דמי פיצויים והבראה

מצב
הנושא נעול.

nivscovel

New member
דמי פיצויים והבראה

דמי פיצויים והבראה
גליה שלום רב להלן שתי שאלות שברצוני לוודא כי ידעתי נכונה. 1.למיטב הבנתי תשלום פיצויי פיטורים מחושב ע"פ המשכורת ברוטו האחרונה כפול שנות העבודה.מה יהיה הנוהל במקרה הבא-בארבעת החודשים שקדמו לפיטוריי הועלתה משכורתי מ 4800ש"ח ל 5000ש"ח {נטו}אך בתשלוש השכר הסכום נשאר זהה,כך שבחודש האחרון "הוקפץ" הברוטו שלי בתלוש על-מנת לאזן את החודשים הקודמים.כלומר,בתלוש האחרון הברוטו הוא כ-6500ש"ח.{לעומת כ-5800ש"ח בחודשים הקודמים} האם במיקרה זה יחושב תשלום הפיצויים ע"פ 6500ש"ח כפול שנתיים?? 2.במהלך עבודתי בחברה שולם לי דמי הבראה בשנה השניה עבור השנה הראשונה. דמי הבראה על השנה השניה לא קבלתי. כיצד מחושב סכום התשלום במקרה זה?? אגב עבור השנה הראשונה שולם לי כ-700ש"ח {נטו]האם זה חישוב הגיוני?? בברכה ותודה מראש סקוול אדם e-mail:[email protected] [email protected]

שיר ורד

New member
שכר נטו ופצויים

דמי פיצויים והבראה
גליה שלום רב להלן שתי שאלות שברצוני לוודא כי ידעתי נכונה. 1.למיטב הבנתי תשלום פיצויי פיטורים מחושב ע"פ המשכורת ברוטו האחרונה כפול שנות העבודה.מה יהיה הנוהל במקרה הבא-בארבעת החודשים שקדמו לפיטוריי הועלתה משכורתי מ 4800ש"ח ל 5000ש"ח {נטו}אך בתשלוש השכר הסכום נשאר זהה,כך שבחודש האחרון "הוקפץ" הברוטו שלי בתלוש על-מנת לאזן את החודשים הקודמים.כלומר,בתלוש האחרון הברוטו הוא כ-6500ש"ח.{לעומת כ-5800ש"ח בחודשים הקודמים} האם במיקרה זה יחושב תשלום הפיצויים ע"פ 6500ש"ח כפול שנתיים?? 2.במהלך עבודתי בחברה שולם לי דמי הבראה בשנה השניה עבור השנה הראשונה. דמי הבראה על השנה השניה לא קבלתי. כיצד מחושב סכום התשלום במקרה זה?? אגב עבור השנה הראשונה שולם לי כ-700ש"ח {נטו]האם זה חישוב הגיוני?? בברכה ותודה מראש סקוול אדם e-mail:[email protected] [email protected]
שכר נטו ופצויים
1. החוק איננו אוסר לקבוע שכר נטו לעובד, אך זה מקור לבעיות וסכסוכים רבים ומומלץ שלאחר קביעת השכר, יחושב הברוטו המתאים לנטו שסוכם ומכאן ואילך ישולם שכר ברוטו קבוע והנטו יותאם לשנויים בחקיקה ובמצבו של העובד. 2. הפרשי שכר על חודשי עבודה קודמים, אמורים להופיע תחת הסעיף הפרשי שכר או שם דומה, ולכן לא יכללו בחישוב הפצויים. 3. במידה והשכר ברוטו הופחת במהלך העבודה , כך שהשכר ברוטו האחרון נמוך משכר ברוטו שקדם לו, יש לשלם פצויים בגין התקופה שעד להפחתה לפי השכר לפני ההפחתה. 4. דמי ההבראה ברוטו מחושבים על פי מספר ימי ההבראה המגיעים לך בצו ההרחבה (5 בשנה 1, 6 בשנה 2) כפול חלקיות המשרה שלך כפול חלקיות תקופת העובדה משנה כפול 306 שח (ליום).

מצב
הנושא נעול.
למעלה