די כבר!

י.קטן

New member
די כבר!

אנשים הנושא הזה של המאורעות במדינה כבר יצא מכל החורים אבל ממש!, ודי עם זה כבר כולנו מודעים למצב תיהיה מלחמה לא תיהיה וזה נושא כל כך מעצבן. אז תתחילו לדבר על נושאים אחרים...?! תודה, יערה

goldy

New member
תנסי להישאר קצת בערוץ 2 ולא להעביר באופן

אוטומטי לאם-טי-וי. אם תשארי בערוץ 2 לפחות 2 דקות ותראי את הערבים האלה עושים הכל כדי לעצבן ואת האמריקאים אומרים לנו להתעלם לא משנה מה ואת ברק שנמצא ביניהם (וזה לא משנה אם את תומכת שלו או לא) תאמיני לי שאת תהפכי לפעילה בשטח! אין אחד שיכול להתעלם מזה, וברגע שמישהוא מזכיר את הנושא השכבה שלי רותחת!! (כמובן יש כאלה שמדברים ואלה שמקשיבים, אבל באופן כללי כ ו ל ם משתתפים. תנסי להקשיב לשיחות בכיתה, זה לא כ``כ נורא)

Black Star

New member
על מה אתה מדבר בכלל?!?!

מי אתה בכלל!?!? אתה לא יודע אם היא רואה חדשות או לא, ואין לך שום זכות להטיף לה ככה. ונכון, אף אחד לא יכול להישאר אדיש, אבל אל תביע ת`דעות שלך באופן קולקטיבי כזה!!! יש לך דעות, יופי לך (גם אם הן לא ממש שלך אלא הואכלת בהן, וגם אם הן כן שלך), אבל אל תכליל, תודה!!!

goldy

New member
לא הכללתי! הסקתי מסקנה מהודעתה!

חוץ מזה, אני מצטער אם פגעתי

Black Star

New member
אני מדברת על ההכללות שלך.

אתה בכלל יודע מה זה? אני מדברת על העובדה שאמרת ש``כולם לא יכולים לשבת בשקט`` ושכולם צריכים לצאת לשטח ולרדת לרמה של הערבים ולזרוק אבנים בחזרה.

goldy

New member
אני לא צריך לקרוא שוב את הודעתי כדי לדעת

שאני ל א כתבתי את זה. קראי שוב את הודעתי והתייחסי אליה כאלה מציגת עובדות, לא כאל כתבת בערוץ 1 שחייבת להביא רייטינג בכל מקרה

י.קטן

New member
פשוט....

וואאוו הצגת אותי כמו פרחה מטומטמת... טוב לא חשוב, מה שניסתי להגיד זה שדיברתי והקשבתי לאותם הדברים בשבועיים האחרונים כל כך הרבה, ואפילו יותר מידיי וכל מקום שאני הולכת ישר רוצים לשמוע את תגובתי..., למה?, כי יערה היא זאתי שתמיד יש לה דעות מעמיקות וגם למקרים האלה יש לי דעות מעמיקות, וארחי שאמרתי את דעותי כל כך הרבה פעמים באתי למצוא פה מפלט מכל המאורעות, אבל גם פה הנושא בשיאו. טוב ההודעהמ הראשונה והאחרונה בהחלט שלי בקשר למצב המזעזע שלהמדינה היום ובכלל. ואגב, למה דווקא אמ טי וי?, טוב לא חשוב. יערה.

goldy

New member
אני מצטער אם פגעתי, לא התכוונתי...

נ.ב מהן דעותייך המעמיקות? אשמח לקרוא אותן!

י.קטן

New member
אז ככה...

