דלקת בדרכי השתן ותינוק שלם - זקוקה להתייעצות

Preg me

New member
תודה אורי. הנה כמה תשובות למה ששאלת

כן, הוא קיבל אנטיביוטיקה לווריד במשך כמה ימים וכששוחררנו המשכנו עם אנטיביוטיקה בסירופ 3 פעמים ביום עד שעבר.
כן, ערכנו בדיקת אולטרסאונד כמה שבועות אחרי האשפוז והכל נראה תקין, בינתיים, אף כי הקפידו לבשר לי שנזקים רואים אחרי כמה חודשים.
לגבי צמצום בדיקות התרבית - שוחחתי איתה והיא מסכימה. לפחות זה.

אני מאוד מקווה שגם בשבילנו זה יהיה עניין חד פעמי.
המון המון תודה על השיתוף הזה. מאוד ניחמת.

marx04

New member
בשביל זה כולנו כאן - לתמוך זה בזה.

שלום לך,

שמחתי לסייע (והלוואי ובנך מלכתחילה לא היה סובל מדלקת, כך שלא היית זקוקה לתמיכה הזו). בשביל זה כולנו כאן.
הפורום תרם לי רבות בעת שבת זוגי התלבטה אם למול או לא, ואני שמח לתרום מצדי ולעזור כשאפשר.

לגבי ההמתנה כדי לבדוק אם נגרמו נזקים - זה גם מה שנאמר לנו, ופשוט צריך להמתין עד לביקורת.
בכל מקרה, אם הילד מרגיש טוב והדלקת לא תחזור, אז סביר להניח שלא נגרמו נזקים (אבל באמת שאינני רופא ואין לי ידע או הכשרה מקצועיים כדי לבסס את דבריי אלה).

בברכה,

אורי.

דקסו

New member
סיפרתי בעבר ואספר שוב

בן של חברים שהיה בן פחות משנה היה עם דלקת בדרכי השתן. היה מאושפז והיה צריך לקחת אנטיביוטיקה למשך המון זמן.
אה, והוא היה נימול
אז אני תוהה מה הציעו הרופאים להורים שלו......

ומה לגבי דלקות אצל בנות?

אני חושבת שדלקת בשלפוחית השתן זו רגישות אינדיבידואלית של תינוק/פעוט ואפילו מבוגר...
כמו שיש ילדים שסובלים יותר מדלקות אוזניים וכאלו שלא היתה להן אפילו אחת בילדות.
יש בנות שבתור תינוקות (של חברות שלי) שסבלו נורא מדלקות...(לאף אחת לא הוצע שום ניתוח בתור פיתרון).
ככה יש תינוקות בנים שסובלים...רק מי שיש לו עורלה ...זה מאד קל להאשים אותה קודם ולנסות להפטר ממנה כפעולה ראשונית.

כשאני הגעתי עם תינוק עם חום ועורלה...האחות באסף הרופא (והיא היתה היחידה) אמרה לי, עוד לפני בדיקת השתן שזו בטוח דלקת ושזה בטוח בגלל העורלה...
לבנים השלמים שלי לא היו דלקות שתן וגם לבנות לא.
לחברה שלי שיש לה שלושה בנים נימולים למהדרין...היו דלקות כל הזמן , פעם אחת אפילו קיבלו עירוי עם אנטיביוטיקה.
אם הייתי בהריון עם בן לפניה(אני הייתי בהריון עם בת לפניה)...זה היה משכנע אותי מאד....לא לעשות ברית :)

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי לא היו לי דלקות בדרכי השתן

בשום שלב בחיים; אבל דלקות אוזניים, או-הו!
מגיל שנתיים עד ארבע גרתי בחדר ההמתנה של רופא האף-אוזן-גרון, ובגיל שש כרתו לי את הפוליפים באף... ועד היום יש לי רגישות רבה באוזניים ובאף ו"צנרת" דפוקה (אבל זה לא המקום לפרט).

כנראה בגלל שלא כרתו לך את העורלה של האוזן

גם דלקת אוזניים נחסכו מהילדים שלי...עכשיו כשאני חושבת על זה...אולי יש לזה קשר לעורלה

דלקות

ממש אין קשור בין אם הוא לא נימול או נימול
אין קשר
ממש לא צריך לעשות ברית מילה
כלא נימול אני יכול להגיד שלא היו לי דלקות
רק צריך לנקות מתחת לעורלה בגלל הצטברות לכלוך

למעלה