התחיל עם פאגונגינג - ודווקא על השבט היותר אסטרטגי. בזמנו חיבבתי אותו משום מה, והוא הפך להיות זוכה טוב בעונה השנייה שלו, אבל קוקרן הוא אחד המתמודדים הכי אוברייטד אי פעם. אם כבר מדברים על אוברייטד, אוזי חוזר לעוד סיבוב, ומשחק בדיוק כמו בפעמיים הקודמות שלו - בלי אסטרטגיה בשיט. הפעם הוא רשמית הפך להיות נועם טור בכך שהוא היה רוב הזמן מחוץ למשחק, אבל לפחות נועם טור הוא אדם חביב, וכמובן, לא "פלסטין חינם". אפילו הזכייה של סופי יכולה להיחשב לא משהו, למרות שהנאום שלה היה בין הטובים שהיו.

ולעונה הבאה, עם אולי הזוכה הכי אוברייטד אי פעם:

מקום 34 - קו-רונג

יתרונות:

+ + קאסט אסטרטגי חזק ברובו, בעיקר על ידי חוד החנית הנשי של אוברי וסידני

+ + לא מעט אסטרטגיה לאורך כל הדרך

חסרונות:

- - הרבה רעילות מצד הגברים, בעיקר סקוט וג'ייסון

- הזכייה של מישל

- המון פינויים

עונה 32 הייתה באמצע הדרך לרובה, אבל מההתחלה היה נראה שהיא ממשיכה את דרכה של עונה 30, שהתהדרה באחד הקאסטים הכי רעילים אי פעם. היא גם התהדרה בהכי הרבה פינויים אי פעם, כשקשה מכולם היה עם קיילב שחטף מכת חום מוקדם יחסית וסיים את דרכו במקום 15. אבל הדבר הכי גרוע בה היה הרעילות של חלק מהמתמודדים, בעיקר סקוט וג'ייסון. מהבריונות שלהם כלפי אלישיה (שלא בדיוק הייתה מתמודדת טובה, אבל לאף אדם נחמד, גרוע ככל שיהיה, לא הייתי מאחל שיותקף מילולית על ידי בריונים) ועד להתמרמרות שלהם ולחבלה במחנה אחרי שנכנסו למיעוט אחרי ההדחה של ניק, הם משתווים בעיניי לרוקי מפיג'י ברמת הרוע. למזלנו, הם הודחו על ידי נבחרת העל של אוברי, סידני ו... מישל. המסמר האחרון שמכניס את העונה הזו לשליש התחתון בכל הזמנים, הוא הזכייה של מישל על גבי אוברי, כשהיא הייתה יכולה להיות מודחת בקלות אם ניל או ג'ו לא היו מפונים מהמשחק.

לעונה הרעילה הבאה:

מקום 33 - עולמות בנפרד

יתרונות:

+ + היה פוטנציאל לא רע בפרה-מיזוג

+ הזכייה של מייק הייתה הסוף הכי טוב שהיה יכול להיות לעונה כזו

+ + ג'ן, היילי ושירין

חסרונות:

- - - אחד הקאסטים הכי רעילים אי פעם, ובניגוד לפיג'י, הרעלנים הראשיים הגיעו מאוד רחוק

- - כל האסטרטגיה במיזוג הסתכמה בשליפת אלילים

לא, אנחנו עדיין לא הגענו לעונות שאני אשכרה אשמח לצפות בהן שוב, רק עונות שאני פחות אסבול בהן בדיעבד כי אני יודע שיש להן סוף טוב - בעיקר העונה הזו. זה אולי הקאסט הכי גרוע בתולדות הישרדות. רודני, וויל ודן הם שלושה פוצים מיזוגנים שמתחרים ברוקי על תואר הגבר הכי רעיל בתולדות הישרדות. ההבדל הגדול הוא שרוקי הודח לפני המיזוג, ושלושת אלה הגיעו מאוד רחוק - אחד מהם לגמר, ואפילו קיבל קול! גם טיילר, חואקין ואפילו חלק מהבנות לא היו נעימים לצפייה. כל אלה הביאו לעונה שבה אין ממש מקום לאסטרטגיה, כי זה כמו לשכנע ביביסט שראש הממשלה הוא לא שליח האל. כל מה שקרה הוא שג'ן שלפה אליל כדי להדיח את קלי, ואז שממה, ואז קרוליין שלפה אליל כדי להדיח את טיילר ומייק שלף אליל כדי להדיח את דן. זהו. אפס דיבורים, אפס שינויי בריתות. כוחה של טיפשות ורשעות. לפחות הזכייה של מייק הביאה קתרזיס לעונה הזו.

