די...נמאס!!!

frucht

New member
די...נמאס!!!

אני חייב לשתף אותכם בחוויה קשה שעברתי היום: מצאתי את עצמי היום יושב מול הטלווזיה בתקווה שתוכל לבדר אותי...החלטתי לזפזפ בין ערוצי המוסיקה...ערוץ 24 היה הראשון מבינהם. שודרה תוכנית צ'אט בין צופי הערוץ. אני חייב לציין שבחיים לא נתקלתי בחוויה כה מעמיקה (מאז שיעורי ספרות - ביאליק וכאלה) - השיחה בין כוסון16 ליפיופה14 חצתה כל גבול - אני מצטט "מוייאל הכי חתיך בארץ" תגובה - "רוני סופרסטאר הכי שווה ביקום". אני כ"כ הזדהתי עם 2 הצדדים...חייבים לעשות משאל עם בנוגע לעניין. ברקע לויכוח הנ"ל שודר איזה שיר של מאיה בוסקילה...מה אני אגיד...חוויה לכל המשפחה. אחרי שהבנתי שאין לי מה לחפש בערוץ הנ"ל והחכמתי ממנו מספיק ליום אחד העברתי ל MTV - 3 קליפים ברצף של בריטנט ספירס ולקינוח - כריסטינה אגילרה פצחה בשיר מחאתי משהו...הליריקה בשיר היתה כה עמוקה שלא הבנתי בכלל מה היא אמרה. בדרכי לעבודה האזנתי (בחוסר ברירה) לרדיו - לקח לי להגיע מביתי למעוז חפצי כשעה...2 שירים של TLC עוד כמה שירים של "תרבות" הפופ משנות ה-80...ביניהם אפילו הג'קסונס הופיעו. בעודי מחכה לאיזה שיר שיציל את כבוד התחנה תהיתי מה חושבים אנשים כמו שלום חנוך, אהוד בנאי, אריק אינשטיין...הרי נאמר עליהם שהם השפיעו על המוסיקה הישראלית - אני מניח שהם מודעים לכך והם גם מודעים לשירים החדשים שיוצאים בערך כל 5 דקות... האם זוהי ההשפעה שלנו? האם השיר החדש של מלי לוי ושל שירי מיימון הושפעו מאגדות הרוק של המדינה? גבירותיי ורבותיי...אנחנו על סף משבר חמור. אני מתאר לעצמי מה היה קורה אם הדינוזאורים (במובן החיובי של המושג) של הרוק נ' רול היו מגיעים להבחן בכוכב נולד - כבוד השופטת ריקי היתה מנפה את בוב דילן בשל קולו, את רוברט וויט כי הוא לא "עובר מסך", את בארט כי הוא "לא שר דרך הבטן ויש לו מבטא בריטי כבד מאוד", שלא נדבר על הפ"פ שהם סתם קבוצה של שרוטים והם לא באים לה טוב בכלל... אני מתנצל מקרב לב...הייתי חייב להסיר מעלי את העול

amitexc

New member
אין מה לעשות

וזמנים משתנים. רק אל תשכח שאנשים הרגישו כמוך בדיוק שהרוק אנד רול הגיח. המוסיקה היא מוטאציה המתאימה את עצמה לאוכלוסיה.

הערה מעניינת...

אז לדעתך המוסיקה מתאימה עצמה לביקוש, משקפת את החברה? או שמא אנו מדברים על יוצרים, אמנים, המעצבים את החברה?

frucht

New member
היוצרים מעצבים את החברה

הקהל מחד, מחפש דרכים למרוד במוסכמות בעזרת המוסיקה( לדוג' מוסיקת טראנס), האומנים מאידך, "מנצלים" (לאו דווקא במובן השלילי של המילה) את המצב וסוחפים את ההמונים אחריהם. זה קרה בעבר (מלחמת וויטנאם מול ילדי הפרחים וכל המשתמש מכך) וזה יקרה בעתיד.

One Echoe

New member
לא חושב שאתה צודק...

הגענו למצב בחברה, שכבר אין שום מרד... וכידוע מרד זה רוקנרול. בעשור האחרון הרוקנרול נחלש..במיוחד בכל הקשור למוזיקה מסחרית וכבר כמעט אין מרד. ואפשר לראות את זה גם בעוד מישורים. כל ילדה בת 14 רוצה להיות בכוכב נולד. רוצה להיות מפורסמת. רוצה להיות כוכבת. וזה מה שמלמדים את הילדים הקטנים שלנו. וזה קשור גם לסיפוק מידי. ככה הדור של היום, וגם אני בתוכו. זה דור של סיפוק מידי, של כאן ועכשיו. לא דור של להקשיב למוזיקה. או לכל דבר אחר. דור של להוריד מהאינטרנט. לא להתאמץ בשביל משהו... טוב..פתחתי תיבת פנדורה

ice prince

New member
2005

אהה אז ככה החברה שלנו היום מבוססת על אידיאלים חומריים ומסריחים מהיסוד דיי להסתכל בפירסומות אומנות ומוסיקה(מיינסטרים)כדי לראות מה השאיפות החלומות והמאווים של תקופתנו ...להיות איזה ראפר מלך השכונה או איזה דוגמנית שמזמינים אותה לטוקשואוז בגלל שהיא יפה אז יש לה מה להגיד לכאורה ולספר על עולם הדוגמנות המזדיין שזה לא קל וזה מאוד קשה להיות דוגמנית וכו'.......וגיבורי התרבות !! מי הם היום איזה ראפר מזדיין בשם סאבנימינל או אנשי האקזיט שמשחיתים כל פינה תמימה וטהורה שיש בנוער ??פעם זה היה אנשי רוח ומשוררים ואומנים אמיתיים וכנים בארץ זה אפילו היו קציני צה"ל הבחירים שאגב גם חלקם יתקלקלו כיום בקיצר אפשר להרחיב שמונים דפים בנושא אני בנאדם אופטימי שיודע לקבל את המציאות אבל בא לי להקיא שאני פותח טלוויזיה או הולך ברחוב ורואה את כל הגועל נפש (כמובן שיש גם דברים יפים אבל התקופה שלנו יחסית דוחה)

