דמי כיס

elotan

Member
ברור שיש הבדל ענק

הרעיון הוא שאם משהוא ניתן אוטומטית כל שבוע מבחינת הילד זה כבר שלו אפילו שזה עדיין לא ניתן לו כי הוא קיבל לפני שבוע, לפני שבועיים, לפני שלושה אז ברור שגם השבוע הוא יקבל. לכן זה גם לא משנה גם הוא ביצע את העבירה לפני יום מתן הכסף או אחריו ואם על סמך זה שללו לו את הקיצבה של השבוע הזה או הבא. הסברתי יותר בפירוט כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1646&MessageId=133584325

schlomitsmile

Member
מנהל
זה נכון לכל עונש באשר הוא עונש במהותו הוא הרעת התנאים הטובים שהילד מורגל בהם. לדעתי, אם הילד מבין את ההקשר ואת השליטה/אחריות שלו על העניין, וכמובן כל עוד לא מדובר במשהו אכזרי ונטול פרופורציות, זה בסופו של דבר מחזק את הילד, ואף לא מעורר בו מרירות ואנטגוניזם (למרות שברור שהוא לא יהיה מאושר שנענש).

AlonPe

New member
תגידי, שלומית -

ולא היו לכם צרות עם זה שכל אחד מקבל סכום שונה? אולי בגלל שאצלנו הפערים קצת יותר קטנים (10 עוד שבועיים) ו-7.5 אם ה-'קטן', רק חושד שהוא קיבל במש'ו פחות מאחיו הגדול, (גם אם יש דברים שהוא באמת 'צריך' פחות...) או-הו! איזה סקנדל יהיה לנו!!! ואולי זה בגלל שאנחנו סתם רכרוכיות P-: אצלנו דמי הכיס נרשמים, ביחד עם כל ה-דמי - פורים/חנוכה/פסח/צ'קים מיומולדת
או סתם 'בונוסים' שמקבלים מסבא וסבתא... הם חסכו ת'כסף (הוספנו עוד קצת) והם קנו להם Wii

gils33

New member
אצלי הם בערך

באותם גילאים כמו אצלך אלון,ואם הקטנה חושדת שהוא קיבל יש מצב לשישו ושימחו,למרות שהצלחנו להביא אותה למצב של הבנה שהוא יותר גדול ממנה ויש לו קצת יותר זכויות יית,נקרא לזה כך.

AlonPe

New member
ואצלנו,

דבר שכזה פשוט "לא עובר"
אולי בגלל שהקטן יותר אסרטיבי, ואולי בגלל שהוא גם כן, "מאוגף" מלמטה - אחותו הקטנה ש-"גזלה" ממנו ת'תואר "הקטן", וסינדווצ'ה אותו! (אגב, כשהוא היה עוד בגן, הביא משם את התואר (שאותו הוא נושא בגאווה) "ילד כריך"!!!
השבוע היה קטע, שהוא ישב לשחק על המחשב, ואחיו הגדול, עם חבר על הלפטופ... בגלל שבמקלדת של הלפטופ אין עברית, והם היו צריכים לכתוב מש'ו, הגדולים בקשו להתחלף (בדרך כלל הם רבים מי זה שיהיה על הלפטופ, גם כי הוא החדש יותר, וגם כי בדרך כלל אסור להם עליו (הוא של אמא)) והוא החליט להתעקש! ופתאום יצא הקטע הזה - "למה הקטנים תמיד צריכים לוותר לגדולים!!!" או כשהאוטו מלא (למשל ב-קארפולינג) אני נותן לגדול לשבת מקדימה (אגב, מיש'ו יודע מה ההגדות של משרד הרישוי לעניין הזה? מאיזה גיל/גובה/משקל... מותר לילד לשבת מקדימה?) וגם על זה, יש מלחמות עולם! לא עוזרים ההסברים - שאתה עוד קטן ואסור לך... כל פעם זה נכנס לעניין רגשות הנחיתות האלו - של "הקטנים". או יש פעילויות מסוימות, שאנחנו פשוט מוותרים עליהם, או דוחים "לשנה הבאה" בשביל שכולם יוכלו לעשות, למשל מקומות שהכניסה אליהם היא מגיל כזה וכזה, או מגובה כזה וכזה, וכו'... ככה למשל - בקיץ הבא, סופסוף נוכל לצלול עם דולפינים באילת, כי הקטן יגיע לגיל שאפשר!...

gils33

New member
היית בסופר לנד לאחרונה?

שם היה לי באלאגן שלם,למה הוא כן ואני לא? גם גובה וגם גיל

schlomitsmile

Member
מנהל
צרות לא, אבל היו שאלות ../images/Emo13.gif אז ענינו שככל שהילד גדל, גדלות איתו הן החובות והן הזכויות. זה סיפק את השואל.

hirshfe

New member
נדב בן שלוש וחצי

ואני חושב, שזה הזמן להתחיל לתת לו דמי כיס וחשבתי על חמישה שקלים אחת לשבוע. לאלה שנותנים - יש איזה טקס קטן? או שפשוט כל ילד בא ואוסף?

hirshfe

New member
אני מדבר על גג שנקל כרגע

אבל אני עדיין בהתבלטויות אם להתחיל אני בהחלט רואה למה זה מוקדם מידי

בת 11 מקבלת 10 ש"ח לשבוע

מאיתנו ותשלום של 5 ש"ח לכל שעת בייביסיטר. מרויחה לא רע. מממנת לעצמה ממתקים אחרי פעולה בצופים, פיצ'יפקס בחנויות כוד'. יציאות עם חברות - אנחנו ממנים

רק הגדולה מקבלת דמי כיס.

היא בת 10 ומקבלת 10 שקלים לשבוע. היתר יודעים שכשהם יגיעו לגיל, הם גם יוכלו לקבל דמי כיס.

למעלה