דל פיירו גש הלום...

Paranoid Eyes

New member
דל פיירו גש הלום...

אתה חייב לנו כמה הסברים
"סקס בתחילת קשר = קשר שלא יחזיק מעמד.. גם אם זה יקח שנים.. ( בדוק.. )" זוכר את המשפט הזה? עכשיו , תסביר, אנחנו רוצים לשמוע הכל!P: זו תאוריה מעניינת!
בהצלחה :)

L y c a n

New member
זה ברור וידוע..

אני מסכים עם המשפט הזה במאה אחוז.. ואני מבין את הסטירה שאת מציינת, אבל זה נכון, אולי לא שנים, אבל חודשים זה יכול להחזיק ובסוף יפול

Paranoid Eyes

New member
כן

אבל הוא אמר שיש לו הרבה מה להגיד בנושא, וזה מעניין אותי.. ואני יודעת שעוד כמה מפה היו רוצים לשמוע :)

נועם m

New member
למה להכליל?

למה כל כך קשה לכם לקבל את העובדה שבשביל חלק מהאנשים, יש דברים יותר משמעותיים מסקס בקשר? שלא תבינו אותי לא נכון- אני לא אומרת שסקס לא חשוב. אבל אם אני חושבת על עצמי, לדוגמא, נראה לי שיהיה הרבה יותר סיכוי שאני אפרד ממישהו אם כבר בתחילת הקשר שפכתי את הלב ונפתחתי בפניו, מאשר אם שכבתי איתו בשלב מוקדם. פשוט כי זה משהו שאני חושבת שיהיה לי יותר קשה לעשות. אני לא חושבת שבכל מקרה נכון שאנשים "יעצרו" את עצמם. אולי לא כדאי שבכל פעם שמרגישים חרמנים ישר קופצים למיטה (כי אם כן נראה לי שהרוב היו מתחילים קשר בסקס...), אבל אם זה מרגיש נכון באותו הרגע אז למה לא? למשל הסיטואציה שמרינה תיארה- הם לא מסוגלים לחשוב על שום דבר אחר, הם מתים כבר לעשות את זה, והם פשוט ממשיכים לשחק אחד עם השניה משחקים בגלל זה. לא עדיף כבר להודות ששניהם רוצים ולעשות משהו בנידון?

L y c a n

New member
את צודקת

אבל הנקודה היא אחרת תום... הנקודה היא, שקשר לטווח ארוך זה קשר שנוצר עם בן אדם שאיתו יש לך בנוסף למשיכות פיזיות גם על בסיס של משיכה אינטלקטואלית בואי נגיד.. ואם עושים סקס בפגישה הראשונה, אז זה כאילו, בלי המשיכה האינטלקטואלית.. מקווה שמה שכתבתי מובן... חח

נועם m

New member
למה?

אז המשיכה האינטלקטואלית תבוא לידי ביטוי בשלב אחר. אני לא מבינה למה זה סותר. אי אפשר לנהל דיונים פילוסופיים ברומו של עולם בתחילת הדייט, אבל לגמור אותו במיטה? העובדה שהסקס הגיע בשלב מוקדם מונע הישנות של דיונים פילוסופיים כאלה בעתיד?

L y c a n

New member
לא קשור לדיונים פילוסופיים..

יודעת מה? את צודקת..
כל מקרה, לגופו..

Piren

New member
אני אתמוך בתום

ואציין שאומנם ברוב המקרים זה אכן נראה כאילו הסקס הורס את הקשר, אבל רק נראה. הסיבה האמיתית, היא שזה מה שאנשים חיפשו. אם חיפשת קשר לזמן ארוך, לא משנה מתי תקיים סקס, זה רק חלק מהמשוואה. אם כבר, מישהו שמחפש קשר לזמן ארוך, יכול לוותר על קשר, אם הוא לא יקבל סקס. שמבחינתי למשל, הוא חלק לא פחות חשוב מהקשר, כמו לדבר אחד עם השני. כל זאת ועוד, ואני עצמי שייך למגזר שסותר את התאוריה

L y c a n

New member
פעם שניה בלבד שזה קורה לי

קיצר כשאמרתי שהיא צודקת, לא הייתי ציני..

כן המפקדת...

למזלי היו לי רק מפקדים בצבא.. עם המפקדת היחידה.. לא הסתדרתי ויצאתי מהקורס אחרי חודש וחצי.. הממ יותר נכון היא העיפה אותי.. וואט אבר מה שהיה היה... בכל מקרה.. תרשי לי.. לא לנתח ולהסביר כל דבר.. סורי..