טוב אז כנראה זו לא ההודעה האחרונה לדעתי לערבים\ פלאסטינאים יש את כל הזכות להלחם על המדינה הזו ואני אפרט: הם היו פה קודם אם אתה מחשיב את תקופת התנ``ך וגם עם לא,אנחנו באנו לנו במאה ה-19 והחלטנו שאיזה ספר מטומטם שאני לא התווכח עם הוא נכון או לא, החליט שפה תיהיה מדינה ל``עם הנבחר``, אז לא זה לא הולך ככה. טוב אבל בסדר אומנם כבשנו את המקום שהיה שייך להם ויש להם את כל הזכות לבקש אותו חזרה. אבל (יש אבל בכל זה), הסיבות שהם עושים אתזה משש לא לעיניין, הם התחילו לפתוח עלינו במלחמה למה?, רק בגלל שהפרובקטור הזה, אריאל שרון היה בהר הבית שאגב, בשליטטנו, אז מה אסור לו? מותר לו, למה לא?. ולכל אלה שקוראים להם ``חיות`` או ``הם לא בני אדם``, אז יש לי חידוש בשבלכם האנשים האלה רק נלחמים על מה שהיה שלהם, והם כן בני אדם ואי אפשר סתם ככה לקום ולהרוג אותם, הם בני אדם, כמונו, ואתם יודעים מה הדבר היחיד שמפריד ביננו??? אני יגיד לכם ד-ת, זה הכל!, אז למה שכמה בני אדם, נכון מדת שונה אומנם, יחיו בשקט ובשלווה כמו בני אדם?!! יהודים וערבים, יחד במדינה אחת זהו! ואגב בקשר לשלושה חייליםבמילואים האלה, באמת חבל עליהם, אבל על תשכחו שגם אנחנו הרגנו להם הרבה אנשים ולהזכירכם נער בן 17 שהחיילים שלנו תפסו והרגו במו ידייהם, אבל אני לא באה להגן פה על אף צד, זה לא היה צריך לקראות שתי המקרים מיותרים לחלוטין. וזהו., שנדע ימים טובים יותר, יערה!

goldy

New member
דת. 2 אותיות אבל הבדל ע-צ-ו-ם:

חוץ מזה שכשהאימפריה העותמנית התפרקה (התמוטטה, שיהיה) החלק הראשון נקרא, אם אני לא טועה: סוריה-פלשתינה , שכמו שכולם יודעים התפרק אח``כ. כתוצאה מכך, (ואני מצטער מראש על ביטויים פוגעים ו\או מעליבים) לערבים אין שום זכות לזיין את המוח על ``אנחנו היינו כאן לפניכם`` כי לפני שהאימפריה העותמנית התפרקה, (שמקורה בטורקיה בכלל, אם אני זוכר נכון) לא היו תושבים ``סורים`` או ``עיראקים`` או ``פלסטינאים``. כ-ו-ל-ם היו עותמנים. עכשיו הבנת? נ.ב כדי שהלחימה הזאת לא תימשך לנצח, רק עם אחד! יוכל להמשיך לשלוט כאן. גם הפלסטינאים וגם הישראלים צודקים, כל אחד מנקודת מבטו. אין טעם לחלק, כי תמיד יהיה חלק כלשהוא שיגיד: ``זה שלי``. רק עם אחד יוכל להמשיך לשלוט כאן, ומנוקדת מבטי: העם היהודי. יערה, אם זה לא מוצא חן בעינייך, את יכולה לחזור מצידי לארץ המוצא של הורייך. (איפה שהיא לא תהיה, אני נשאר כאן!)

י.קטן

New member
רק לא טורקיה

דבר ראשון, על איזה עם יהודי אתה מדבר?, להזכירך אין כזה דבר עם כל הבעיות שיש בתוך היהודים אנחנו מזמן מזמן מזמן לא עם (ואני מתכוונת אנחנו מבחינת יהודים- ולא עם) חרדים, חילונים, ימניים, שמאליים, וכל שאר הירקות, זה לא נקרא עם ועם לעיניי כמה מכםזה עדיין נקרא העם היהודי או עם ישראל, אז סלחו לי אבל אני פורשת לא רוצה לקחת שום חלק ב``עם`` הזה, אני לא מאמינה ב ה` ואני אפשר להגיד אתאיסטית טוב זהו מציתי. ודבר שני, לחזור לטורקיה, מוצאהם של הורי ממש לא מתבקש, לעזוב את הארץ מתבקש ביותר אבל איפה?, מתי?, כל המשפחה פה. וזהו, ואני כמוך לא יכולה לנבא פה 2 דתות במיוחד לא ערבים ויהודים בגלל שאלה 2 דתות עם אגו מנופח, מנופח מאוד, אבל אני כן מייחלת לדבר שכזה, צריך לדעצ להתפשר, ואגב למה אתה רואה פה את היהודים ולא את הערבים?, ובכלל אכפת לך בכלל עם תיהיה מדינת יהודים או לו?, ואם כן למה דווקא ישראל?, מצפה לתשובה אגב לי ממש לא אכפת, למה רק ליהודים יש דבר כזה מדוע אין מדינת הנוצרים? יערה