amitexc

New member
אכן המוסיקה מתאימה את עצמה

הרי אומנים מתפרסמים בגלל המוסיקה ולא מפרסמים את המוסיקה בגלל מי שהם. לשקף את החברה כולה היא ממש לא. בגלל שיש הרבה זרמים שכל אחד בוחר לעצמו את שלו.אז להכליל אי אפשר. הדבר התמוה הוא שהגלגל חוזר על אותו ציר והנה גם היום אנשים סגורים "להתקדמות" המוסיקה בדיוק כמו שקרה עם הרוק אנד רול. היום אולי אין מרד נעורים בקיצוניות כמו פעם אבל יש ותמיד יהיה. המוסיקה עברה הרבה שינויים והראפ \הטרנס \וההיפ הופ עושים את אותו הדבר שהרוק עשה.וכולם נובאים כחלק מהמרידה והשוני מהנורמה. בקיצור מה שאני אומר זה שתמיד יהיו שינויים וצריך להשלים עם זה. כי החברה נעשת יותר ויותר קיצונית בהתאם לדרישות של עצמה.

wish i was here

New member
עולם המוזיקה לא מה שהיה פעם

פעם בעולם הלהיט היה מוזיקה אמיתית ולא איזה משהו שכל ילד בן 3 יכול ליצור על המחשב(מה שאני עושה כל יום חמישי בערך עם תוכנות מוזיקה ממוחשבות).היו להקות כמו לד-זפלין,הביטלס,דיפ פרפל,קינקס,קינג קרימסון,דורס,יארדבירדס,פינק פלויד ונגנים ויוצרים כמו ג'ימי הנדריקס,ג'ון לנון,ג'ימי פייג',ג'ים מוריסון,רוג'ר ווטרס,אריק קלפטון,סלאש,קורט קוביין(לפני ההתמשחרות של נירוואנה),ביבי קינג ועוד...כיום אתה צריך להיראות טוב ולהיות עם קשרים בעולם המוזיקה כדי להצליח...וזה מאד עצובים שהלהקת רוק בין היחידות שעדיין לא התמשחרה יהא הצ'ילי פפרס שעוד מעט גם יפרשו...וגם בישראל הכי רוקיסטי שתמצא זה שלום חנוך ואריק איינשטיין שגם תולים עוד רגע את הנעליים.כיום זה ראפ,היפ-הופ ופופ שהם "הלהיט"...וזה חבל שכשאתה םותח את הרדיו הסיכוי לשמוע את הסטיירווי מצתמק לעומת הסיכוי שלך לשמוע איזה שיר של זמרת שאבא שלה מנכ"ל...מאד מאד עצוב.

One Echoe

New member
ממ..

דווקא סטר ווי זה אחד השירים הכי מושמעים ברדיו(אם לא הכי) ו...מתי נירוונה התמסחרו? איך אתה מגדיר מסחור בכלל?

wish i was here

New member
תשבו לאקו

ממש לא...שמעתי אותו פעם אחת בערך ברדיו ב4 חודשים האחרונים ואני מטייל הרבה בכבישי ארצינו עם הרדיו אז אין מצב שפספסתי עוד הרבה השמעות. התמסחרות אני מגדיר שהסולן של להקה מתחיל לפרסם פפסי והלהקה מכניסה לקליפים שלהם כל מני פרסומות "סמויות".לנירוואנה היה איזה סיפור עם השיר lithium שהיה בו איזה פרסומת סמויה..לא ממש זוכר מה אבל היה כזה דבר.בכלל אחרי האלבום "nevermind" הם איבדו מהאופן שירה המרדני והליריקס שתוקף בעיות בחברה.

thezanani

New member
חדל להתחסד,

מדובר בדרישת הקהל. מוזיקה אינה לימודי אזרחות,אתה תשמע את מה שאתה רוצה. וההקבלה היפה לכך שצביקא הדר ופועלו מזכירים את הרוק בתחילתו,נכונה ביותר. אין להתמרמר על הנוער המכופש והמחורמן מרוב תחתונים בפרסומות,כי זה לא ישיג כלום,ורק יתן לדיון טון של מורה אפור ומכוער לספרות. אבל אפשר לשאול גם שאלות יותר מהותיות: מדוע המוזיקה ומאזינה ויתרו לחלוטין על האמנות? האם באמת האנשים ברחוב לא מחפשים משהו מעניין?מתאגר? או שמא זהו חטא היוהרה וההתנשאות של הרוק/מוזיקה אלטרנטיבית? לצביקא הפתרונים.

Blackpanter1י

New member
צודק חרא של מדינה דור זבל אתה מפחד

לשאול מה השעה, כדי שלא ידקרו אותך. אין מוזיקה (את זה אני אומרו הרבה זמן), ואיך תהיה מוזיקה, אם מה שיש לנוער בראש זה רק SMS?!!! איך!!!
מורדים, ומועדונים ריקנות מגעילה
נ.ב מה שנשאר זה או לתקוע כדור בראש, או לשתות

ואולי תחלופות יותר קונסטרוקטיביות?

איך הייתם רוצים לראות את פני התרבות בארץ? מה הייתם משנים? מה הייתם משאירים? והכי חשוב: מה אתם יכולים ומוכנים לעשות בשביל זה?

למעלה