די פשוט נמאס!!!

jessy19

New member
די פשוט נמאס!!!

תמיד אבל תמיד הייתי האוזן הקשבת של אימי, ונאלצתי לשמוע את כל הקיטורים והבעיות שלה עם אבא שלי: כמה שהוא לא עוזר וכמה שהוא מעצבן אותה. מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי תמיד שיתפה אותי במריבות שלהם וזה גרם לי להתרחק מאוד מאבי, זה הביא אותי למצב שאני לא מסוגלת לספר לו כלום, שפשוט לא בא לי להיות בקרבתו. אני מבינה את אמא שלי, קשה לה מאוד ואין לה עם מי לחלוק, אבל מגיל צעיר נאלצתי להיות זאת שמקשיבה מצד אחד לאמא ומצד שני צריכה לעצור עצמה מלשנוא את האבא. שוחחתי עם הוריי על כך מספר פעמים ואפילו בזמן התיכון, היועצת שוחחה איתם על זה אבל כלום לא השתנה. היום הייתי בחופש מהצבא ופשוט רציתי להחטיף לעצמי סטירה על זה שלקחתי את החופש כי כל מה שהיה לפני שהתגייסתי לא השתנה בכלל וכל היום נאלצתי לשמוע את המריבות שלהם ואת הטענות של אימי על אבי. מה עושים?

P i N k G i R l

New member
אוי, בעיה מוכרת וקשה.

מה עושים עכשיו ? אני חושבת שעם הרבה רצון, סבלנות ושיתוף פעולה מכולם כן תוכלו לתקן קצת, ואני מניחה שגם הזמן יעשה את שלו. דבר ראשון- לקחת את אמא שלך לשיחה כנה ואמיתית. עכשיו זה יהיה תורך להשתפך... תשתפי אותה בכל ההרגשות שלך, במה את חושבת, שהשיחות האלו, והעובדה שהיא כל כך עירבה אותך בקשר שלה עם אביך פגעה מאוד פגעה בקשר שלך עם אביך. תבקשי ממנה שאת העיניניים הפרטיים שלה עם אביך, תשמור עם עצמה או תשתף חברות/אמא/כל אדם אחר. אבל את לא המקום המתאים לזה. דברי איתה בעדינות כדי לא לפגוע, אם את שימשת לה אוזן קשבת וחברה טובה כל השנים אז בטח הקשר בינכן מאוד הדוק וקרוב. אבל דברי גם באסטרטיביות, בצורה ברורה ומובנת. תעמדי על שלך. עכשיו מגיע החלק היותר קשה... איך להתגבר ולהתנקות מכל מה ששמעת על אבא שלך בעבר ולשפר את הקשר בינכם. אני חושבת שאולי טיפול פסיכולוגי- עזרה מקצועית יוכלו לעזור לך, לנקות את משקעי העבר ולפתוח דף חדש עם אביך. מאד חבל שתפסידי את אביך בכלל זה... אל תוותרי. תצטרכו לעבוד על הקשר הזה, אבל אני מאמינה שיהיה אפשר להתגבר על זה ויהיו לכם עוד הרבה שנים ביחד להשלים מה שלא היה לכם קודם. מקווה שהובנתי ועזרתי מעט. שיהיה לכם המון בהצלחה.

jessy19

New member
תודה על התגובה ../images/Emo140.gif

שוחחתי על כך רבות עם אימי, מאז תחילת התיכון שראיתי כמה זה פגע בקשר ביני לבין אבי, וזה פשוט לא עוזר כי לצערי אמא שלי מרגישה שהיא יכולה לספר רק לי והיא גם מספרת לחברות שלה אבל מוציאה את העצבים עליו והכי קל זה על מי שבבית. אז אומנם אני בצבא אבל חוזרת כל יום ועדיין נאלצת לשמוע כמה הוא מעצבן אותה ועל ההתנהגות המגעילה שלו. ובסוף... מה קורה? הוא מתלונן שאני אוהבת רק אותה ומקשיבה רק לה ושלא איכפת לי מהצד שלו. שיעזבו אותי שניהם אני לא מוכנה יותר להיות האוזן הקשבת כשזה נוגע לדבר כזה. אני עכשיו במצב שהקשר שלי עם אבא שלי הוא כזה שאני כל הזמן מתעצבנת עליו כי מבלי לשים לב אימי גורמת לי לשנוא אותו ממש. אתמול שוחחתי איתה על זה והחלטתי לאט לאט להוריד את העול הזה ממני, אמרתי לה שאני מבקשת שיותר לא תדבר עליו כשהוא בבית ומקווה שבאמת היא תענה לבקשתי וזה די יפתור את הבעיה כי אבי מרבית הזמן בבית, במיוחד בשעות שאני חוזרת.

sHiRaNi18

New member
גם אצלי אותו הדבר...

