כלומר, מדינה שבה שולטים חוקי הדת - וככזו, ישראל אינה שונה בתכל'ס מאירן. נכון, פחות קיצונית אולם זהו מצב נתון שיכול להשתנות בכל רגע, כל עוד לדת יש אחיזה שלטונית. ביום העצמאות האחרון כתבתי כתבה בדיוק בנושא הזה, אני מצרפת קישור עבור מי מכם שיהיה מעוניין לקרוא.
בכל רשומת בלוג פה שהתפרסמה בעמוד הראשי ונוגעת בנושאים בקשר לצביונה של המדינה מגיבים בצרורות מתלהמים צדיקים שהעצה שלהם מכוונת לפגוע, אבל בעצם היא מאוד שימושית: תעזבו את הארץ. זה לא שהדתיים כותבים את זה, אלא אנשים שכלל הנראה משתייכים למה שנקרא "מסורתיים" (אלה ששומרים על משהו כמו 13 מצוות שנוח להם לשמור), והם מרכיבים חלק נכבד מהמדינה. בנוסף, מזג האוויר פה נוראי, אבל הוא כנראה יהיה נחלת אירופה בקרוב.
למה שיגרשו אותך או אותי מכאן? יש לנו זכות לחיות כאן כמו לכל אחד אחר - בצבא שירתנו? ביטוח לאומי אנחנו משלמים? אז למה שנלך ריבונו של עולם??? ( no pun intended )
יש לי פה בית, משפחה,חברים ועבודה. למה שאני אעזוב הכל בגלל שיש פה אנשים שחושבים שכולם צריכים להיות כמוהם? למה לי לוותר על הכל? אני רואה את זה יותר כ"להלחם על הבית". אני רוצה לחיות במדינה הזאת, אבל לחיות טוב - במדינה חופשית.
יעלי, כל הכבוד שאת הולכת למצעד! ../images/Emo45.gif
אני אישית מעדיפה להתרחק מירושלים בימים טרופים אלו (למרות שלצערי יש לי מה לעשות שם) ולהתמקד במאבק בטרור החרדי מעל גבי הרשת. לא לחינם נאמר the pen is mightier than the sword או במקרה שלנו - The keyboard.
עם מה שהם מסוגלים לעשות. המצעד, כמובן, הוא רק סמל, רק אבן דרך אחת, אבל לי חשוב מאד ללכת. בין השאר כי אני גרה בעיר הזו, וזה לפני הכל מאבק על פניה ועל הזכות שלי ושל אחרים לחיות פה. אל דאגה, לא הולכת לבד! ואיכשהו מאמינה ומקווה שייגמר בטוב.