די לטרור ההנקה!

darcp

New member
לא הנקתי מבחירה!

לא הנקתי את שני ילדי מבחירה! ושניהם טפו טפו בריאים. (גם אני בריאה וגם אותי לא הינקו!) כן, נקה מתאימה לכל התינוקות אבל לא לכל האימהות. זו בחירה של האם ואם היא ניסתה ולא מצליחה ומתוסכלת ורואה לפניה תינוק מתוסכל אפשר גם לבחור אחרת. זו לא בחירת פיתרון מהיר וקל, גם האכלה מבקבוק דורשת תשומת לב והשקעה וגם היא קשה בשבועיים הראשונים. אני מאכילה והאכלתי עם המון אהבה ותניה לא רק הנקה היא נתינה. כל אחד מאיתנו רוצה את הטוב ביותר לילדיו אבל דעתינו שונות, מה רע בזה?

לילך שי

New member
צר לי על כך

חשוב שלפני שאמהות מחליטות להניק הן יקבלו את כל האינפורמציה הרלוונטית אני מכבדת את החלטתך שלא להניק ורואה פסול בהנקה בכוח . מתוך רגשי אשם וכפייה - כמו שאת מציגה את הדברים,בדרך כלל הנקה כזו גם לא תצליח כיוון שאם שסובלת בהנקה לעיתים גם לא תייצר מספיק חלב לתינוקה משום שעל מנת לייצר חלב האם חייבת להיות רגועה ונינוחה. איך היית רוצה שהדברים יוצגו בפני אמהות חדשות ומה את חושבת שצריך להעשות אחרת ע"מ שהאם באמת תקח את הבחירה לידיה ותרגיש שלמה עם הבחירה ללא רגשי אשם? חשוב לי מאד לדעת.

darcp

New member
הבחירה הראשונה

אני רואה בהחלטה להניק בחירה ראשונה ביחסים המאד סבוכים אם ילד. אני חושבת שבתוך הקריטריונים של מה הכי טוב לתינוק יש להכניס לנוסחה את האם. אני ידעתי מראש שזה לא מתאים לי ונתקלתי בהרבה הרמות גבה וגישה שלילי מרופאים/אחיות טיפת חלב ואימהות (שלא לדבר על משפחה). אני חושבת שמי ששוקלת כדאי לה להתחיל ולנסות אך עם הדרכה מלאה כולל לומר לה כמה זה קשה ובאזה בעיות היא יכולה להתקל. מי שלא מעונינת עם או בלי סיבות "טובות" צריכה לקבלתמיכה מלאה גם כן. בגלל שהייתי כל כך בטוחה לא הרגשתי ואני לא מרגישה רגשי אשם אך נתקלתי באימהות שלא רצו, לא התאים להן או סבלו והמשיכו לענות את עצמן וכמובן את תינוקן כי אין "אישור" לוותר. שוב, בנוסחה ילד-אימא יש גם אימא והאכלה היא נתינה חשובה בעיקר בתחילת דרכם של הקטנטנים אז חשוב שלא כל האכלה תראה לאם כמו מלחמה או משהו שהיא לא רוצה שיגיע כי היא סובלת. אני בטוחה שמי שזה מתאים לה ואני מודעת שזה הרוב, תצליח לעבור את הבעיות הרבות. ומי שלא רצוי שתאכיל מבקבוק בהחלטה מלאה ובלי רגשי אשם. כי גם בהאכלה מבקבוק אנו מעברים לתינוק הכל! אם אני מאכילה מבקבוק עם רגשי אשם או חוסר החלטה הילד ירגיש את זה. חשוב לי להדגיש שיש מיעוט שלא מתאים להן ואז באמת לא צריך ל"הוריד" את המצב רוח אלא לזכור שאימא היא חלק חשוב מאד מהאכלה.

דינת

New member
וואו! שאלה מצוינת!

טוב אני חושבת פה בקול רם: יש פה כמה בעיות. קודם כל יש פן בהנקה שכרגע בכלל לא מטופל: הפן הנפשי. אני חושבת שיועצות ההנקה בבתי החולים צריכות לשים לב מי נראית במצב נפשי קשה ולשלוח אליה או להפנות אותה לעזרה נפשית בתוך בית החולים. אני הגעתי במקרה לעובדת הסוציאלית של ליס ואחרי שיחה איתה נרגעתי ויכולתי לחשוב בשקט מה אני רוצה לעשות. כרגע יועצות ההנקה עוסקות בעיקר בטכניקה וזה ממש לא העיקר. חוץ מזה אולי צריכים להיות פחות קיצוניים עם מטרת "קמפיין ההנקה": לא שכל אישה תניק כמה שיותר, שזאת מטרה לא הגיונית שיוצרת המון תסכול, אלא שקוןדם כל תעשה את המינימום ההכרחי והקל יותר: התינוק חייב לקבל את הקולוסטרום? אז בואו נתרכז קודם כל בזה ובכל דרך: שאיבה, כפית,מה שאפשר, בקיצור:מטרות קטנות, אפשריות לביצוע לכל אחת. סיפוקים קטנים שעוזרים להמשיך. בלי מילים גדולות וססמאות. ובעיקר להדגיש כל הזמן שזה לא פשוט, להקטין ציפיות להגיד את האמת. לא שמותר לאכול הכל, שאין בעיה לדעת אם ינק מספיק,שאם הוא לא יונק טוב זה רק באשמת הבקבוק שהאחיות הרעות הגניבו לו אלא ללכת לפי הרוב שקשה לו ולא לפי המיעוט שמצליח. ולהדגיש שוב ושוב את הגבולות: שאם הוא ממשיך לרדת במשקל צריך לתת בקבוק, כנ"ל אם האם במצב קשה מדי נפשית או פיזית. בלי קיצוניות! כי קיצוניות היא תמיד שקר וגורמת לך להרגיש שאת לא בסדר. זהו בינתיים, אם יעלה לי עוד מההו אני אגיד ושוב תודה על השאלה.

לילך שי

New member
לכולן קשה בהתחלה- זה לא בהכרח מעיד

על בעייה נפשית ואני חושבת שזה לא הוגן ישר לעשות התוויות,מספיק שאת חלשה מלידה קשה וחוסר שינה ומוצפת מבחינה הורמונלית קשה בשלב כה מוקדם לאחר הלידה לזהות בעיות נפשיות כל התינוקות יורדים במשקל בימים הראשונים וזה לא סיבה לתת להם תמ"ל גם אם התמ"ל הם ירדו, . ואכן יש בעייה אם זמינות וקלות בילתי נסבלת של מתן בקבוקים בלי כל ניסיון להתמודד עם הקשיים- שצפויים לכולם בהתחלה. אני מסכימה שצריך להיות איזון ולא בכל מחיר כיוון שאני נמצאת כעת בקורס יועצות הנקה אני יכולה להגיד לך ששמים דגש רב על הצד הפסיכולוגי של ההנקה- וכלל איננו מתעלמות מכך- רק שבעומס הרב שקיים, כאשר יש יועצת אחת בחצי משרה על כך כך הרבה יולדות- לא תמיד היא באמת יכולה להתפנות לכך, אך אנחנו מאד קשובות לנושא ומאד אכפת לנו

למעלה