גם לי יש את אותה הבעיה וזה גם הרחיק אותי מאבא שלי אפילו שהוא הבנאדם הכי מקסים בעולם. אז מה שאני עושה זה כל פעם שאמא שלי מתחילה לקטר אני פשוט צועקת עליה שאני לא רוצה להתערב ולא רוצה לשמוע! ועכשיו אני ואבא שלי ביחסים מאוד קרובים.. בהצלחה בובה!!!

עינת

New member
נמאס לך

ואת צודקת!!!! אין שום סיבה שתהיי בתווך בין הוריך אין שום סיבה שאמך תוציא קיטור על אביך בפניך ובכל זאת למרות ששוחחת עימה ולמרות שאף היועצת שוחחה עימה היא ממשיכה ועל כן איני רואה איך הישועה תבוא מצידה... מהיום שירי קחי החלטה לעצמך , אינך צרכה אפילו לשתף את אימך ברגע שהיא מתחילה לשפוך את ליבה ןלקטר על אבא את פשוט אומרת לה - "עם זה אני יותר לא מוכנה לשתף פעולה" קמה והולכת לחדרך , או לעיסוקיך. נכון ,זה לא נעים לקום וללכת , אבל נראה שזו הדרך היחידה... לאחר מספר פעמים כאלה אני מאמינה שאמך תבין שאת יותר אינך משתפת פעולה איתה בנושא זה. ולגבי אבא. אני בטוחה שיש לו תכונות נפלאות הטענות של אמך הם עליו כבן זוג , כבן זוגה הקשר בינך ובין אבא אינו קשר של זוגיות לא צריך לענין אותך איזה בעל הוא מה שחשוב זה איזה אבא הוא נסי להתבונן בו מעיניך עיני בת יש לי הרגשה שמשהו ישתנה... ועוד אחת קטנה - נסי לחשוב איך אבא מרגיש כשיש נגדו חזית כזו של שתיכן בטח הוא חש צורך להתגונן...

jessy19

New member
עינת...

העניין הוא שאני לא מסוגלת פשוט לקום ולומר "לא רוצה לשמוע" כי באופי שלי אני אדם שמקשיב לאחרים, שעוזר ואני נורא פוחדת לפגוע באימי מצד אחד ומצד שני, כל פעם כשאני שומעת שהיא מדברת עליו אני רואה כמה היחס שלי אליו משתנה לרעה. העניין הוא שאבי הוא באמת לא טלית שכולה תכלת, הוא באמת לא עוזר ולא תומך ולא איכפת לו מכלום וזה לא ממה שהיא אומרת לי אלא ממה שאני רואה על פני השטח. אני מבינה איך אבא שלי מרגיש כשהוא מבין שאמא שלי מספרת עליו ככה אבל מצד שני גם אני לא בדיוק מרגישה טוב עם זה שמספרים לי כמה הוא מעצבן את אמא שלי. אפשר לומר, למעשה, שאני בין הפטיש לסדן.

עינת

New member
את חייבת להבין

שברגע שאת בוחרת ואני מדגישה בוחרת להקשיב את בעצם פוגעת בעצמך. רק את יכולה להוציא את עצמך מהמצב הזה כיוון שאף אחד לא יעשה את זה עבורך! בוקר טוב ויום נפלא.

jessy19

New member
את צודקת...

אבל מה לעשות שבאופי שלי אני לא מסוגלת לפגוע באנשים ואני יודעת שזה יפגע באמא שלי וייצור מצב לא נעים.

jessy19

New member
זאת הבעיה...

