דירוג העונות - מורחב

קאסטים מעולים נמצאים בכל אחת מהעונות הגדולות, מה שמוביל להחלטה הכי שנויה במחלוקת שלי, סביר להניח:

מקום 6 - עונה 42

יתרונות:

+ + + + + קאסט, קאסט ועוד קצת קאסט. הייתי מלהק לאולסטאר את כל הפיינל 9 חוץ מרומיאו - כולל את ג'ונתן, שאסטרטגיה אין בו ובכל זאת הוא דמות לליהוק חוזר

+ + + + משחק אסטרטגי מדהים עם מלא שחקנים

+ + ההפקה שידרגה את מערך היתרונות עם טוויסט הקמיעות, שכנראה נראה אותו שוב בהמשך

חסרונות:

- - - - ההדחה של טורי הייתה בולשיט מזוקק

- - ההפקה השאירה את שעון החול ו"משימת ההדחה", אבל הם לא גרמו נזק

עונה 42 כאן פשוט בגלל הקאסט, הן מבחינה אסטרטגית והן כדמויות. טורי וג'ונתן לא בדיוק היו גדולי השחקנים, ובכל זאת הייתי מלהק אותם. אבל זה כלום לעומת המשחק הנהדר שהופגן על ידי האי, דריאה, מייק, מריאן וגם לינדזי לקראת הסוף, כשכמובן עומאר מעל כולם, תחרות קשה בינו לבין ג'סי על תואר השחקן הכי אסטרטגי בעידן החדש עד עכשיו. טוויסט הקמיעות הוסיף נופך, אבל אני מאמין שבהמשך השורדים לא ירצו אותם, במיוחד אחרי ההדחה של קלי בעונה 45. אבל לא הכול שודרג - שעון החול נשאר, וכך גם ה-Do or Die, שהצניחו את עונה 41 כמעט למחצית התחתונה של הטבלה. גם ה"ידע הוא כוח", אולי היתרון הכושל ביותר בתולדות הישרדות, היה. אבל בנקודה הזו, מה שמפריד בין מקומות 6-9 הוא כמה גרוע החסרון הראשי, ולמרות שהיא לא הייתה גרועה כמו החזרת מודחים או ההדחה של אהרון, ההדחה של טורי הייתה מאוד מעצבנת. יהרוג את ג'ף להתעקש שהאלילים ישוחקו אחרי הפאקינג הצבעה?!? שלום להדחה של אשלי בעונה 35!!!

הגיע הזמן לעונות הממש ממש ממש טובות:

מקום 5 - אי הגלות

יתרונות:

+ + + + + + אולי הקאסט הכי טוב בכל עונה שהיא, אני יכול לראות עונה שלמה של חברי שבט קסאיה פשוט רבים זה עם זה, בלי שום אסטרטגיה

+ + + + טכנית היא חלק מהקאסט אבל אני חייב להקדיש שורה נוספת רק בשביל סירי, המתמודדת האהובה עליי עד שטוני לקח ממנה את הכתר בעונה 40

חסרונות:

- הדחות מאוד צפויות

- לה מינה היה שבט יותר משעמם

- - - טרי

כבר היו עונות שהדמויות עשו בהן את העבודה, אבל אי הגלות היא עונה עם קאסט כל-כך טוב, שכמעט לא איכפת לי ממיזוג צפוי לגמרי עם פאגונגינג עד הפיינל 6. לא איכפת לי שהיה רק בליינדסייד אחד. קסאיה היה כמו לראות תאונת רכבת שוב ושוב ושוב, ואני אהבתי כל רגע. לצערי זו בכל זאת עונה של הישרדות, וכל הכיף היה חייב להיהרס עם שבט לה מינה המשעמם. אבל בעוד אוסטין וסאלי הפגינו ניצוצות של אסטרטגיה, טרי לבד הוריד את העונה לפחות שני מקומות. לקח לי זמן, אבל אני שונא אותו. הבנאדם גילן, מיזוגן, הדיח את מיסטי רק מהפחד שאישה יכולה להיות גם יפה וגם חכמה (מה שכנראה עלה לשבט לה מינה ביתרון במיזוג, כי עם הדחות של רות' מארי על ההתחלה ואז דן, הם יכלו לפתור את הפאזל בפרק 6 ולהגיע למיזוג בשוויון) וגם "ראוי" בצורה מפחידה. לא היית צריך לבגוד באף אחד? זה בגלל שהיית חסין עד הפיינל 4, יא חמור!!! גם אראס קצת "ראוי", אבל הוא לא קרוב לעצבן אותי כמו הפוץ שנבחר להנהיג את לה מינה.

