דמי כיס

gils33

New member
דמי כיס../images/Emo214.gif

אתם נותנים? כמה? איך? האם אתם משקללים את הסכום מול גיל הילד? אצלנו ילדים 10 ו -7 חמישה ש"ח לשבוע לכל אחד איך אצלכם?

Master Stav

New member
זה משתנה

10 ש"ח לשבוע לבני ה9 וה7 הבא מוסיף להם כסף כול שבו והם קונים בזה תחת םפיקוח מתנות על פי תקציב 50 לבת ה17 ...הבא מוסיף כסף והיא ....ובכן היא בת 17 רק אלוהים יודע על מה זה הולך לה

Master Stav

New member
../images/Emo208.gif נושא מעניין חבל שיעלם

מה אצלכם ? דמי כיס ......

MrCheff

New member
אני נותן 100 ש"ח לשבוע..

סתם.. הבת שלי רק בת שנה וחודשיים, אז זה ממש לא רלוונטי כרגע. אבל הנושא באמת מעניין. שאלתי פה חברים שלי לעבודה. עובד א' - לא נותן להם כלום. עובד ב' - נותנת 2 שקלים לשבוע לילד, ומתכוון החל מראש השנה, להעלות ב-50%, ל-3 ש"ח לילד. עובד ג' - נותנת לבת שלה, כמה שהיא דורשת, כל עוד זה בגבולות ההגיון, ולמטרה סבירה. ואני אומר.. מה זה דמי כיס? אני לא קיבלתי כאלה בתור ילד-נער. ההורים שלי קנו לי מה שהייתי צריך. ובתור נער, כבר עבדתי בחופשות ו/או כבייביסיטר והרווחתי את פת לחמי

gils33

New member
התקופה שלנו

זה לא התקופה של היום,גם אני לא קיבלתי שום דמי כיס,אבל היום כל הילדים בביה"ס מקבלים,הם עושים אפילו תחרויות מי חסך יותר הרבה כסף. הבן שלי שנה שעברה קנה איתנו חצי חצי את הפלייסטיישן 3,אנו מלמדים אותם גם איך להשתמש בכסף בתסונה ולא סתם לבזבז אותו.

MrCheff

New member
אני נסעתי לאנגליה לפני הצבא

עם הכסף שחסכתי במהלך שנות החטיבה והתיכון... ולא שכחתי גם לצאת לסרטים ולבלות..

schlomitsmile

Member
מנהל
אצלנו: הבכור, בן 14, מקבל 15 ש"ח בשבוע ה../images/Emo210.gif בן 10 (בעוד 4 ימים ../images/Emo13.gif) מקבל 10 ש"ח בשבוע הפשוש, בן 6 וחצי, מקבל 5 ש"ח בשבוע הפיצקי, בן שנתיים וחצי, לא מקבל. לאבא שלהם יש מחברת, בה הוא רשם מדי שבוע את ההעברה לזכותם, וכן כשמישהו מהם מושך מחשבונו, או מקבל קנס.

hirshfe

New member
מה הכוונה בקנס?

אתם מענישיםם אותם בלקחת להם כסף?

schlomitsmile

Member
מנהל
חלילה ../images/Emo13.gif הילד הבוכה הנעשק ע"י הוריו...../images/Emo7.gif לא לא ../images/Emo13.gif יש מקרים, שהזכות לקבל דמי כיס באותו שבוע, נשללת. זו אינה זכות יסוד, כמו לקבל אהבה, אוכל וכד' זו פריווילגיה. אז יש התנהגויות ששוללות באופן זמני, את הפריווילגיה הזאת. למשל אם ילד מתעלם מצרכיהם של אחרים בבוטות ופוגע בהם. הוא מקבל אזהרה, ואם מתעקש להשאר בסורו, לא יקבל דמי כיס באותו שבוע. אבא ירשום זאת, כדי שיהיה ברור שלא שכח לרשום את דמי הכיס, אלא הם נשללו לאותו שבוע.

elotan

Member
אתה הבנת את זה ברוך (עופר)?