FuneralDrum

New member
בקשר לעניין היהודים

לפני זה.... אני פלויד הישן והלא כלכך טוב, אבל התפרמט לי המחשב. חזרה לעניין.. אני חושב שגרמניה הנאצית הוכיחה לא רע שיש דבר כזה עם יהודי. אחרי הקרמטוריום כבר אין הרבה הבדל בין דתי לבין חילוני. אז היהודים צריכים מדינה. למה בישראל דווקא? -זה כבר לא משנה, היא בישראל, ואף אחד לא הולך לתת לך את שוויץ בקרוב. ובכלל, אנחנו אולי כובש אכזרי, אבל זה כל מה שאנחנו יכולים להיות- אין פה אפשרות להיות יפי נפש כשזה במחיר הדבר היחיד שיש לנו (אנחנו תקועים איתו). כבשנו אדמה שיש עליה אנשים כדי להקים בה מדינה לעצמנו, עכשיו הגיע הזמן לדאוג שהיא תשאר שלנו. בקיצור (כל ההודעה הזאת נראת כמו ססמאות משונות שלא קשורות...)- נתקענו עם זה, ואנחנו צריכים לדאוג לזה. shine

שני16

New member
אכן....

אני מסכימה איתך בהחלט. זאת הארץ שלנו,בין אם אנחנו מרוצים ממנה ובין אם לא(לא!),לפחות עד שיהיה לנו את האמצעים לצאת מכאן,מי בינינו שירצה... אני יהודיה.לא מאמינה באלוהים,אבל יהודיה. ב-ר-ו-ר שאני אראה ואבין את הצד שלי,ופחות את הצד של הפלשתינאים.....למרות שאני לא לגמרי פוסלת את האמונה והרצונות שלהם,אבל מאד מאד מגנה את הדרך ואת הפעולות....... אני לא בעד הרג,מאמינה בערך החיים,וכל מה שמסביב....אי אפשר לומר עליי שאני אלימה,או פשיסטית,ולרוב אני לא מאמינה במיליטנטיות.הדעות שלי,לרוב,שמאליות. המצב הקיים שונה מכל מה שהכרנו בעבר...אין לנו מקום לחשוב על דרך עדינה לטפל במיעוט הזועק לחופש ומדינה בדרכים כל כך מבעיתות...אין לנו זמן לנסות ולהחיות שוב ושוב את תהליך השלום שגווע מזמן,ואין לנו זמן למלא את דרישותיהם הרבות והמגוחכות,באשר הן.בזמן הזה,חיילינו,אחינו וחברינו נהרגים בהתפרעויות הקשות... בתקופה קשה כגון זו,אין לנו ברירה אלא להיות מיליטנטים,להשתמש בכוח הצבאי שלנו,ולהדוף כל פלשתינאי המנסה לגרש אותנו מ``ארצו``... אין לנו דרך אחרת,ועל כולנו להבין את זה...חייבים לטפל במצב ביד קשה,ולא לוותר.... זוהי הארץ שלנו,ומה שמתרחש כאן במדינה בשבועיים האחרונים,זו מלחמת קיום.מלחמת קיום על הזכות שלנו לחיות כאן,ואין דרך אחרת לנצח במלחמה הזאת,אלא להיות קשים,עקשנים,ובשום אופן לא לוותר על הזכות הזו....אני בטוחה שגם אתם לא רוצים לוותר...

