hrpbiiapnrpeltework
Well-known member
גם בישראל החרדים עובדים.בארה"ב אין קצבאות לתלמידי ישיבות וכוללים, בשביל כסף צריך לעבוד, לכן בארה"ב החרדים עובדים, פשוט אין להם ברירה.
גם בישראל החרדים עובדים.בארה"ב אין קצבאות לתלמידי ישיבות וכוללים, בשביל כסף צריך לעבוד, לכן בארה"ב החרדים עובדים, פשוט אין להם ברירה.
הייתה סדרת כתבות של יאיר שרקי בערוץ 12 על החרדים בארה"ב. הם ממלאים את חובותיהם האזרחיות במלואן. לקום בבוקר לעבודה (לא לכולל) זו שגרה אצלהם. אצל החרדים שלנו,להביא פרנסה, לעבוד בשביל זה, זה מטרד. ראית בכנסת? תקצוב מעונות יום.אני לא בטוח שזה ההבדל עובדה שבארה"ב הכל בסדר עם החרדים שם.
זה רק עיניין של הפרדת דת ממדינה,אבל ראשי השמאל בוגדים בך ודואגיםהייתה סדרת כתבות של יאיר שרקי בערוץ 12 על החרדים בארה"ב. הם ממלאים את חובותיהם האזרחיות במלואן. לקום בבוקר לעבודה (לא לכולל) זו שגרה אצלהם. אצל החרדים שלנו,להביא פרנסה, לעבוד בשביל זה, זה מטרד. ראית בכנסת? תקצוב מעונות יום.
הפלא ופלא, חרדים נהיו "פמיניסטים".
צריך להקל על אשה עובדת. לא מתוך דאגה "לשיוויון"
כי בעלה פרזיט כל היום "לומד"
אנחנו הגברים מתחייבים בכתובה לפרנסתה של האישה שקידשנו הרגע כמדומני.
בישראל אין אפשרות להפריד את הדת מהמדינה. הדברים האלה מחוברים בכל דבר ועניין במדינה הזאת.זה רק עיניין של הפרדת דת ממדינה,אבל ראשי השמאל בוגדים בך ודואגים
שרק יגייסו אותם.
בעוד שבפועל אפשר לא להתגייס.
המציע, ישעיהו לייבוביץ', לא ישב בממשלה, הדתיים שישבו בממשלה מעולם לא הציעו הצעה כזו.בישראל אין אפשרות להפריד את הדת מהמדינה. הדברים האלה מחוברים בכל דבר ועניין במדינה הזאת.
נזכיר כרגיל שבפעם היחידה שהנושא הזה עלה ברצינות בהנהגת המדינה, היו אלה הדתיים שהציעו והחילונים שסירבו. זאת למרות שבדיונים אינטרנטיים בנושא בדרך כלל נהוג לומר שהמצב הפוך משום מה.
מה שלא משנה מאומה ממה שכתבתי כמובן .המציע, ישעיהו לייבוביץ', לא ישב בממשלה, הדתיים שישבו בממשלה מעולם לא הציעו הצעה כזו.
בולו בולו פקה פקה אי אפשר להפריד פה דת ממדינה !בישראל אין אפשרות להפריד את הדת מהמדינה. הדברים האלה מחוברים בכל דבר ועניין במדינה הזאת.
נזכיר כרגיל שבפעם היחידה שהנושא הזה עלה ברצינות בהנהגת המדינה, היו אלה הדתיים שהציעו והחילונים שסירבו. זאת למרות שבדיונים אינטרנטיים בנושא בדרך כלל נהוג לומר שהמצב הפוך משום מה.
פששש... שפה גבוהה נכנסת לדיון . נייס.בולו בולו פקה פקה
אכן זו דעתי. התחשוק נפשך להתמודד איתה עניינית, או שכל שתוכל להנפיק זה מילים חסרי משמעות וחזרה על דברי רק בתוספת סימן קריאה?אי אפשר להפריד פה דת ממדינה !
אוקיי.... מה זה בדיוק אמור להביע? 'בשקט קריר ורעשני'? ב'שרירים קרביים ורוח'? סורי, אבל אינני בקיא בראשי התיבות שיושבים בראשך, כך שללא הרחבה קלילה למה כוונתך בדיוק, אין לי דרך להבין את המשפט הזה.בש.ק.ר אי אפשר להפריד פה דת ממדינה !
ווס? לְמה זה רלוונטי או קשור בדיוק עכשיו? כאילו, אני לא חושב שזה רעיון מלהיב במיוחד. בעולם שלי בני אדם שוחטים בהמות, לא בני אדם אחרים. אבל אם בעולם שאתה מגיע ממנו והחינוך שקיבלת זה מה שמקובל, אז אהה, לך על זה בכיף מצידי. רק תצטרך להשאיר אותי מחוץ לתמונה ברשותך. לא בשבילי הדברים האלה.לתת לחילוניים רישיון לשחוט דתיים אולי ?!
אפשר גם בדרך של התייחסות עניינית. כאילו מה זה "אפשר". יש כאלה שיכולים. לא לכולם ניתנה הזכות להיות מסוגלים לכך. הצטערתי לשמוע שאתה לא נמנה על אלו שזכו, אבל אאחל לך שעוד תזכה לכך בעתיד. אילו הדבר תלוי בי, יפה שעה אחת קודם. אני פשוט בקטע של דיונים ענייניים, פחות מעוניין בפינג-פונג השטותי הזה.מקסימום בדרך זו זה יצליח...
יש בדבריך לא מעט צרימות ואנסה להסביר.הבדלי תרבות תהומיים. זו ההגדרה.
