דמי לידה ליולדת בית -מה צריך לעשות?

buffalo mother

New member
דמי לידה ליולדת בית -מה צריך לעשות?

אני אלד בבית בינואר. אני כל כך שונאת להתעסק בבירוקרטיה והכל מתחיל להיות די קרוב. אשמח לשמוע ממי שעברו את זה, האם יש שינוי בקבלת דמי הלידה מביטוח לאומי? מהי הפרוצדורה לקבלת דמי הלידה? ואיזה אישור וממי צריך להביא לביטוח לאומי על זה שילדתי? הרי מבית החולים לא יהיה לי אישור.....

g a n i

New member
בתיאוריה מקבלת רק מי שהולכת לבי"ח

יש סניפים שמקבלים גם אם לא. לא מכירה את הפרוצדורה בבי"ח, מניחה שעלדרך נרשמים שם ב"חלון" של בט"ל. אם את מוותרת על הטיול צריך לגשת לסניף עם: שני ההורים (
) תז של שניכם (בעיקרון עם ספח, לחצי לא היה ו-ויתרו) מכתב מהמיילדת עותק הרשיון של המיילדת מכתב מרופא הילדים הוכחה שהיית בהריון (US, מכתב מרופא הנשים שלך וכיו"ב) אני רציתי להביא את המקל המפושפש?
תהני

אורניקי

New member
הי, לא לבלבל! דמי לידה כל אחת מקבלת

מענק לידה הוא הצ'ק שמקבלים בבית החולים, בסך כ1400 ללידה ראשונה, וכ400 שח ללידה שניה ומעלה. את זה יולדת בית לא ממש מקבלת. דמי לידה, שהם שווי ערך לכ3 חודשי משכורת אחרונה, כל אחת מקבלת ולא משנה מתי ילדה. להשלמת הרישום, מיילדת הבית צריכה לצייד את היולדת באישור לידה, שאיתו הולכים למשרד הפנים ורושמים שם את התינוק. אח"כ אפשר להגיש לבטוח לאומי את התביעה לדמי לידה.

ואם כבר

ידעתן שקיימת אפשרות ל"הענקה מטעמי צדק" של מענק לידה: "המוסד לביטוח לאומי רשאי לתת הענקה מטעמי צדק - לפי מבחנים, כללים וסכומים שנקבעו בתקנות ... וכן לאישה שתביעתה למענק לידה נדחתה מפני שלא אושפזה לרגל הלידה." איכשהו השרשור הזה מראה שלא ידוע או שלא מצליחים לשכנע...

g a n i

New member
בעצם, התשובה צריכה להיות

לעלות על בריקדות וללכת שוב לבימ"ש! ממסד אטום, פטרוני ועיוור-אל-נוכח-הגמוניות הרפואה
>שמות
שאני מתוסכלת?! פאנל לידות הבית בכנס הגניקולוגים השאיר אותי
<

debby12

New member
מנהל
איזה כנס גניקולוגים? מה אמרו?

אי אפשר ככה לשים טיזר ולהשאיר את העם במתח. ספרי משהו...

g a n i

New member
sorry,זרקתי../images/Emo59.gifוחזרתי ללימודים...

לא התכוונתי. בכנס השנתי של איגוד הגניקולוגים והמיילדים היה פאנל לידות בית. היה מייאש. נירית שפירא ומיכל בונשטיין דיברו, דר' ברדה לא הספיק להראות סטטיסטיקות וחבל. אני תמיד מתפעלת ממיכל, האמת הפנימית שלה קורנת והיא כ"כ שלווה ומקצועית. עם זאת, לטעמי צריך להלחם במספרים עם מספרים והחלק הזה היה פספוס גדול. פרופ' בן עמי (כן, זה הזכור לטוב מפופוליטיקה. התאכזבתי) דיבר בעד לידת בי"ח והציג נתוני אמת אבל בעטיפת
למשל, "שכח" לאמר שהמחקרים לא מפרידים בין לידות בית מתוכננות ללא-מתוכננות. כמובן שהוזכרה לידת הבזק בצפון בה נפטרה התינוקת בדרך לביה"ח וכשהזדעקו המיילדות היה מין מילמול כאילו "מה זה משנה עם או בלי ליווי?" ואני רציתי לצעוק "אם אין ערך לליווי איש מקצוע - מה כולכם עושים פה?!" נראה חסר תוחלת ושלא ישתנה בקרוב

ולא לשכוח לשלוח מכתב לבט"ל

כדי לקבל קצבת ילדים אחרת לא מקבלים שימו לב כל יולדות הבית

g a n i

New member
../images/Emo12.gifוואלה? אני לא שלחתי.

הגיע מכתב בלשון הבאה: ע"פ המידע שהתקבל במשרדנו מרשומות הלידה (? משהו כזה), נולדה לכם X בשעה טובה ואתם זכאים לקצבה בסך... כנראה טופל ללא מגע יד אדם. צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים?

אשריך זכית אני ועוד מספר חברות

לא קיבלנו קיצבה מבט"ל במשך תקופה ארוכה אחרי שנאמר במשרד הפנים כי הם מטפלים. וכאשר הגשנו את הטפסים קיבלתי על שנה במקום שנתיים. אז רק תעכקבי כי הם באמת מכניסים את הכסף וכנראה זה עוד סוג של בירוקרטיה שלא ברור מי מטפל בה. שבוע טוב

g a n i

New member
כן, אני נזכרת שקראתי על זה

אני, בכל אופן, קיבלתי כבר. נמשיך לעקוב. תודה

האם מישהי יודעת

מה המספרים המדוייקים - מה גובה הקצבה לילד אחד, ומה גובה הקצבה לשני ילדים? אני יודעת כמה נכנס לחשבון הבנק שלנו כל חודש, אך לא יודעת עם זה עבור 1 או ה-2, ואין לי חשק לצלצל לביטוח לאומי. אם אף אחת פה לא תדע, אולי הגיע הזמן שאצלצל בכל זאת... תודה.

debby12

New member
מנהל
בבדאי!

וכי היה לך ספק? התקבלת בזרועות פתוחות....

למעלה