דלקות חוזרות ונשנות

דן73

New member
דלקות חוזרות ונשנות

שלום
בן 41. שוקל 95 ק"ג. עושה כבר 8 שנים אימוני כח (בלבד) בחדר כושר. בשנים האחרונות עושה 3 אימונים בשבוע בלבד. לעתים קרובות אני סובל מדלקות שעוברות כעבור המון זמן (לעתים כמה חודשים) בעזרת כדורים נוגדי דלקות למיניהם (אתופן לדוגמא). קראתי באינטרנט שבאימוני כח צריך לצרוך כמעט 2 גרם חלבון/ק"ג משקל גוף. כלומר, במקרה שלי (95 קילו) אני צריך להגיע ללא פחות מ- 200 גרם חלבון ליום. לא מאמין שאני מגיע לכמות כזו דרך המזון הרגיל. יכול להיות שכתוצאה ממחסור בחלבון השריר לא משתקם כמו שצריך ואז נוצרות אותן דלקות?
חשבתי גם להתחיל עם צריכת חלבון מאבקה מסוימת. על מה אתם ממליצים?
תודה למגיבים.

2 Fit

New member
היי דן

אנחנו לא רופאים אבל אנסה לענות לך על דברים אחרים.
א) הדלקת חוזרת אולי כי אתה לא נותן מספיק זמן לגוף כדי להתאושש
ב) יכול להיות או שאתה מעמיס על עצמך או שהטכניקות באימון לא נכונות ואתה פוגע בעצמך
ג) אתה ישן מספיק?
ד) לגבי אבקות חלבון, זה שוק כמו כל שוק אחר אל תרוץ כל כך מהר לצרוך אבקות לפני ששאלת את עצמך כמה שאלות. אין לך זמן לעמוד במיטבח? אתה עד כדי כך עמוס שאתה חייב אבקות?
אני בתור מאמן ממליץ על אבקות רק במקרים שבהם עומד מולי מתאמן אשר בעבודתו הוא טס המון נוסע המון וישן בבתי מלון . מבלה מצאת החמה עד צאת הנשמה במשרד ואין לו כוח לבשל כשהוא חוזר מאוחר הביתה ובצדק הייתי אומרלו לך לישון תקנה תוספים בלי להגזים.
אז כל עוד יש לך זמן לבשל גש לתזונאית שתרכיב לך תפריט ותעזור לך או לאחת מהקבוצות הקיימות כגון חלי ממן שומרי משקל וכו
וגש לרופא שיאבחן את הדלקת . אולי גם תתייעץ עם מאמן לגבי תוכנית אימון יש מצב שצריך לעשות כמה שינויים

דן73

New member
תשובות

א. אני מתאמן יום כן יום לא. סך הכל 3 בשבוע
ב. כל אחד יודע מה הגבול שלו. הסמן שלי זה אם אני מצליח לסיים 10 חזרות בשלושה סטים.
ג. שש עד שבע ביום
ד. חשבתי לצרוך אבקה גם בשביל לחסוך בכמות הקלוריות שאני צורך בארוחה לאחר האימון.

2 Fit

New member
אוקי אז

עכשיו אחרי שצימצנו כמה דברים בוא נבחן מה שנישאר.
קודם כל תנסה לישון בין 7-8 שעות אם זה אפשרי, השינה היא מרכיב מאוד חשוב בשביל התאוששות וכו'
אולי אתה מגיע ל10 חזרות אבל אולי הטכניקה לקויה? אולי צריך ליבחן את תוכנית האימונים ולשנות מספר תרגילים? אולי יש משהו בתרגילים שלא עושה לך טוב כמו התנועה בלחיצת כתף שידוע שהיא עלולה להוביל לדלקות. אתה מבין מה אני מנסה להסביר?
ואבקת חלבון היא לא 0 קלוריות אם זה מה שאתה חושב , ואת החלבון אפשרי להשיג גם מדברים אחרים.
לא חייבים לפנות לשוק החלבונים חבל על הכסף, תפתח את המקרר אני בטוח שיש שם המון חלבון

דן73

New member
כנראה שאתה צודק

בעניין ביצוע התרגילים, או יותר נכון בעומס שאני מטיל על עצמי בתרגיל חדש. במקום להתחיל בהדרגה אני ישר הולך על העומס המרבי שאני יכול לו. אני משתדל לאכול כמה שיותר נכון לאורך היום, ובמיוחד לאחר אימון בדגש על שילוב חלבונים ופחמימות. אני חושב בכל זאת להתחיל עם אבקת חלבון למשך תקופת ניסיון ולראות אם יש לזה השפעה על הסיבולת באימון ואולי גם על הדלקות. אם לא, תמיד אפשר לחזור למצב הקודם.
תודה!

amirline

New member
אני יכול לנחש שאתה עושה ABC ?

