על זה לא שמעתי בחיים
ממה שהיה כתוב בעיתונים באותה תקופה, הסיבה לשינוי הסעיף "לאום" הוא בגלל אפליה שהייתה כלפי ערבים ודרוזים ובעלי לאומות שונים. חלקם נראו ישראלים לכל דבר, אבל ברגע שהראו את תעודת הזהות שלהם פתאום התחילו להתייחס אליהם מגעיל, לבדוק אותם בצורה רצינית בבדיקות בטחוניות וכד'. לכן הייתה דרישה מצידם להוריד את סעיף הלאום בתעודת הזהות, והם ערערו לבית המשפט העליון, שהחליט להוריד את הסעיף. מדוע הפלסטינאים לא נחשבים? הם קבוצה בעלת זהות משותפת, שפה, היסטוריה וכד' - שיש להם שאיפות להגדרה עצמית במסגרת מדינה ריבונית. הם עונים על הגדרת הלאום. כאילו, אני רואה שאתה פשוט לוקח כל דבר ומתחיל לנסות "לשחק" איתו כדי שלא יענו להגדרה. לא מבין את הבעיה. אם תתחכם, גם אני יכול להתחכם בחזרה, זה לא ייגמר בחיים. כאילו - אתה אמור ללכת על הפשט כאן. יש להם היסטוריה? יש. יש להם תרבות? יש. יש להם שפה? יש. יש להם מוצא? יש. יש להם שאיפה להגדרה עצמית במסגרת מדינה ריבונית? יש. גמרנו. כאן אתה מתחיל לנסות להתחכם ולעשות "לא, אבל זה לא בדיוק היסטוריה, זה בערך משהו שונה", "ולא, זאת לא תרבות, אין לי שמץ של מושג מה זאת תרבות, אבל זאת דת וזה משהו אחר שבפירוש לא יכול להיות תרבות". ומאוד מעניין שפתאום אתה אומר שייתכן ויש לאום בתוך מדינת ישראל - הערבים. הרי תעודת זהות כחולה יש להם. אז יש להם 2 לאומות? גם ישראלים וגם ערבים? אז מה הבעיה שלי יהיו 2 לאומות, גם ישראלי וגם יהודי? לגבי המומחים - צא וקרא את הביביליוגרפיה ואת רשימת הכותבים של הספר "להיות אזרחים בישראל".