ממשיכים לעוד עונה לא טובה, הפעם אחת שבמקור פרשתי ממנה לפני הגמר:

מקום 32 - אי הרוחות

יתרונות:

+ + דומיניק וונדל היו ההמשך הרוחני של סטיבן וג'יי טי

+ + חוץ מהם גם המון באו לשחק, כמו מייקל, כריס, בראדלי וקלין

+ + בגדול קאסט עם המון פוטנציאל

חסרונות:

- - תסמונת אולסטארס - רוב השחקנים המעניינים הודחו לפני המיזוג

- זה גרם לכך שלצמד חמד לא הייתה אופוזיציה כמעט בכלל

- - דומיניק נשדד!

- טוויסט מטומטם שהציף את העונה ביתרונות

עד לשלב די מאוחר במיזוג היה נראה שמדובר בעונה עם המון פוטנציאל - וונדל ודומיניק היו צמד שבא לשחק את המשחק, ולרגע היה נראה שאנחנו בדרך לטוקנטינס 2.0, עם חשש מ"משני משחק" 2.0 בגלל הטוויסט האבסורדי שמילא את העונה ביתרונות, בדיוק בנקודה שהם נמאסו על הרוב. אבל בסוף קיבלנו משהו שיותר קרוב לאולסטארס 2.0, כאשר אחרי ההדחות של מייקל וג'נה קיבלנו פיינל 8 עם חמש עיזים וקלין אחת, שגם התברר שהיא לא הלפיד הכי בוער במדורה. ברגע שהיה ברור שלורל ודונתן הם בובות על חוט, די איבדתי עניין. אבל זה לא הספיק לגורל, וקיבלנו תיקו במועצת השבט האחרונה. למזלנו לא הייתה הכרעה ב-SMSים (אני מאמין שכולנו היינו מחרימים את הסדרה אם זה היה קורה), במקום זה לורל הפכה לחברת מושבעים - ושדדה את דומיניק באכזריות. וזה לא שוונדל תרם יותר מדי! אם להשוות לצמדים מוזיקליים, הדינמיק דואו הזה היה הרבה יותר דומה לוואם מאשר לסיימון וגרפונקל - אם איך-שלא-קוראים-לשותף-של-ג'ורג'-מייקל היה זוכה לתהילה כלשהי.

נערך לאחרונה ב:
ממשיכים עם *עוד* עונה מהעשור הרביעי של הישרדות:

מקום 31 - משני משחק

יתרונות:

+ + + + + שרה - משחק אסטרטגי מצויין שהפך אותה לאחת הזוכות הכי טובות אי פעם בעיניי

+ + + גם סירי, אנדראה וסיירה הפגינו משחק משובח

חסרונות:

- עריכה הזויה ומסורבלת

- - עודף מטורף של יתרונות, מה שהוביל ישירות ל-

- - - - - ההדחה של סירי בלי לקבל אף קול נגדה - אולי תעודת העניות הכי גדולה של העידן החדש, לצד הזכייה של כריס בעונה 38

בעונה 33 החל הניו סקול רשמית, ובו אלילים ויתרונות התחילו לקבל מקום יותר ויותר גדול במשחק על חשבון בריתות ושקרים. אבל זו הייתה רק תחילתה של המגמה, ולכן זו עדיין הייתה עונה מעולה פחות או יותר. אבל בעונה הבאה בתור האלילים והיתרונות יצאו מכלל שליטה. זה הוביל קודם כל לעונה עם עריכה הזויה, שאי אפשר לתלות בטוויסט כמו החזרת מודחים, כי לא היה כזה (תודה לאל). שיא השיאים היה הפיינל 6, ובו סירי הודחה בלי לקבל אף קול נגדה, פשוט כי היא הייתה היחידה שלא שלפה אליל או יתרון. אבל כן היו מי שהסתגלו לגיבוב הטוויסטים ושיחקו היטב, ובראשם הזוכה שרה, שהפכה ממתמודדת מאוד פושרת בקגאיאן לאחת הזוכות הכי טובות אי פעם לדעתי. המהלך הכי טוב שלה היה בפיינל 9, שבו שיכנעה את סיירה לתת לה את יתרון הלגאסי - ואז תקעה לה סכין בגב. אותו יתרון הציל את שרה בפיינל 6 הידוע לשמצה, שבו היא קיבלה את רוב הקולות. שרה כמעט לבדה מונעת מהעונה המטורפת הזו לשקוע יותר גרוע ולא להיות בין 15 הגרועות.