פלטרון

New member
לדעתי המשפט נכון, כי..

(הערה - גם אני חושב שזה עניין של חודשים, לא שנים. וגם לא 100%.. אבל סבירות מאוד גבוהה, ובפרט בהשוואה למקרה ההפוך.) אני אתחיל בלתת תשובה על שאלה שנכתבה על ידי נועם - השאלה: "אבל אם זה מרגיש נכון באותו הרגע אז למה לא? .." התשובה: אף אחד לא אומר שלא יעשו את זה. שיעשו. אבל.. המשפט שלמעלה אומר שאם הם יעשו יש סבירות גבוהה שהקשר לא יחזיק. השאלה: "אז המשיכה האינטלקטואלית תבוא לידי ביטוי בשלב אחר. אני לא מבינה למה זה סותר?" תשובה: מילת המפתח בשאלה שלך היא "אני לא מבינה". אוקיי. גם אני לא בטוח שאני מבין, אבל אני יודע שזה ככה בהרבה מיקרים (רצים מהר מדי בקטע הפיזי, הקשר לא מחזיק מעמד). מה שחשוב לזכור זה שאם רואים שהמציאות היא מסויימת, לא חייבים להבין אותה בשביל להסכים שזה מה שקורה. אני מנסה לתת השערה מדוע זה ככה- המוח שלנו הוא "מכונה" מורכבת. השאלה היא, האם זה כה מופרך שהמוח שלנו מגיב מאוד "מוזר" אם סקס מגיע מהר מדי, לפני שנבנה אמון, ורגש כלפי האדם השני. זה בכלל לא מופרך להאמין שזה כך. ידוע למשל שאחרי סקס יש פתיחות מאוד גבוהה בין בני זוג. (הבנתי שזה הוכח כימית שאחד החומרים המופרשים גורם לתופעה זאת). מסתבר שהרבה כימיקלים מעורבים שם, הניסיון שלנו לומר "סקס זה רק סקס" הוא נחמד, אבל בתכל'ס הוא לא תופס, והמוח שלנו שפועל כמו שהוא יודע לפעול מאז הפעם האחרונה שעברנו שינויים, עושה מה שהוא יודע לעשות. בקיצור - מה שאני אומר זה.. המוח שלנו מגיב באופן כימי. כנראה שאם כימיקל מסויים שמעורב במין מגיע מוקדם מדי בשלב שהראש שלנו עוד לא סיים לבנות קשרים כימיים ריגשיים בהקשר של אותו אדם (או אם תרצו מהכיוון הפסיכולוגי - כנראה שאם הראש שלנו יקשר מוקדם מדי בין אדם מסויים לבין סקס, עוד לפני שהראש סיים לבנות את הקישור בין אותו אדם לבין המערכת הריגשית שלנו כלפיו ) .. אז - משהו בעוגה הזאת לא טעים לנו, וזה מתמוטט תוך מספר חודשים. שוב אני חוזר לשורה שכתבתי קודם לכן - המציאות מוכיחה את המשפט. אני רק מספק השערה מדוע זה כך.

דנדוש20

New member
רוב הקשרים נגמרים מתישהו.

הרבה פעמים קשרים שהתחילו בסקס נגמרים בסקס, כי זה פשוט מה שהאנשים חיפשו. אבל אם עוברים את מחסום הכמה חודשים-קשה לי להאמין שהסיבה שהקשר יגמר הייתה בגלל שהסקס הגיע מהר מדיי. אלא בגלל סיבות אחרות כמו בכל קשר שנגמר.