הם לא לוקחים!!! הם רק לא נותנים. הבהרה - באמת שאני צוחק, לא להתנפל עלי בבקשה.....

schlomitsmile

Member
מנהל
לא אתנפל, גם בלי שתבקש ../images/Emo13.gif אני לא מהמתנפלים ולא מהמתנפלות ../images/Emo13.gif אבל תגיד: על מי/מה אתה צוחק? יש משהו קצת... לא יודעת איך להגדיר את זה, בללעוג למישהו, ואז להתמם "אני רק צוחק, אל תתנפלו עליי". אם אתה חולק על דרכנו, אתה מוזמן להביע את דעתך.

elotan

Member
אני כנראה לא רואה את ההבדל הגדול שבין

לקחת לבין לא לתת זה לא שההדבר שלך לא מקובל עלי או לא מניח את דעתי - פשוט מבחינתי זה אותו דבר. התנהגת לא יפה - העונש הוא שאין דמי כיס השבוע. מבחינת הילד אם מראש לא נתת לו השבוע למרות שבכל שבוע אחר כן, או שנתת לו כמו כל שבוע אחר אבל לקחת זה בדיוק אותו הדבר. השורה התחתונה היא זהה. אני, דרך אגב, בכלל לא חולק על הדרך כשלעצמה. קנס זאת דרך מקובלת להעניש, את לא היחידה שמטילה קנסות.

schlomitsmile

Member
מנהל
הנקודה היא שדמי הכיס אינם דבר מובן מאליו. לכן הילד לא מניח מראש שזה אצלו בכיס. ויש הבדל באמירה וגם בהרגשה, בין מצב שמשהו כבר שלך ולוקחים לך אותו, למצב שאיבדת את הזכות לקבל משהו שעדיין אינו שלך.

schlomitsmile

Member
מנהל
לחדד עוד קצת- כשלוקחים לך משהו שלך- עושים לך עוול כשאיבדת את הזכות למשהו- קילקלת לעצמך.

elotan

Member
אז אני הבנתי את זה אחרת

אני הבנתי שאוטומטית כל שבוע מקבלים, אלא עם עשית משהוא רע ואז לא תקבל. לכן בהבנה שלי הילד כן מניח שאופן אוטומטי הוא מקבל כל שבוע דמי כיס. אצלי, למשל, כשהייתי ילד, דמי הכיס (התקופה שעוד קיבלתי) לא היו באופן אוטומטי והייתי צריך "להרוויח" אותם. זאת אומרת, שלא מספיק שלא הרגתי את אחי הקטן לצורך הדוגמא אלא שהייתי צריך ממש לעשות משהוא אקסטרא בשביל לזכות בדמי הכיס. מה שכן (וזאת עוד דוגמא להבדל בין איך מבוגרים וילדים רואים את אותם הדברים אבל בצורה שונה) מסיבה שאני לא יכול לזכור כרגע דמי כיס שלי (שגם נרשמו במחברת) היו צמודים לדולר (כנראה בגלל האינפלציה של תחילת שנות ה 80 העליזות). אבא שלי תמיד היה טורח לתקן אותי ולהסביר לי שזה לא שיש לי 50 דולר אלא יש לי 70 שקלים צמודים לדולר. מבחינה מוניטרית הוא צדק. מה שהוא לא הבין זה שמבחינתי זה בדיוק אותו הדבר. לכן השאלה היא לא איך את או אני רואים את עניין שלילת דמי הכיס, אלא איך הילד רואה אותה. ועוד דבר שהפריע לי בפוסט הראשון והחלטתי בכל זאת להתפלנן עליו - לא כל צחוק הוא לעג למישהוא או למשהוא. לפעמים הוא רק / סתם צחוק.

akavishon

New member
יש הבדל ענק בין ללא לתת לבין לקחת

אם לוקחים ממך משהו, זה אומר שהחפץ / כסף נמצא אצלך. לא לתת - שום דבר לא שלך עדין. אני לעומת זאת, הולך להפסיד היום 72 מליון ש"ח... על אותו המשקל...

למעלה