די...נמאס!!!

GingerBread Man

New member
ברור

גם אסקפיזם זה אחד מהסממנים של הדור הזה: "נ.ב מה שנשאר זה או לתקוע כדור בראש, או לשתות". כדי לשנות משהו באמת אסור לברוח לשום מקום. צריכים להלחם על כל מה שלא מוצא חן בעיניך, עד כמה שהמאבק נראה בלתי אפשרי. ציטוט מאוד נחמד שקשור לעניין של גדי טאוב: "מה שמכונה דור ה-X (דהיינו אנחנו Ginger) הוא צאצא רחוק של ילדי הפרחים. יש ביניהם הרבה מהמשותף, אבל ישנם גם הבדלים עקרוניים. הבולט ביניהם הוא שהדור החדש חסר את הרוח האופטימית והתמימה של שנות השישים, שהוא לוקח בחשבון כבר את הכישלון. המרד החדש, אם בכלל אפשר לקרוא לו מרד, מוותר מראש על האפשרות לחולל שינוי." ותחשבו על זה.

אף אחד/אחת עוד לא ענו לי

אילו שינויים הייתם רוצים לראות בתחום התרבות בארץ, ומה הייתים מוכנים לעשות בשביל להשיג שינוי כזה?

Shakty

New member
לטעמי השאלה לא רלוונטית

ואני אסביר למה - הבעייה שלנו כמו תמיד היא הגודל - גודל השוק. הישראלים הם לא יותר ולא פחות תרבותיים מכל עם אחר באחוזים - גם באנגליה הרוב שומע המון זבל אבל כשמדברים על מדינה עם 40 מיליון תושבים, אפילו אם אתה פוגע בטעם של אחוז אחד מהאוכלוסיה השגת לעצמך 400 אלף מאזינים - לכן גם אמנים שוליים מצליחים לחיות את האמנות שלהם ולהתקיים. פה בארץ צריך לרדת למכנה המשותף הנמוך ביותר (גם כשעושים רוק - ראו מקרה משינה או תיסלם) כדי להתקיים. זו הסיבה שלא מגיעים לפה אמנים\תערוכות. אבל את מדברים על גחמת לב - אני מתרעם על הכללת המוסיקה המזרחית כמוסיקה ישראלית - זו מוסיקה ערבית המועתקת ממדינות ערב בלי שום סמננים ישראלים זולת שפת הדיבור (שגם לרוב לא מתקרבת לעברית - אתה חייב למות עלי ?) אם הייתי יכול לשנות משהו הייתי מאוד רוצה שהבן שלי לא יגדל לתוך החוסר תרבות של היום. האמת שעם כל האלימות בחברה המגעילה הזו הייתי שמח פשוט לקחת את הפקלאות ולגדל אותו במקום סימפטי יותר.

השאלה לא רלונטית אך אנסה לענות עליה

אני חלק מהדור הזה....... בת כמעט 14,שומעת פינק פלויד ורוק ומטאל בכלל מהחופש הגדול. הדור שלנו,ככה הוא. מראה חשוב לו,להשיג הכל בקלות ומהר,רק קצב,לרוץ,למהר,להרשים,להיראות. כן.... אתם מדברים על הדור שלי,החברים והחברות שלי,הסביבה שלי. ואני מרכינה את הראש ואומרת צודקים (נכון שזה לא מה שרציתם לשמוע.....) הלוואי,הלוואי שהדור והעולם הזה היה יותר עמוק,יותר מבין,יותר פתוח,יותר קולט,יותר עוזר,יותר מבין ותומך. ואני? מה אני עושה בשביל זה? משמיעה לאנשים פינק פלויד ויאס,מסבירה להם על ההיסטוריה שלהם,מסבירה את המסרים,ובכלל-מדברת עם כולם עד כמה שחשוב אופי מיופי,עד כמה שחומריות מסוכנת כי היא משעבדת אותנו אליה,וכו'. אולי זאת לא התגובה הכי בוגרת פה,רציתי רק להביע את דעתי

holo

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק כך, לכן אחרי צבא אני טס לארה"ב והופך לכוכב רוק מפלצתי שעושה בוכטות

למעלה