ולעונות שכולם מסכימים עליהן שהן פנטסטיות:

מקום 4 - קמבודיה

יתרונות:

+ + + + + משחק אסטרטגי מרשים כמעט מכל המתמודדים בעונה

+ + + + עלייתה לגדולה של קלי וונתוורת'

+ + + לא מעט מהפכים בלי שימוש מוגזם באלילים (בניגוד לעונה 34)

חסרונות:

- - - - ההדחה של קימי הייתה דומה לזו של סירי, אבל פחות נוראית

- - בדומה לעונות ניו סקול אחרות, לא התמקדו מספיק בדמויות (אבל אחרי הקאסטים של עונות 30 ו-32 - שצולמה לפני 31 - קשה לי להאשים את העורכים)

איפשהו אחרי סוף העידן האפל של עונות 21-27, נוצר הניו סקול, ובו התמקדו יותר באסטרטגים ופחות בדמויות, וזה מה שהוביל אחר כך להסתמכות הולכת וגדלה על יתרונות, שתגיע לידי פיצוץ בעונה 34. לא בטוח לגבי העונות שקדמו לעונה הזו, אבל קמבודיה כבר הייתה ניו סקול לגמרי, למרות שעדיין לא היו הרבה יתרונות. זה אומר טוויסטים קטנים על ההתחלה, כמו האליל שהוחבא באתגר, וזה בעיקר אומר פחות דמויות, וזה לא שלא היו, כי אנחנו כבר מכירים אותם מהעונות הקודמות שלהם. הגחמות של כאוס קאס, למשל, היו פקטור רציני לאיכות של קגאיאן, אבל כאן היא בקושי הורגשה. ודווקא מתמודדת אחת שהודחה מאוד מוקדם הפכה לפייבוריטית העונה, וזאת קלי וונתוורת' שהפציצה מהפרק הראשון ועד להדחה שלה רגע לפני מועצת השבט האחרונה (באופן אירוני, היא עצמה איכזבה קלות בעונה 38). אין ספק שהמשחק של ג'רמי היה מאוד איכותי, והקנה לו מקום בטופ 10 שלי למשך לא פחות מ-14 עונות. אבל ההדחה של קימי מוציאה את העונה הזו מהפודיום. היא מאוד דומה להדחה של סירי, אלא שרק שלושה היו חסינים - קלי וג'רמי ששלפו אלילים, וספנסר שזכה בחסינות. מה שחורה לי הוא שג'ף אמר לקית' שאם הוא לא מצביע נגד קימי, הוא מודח בתור המתמודד היחיד שיכול לשלוף אבן. כאמור, הדחת דיפולט קצת כמו זו של סירי. אני פשוט הייתי מחליט על אתגר אש בין קימי וטאשה.

ומעונת אולסטאר אחת לאחרת:

מקום 3 - גיבורים נגד נבלים

יתרונות:

+ + + + + + המשחק רשמית עלה לרמה הבאה שלו, והכי טובה מבחינתי

+ + + + ראסל ופרוואטי שיחקו שחמט כשהשאר שיחקו דמקה

+ + + אף שורד לא הרגיש מיותר, אפילו לא אלה ששנאתי כמו רופרט, קולבי וג'יימס

חסרונות:

- - - ThE qUeEn StAyS qUeEn

- - יותר מדי אלילים

שוב, לקח לכולם זמן לקלוט שהמשחק עלה מדרגה, ושוב לא הכי אהבתי את ראסל. אבל הייתי יותר עסוק בלשנוא גיבורים מסוימים שירדו מגדולתם, בעיקר בגלל פרק ההדחה של סטפני. מתמודדים אחרים, כמו טום, דווקא הפכו לפייבוריטים שלי. וכמובן שוגר הודחה מוקדם, ואין לי ספק שאילו היא נשארה במשחק היא רק הייתה מעכירה על העונה. אבל ראסל ופרוואטי בסופו של דבר היו מנצחים גם אותה, כי הם היו כמה רמות מעל כולם. אמנדה? פחחחחח. ג'יי טי? הם עשו ממנו ליצן. סנדרה?! היא לא יכלה לעשות נגדם כלום, רק להצביע שוב ושוב ושוב נגד הגיבורים, כי כנראה האדס שלט בעונה הזו, מה שגרם לגיבורים להפוך לאפסים. אבל אז אותם אפסים הכתירו את המלכה הכי לא ראויה בתולדות הריאליטי. לפחות הייתם מצביעים לפרוואטי, חתיכת חמורים! אפילו אמנדה הצביעה לסנדרה! אולי, אילו ראסל היה מתמודד בעונה יותר מתקדמת, הוא היה זוכה - אה רגע, הוא השתתף בעונה 3/5 של אוסטרליה, שיחק כאילו הישרדות נתקעה ב-2009, והודח ראשון מהשבט שלו בבושת פנים. לא משנה.

