דמי לידה ליולדת בית -מה צריך לעשות?

אם פי 3

New member
לא!

סתתתאאאםםםם. תנאי הקבלה לפורום הם מהמחמירים שיש: את צריכה לרצות להיות כאן. קחי כיסא, שבי, והצטרפי לשיחה.... טובלירותותך כאן.

אשכר ש

New member
שו אדה?

מזתומרת לנל"קית בית בטעות מכוונת???? פרטים בפרטי פרטים בבקשה!

דבי מחכה לזה כבר 9 חודשים...

בשביל ההודעה הזו היא הזמינה אותי לכאן בכלל, וזו היתה אמורה להיות הודעת הכניסה שלי. אבל לא יוצא לי לכתוב, תאלצו לחכות עוד קצת. (מנסחת טיזרים)

debby12

New member
מנהל
תפוז בלע לי הודעה

עוד לפני שגחלת ענתה כתבתי אתמול אחרי ה"שו האדה" שיש בעיה כי גחלת לא מגלה את הסיפור והעם במתח...

g a n i

New member
החזרת את טפסי ההרשמה והמבחן?

+

בעעעע

אז בדקתי, וואשנו מקבלים בדיוק את הסכום של ילד אחד. טוב, נכנעתי והתקשרתי, ואשלח מייד את הטופס בצרוף ת"ז עם הספח שבו רשומה הילדה השניה, רק ש... הם מחזירים רטרואקטיבית 4 חודשים בלבד! רעיונות מישהי? 148 * שנתיים = המון... (הילדה בת שנתיים ושלושה חודשים)

debby12

New member
מנהל
אוי. תודה שחלקת איתנו.

לא כתבת איך נירית היתה (אבל אני מניחה שלא "שלווה" - זה פשוט לא שם תואר שמתלבש עליה
). ת'אמת, אני לא מבינה למה הם בכלל עוסקים בלידות בית. מישהו מהם בכלל עסק בזה? אז מה הם רוצים? באמת חסר תוחלת. מה שכן עלול להשתנות, זה שהם יעבירו את "פרוטוקול לידות הבית" המהולל שלהם במשרד הבריאות ויצמצמו מאוד מאוד את האפשריות ללידת בית

ואני שמעתי על מה שהיה כנס ממיילדת

מתוך המימסד, והיה לי עצוב...
היא מיילדת מצויינת, וחופש הבחירה של האשה באמת עומד בראש מעייניה, והיא ממש אבל ממש לא נגד לידות בית. ואת היולדת שתינוקתה נפטרה היא מכירה אישית כי היא מיילדת בצפת ולכן היא ממש לא מתייחסת לכל מה שמדובר ללא אחריות וללא כיסוי בהקשר הזה. ובכל זאת, היא יצאה בתחושה שמיילדות הבית פספסו את ההזדמנות לומר את שלהן. היא תיארה הרצאה לא מספיק טובה, בלי מספיק נתונים, בלי פאנץ', בלי עוצמה, הרצאה מפוספסת. והיא תיארה התנהלות כללית לא מכובדת - היא למשל טענה שמיילדות בית התפרצו לדברים של מרצים אחרים, מה שגני תיארה כ"הזדעקות" היא תיארה כהתפרצות לא הולמת לדברי המרצה... זה היה נשמע לי כמו שגבר היה עלול לתאר לחבריו את התנהגותה של "האשה" בעת עימות - לא רציונלית, מתפרצת, לא לעניין...
היה לי מאד חבל לשמוע את זה, בעיקר כי יוצא לי לדבר הרבה מאד עם רופאים ומיילדות מימסדיים על לידות בכלל ולידות בית בפרט, ואני לא מאפשרת סיטואציה שבה אני אצא "כזו" - אני "שוטפת" אותם בנתונים, אני נלחמת לפי הכללים שלהם - אפשר לעשות את זה, אבל לא עם "רוחניות".

g a n i

New member
../images/Emo4.gifתיאור מדוייק למדי.

למעט החלק על האסון, כי זה א. לא מדוייק בעליל (וגם עשה לי הרגשת "ריקוד על הדם"
) וב. ממש התחיל גל של תסיסה באולם שאם היה צובר מומנטום היה מכחיד את הדיון לפני שהתחיל. לא הייתה התלהמות, פשוט קמו מיילדת או שתיים ותיקנו אותו, הן פשוט עשו זאת ממקומן בסוף האולם ולכן נאלצו להרים את הקול. טוב, הכל נשמע כמו תירוץ. לא יודעת כמה הייתה כוונה לדיאלוג אמיתי, אבל לטעמי האנדרדוג לא יכול לבחול בשום הזדמנות וצריך "לתפוס את השור בקרניים (כמה
בהודעה אחת
) והפעם הקבוצה שלנו פיספסה. תשמעו, לפי התגובות *לרעה* לא היינו יכולים לשנות את דעתם...

mise

New member
לפי החוק

את רשאית לצאת לחופשת לידה בדיוק חודש לפני התל"מ וגם להגיש ביום הזה את המסמכים. את צריכה את כל התלושים וכו' (אין לי מושג בדיוק מה עוד, רוה"ח מכין לי הכל בתיקיה) ואישור מרופא שבו כתוב תאריך וסת אחרון + תל"מ. לוקחת שני העתקים מהכל לבטוח לאומי, מבקשת חותמת "נתקבל" על שניהם, משאירה אחד אצלך ומחכה חודש וחצי שהכסף יכנס לחשבון. אם את בוחרת לצאת לחופשה מרגע הלידה, את יכולה לצרף אישור רופא על הלידה או אישור בי"ח (במידה וניגשת לשם לאחר הלידה), ומגישה באותו אופן את המסמכים לב"ל.

למעלה