משמע עובד על קבוצת שרירים פעם בשבוע ?

דן73

New member
תגובה

כל אימון כולל עבודה על כל השרירים. קצת לכל שריר. ככה זה כשאין זמן פנוי.

MidNight Flame

New member
תשובות

1) החוסר בחלבון הוא כנראה לא הסיבה לדלקות אבל עדיין מונע ממך מקסום של התוצאות
2) דלקות צריכות להיות מטופלות - ספורטרפיסט / פיזיותרפיסט הם האופציות הרצויות, נוגדי הדלקת מטפלים בסימפטום אבל לא בבעיה.
3) על מנת להשלים את החוסר בהחלט ניתן להשתמש באחת מאבקות החלבון הנמכרות בשוק.

MidNight Flame

New member
בנוסף,

הסיבה לדלקת יכולה לנבוע מאימון לא מתאים / ביצוע לקוי טכנית, מה אתה עושה באימונים?

דן73

New member
תגובה

אני מתאמן באופן קבוע כבר מ- 2006. הספקתי כבר לעבור כמעט על כל סוגי תרגילי הכח הקיימים בחדר כושר ורק בשנתיים האחרונות התחילו הדלקות. שמתי לב שהדלקות מתחילות לרוב כשאני משנה את סוגי התרגילים מדי כמה חודשים ואז מתחיל/חוזר לתרגיל חדש אבל ישר על ההתחלה מפעיל את מכס' ההתנגדות באותו תרגיל שאני מסוגל להשלים בעשר חזרות כפול 3 סטים. יכול להיות שיש קשר בין זה לבין הדלקות?

MidNight Flame

New member
הניחוש הפרוע שלי הוא...

שמעולם לא לימדו אותך להתאמן כמו שצריך.
עצם העובדה שאתה מבצע 3*10 לכל תרגיל גורם לי לפקפק בזה...

דן73

New member
בגדול אתה צודק

אבל במסגרת מגבלות זמן אימון (שעה לכל היותר שלוש פעמים בשבוע, כיסוי ככל האפשר של כל השרירים) זה המכסימום שאפשר לעשות. אפשר לעבור לסופר סטים בשביל לקצר את משך האימון.
ואם כבר שינו בתרגילים- מה אתה חושב על 4 סטים לתרגיל עם עליה בהתנגדות מסט לסט ובמקביל ירידה במספר החזרות? האם זה עובד אחרת על השריר מאשר 10*3?

MidNight Flame

New member
לא פותר את הבעיה,

אתה צריך ללמוד להתאמן וצריך ללמוד איך צריכה להראות תוכנית.
מה שרוב המדריכים קוראים לו "תוכנית" זה לכל היותר רשימה. אין משקלי עבודה, אין מתודת התקדמות, אין משקלי ייעד.

זכיר

New member
גידים לא אוהבים שינויים מהירים

שינוי מהיר בסוג ובדרך העומס בהחלט יכול להוות גורם לבעיה. רצוי לעשות שינויים איטיים והדרגתיים.

דן73

New member
תשובה

זה משתנה. לא מזמן יצאתי מדלקת בדלתא שנמשכה כמעט שנה. עכשיו יש במקום אחר בגוף- מתחת לדו ראשי ליד מפרק יד ימין

2 Fit

New member
דן היקר

לפי דעתי כמו שאמרתי ביצוע התרגילים והעומס !
ואולי בחירה לקויה של תרגילים גם או הטכניקה אבקת חלבון לא תעלים את הדלקת! להשלים חלבון אפשרי מהאוכל!
בהצלחה

למעלה