דמי אבטלה ודמי לידה

מצב
הנושא נעול.

adhagit

New member
דמי אבטלה ודמי לידה

דמי אבטלה ודמי לידה
שאלה ארוכה ומורכבת לי אליכם ידידי: ביוני 2004, לאחר 27 חודשי עבודה אצל אותו מעסיק פוטרתי מעבודתי. רק לאחר חודש התחלתי לחתום בלשכת העבודה ותוך חודש מצאתי עבודה - סך הכל הייתי מובטלת 2 חודשים מתוכם חתמתי כחודש. לאחר שהתחלתי לעבוד גיליתי כי אני בהריון, אומנם לא מתוכנן אבל מן הסתם אני לא אפסיק אותו. שבוע הבא, חודשיים לאחר תחילת עבודתי, כדי לשמור על יחסים פתוחים ואמינים, אני מתכוונת לספר למעסיק החדש על הריוני, בתקוה והוא ימשיך להעסיק אותי למרות זאת... והשאלות הן: 1. במידה והמעסיק יחליט לפטר אותי בשל הריוני האם אהיה זכאית להמשיך לחתום בלישכה? 2. במידה וכן, האם יעודכנו דמי האבטלה לפי שכר העבודה האחרונה, שהוא גבוה מהשכר הקודם? 3. האם בעוד חצי שנה, לאחר הלידה, בהנחה כי לא אמצא עבודה לפרק זמן זה, אהיה זכאית לדמי לידה ואם כן לפי איזה חישוב? אני כולי בחרדות מהנושא ומהאפשרות שבקרוב אמצא עצמי בהריון, ללא עבודה וללא הכנסה, האם מישהו יכול להסביר לי מה מצבי ולמה לצפות?

שיר ורד

New member
תשובות

דמי אבטלה ודמי לידה
שאלה ארוכה ומורכבת לי אליכם ידידי: ביוני 2004, לאחר 27 חודשי עבודה אצל אותו מעסיק פוטרתי מעבודתי. רק לאחר חודש התחלתי לחתום בלשכת העבודה ותוך חודש מצאתי עבודה - סך הכל הייתי מובטלת 2 חודשים מתוכם חתמתי כחודש. לאחר שהתחלתי לעבוד גיליתי כי אני בהריון, אומנם לא מתוכנן אבל מן הסתם אני לא אפסיק אותו. שבוע הבא, חודשיים לאחר תחילת עבודתי, כדי לשמור על יחסים פתוחים ואמינים, אני מתכוונת לספר למעסיק החדש על הריוני, בתקוה והוא ימשיך להעסיק אותי למרות זאת... והשאלות הן: 1. במידה והמעסיק יחליט לפטר אותי בשל הריוני האם אהיה זכאית להמשיך לחתום בלישכה? 2. במידה וכן, האם יעודכנו דמי האבטלה לפי שכר העבודה האחרונה, שהוא גבוה מהשכר הקודם? 3. האם בעוד חצי שנה, לאחר הלידה, בהנחה כי לא אמצא עבודה לפרק זמן זה, אהיה זכאית לדמי לידה ואם כן לפי איזה חישוב? אני כולי בחרדות מהנושא ומהאפשרות שבקרוב אמצא עצמי בהריון, ללא עבודה וללא הכנסה, האם מישהו יכול להסביר לי מה מצבי ולמה לצפות?
תשובות
1. למעסיק אסור לפטר אותך בגלל הריונך. מותר למעסיק לפטר אותך מכל סיבה אחרת גם במהלך ההריון. אם הוא מפטר אותך במהלך הריון, ועבדת לפחות 6 חודשים לפני קבלת הודעת הפיטורים, עליו לקבל את אישור השר לפיטורים. כדי לקבל את האישור עליו לשכנע שהפיטורים לא נבעו בגלל ההריון. לכן, אם את יכולה לדחות את ההודעה עד לאחר שתצברי 6 חודשי עבודה עדיף לחכות. 2. אם תפוטרי שוב, את יכולה לשוב ולחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה, עד שתגמרי את מספר ימי הזכאות לדמי אבטלה , או עד שתעבור שנה מתחילת החודש בו התיצבת בלשכה (מה שבא קודם). 3. דמי האבטלה יהיו על פי השכר שנקבע במועד קבלת הזכאות, קרי בתקופת העבודה הקודמת. 4. כדי לקבל דמי לידה את צריכה לצבור 10 חודשי ביטוח מתוך 14 חודשים אחרונים, או 15 מתוך 22. תקופת קבלת דמי אבטלה , נחשבת לצורך הצבירה. 5. החישוב לדמי לידה, הוא בדרך כלל לפי 3 חודשי העבודה האחרונים שקדמו להפסקת העבודה במהלך ההריון. לדעתי זה צריך להיות השכר במקום העבודה הנוכחי שלך (אם תצברי לפחות 3 חודשי עבודה), או שילוב של השכר הנוכחי והקודם (אם אין מספיק צבירה). לדעתי , אין להתחשב בשכר שנקבע לדמי אבטלה לצורך חישוב דמי לידה. אני מציע לבדוק פרט זה בביטוח הלאומי, אולי הם מפרשים את החוק בצורה קצת שונה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה