דמיינו את הסיטואציה הבאה

דתיים מגיעים לגיהינום לאחר מותם, פוגשים את אלוהים, אומרים לו
״אבל אלוהים, למה שלחת אותנו לגיהינום ? הרי כל החיים שלנו האמנו בך וקיימנו את כל מה שציווית עלינו לקיים...״
אז אלוהים עונה ״טעות בידיכם. לא אני ציוויתי על כל הדברים האלה ואפילו לא יכולתי לצוות עליכם שום דבר מזה.
למה שאצווה עליכם לעשות דברים משפילים, מענים ולא הגיוניים בעליל ? הלא בראתי אתכם בצלמי ובדמותי ?
עכשיו, למה שלחתי אתכם לגיהינום ? כי אתם מפגרים. מעולם לא הפעלתם את השכל שלכם בשביל לחשוב האם זה הגיוני
והאם אני באמת יכולתי לצוות עליכם דברים כאלה. את כל המצוות כתבו אותם רבנים אותם אתם כיניתם חז״ל, ונחשו מה ?
הם פה בגיהינום ותיכף תפגשו אותם. שלחתי אותם לגיהינום כי מי הם בכלל שישימו את עצמם שליחים ונציגים שלי עלי אדמות, וידברו בשמי ?
הענשתי אותם כהוגן על כך, כמו גם על כך שהטעו אינספור אנשים.
רק לפני כמה דקות, שלחתי מישהו לגן עדן למרות שכל החיים שלו לא חבש כיפה, לא התפלל, לא שמר שבת, לא שמר כשרות ואפילו לא עשה ברית מילה,
אבל הוא מעולם לא שיקר, מעולם לא התעלק על אף אחד, מעולם לא רצח, מעולם לא אנס, מעולם לא גנב, מעולם לא שדד והיה יצרני ופשוט חי ונתן לחיות.״

״אבל אלוהים, למה שלחת אותנו לגיהינום ? הרי כל החיים שלנו האמנו בך וקיימנו את כל מה שציווית עלינו לקיים...״
אז אלוהים עונה ״טעות בידיכם. לא אני ציוויתי על כל הדברים האלה ואפילו לא יכולתי לצוות עליכם שום דבר מזה.
למה שאצווה עליכם לעשות דברים משפילים, מענים ולא הגיוניים בעליל ? הלא בראתי אתכם בצלמי ובדמותי ?
עכשיו, למה שלחתי אתכם לגיהינום ? כי אתם מפגרים. מעולם לא הפעלתם את השכל שלכם בשביל לחשוב האם זה הגיוני
והאם אני באמת יכולתי לצוות עליכם דברים כאלה. את כל המצוות כתבו אותם רבנים אותם אתם כיניתם חז״ל, ונחשו מה ?
הם פה בגיהינום ותיכף תפגשו אותם. שלחתי אותם לגיהינום כי מי הם בכלל שישימו את עצמם שליחים ונציגים שלי עלי אדמות, וידברו בשמי ?
רק לפני כמה דקות, שלחתי מישהו לגן עדן למרות שכל החיים שלו לא חבש כיפה, לא התפלל, לא שמר שבת, לא שמר כשרות ואפילו לא עשה ברית מילה,
אבל הוא מעולם לא שיקר, מעולם לא התעלק על אף אחד, מעולם לא רצח, מעולם לא אנס, מעולם לא גנב, מעולם לא שדד והיה יצרני ופשוט חי ונתן לחיות.״
אתה מבין שגן עדן וגיהנום זה רק משל,נכון?

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה מבין שגן עדן וגיהנום זה רק משל,נכון?
מי יודע. בכל מקרה מסתבר שבניגוד לנצרות ביהדות הגהינום ליהודים נועד לשיקום והיטהרות והיהודים מגיעים לגהינום כדי להיטהר ולהגיע בעתיד לגן עדן, לכן יהודים שממש לא ראויים הופכים לנשמות שלא מקבלים לא לגן עדן ולא לגהינום והן נעות במרחב, מעין גלות נצחית. לעומת זאת בנצרות ובאסלאם גם הגן עדן וגם הגהינום לנצח.