אני מעדיפה לצערי לפגוע בעצמי כי אני לא רוצה לפגוע באחרים... דפוקה או לא דפוקה :)

s h o o s h a

New member
לפגוע או להיפגע

אם תמשיכי לקחת על עצמך את האחריות על כל העולם תמצאי שכוחותייך אוזלים ויום אחד, בלי כל התראה מוקדמת, את פשוט תתמוטטי. זה יכול לקרות בעוד יום, שבוע ובעוד 20 שנה. כי מה שאת עושה, את הופכת זאת לדפוס התנהגותי. שצריך לשמור שאחרים לא יפגעו גם אם זה בא על חשבון פגיעה בי. אז ילדונת נחמודת - תכניסי לך טוב טוב לראש קודם כל את! חשבי ודאגי לעצמך כי בבוא היום, אם חלילה את תיפגעי, לא תמצאי את כל אלו שהגנת עליהם, לצידך. אז אל תתני מראש למצב כזה להתרחש. קחי אחריות על חייך ואל תתני לאיש לערער אותך. תגני על עצמך! הוריך מספיק מבוגרים להחליט אם הם רוצים לפגוע בעצמם או לא. אל תהיי זו שצריכה לספוג את החלטותיהם השגויות. קחי שליטה על חייך ואל תתני לאיש לנהל אותם עבורך (לא טעיתי, כי בדרך של שיתופך את בעצם נמצאת תחת שליטתה של אמך ב"מסע הנקם" נגד אביך) לא בדרך ישירה ולא בדרך עקיפה היי את האחראית היחידה על הקורה איתך ועם חייך

jessy19

New member
המממ....

את צודקת וכולכם צודקים, אבל הבעיה היא שאני מרגישה מאוד אנוכית אם אני חושבת על עצמי ככה ומנסה להגן על עצמי במקום לעזור.

סטופ כדור הארץ!

עד כאן. אימא מקטרת לך על אבא , הוא מורחק ממך ואת אפילו (הצצתי לך למעלה)מפנימה חלק מהמסרים שלה עליו. את יודעת מה את צריכה לעשות כדי לשנות את הסיטואציה? כלומר האימא תמשיך לא להיות מרוצה מהאבא כנראה ,את זה לא תשני אבל את המעורבות שלך בעניין את יכולה לשנות. אבל אני רוצה לקחת את המשפטים שלך למקום אחר- קוראים לו "מוקד שליטה" יש חיצוני ויש פנימי, והשאלה איפה את שמה את מוקד השליטה שלך ? (אני יודעת את התשובה- שקופה לגמרי, חיצוני). את גם מוצאת את כל הסיבות למה יצירת שינוי (על ידך, כשהוא בא ממוקד אחריות ושליטה שלך) אינו אפשרי, כי האימא תיפגע- (אז מה?) כי את מעדיפה שאת תפגעי בעצמך ולא בה (הגזמנו קצת,לא?) אולי כי את מפחדת ליזום שינוי? לשים גבולות? וזה נורא טבעי ואנושי,אגב הפחד מלקחת אחריות את לא אמורה לקחת אחריות על ההתנהלות שלה- את גם לא יכולה. אבל את כן יכולה לקחת אחריות על ההתנהלות שלך. וזו, כפי שכולם כתבו לך כאן בכל זווית אפשרית מחייבת את ניתוק התקשורת מהסוג הנוכחי. אז צריך כוחות בשביל זה וצריך לשנות דפוס התנהגות שהיה נוח ונכון ומתאים לך במשך שנים, וכנראה גם קיבל "חיזוק חיובי" מהסביבה הקרובה שלך. בואי נניח שמחרתיים אימא שלך רוצה שתתחתני עם מישהו שממש לא נראה לך,והיא מאד תיפגע אם לא תמלאי את רצונה- תמלאי אותו? או תפגעי בה? או שהיא רוצה שתלמדי להיות מורה בסמינר למורות וזה הדבר האחרון שאת רוצה לעשות- תלמדי או לא? זכרי היא עלולה להפגע מאי מיצוי רצונותיה. והתשובה היא כנראה-לא. אני אעשה מה שמתאים לי ואסביר לה מה נכון לי. אותו דבר גם בעיניני רגש. וכן, זה קשה לשנות שפה התנהגותית. וגם קשה לקרוא כל אך ארוך- אבל רציתי להיות בהירה לחלוטין.

jessy19

New member
הממ..