זכוכיות

New member
מוזר לי, כי המציאות בכלל לא הוכיחה

את המשפט הזה אצלי, וגם לא אצל המקורבים אלי. לא שאפשר להשליך מאיתנו בהכרח על שארית המין האנושי. אבל יש לי 5 זוגות של חברים קרובים, 3 מתוכם שכבו כמה שעות אחרי שהם הכירו (לא דייט, היתקלות אקראית איפשהו) לדעתי לזוגות האלה היה מראש סיכוי גבוה, בין אם הסקס הגיע אחרי רבע שעה ובין אם אחרי 3 שנים], לשניים השניים לקח בערך שבוע, כולם כבר מזמן עברו את מחסום השנה (אחד זוג מבין השלושה הראשונים כבר עברו את מחסום 5 השנים..). אגב, לפחות כאן גם כולם יודעים שקשרים רומנטים, ברובם המכריע, לא מחזיקים מעל לכמה חודשים. זו מהות החיפוש, ההתנסות, וזה לא משנה מה נעשה ומה לא- בתכלס רוב האנשים סביבי עוברים מסכת ארוכה של קשרים עד שהם מוצאים את זה שהם בוחרים להישאר איתו מעל לכמה חודשים, גם אני עברתי, וגם הזוגות שסיפרתי עליהם קודם. בשרשור ההוא כתבתי שאני והאקס שלי היינו "מיוזזים" חצי שנה, שבה התפתחו ביננו רגשות רומנטים, לאחר מכן היינו יחד שנתיים- והסיבה שבגללה אנחנו לא יחד כרגע כלל לא קשורה לאופן שבו התחלנו, היא קשורה, בעיקר, לעובדה שהתאהבתי באדם חדש- שגם איתו שכבתי אחרי שבוע של קשר רומנטי. (אבל בעצם, אני לא בטוחה שדווקא את התאוריה שלך הם סותרים, כי בשני המקרים מדובר בבחורים שהיו ידידים טובים שלי קודם לכן, את השני אני יכולה להגיד בוודאות שכבר אהבתי, אל הראשון היו לי רגשות מאוד עזים, חברות טובה והמון הערכה.) מה שכן גם אני "לא מבינה", גם "לא מבינה" בסגנון תום- למה אי אפשר לבנות קשר גם אחרי השלב הזה, פעם היה מישהו שאמר לי שמפריע לו שכ"כ מהר "עושים כבר הכל" וש"אין לאן לשאוף" וזה נשמע מאוד תמוה בעיני, סקס= הכל? בקשר עם בני אדם אין לאן לשאוף? מה עם קרבה? אינטימיות רגשית? אינטימיות פיסית שלא מתבטאת בסקס? יש כ"כ הרבה לאן לשאוף. ואדם ששיא הקשר מבחינתו הוא סקס והוא אכן "שומר אותו" לשלב מאוחר יותר, נניח שעברו 5 שנים ורק אז ניגשים אל ה"שיא", מה עכשיו? אחרי 5 שנים אין לאן לשאוף? וגם "לא מבינה" מי קבע, ואיך, כשכל מה שאני רואה סביבי לחלוטין הפוך מהקביעה הזו?

פלטרון

New member
מדברייך אני מבין שהמציאות כן הוכיחה

"אבל יש לי 5 זוגות של חברים קרובים.. רוב האנשים סביבי עוברים מסכת ארוכה של קשרים עד שהם מוצאים את זה שהם בוחרים להישאר איתו מעל לכמה חודשים, גם אני עברתי, וגם הזוגות שסיפרתי עליהם קודם." זה אכן לא מוכיח דבר לגבר "הרוב", אבל זה מוכיח לגבי אותם 5 שהעובדה שהם בקשר שהתחיל מיד עם סקס, אינו מפריכה את התיאוריה שלי כי עובדה שלקח להם המון זמן וכו'. אני מלכתחילה דיברתי על "סבירות", ואת באת אמרת שהסבירות שלהם למצוא בן/בת זוג כנראה היתה קטנה, כי עובדה שזה לקח הרבה זמן. לגבי רוב הזוגות - הרי ידוע שבימינו רצים למיטה מהר. אז גם להסתכל על "רוב האנשים סביבי" זו לא אינדיקציה לגבי קשרים שנופלים וקמים. ושורה אחרונה - אני לא יודע מי הם האנשים סביבך, אך אני יודע שיש סביבות שבהן זו נורמה לקפוץ למיטה מהר יחסית (לפי הגדרתך - כמה שעות עד שבוע). לסיכום עד כה- אם הייתי צריך להסיק מדברייך, המציאות שאת מכירה מוכיחה את הטענה, ובטח לא להפך. המשך - מלכתחילה לא אמרתי שזה תמיד ככה. אמרתי שזה בסבירות גבוהה יותר. למה? כי מבחינה כימית/פסיכולוגית קשר צריך להיבנות בדרך מסויימת. אני לא אמרתי 5 שנים, הכימיה של המוח שלנו לא כל-כך איטית. את שואלת - למה צריך להיות סדר לדברים. ואני עונה - כי מבחינה כימית/פסיכולוגית/ריגשית - את יוצרת תחושות וכוחות שהמציאות עוד לא בשלה בשבילם והמוח עוד לא מוכן להם. זו הקרקע לקשר שיתפרק.

למעלה