מוזר לי, כי המציאות בכלל לא הוכיחה
את המשפט הזה אצלי, וגם לא אצל המקורבים אלי. לא שאפשר להשליך מאיתנו בהכרח על שארית המין האנושי. אבל יש לי 5 זוגות של חברים קרובים, 3 מתוכם שכבו כמה שעות אחרי שהם הכירו (לא דייט, היתקלות אקראית איפשהו) לדעתי לזוגות האלה היה מראש סיכוי גבוה, בין אם הסקס הגיע אחרי רבע שעה ובין אם אחרי 3 שנים], לשניים השניים לקח בערך שבוע, כולם כבר מזמן עברו את מחסום השנה (אחד זוג מבין השלושה הראשונים כבר עברו את מחסום 5 השנים..). אגב, לפחות כאן גם כולם יודעים שקשרים רומנטים, ברובם המכריע, לא מחזיקים מעל לכמה חודשים. זו מהות החיפוש, ההתנסות, וזה לא משנה מה נעשה ומה לא- בתכלס רוב האנשים סביבי עוברים מסכת ארוכה של קשרים עד שהם מוצאים את זה שהם בוחרים להישאר איתו מעל לכמה חודשים, גם אני עברתי, וגם הזוגות שסיפרתי עליהם קודם. בשרשור ההוא כתבתי שאני והאקס שלי היינו "מיוזזים" חצי שנה, שבה התפתחו ביננו רגשות רומנטים, לאחר מכן היינו יחד שנתיים- והסיבה שבגללה אנחנו לא יחד כרגע כלל לא קשורה לאופן שבו התחלנו, היא קשורה, בעיקר, לעובדה שהתאהבתי באדם חדש- שגם איתו שכבתי אחרי שבוע של קשר רומנטי. (אבל בעצם, אני לא בטוחה שדווקא את התאוריה שלך הם סותרים, כי בשני המקרים מדובר בבחורים שהיו ידידים טובים שלי קודם לכן, את השני אני יכולה להגיד בוודאות שכבר אהבתי, אל הראשון היו לי רגשות מאוד עזים, חברות טובה והמון הערכה.) מה שכן גם אני "לא מבינה", גם "לא מבינה" בסגנון תום- למה אי אפשר לבנות קשר גם אחרי השלב הזה, פעם היה מישהו שאמר לי שמפריע לו שכ"כ מהר "עושים כבר הכל" וש"אין לאן לשאוף" וזה נשמע מאוד תמוה בעיני, סקס= הכל? בקשר עם בני אדם אין לאן לשאוף? מה עם קרבה? אינטימיות רגשית? אינטימיות פיסית שלא מתבטאת בסקס? יש כ"כ הרבה לאן לשאוף. ואדם ששיא הקשר מבחינתו הוא סקס והוא אכן "שומר אותו" לשלב מאוחר יותר, נניח שעברו 5 שנים ורק אז ניגשים אל ה"שיא", מה עכשיו? אחרי 5 שנים אין לאן לשאוף? וגם "לא מבינה" מי קבע, ואיך, כשכל מה שאני רואה סביבי לחלוטין הפוך מהקביעה הזו?