אני לא מפחדת ליזום שנוי או לקחת אחריות כי אין לי בעיה להסתדר עם השינויים ובמקרה הזה במיוחד אני רוצה שיהיה שינוי אבל לא יודעת, פשוט בקטע הרגשי אני פוחדת לפגוע בה נורא כי כבר קרה שאמרתי שאני לא רוצה לשמוע יותר על מה שקורה ביניהם והיא נפגעה ונעלבה מזה.

faith2

New member
תסבירי לאימך

בצורה יפה שפשוט כואב לך לשמוע את הדברים הללו, כי בעקיפין זה גורם לך להתרחק מאבא- וזה דבר שפשוט את לא רוצה בו, כי את אוהבת אותו. תסבירי לאמא שלך שאם זה היה הפוך, גם לא היית רוצה לשמוע- את אוהבת את שניהם ואת חושבת שהם צריכים לפתור בעצמם את הבעיות שלהם, ולא לערב אותך...

cilida

New member
מוכר...

המצב הנ"ל מוכר לי מאוד,וזה לצערי מניסיון אישי וכואב. תמיד שנאתי להיות באמצע ולא תמיד אהבתי את אבא שלי,ואיכשהו ריחמתי יותר על אמא... תשמעי,זה קשה מעצבן ואפילו מתסכל,בייחוד כשאת הבת הקטנה שלהם,את משמשת מעיין עוגן לצרות של שניהם.. במשך השנים למדתי איך להתמודד עם זה,זה לא קל,זה אפילו קשה,וניסיתי לדבר עם אמא ועם אבא על זה ושיפסיקו לתקוע אותי באמצע וכמו במקרה שלך זה לא עבד. אז עצתי האישית היא,בכל פעם שאמא או אבא באים לשפוך צרות,יש לך שתי אפשרויות (פיתוח אישי...) האחת לעשות פני מקשיבה,ומתי שנמאס פשוט לומר שיש לך מה לעשות או שאת רוצה לנוח...ומכיוון שאת חיילת,זה תמיד עובד.. אפשרות שניה היא,להכנס,אמא באה,לומר לה שתדחה הכל לאח"כ,ולצאת לחברה או סתם למקום כלשהו,מניסיון,כשאת חוזרת,היא כבר שוכחת ושואלת אותך איפה היית ועם מי ומה עשית... וזה עדיף,העניין הוא,אל תתני לעצמך לשהות לידה יותר מידי זמן אחרי שאת חוזרת,כי אח"כ,אמא תתחיל לספר לך את אשר רצית לדחות... בהצלחה. שירות מהנה,אני כבר השתחררתי. מקווה שעזרתי.

Nietz§che

New member
זה ישמע מעט ציני אבל אני רצינית

לגמרי. הוריי גם היו רבים הרבה לפני שהתגרשו, ומאז הכל הרבה יותר טוב. אני לא יודעת מה בדיוק המצב אצלך בבית, אבל אני יודעת שגם לי הרבה יותר נוח לחיות בלי אבא שלי, הוא אבא טוב מאד אבל קשה להסתדר איתו לפעמים. שנינו עקשנים, וזה לא הולך יחד. מאז הגרושין הכל רגוע. זה כמובן רק אם ההורים שלך באמת לא מסתדרים גירושין זה לא פתרון קל לכל מצב, הרי בכל זאת יש תלות בין בני הזוג.. וזה לא יהיה קל לצדדים, אבל פעמים רבות זה עדיף

jessy19

New member
גירושים...

עצוב לי לכתוב את זה ולחשוב את זה אבל בעצם מגיל נורא צעיר התפללתי שהוריי יתגרשו אבל הם החליטו להישאר יחד למרות הכל, כי נראה שהם כבר התרגלו למצב הגרוע הזה בינהם.

italy2

New member
וההפך..

שירי! אני אמא של 3 בנים ובת. כל החיים שלי "שטקתי" כדי לתת תחושה של אושר במשפחה..אבל בתוכי אכלתי הרבה קש ולא היה עם מי לפתוח את הלב. היום שכל הילדים גדלו והכי קטן הוא בצבא, החלטתי להתגרש..אחרי הרבה משברים ! ומה קרא?? הילדים לא מבינים אותי והם כולם תומכים באבא... מה פתאום אני רואה עכשיו דברים? תמיד היה אידיליה, תמיד הייתם ההורים האידאלים? ואם היה לך רע..למה לא דיברת איתנו?? שירי..כל מה שההורים עושים, בסופו של דבר, נירא לכם שזה נגדכם, אבל..כשגם את תיהיה אמא..אז תביני טוב יותר את אמך ! תמשיכי לאהוב את שניהם, אמא ואבא !!ביי

jessy19

New member
זה לא שאני חושבת שזה נגדי...

פשוט נמאס לי להיות הכתף משענת של אמא שלי ולהגיע למצב שאני לא סובלת את אבא שלי

למעלה