אלוהים אמר,זה לא שאני איזה חוקר תנך.

בכל מקרה מסתבר שבניגוד לנצרות ביהדות הגהינום ליהודים נועד לשיקום והיטהרות והיהודים מגיעים לגהינום כדי להיטהר ולהגיע בעתיד לגן עדן, לכן יהודים שממש לא ראויים הופכים לנשמות שלא מקבלים לא לגן עדן ולא לגהינום והן נעות במרחב, מעין גלות נצחית. לעומת זאת בנצרות ובאסלאם גם הגן עדן וגם הגהינום לנצח.
מעניין,בדיוק כמו במציאות,הגלות הנצחית... ;)

Harrington

Well-known member
מנהל
הקטע המצחיק (או העצוב, שאלה של השקפת עולם), היא סברתך שיש בעיה משהו מכל הנ"ל. המכירים יהדות ובקיאים בתורותיה, יודעים שאכן, בהחלט, התורה שבע"פ אשר לאחר שקיבלנוה מבורא עולם מתפתחת באמצעות פסיקות חז"ל ופוסקי הלכה גם בימינו, כך בדיוק היהדות עובדת :). זה שיש כאלה שרואים בזה טעם לפגם? הם רק מגלים בדבריהם (כ)אלו את בורותם בדת שהם (האמנם?) משתייכים אליה. הא ותו לא.

evglev1

Well-known member
מנהל
הקטע המצחיק (או העצוב, שאלה של השקפת עולם), היא סברתך שיש בעיה משהו מכל הנ"ל. המכירים יהדות ובקיאים בתורותיה, יודעים שאכן, בהחלט, התורה שבע"פ אשר לאחר שקיבלנוה מבורא עולם מתפתחת באמצעות פסיקות חז"ל ופוסקי הלכה גם בימינו, כך בדיוק היהדות עובדת :). זה שיש כאלה שרואים בזה טעם לפגם? הם רק מגלים בדבריהם (כ)אלו את בורותם בדת שהם (האמנם?) משתייכים אליה. הא ותו לא.
זאת האמונה, אבל הוא מעלה טענה שלבורא עולם יש רצונות אחרים שלא מתוארים לא בתנ"ך, לא בברית החדשה ולא בקוראן. האמת גם אני חושב שאלוהים שרוצה את טובת הייצורים שהוא ברא היה מתיר להם לנסוע בשבת לאחר המצאת המכונית.

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת האמונה, אבל הוא מעלה טענה שלבורא עולם יש רצונות אחרים שלא מתוארים לא בתנ"ך, לא בברית החדשה ולא בקוראן. האמת גם אני חושב שאלוהים שרוצה את טובת הייצורים שהוא ברא היה מתיר להם לנסוע בשבת לאחר המצאת המכונית.
מה משנה הטענה שהוא מעלה? ברגע שזאת המסורת היהודית, הרי שמבחינת המאמינים בה אין עם זה שום בעיה משום סוג שהוא. לא מתעסק עם הברית החדשה או הקוראן, אבל היהדות היא היהדות והדברים ידועים ועתיקים כוותק עמנו פחות או יותר. אין בהם כל חידוש מיוחד.

יוצא מהנ"ל שהסיפור יכול להיות נחמד לאלו שממילא לא מאמינים, עוד יותר נחמד לאלו שאוהבים לתקוף מאמינים, אבל עבור היהודים המאמינים הוא חסר כל משמעות ורק מלמד כאמור, על אי-הכרת המטריה על-ידי הכותב היוצר.

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה צריך לשלם זכויות יוצרים, במותו של ערפאת כתבו שיר על ערפאת שמגיע לגהינום ופוגש שם את יאסין ורנטיסי ונאמר להם: "חבורה של טיפשים, על מה חשבתם כשרצחתם אנשים?" וגם היה סרטון על הנייה בחיסולו שמחכה לגן עדן ומושלך לגהינום ואפילו בארץ נהדרת נסראללה וסינואר מגיעים לגהינום ועוד שואלים "אנחנו לוחמי חופש, אתם לא קוראים עיתון הארץ"?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אז אתה מעדיף את גישתם של הקראים, שלומדים אך ורק את התנ"ך ומתעלמים לכל מה שנכתב מאז חיתומו. זכותך עומדת לך ותמיד תוכל להצטרף אליהם. מה הבעיה?

