דמי אבטלה לסטודנט שעבד משרה

מצב
הנושא נעול.

Tamr1907

New member

מלאה. הנני סטודנטית הלומדת לתואר ראשון שני(כלומר יש לי כבר תואר ראשון אחר),הלומדת בשעות אחה"צ במכללה כרגע בחופשת סימסטר.עבדתי עד לחודש זה במשרה מלאה (לשם כך הלכתי ללמוד במכללה), ואני חותמת דמי אבטלה. התקשרתי לביטוח לאומי כדי לדעת איך עלי להצהיר על הסטטוס שלי כי הבנתי שיש להצהיר על כך ,בטופס דמי האבטלה יש שאלה "מה אתה עושה מאז שאתה מובטל"? בביטוח לאומי הפקידים ענו לי שאני לא צריכה לענות על כך אם זה לא מפריע לי לחפש עבודה. הייתי רוצה לקבל תשובה יותר מוסמכת לשם כך ,אנני רוצה להימצא במצב אחר כך שפקיד שלא כל כך יודע אני לי תשובה שרירותית,כל התנאים האחרים יש לי כלומר תלושי משכורת עבור משרה מלאה לשנתיים האחרונות וכו אשמח אם גם תוכלי להפנות אותי לחוק המדבר על כך תודה

Tamr1907

New member
גם אני מקפיצה

מלאה. הנני סטודנטית הלומדת לתואר ראשון שני(כלומר יש לי כבר תואר ראשון אחר),הלומדת בשעות אחה"צ במכללה כרגע בחופשת סימסטר.עבדתי עד לחודש זה במשרה מלאה (לשם כך הלכתי ללמוד במכללה), ואני חותמת דמי אבטלה. התקשרתי לביטוח לאומי כדי לדעת איך עלי להצהיר על הסטטוס שלי כי הבנתי שיש להצהיר על כך ,בטופס דמי האבטלה יש שאלה "מה אתה עושה מאז שאתה מובטל"? בביטוח לאומי הפקידים ענו לי שאני לא צריכה לענות על כך אם זה לא מפריע לי לחפש עבודה. הייתי רוצה לקבל תשובה יותר מוסמכת לשם כך ,אנני רוצה להימצא במצב אחר כך שפקיד שלא כל כך יודע אני לי תשובה שרירותית,כל התנאים האחרים יש לי כלומר תלושי משכורת עבור משרה מלאה לשנתיים האחרונות וכו אשמח אם גם תוכלי להפנות אותי לחוק המדבר על כך תודה
גם אני מקפיצה

לדעתי - את חייבת להצהיר את האמת...

אם את סטודנטית - תכתבי שאת סטודנטית. זה לא אמור למנוע ממך זכאות לדמי אבטלה.

Tamr1907

New member
גם אני חושבת כך אבל למי להצהיר

אם את סטודנטית - תכתבי שאת סטודנטית. זה לא אמור למנוע ממך זכאות לדמי אבטלה.
גם אני חושבת כך אבל למי להצהיר
לביטוח לאומי או ללשכת התעסוקה מי אחראי על זה

אם לא ביקשו...

בלשכת התעסוקה לא ביקשו,איפה
אני יכולה למצוא הוראת חוק שמדברת על כך
אם לא ביקשו...
אז מה את מתלבטת בכלל? אם מבקשים ממך להצהיר משהו על עיסוקייך - תצהירי את האמת. אם לא מבקשים, אז מה איכפת לך? את יכולה להצהיר בכל מקום שאת סטודנטית, אבל זה לא אמור לעניין אף אחד. בטופס של ביטוח לאומי ביקשו שתרשמי מה את עושה, אז שם תרשמי את האמת. אין הוראת חוק שאומרת שסטודנט חייב להצהיר למישהו שהוא סטודנט. יש הוראות גם בתקנות הביטוח הלאומי וגם בחוק העונשין שמחייבות להצהיר הצהרות נכונות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה