דמי אבטלה למשפטנים שלומדים למבחני הלשכה

jan221

New member
דמי אבטלה למשפטנים שלומדים למבחני הלשכה

אני מתמחה במשרד עורכי דין ועוד כמה חודשים אפסיק את עבודתי במשרד כדי ללמוד למבחני הלשכה שיתקיימו במאי 2009. כידוע מדובר על תקופת לימוד עצמי אינטנסיבית שאורכה כ - חודשיים שבה לא ניתן לעבוד. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה בתקופה הזו? ואם כן כמה פעמים בחודש אני אמורה להתייצב בלשכת התעסוקה? מתי מגישים את תביעת האבטלה? האם ביטוח לאומי מקבל את תקופת הלימוד כ"לימודים" (הרי אין מערכת שעות אלא מדובר בלימוד עצמי)? תודה מראש על כל תשובה שתינתן.

על קצה המזלג..../images/Emo13.gif

במשך החודשיים את יכולה לקבל אבטלה, כמו רוב החברה במצבך. תכיני במשרד עו"ד שאת מתמחה בו תלושי משכורת של השנה בה עבדת אצלם, וכמובן מכתב סיום עבודה בו מפורט תאריך תחילת עבודה ותאריך סיום. עם המסמכים האלו תגשי למוסד לביטוח לאומי ותירשמי. אח"כ ללשכת האבטלה להירשם (ולשם תביאי גם את תעודת הסיום מהאוניבסיטה/ המכללה). תצטרכי להגיע פעם בשבוע ביום שיקבעו לך ולהפגין נוכחות (ברוב הלשכות יש מכונה בה תצטרכי לאחר הפעם הראשונה של ההתייצבות פשוט להוציא אישור ע"פ טביעת האצבעות). כמובן שאם בלשכה יציעו לך עבודה את מחויבת לבדוק אותה, אבל בינינו לאנשים שאחרי לימודים ולפני מבחן הסמכה אין יותר מדיי אפשרויות תעסוקה בתחום, ככה שאין מה לדאוג.

חשוב לך להרים טלפון לביטוח לאומי - מרכז מידע

טלפוני, אם אני לא טועה: *6030 ? תבררי איתם כמה ימי אבטלה מגיעים לך, וכך תעשי את החישוב כמה פעמים את צריכה להתייצב בלשכה.

למעלה