מאחר ואני יהודי חילוני גמור, לא אכנס לנושא שאין לי מושג בו. אין לי גם עניין ללמוד אותו.
תראו לי בן אדם שפוי שלומד ומתעמק במשהו שלא מעניין אותו, אלא אם כן הוא חייב. כמו למשל מקצוע תנ"ך שהוא חובה בבגרות, מתמטיקה, שבלעדיה יהיה קושי להתפרנס.
בעיקרון אני לא רואה כל בסיס להדברות בין הציבור חילוני ליברלי לבין החרדים. אין שפה משותפת. שיח חרשים. אנחנו לא מבינים אותם והם לא אותנו.
להבדל אחד אני כן רוצה להתייחס, וזה כבר קשור לתורה.
"ואהבת לרעך כמוך". דוגמא:
לפני שנים, הבן שלי היה בן 4-5 בערך. ישבנו מתחת לבית שלנו אז, בכרמיאל (עיר חילונית בהגדרה עד היום)
עבר מולינו עובר אורח חרדי (מחזה נדיר בישוב)
אתם כבר מתארים לעצמכם איך הוא נראה.
הבן שלי, שלא היה רגיל למראה חיצוני כזה, התחיל לצחוק אליו. תגובה טבעית למשהו "מוזר".
תפשתי מיד את בני והסברתי לו שיש אנשים ששונים מאיתנו ולצחוק אליהם זה לא יפה ולא מכובד.
עכשיו אני מדמיין סיטואציה הפוכה.
האבא היה אומר לבן, זה "מקולקל" תתרחק מכל מי שנראה ככה, הוא מצורע.
זו תמצית ההבדל בינינו שלא ניתנת לגישור.
אז יסלחו לי אחינו החרדים. גם במשפחות אורגניות (הורים וילדים אחים ואחיות, סבים וסבתות) לא תמיד
יש אידיליה. יש המון מקרים שאחים, הורים וילדים, לא מדברים ביניהם במשך שנים.
אני לא רואה שום דבר משותף לי ולחרדים.
מה שנשאר זה רק לקיים את הכלל "חיה ותן לחיות"
קראתי משפט מאוד מעניין שמשקף את המציאות העגומה ביחסי חילוניים חרדים
"אמא חרדית חוששת שבנה יחזור בשאלה, אמא חילונית חוששת שבנה יחזור בארון"
זו תמצית התהום בינינו.
העניין הוא שאתה רואה גם באלוהים משל, ואילו המומחה מאמין בקיומו של אלוהים, אז עמדה שאלוהים אמיתי וגן עדן וגהינום זה משל, היא די נדירה.רק מי שיש לו אבן במקום מוח לא מבין שמדובר במשל.
אתה מניח הנחה מעניינת, אבל טועה. כבר הזכרתי גם בפורום זה מה אמונתי, חוסר ההבנה שלך נובע מהתפיסה שאי אפשר להאמין באלוהים מבלי להאמין בדת שהמציאות בני אדם.העניין הוא שאתה רואה גם באלוהים משל, ואילו המומחה מאמין בקיומו של אלוהים, אז עמדה שאלוהים אמיתי וגן עדן וגהינום זה משל, היא די נדירה.
כן. ברור. אבל תראה. היהודים טוענים ש"בונה עולם בחר בנו מכל העמים" וזו כבר נקודת הפתיחה, שמסבירה מדוע בני שאר העמים רואים לעצמם סיבה לקנא בנו ולשנוא אותנו.אתה מניח הנחה מעניינת, אבל טועה. כבר הזכרתי גם בפורום זה מה אמונתי, חוסר ההבנה שלך נובע מהתפיסה שאי אפשר להאמין באלוהים מבלי להאמין בדת שהמציאות בני אדם.
כתבת את אחד הטיעונים הדאיסטים המובילים נגד הדתות האברהמיות.כן. ברור. אבל תראה. היהודים טוענים ש"בונה עולם בחר בנו מכל העמים" וזו כבר נקודת הפתיחה, שמסבירה מדוע בני שאר העמים רואים לעצמם סיבה לקנא בנו ולשנוא אותנו.
אבל זה לא נגמר אפילו כאן. כי בני ישראל, שבאו לכבוש את הארץ לאחר שנדדו 40 שנה במדבר, נצטוו לכבוש את הארץ ולחסל "עד האחרון" את בני כל העמים שישבו ואיכלסו את הארץ. ויש התייחסות לכלל העמים שהיו בה. חיתי. אמורי, חיווי, פריזי, יבוסי ועמלקי וכך הלאה. ואם בני ישראל לא שאלו לפי בונה עולם, והם כרתו ברית עם הגבעונים ש"הערימו עליהם"? הם ננזפו ונענשו.
וכאשר הופיעה הנצרות? יצאו הנוצרים למסעות הצלב, כדי לכפות את הנצרות על הכלל.
וכאשר הופיע מאוחר יותר האדון מוחמד? שוב: מאז החלה מלחמת הג'יהאד.
כלמר: כל דת ראתה בעצמה את הדת האמיתית, שאותה יש להנציח ולכפות אותה על הכלל. וכן. זה למעשה החל כבר מימי יהושע בן נון כובש הארץ.
ו? אז?כתבת את אחד הטיעונים הדאיסטים המובילים נגד הדתות האברהמיות.
אתה בוודאי מתכוון לפומיס, קליל כזה, אחרת לא רק השכל נופל, אלא גם הראש...רק מי שיש לו אבן במקום מוח לא מבין שמדובר במשל.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.