SupermanZW

Well-known member
רק מי שיש לו אבן במקום מוח לא מבין שמדובר במשל.

צביקה5311

Well-known member
רק מי שיש לו אבן במקום מוח לא מבין שמדובר במשל.
הבדלי תרבות תהומיים. זו ההגדרה.
מאחר ואני יהודי חילוני גמור, לא אכנס לנושא שאין לי מושג בו. אין לי גם עניין ללמוד אותו.
תראו לי בן אדם שפוי שלומד ומתעמק במשהו שלא מעניין אותו, אלא אם כן הוא חייב. כמו למשל מקצוע תנ"ך שהוא חובה בבגרות, מתמטיקה, שבלעדיה יהיה קושי להתפרנס.
בעיקרון אני לא רואה כל בסיס להדברות בין הציבור חילוני ליברלי לבין החרדים. אין שפה משותפת. שיח חרשים. אנחנו לא מבינים אותם והם לא אותנו.
להבדל אחד אני כן רוצה להתייחס, וזה כבר קשור לתורה.
"ואהבת לרעך כמוך". דוגמא:
לפני שנים, הבן שלי היה בן 4-5 בערך. ישבנו מתחת לבית שלנו אז, בכרמיאל (עיר חילונית בהגדרה עד היום)
עבר מולינו עובר אורח חרדי (מחזה נדיר בישוב)
אתם כבר מתארים לעצמכם איך הוא נראה.
הבן שלי, שלא היה רגיל למראה חיצוני כזה, התחיל לצחוק אליו. תגובה טבעית למשהו "מוזר".
תפשתי מיד את בני והסברתי לו שיש אנשים ששונים מאיתנו ולצחוק אליהם זה לא יפה ולא מכובד.
עכשיו אני מדמיין סיטואציה הפוכה.
האבא היה אומר לבן, זה "מקולקל" תתרחק מכל מי שנראה ככה, הוא מצורע.
זו תמצית ההבדל בינינו שלא ניתנת לגישור.
אז יסלחו לי אחינו החרדים. גם במשפחות אורגניות (הורים וילדים אחים ואחיות, סבים וסבתות) לא תמיד
יש אידיליה. יש המון מקרים שאחים, הורים וילדים, לא מדברים ביניהם במשך שנים.
אני לא רואה שום דבר משותף לי ולחרדים.
מה שנשאר זה רק לקיים את הכלל "חיה ותן לחיות"
קראתי משפט מאוד מעניין שמשקף את המציאות העגומה ביחסי חילוניים חרדים
"אמא חרדית חוששת שבנה יחזור בשאלה, אמא חילונית חוששת שבנה יחזור בארון"
זו תמצית התהום בינינו.

הבן שלי, שלא היה רגיל למראה חיצוני כזה, התחיל לצחוק אליו. תגובה טבעית למשהו "מוזר".
תפשתי מיד את בני והסברתי לו שיש אנשים ששונים מאיתנו ולצחוק אליהם זה לא יפה ולא מכובד.
עכשיו אני מדמיין סיטואציה הפוכה.
האבא היה אומר לבן, זה "מקולקל" תתרחק מכל מי שנראה ככה, הוא מצורע.
אני לא בטוח שזה ההבדל עובדה שבארה"ב הכל בסדר עם החרדים שם.

SupermanZW

Well-known member
נכון וגם לא מכריחים אף אחד להתגייס,

לא יודע לגבי לימודים אם מכריחים ליבה או לא.
אין בארה"ב מושג של לימודי ליבה, ולכל state תוכנית לימודים משלה, אך היא תקפה לבתי ספר ציבוריים בלבד. בתי ספר פרטיים לא מחוייבים לתוכנית הציבורית וגם לא ממומנים מכספי מיסים.

למעלה