דמו-דמוקרטיה.

Gilliana

New member
לא אופי דתי - זו בפירוש מדינת דת

כלומר, מדינה שבה שולטים חוקי הדת - וככזו, ישראל אינה שונה בתכל'ס מאירן. נכון, פחות קיצונית אולם זהו מצב נתון שיכול להשתנות בכל רגע, כל עוד לדת יש אחיזה שלטונית. ביום העצמאות האחרון כתבתי כתבה בדיוק בנושא הזה, אני מצרפת קישור עבור מי מכם שיהיה מעוניין לקרוא.

Gilliana

New member
לא צריך להתלונן

צריך רק להלחם למען החופש שלנו עצמינו - זה הכלץ

Gilliana

New member
למה כן להגר?

לוותר ולתת להם לגרש אותנו? זו תבוסתנות בעיני.

MetalSinagouge

New member
למה להיות צודק אם אפשר להיות חכם?

בכל רשומת בלוג פה שהתפרסמה בעמוד הראשי ונוגעת בנושאים בקשר לצביונה של המדינה מגיבים בצרורות מתלהמים צדיקים שהעצה שלהם מכוונת לפגוע, אבל בעצם היא מאוד שימושית: תעזבו את הארץ. זה לא שהדתיים כותבים את זה, אלא אנשים שכלל הנראה משתייכים למה שנקרא "מסורתיים" (אלה ששומרים על משהו כמו 13 מצוות שנוח להם לשמור), והם מרכיבים חלק נכבד מהמדינה. בנוסף, מזג האוויר פה נוראי, אבל הוא כנראה יהיה נחלת אירופה בקרוב.

Gilliana

New member
זה לא עניין של צודק או חכם

למה שיגרשו אותך או אותי מכאן? יש לנו זכות לחיות כאן כמו לכל אחד אחר - בצבא שירתנו? ביטוח לאומי אנחנו משלמים? אז למה שנלך ריבונו של עולם??? ( no pun intended )

אני מסכים איתך

יש לי פה בית, משפחה,חברים ועבודה. למה שאני אעזוב הכל בגלל שיש פה אנשים שחושבים שכולם צריכים להיות כמוהם? למה לי לוותר על הכל? אני רואה את זה יותר כ"להלחם על הבית". אני רוצה לחיות במדינה הזאת, אבל לחיות טוב - במדינה חופשית.

0Pandemonium0

New member
אני פשוט לא חושב שישראל היא מדינת דת. היא

מדינה בעלת אופי דתי ללא ספק, כמו שהיא צריכה להיות, אבל בהחלט לא מדינה דתית, מדינת דת או מדינה שבה נכפית הדת על תושביה.

Gilliana

New member
הדת נכפית בהחלט על תושבי ישראל

קרא את הכתבה שהכנתי ביום העצמאות - אי אפשר לטעות.

miss mcmillan

New member
חברים וחברות

בהקשר לכל הנ"ל, אם מישהו מתכנן להגיע לי-ם למצעד, נא להודיעני
יהי נהדר, וגם נעמוד על ערכי הדמוקרטיה והחופש ונהיה מגניבים מאד. בואו (אני רוצה טבעת הגנה אנושית סביבי...)

Gilliana

New member
יעלי, כל הכבוד שאת הולכת למצעד! ../images/Emo45.gif

אני אישית מעדיפה להתרחק מירושלים בימים טרופים אלו (למרות שלצערי יש לי מה לעשות שם) ולהתמקד במאבק בטרור החרדי מעל גבי הרשת. לא לחינם נאמר the pen is mightier than the sword או במקרה שלנו - The keyboard.

miss mcmillan

New member
כל אחד ואחת דרושים

עם מה שהם מסוגלים לעשות. המצעד, כמובן, הוא רק סמל, רק אבן דרך אחת, אבל לי חשוב מאד ללכת. בין השאר כי אני גרה בעיר הזו, וזה לפני הכל מאבק על פניה ועל הזכות שלי ושל אחרים לחיות פה. אל דאגה, לא הולכת לבד! ואיכשהו מאמינה ומקווה שייגמר בטוב.

למעלה