ובזאת סיימנו עם העונות הגרועות, ועוברים לעונות טובות. הטובה במיעוטה, ותסלחו לי על שחיטת הפרה הקדושה:

מקום 30 - בורנאו

יתרונות:

+ + + לידתה של האסטרטגיה על ידי ריצ'ארד!

+ + מעניין לראות איך שאר המתמודדים לאט לאט משחקים את המשחק

חסרונות:

- - - היעדר האסטרטגיה של פאגונג היה כואב לצפייה

- קלי כמעט ניצחה

והנה היא, העונה שהתחילה את הכול. האם, אילו זו הייתה העונה הראשונה שלי, האסטרטגיה הייתה כל-כך קשה לי לצפייה? קשה לי להאמין. אבל יש מלא אנשים ששונאים את ריצ'ארד ואת המשחק. שילכו לעזאזל. זו הישרדות, המתאים שורד. והמתאים מתחמן ומשקר. לצערי לא כל הקאסט ברמה של ריצ'ארד, וה"ראויים" מהם, כמו שון, דירק וג'נה, ממש עולים לי על העצבים. ואיך אפשר בלי סו ונאום הנחש והחולדה. האם ידעתם שבלעדיו, ריצ' היה זוכה 6-1? ג'נה וג'רבס כמעט הצביעו לו, ושינו את דעתם בגלל סו. אילו גרג היה חושב על מספר אחר, קלי הייתה זוכה - והישרדות לא הייתה שורדת אפילו שנתיים.

נערך לאחרונה ב:
ריצ'ארד ראוי לפסל של פנוי על "הר ראשמור" של הישרדות, והשני אחריו הוא ססטרנינו, או אולי פיירפליי אם אתם מעדיפים. אבל כשהשלישי על ההר הגיע, המהפך למשחק כבר היה הרבה יותר קשה לעיכול:

מקום 29 - סמואה

יתרונות:

+ + + ראסל שידרג את המשחק לגבהים חדשים

+ + גם נטלי, שאמבו וג'ון (שנשוי לפרוואטי, למי שעוד לא יודע) סבבה

חסרונות:

- - - מופע המרמור, ההתחסדות והצביעות שהיה הג'ורי של סמואה

- בגדול רוב הקאסט מחוויר מול ראסל

אם עוד לא הבנתם, השלישי ששידרג את המשחק הוא לא אחר מאשר ראסל. אחרים שיחקו את המשחק חסר הרחמים הרבה יותר טוב (בעיקר שני שוטרים שהתחילו לשחק כמה שנים אחרי שראסל השאיר את חותמו). כאמור, ראסל היה קשה לעיכול - גם לי, במיוחד בפרק הראשון כשהוא שרף את הגרביים ורוקן את המימיות. אבל הוא הראשון שהעלה את הרעיון שהשבט אינו קדוש ואפשר להטיל גמביט ולפגוע בשבט, ולא לעבור אחרי זה פאגונגינג במיזוג. כמו עם ריצ'ארד, שאר הקאסט לא היה מוכן: כולם כבר ידעו היטב לשחק דמקה בזכות ריצ'ארד, אבל ראסל התחיל לשחק מולם שחמט. אבל בניגוד לריצ'ארד, ראסל לא שרד את המבחן הכי חשוב: מועצת השבט האחרונה. עכשיו ברור שהוא לא שחקן חברתי כזה מדהים ויהיה לו מאוד קשה לנצח מול מתמודדים שמכירים את הטריקים שלו (הוא ניסה להשתתף באוסטרליה, אבל שיחק כאילו עדיין 2009 והודח ראשון), אבל הג'ורי של סמואה היה אסופה של אפסים פוצים, מתחסדים ונוצרים, שהצביעו לנטלי כי הם הלכו ביחד לכנסייה מתישהו. לא שנטלי כזאת גרועה, כמו שאמרתי היא הרע במיעוטו מבין זוכי המרמור.