שני16

New member
לא רציתי....

שתחשבו שאני איזה פשיסטית קיצונית.....אני לא מאמינה באלימות,ומגנה בתוקף את ההתפרעויות של היהודים,במצב כזה(בעצם,בכל מצב),הם מזיקים עוד יותר,ואפילו חמורים יותר .ההתפרעויות האלה רק מתסיסות את המצב,גורמות לקרע לגדול ולגדול,ולשנאה להתפשט....חבל שאנחנו לא יותר חכמים מזה... אני פשוט חושבת,שלא ניתן לפתור את הבעיה הזאת(אין לי מושג איך היא הגיעה למימדים כאלה....)באופן עדין,בשיחות או משהו דומה לזה,הלוואי והיה אפשר... הדרך היחידה לסיים את כל המצב הנוראי הזה,הוא הפגנת כוח,אני לא אומרת הרג(למרות שלעיתים זהו אמצעי שלא צריך לחבול בו...),אלא כוח צבאי,שיתן לנו קצת ביטחון.אולי לא עכשיו,אבל בעתיד... הלוואי ולא הייתי חושבת ככה.הלוואי והייתי חושבת שניתן לטפל בזה בצורה אחרת,שלא כוללת בה אלימות והרג. אבל זה המצב,באלימות-נלחמים באלימות,בטרור-נלחמים בטרור.ואין דרך אחרת,ואין עצובה ממני על כך.... רק שיהיה לבסוף טוב....

e-shfiyut

New member
חייבת להסכים...

גם אני ``שמאלנית`` וחושבת בדיוק כמוך... .... אין לי שום דבר להוסיף...אמרת הכל! ואני חושבת שהבהרת את עצמך בהודעה הראשונה... לירן אהה... ואם יש לך ICQ אני 85479339

י.קטן

New member
טוב אז אם ככה....

אני פורשת, לא רוצה שום עיניין בלהיות חלק מעם יהודי, אני יהיה יהודייה בלי שום עם, כי ככה נולדתי יהודייה. לא רוצה בכלל להיות בשום עם, אני לעצמי, לבד. ``אדם נשאר אדם, אל תקרא לי עם, אל תקרא לי עם`` - שלום חנוך. אתאיסטית גאה, יערה!

FuneralDrum

New member
הממ

זה שאת לא רוצה להיות חלק מהעם יהודי זה העניין שלך. אני רואה שהתחלת להיות קצת קטנונית בניגוד לכל הדיעות הגלובליות והיפות שהיו לך בהודעה קודם. העם היהודי קיים כי ניסו להשמיד אותו לפני 50 שנה, אי אפשר לערער על זה. אבל אם את רוצה את יכולה לא להחשיב את עצמך כחלק ממנו (רק אל תשכחי שחלק לא קטן מששת מליון היהודים שנספו בשואה לא החשיבו את עצמם כיהודים). ומי מדבר פה בכלל על דת?? shine

י.קטן

New member
אוקיי...

אז זהו סגרנו את הנושא, אני מקווה כי הוא התחיל כבר להימאס עלי. אז טוב זה נסגר בזה שאתה אומר שיש עם יהודי, אני עדיין בשלי לא רוצה להיות חלק ממנו ובכלל מאמינה שהוא לא קיים, ואנשים משלים את עצמם. כי ה``עם היהודי`` הוא דבר כל כך מפורק מכל הכיוונים שנראה לי שכבר עדיף שלא יהיה קיים. טוב זהו נסגר. יערה.

e-shfiyut

New member
אני חולקת על דבריך...

אמרת שהיא לא חל קטן מהעם... הרי כל אחד מאיתנו חלק קטן זה מה שמאפיין עם... ועוד הוכחה... קוראים לה יערה קטן.. ואני מדגישה.. קטן.. בכל מקרה אל תקחו את ההודעה ברצינות... זה בסך-הכל בדיחה (לא מצחיקה- אבל בכל זאת) לירן

למעלה