מתקרבים לסוף:

מקום 2 - מיקרונזיה

יתרונות:

+ + + + + + סידרה של בליינדסיידים אגדיים

+ + + + אוזי היה נבל שכיף לשנוא ואהבתי איך הבנות השתלטו על המשחק

+ + + + סירי הייתה זהב טלוויזיוני כרגיל

חסרונות:

- - - טוויסט הפיינל 2 די פגע בסוף

- - - הפרה-מרג' היה פחות כיפי

מה עוד אפשר לומר על הקלאסיקה הזו, שבעיני רבים בוודאי עדיין נחשבת לטובה מכולם? בכל פעם שאני שואל את עצמי אם אני מוטה במודע לטובת המין הנשי, אולי בגלל משיכה מינית נטו, אני צופה בעונה הזו ומבין למה - כי בדרך כלל יש להן הרבה פחות אגו (איימי היא היוצא מן הכלל) והן צריכות יותר לתכנן ופחות פשוט ללכת על סמך נאמנות נטו וכוח פיזי - שוב, תשוו בין רוב שלא הייתה לו שום התנגדות, לקים שהייתה צריכה לתחמן קצת את הגברים כדי להגיע לעמדת השלטון. אבל האלמנות השחורות היו פשוט כיפיות לצפייה, אולי נטלי פחות, אבל הפיינל 3 הן אגדות בזכות. חבל שכל הפיינל 3 לא יכלו להיות בגמר - בגלל ריבוי הפציעות והפרישות, עשו אתגר אחרון וחזרו לפיינל 2, הפעם היחידה שהתבאסתי מגמר של שניים והפגם המשמעותי היחיד בעונה הזו. בעצם, הפרה-מרג' היה הרבה פחות טוב, אבל הפוסט-מרג' אמור להיות השיא בכל מקרה. הפרה-מרג' אמור להיות טוב מספיק. כלומר, לא להיות ברמה של פיג'י או קרמואן. בכל מקרה, בשום פרה-מרג' לא יהיו פרקי אגדה כמו הבליינדסיידים על אוזי, ג'ייסון, אלכסיס ואריק. לראשונה לא עבר פרק מבלי שמישהו יודח עם אליל בכיס, כשבין לבין אליל גם שומש בהצלחה - כשסך הכול שומשו או בוזבזו לא פחות משלושה אלילים, הכי הרבה עד עכשיו.

ולמנצחת הגדולה:

מקום 1 - קגאיאן

יתרונות:

+ + + + + + טוני, פשוט טוני. בקתת הריגול, חיקויים של לאמה וכמובן המשחק האסטרטגי הכי משובח אי פעם

+ + + + גם ספנסר, טריש וכאוס קאס תרמו מאוד לעונה

+ + + שאר הקאסט גם תרם מאוד, אני לא חושב שממש שנאתי מישהו חוץ מהמודחים המוקדמים שפשוט היו גרועים במשחק

+ התמקדות בפוסט-מרג' שהוא השלב הטוב ביותר במשחק

חסרונות:

- אין ממש

אולי הסיבה שקגאיאן עדיפה בעיניי היא כמה קצר היה הפרה-מרג', שהוא בדרך כלל השלב הפחות מעניין. דווקא בגלל שהיו 18 מתמודדים ולא 20, תוך שישה פרקים עברנו למיזוג, ואיזה מיזוג זה היה, שנפתח נפלא עם אולי ההדחה הכי טובה בכל הזמנים - טוני ואלג'יי משתמשים באלילים זה על זה, השבט השני בכלל מכוון נגד ג'פרה (לקח לי זמן לזכור את השם שלה, כשמה כן היא - Bland) ובסוף מסתבר שטוני וטריש הצליחו להעביר את קאס צד ושרה הודחה. אבל אפילו הפרה-מיזוג הלך נהדר - טאשה התעקשה להגן על תאונת הרכבת ג'טייה, תוך כדי ששני גברי אלפא מפקששים ומודחים. אחרי הערבוב, טוני וטריש חוברים לאלג'יי וג'פרה ובוגדים בקליף ולינדסי. טוני ו-וו אחרי זה קפצו מברית לברית כדי להדיח את אלג'יי לפני מתמודדים פחות מסוכנים, כמו ג'רמאיה. ובסוף וו עושה טעות של מיליון דולר (האמנם?) ולוקח לגמר את אחד הזוכים הכי טובים בכל הזמנים. אם באמת צריך למצוא חסרון בעונה הזו, זה שהמשחק של טוני כאן מחוויר מול המשחק שלו בעונה 40.

למעלה