חזרה לאולד סקול לעוד עונה שהתחילה סבבה ונגמרה עם זוכת מרמור:

מקום 28 - גוואטמלה

יתרונות:

+ + + הרבה אסטרטגיה מצד סטפני, רייף ומלך הפרה-מיזוג - בריאן קורידן

+ + גם הרבה אנשים כיפיים, למרות שחלק מהם הודח מוקדם נורא - בריאן כאמור, מרגרט ואיימי

חסרונות:

- - הרבה רעילות מצד ג'יימי, בובי ג'ון ובעיקר ג'אד

- סטפני נשדדה, אבל חלק מזה זה פחות מרמור ויותר:

- האסטרטגיה של דני לתכנן הרחק מעיני הצלמים

גוואטמלה התחילה בצורה מגניבה, במרתון מטורף בג'ונגל שכמעט גבה את דרכם של כמה מתמודדים במשחק. לצערי מהר מאוד תשומת הלב עברה מסטפני ובובי ג'ון לחלק מהמתמודדים החדשים, בעיקר ג'אד - אחד המתמודדים הכי רעילים בתולדות הישרדות, אולי הכי גרוע עד ההוא שפרש פעמיים. במיזוג היה נראה שיהיה פאגונגינג על ידי ברית נאקום החדשים, שלצערי כללו את ג'אד, וגם את ג'יימי וסטפני עצמה, שהעונה הפכה לנבלית לא סימפטית במיוחד. אבל הרחק מכל מצלמה, דני כרתה בסתר ברית עם סטפני, רייף ולידיה, ובזכותה נפטרנו מג'אד לפני הגמר. בגלל האסטרטגיה של דני להתרחק מהמצלמות, לא ידענו הרבה עליה, ולכן הסוף נראה כמו עוד זכיית מרמור. ובואו נודה באמת, עם מתמודדים כמו ג'אד וג'יימי, לא היה חסר שם מרמור.

אני חושב שהייתי נדיב מדי עם עונה נוספת:

מקום 27 - עולם אחד

יתרונות:

+ + + קים הנהיגה את הבנות בקלות

+ + מושבעים מעריכי משחק שנתנו את המשחק לזוכה הראויה (היו מי שחשבו עד הסוף שתזכה צ'לסי או מישהי לא קשורה אחרת)

+ הטוויסט נראה בעל פוטנציאל, לפחות בהתחלה

חסרונות:

- - - ההוא שפרש פעמיים השתתף בעונה הזו

- - פאגונגינג

בזמנו עולם אחד נראתה כמו משב אוויר צח, בעיקר בגלל שלשם שינוי אישה היא המנהיגה הבלתי מעורערת של הברית השולטת. אבל בפועל העונה הזו לא הייתה הרבה יותר טובה מאי הגאולה ומאי הנוצרים ברמת האסטרטגיה - עדיין היה פה פאגונגינג של שבט מול שבט, רק שלפחות ערבוב השאיר יותר אפשרויות על השולחן (וזה כנראה מה שקים הייתה צריכה כדי להפוך את המשחק על הבנים), וכמובן, לא הייתה החזרת מודחים, לא לגמר ולא בכלל. כנגד זה הייתה לא מעט רעילות בעונה, חלקה מצד אליסיה מהבנות שהגיעה הרבה יותר מדי רחוק (בייסיקלי הפיליפ של העונה, אבל לשמחתנו היא לא הגיעה לגמר) אבל הבעייה הכי גדולה בעונה הזו היא תחילת הדרך, שבכלל לא הייתה אמורה להיות דרך, של אחד קולטון קאמבי. זו הפעם הראשונה זה הרבה זמן שאני בכלל נותן לעצמי לכתוב את השם שלו, הוא בקלות המתמודד שאני הכי מתעב בתולדות הישרדות, ולמה? כי בכל פעם שמשהו לא הלך איך שהוא רצה, הוא פרש - בעונה הזו דרך זיוף דלקת בתוספתן. לפחות בגללו גילינו את החבר שלו קיילב בעונה 27, שהיה דווקא שחקן לא רע בכלל ואדם נחמד (וכמובן שאלוהים החליט לקחת לעולם הבא את הנחמד ולא את החרא)

למעלה