דמם של עובדי הבריאות מותר- מה דעתכם?

דמם של עובדי הבריאות מותר- מה דעתכם?

אתמול, בפעם ה"מי-יודע-כמה" , שוב הותקפתי בחדר המיון (מקום העבודה שלי) ע"י מטופל. לצערי הרב אני גם לא רואה פתרונות לדברים כאלו. לנו, בתור צוות רפואי אסור להחזיר, גם לא ברמה של לרסן/להדוף, ולקב"טים אצלינו מותר רק "לעכב", אך אסור להם לגעת, למשוך וכו' . (איך מעכבים חולה אלים ללא מגע???) השוטר שהגיע למיון, צעק עלי ושאל "מה את מתעסקת עם אדון חולה ומבוגר" כאילו התגרתי בו... וזה הרגיז אותי עוד יותר, למרות שהשוטר כבר מסר שהאדון מוכר למשטרה וידוע כאלים. למזלי, אין חוקים על משפחות המטופלים, וכשהם ראו מה קורה, הם ניגשו והדפו אותו ממני. האמת, לא כאב לי, כמו שפשוט נעלבתי. התיחסתי אליו כל כך יפה (לא הכרתי אותו מלפני) הוא הגיע אחרי קטטה, וסיפר לי ששכן שלו התקיף אותו, וריחמתי עליו: אדון מבוגר, בודד, פצוע וכאוב- והוא הפך את הסימפטיה שלי פשוט לכאב. ואני אמורה מחר לחזור לעבודה כאילו כלום לא קרה, ואפילו לא הסכימו לתת לי יום חופש אחד קצת להרגע (המנהלת שלי טוענת שחופש רק יחמיר את הבעיה, כמו שנהג שהיה מעורב בתאונה, חייב לעלות כמה שיותר נמהר לרכב) . לפני כמה חודשים, רופא אצלינו הוכה קשות ע"י משפחת מטופל, וזה רק מזעזע אותי. עד מתי לא יאפשרו לנו להגן על עצמינו??? עד מתי לאנשי הבטחון לא תהיה את היכולת להגן עלינו? בתחומים אחרים (וכל אחד שיחשוב על מקום העבודה שלו) מה קורה שלקוח מגיב באלימות? זאת פשוט הרגשה גרועה ומגעילה, אפילו שזאת לא פעם ראשונה. ומה הכי גרוע? כשנגמרה המשמרת שלי, יצאתי החוצה, ושמעתי כמה שוטרים מדברים, על זה שבטח הוא חיכה הרבה זמן, בטח התיחסתי אליו אל יפה, ושזאת "מצווה" להרביץ לאחיות מדי פעם, "שיזכרו שגם מטופל הוא בן אדם" הייתי ממש המומה! מתי אחיות לא זוכרות שמטופל הוא בן אדם?!???!? דעותיכם, מסקנותיכם וחיבוקי הנחמה בהמשך

nikonit

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

ביקשת? קיבלת. יכולה רק להזדהות עם הדברים שכתבת. נשמע סיטואציה כ"כ מוכרת (במהות שלה, לכל אחד היא קורית ב"תפאורה" אחרת). מבאס שאין באמת מה לעשות עם זה. צריך לשנות את החברה שלנו ממש מהיסוד כדי שדברים כאלה לא יקרו, וזה איכשהו נראה קצת רחוק. אז בואי נחזור ל
וניזכר שלא כולם כאלה (אני מקווה), ומאחלת לך שיהיו מספיק חולים ובני משפחה שיתייחסו אליך כאדם, ויזכרו גם להגיד
ולחייך, ושבשבילם יהיה לך שווה לבוא לעבודה בבוקר.

לא רק המיון

במדינתנו הקטנה התפתחה לה אופנה, להכות צוותי מד"א. שימו לב לכתבה הזאת: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=508290

עמיחי נ

New member
זאת מצווה לפגוע בעובדי ומתנדבי מד"א...

ואתה מקבל גם תוספת של 10 נקודות אם אתה מצליח לפגוע עם מקרר של רדבול במתנדב נוער מבוהל (ד"א... הנהג שלנו ניצח) חטפתי כבר ביס ברגל מחולה... זרקו עלינו בקבוקי בירה... איימו עם לום ברזל... אתמול איימו עלי... פשוט כיף לבוא למשמרות
... התופעה הזאת כבר ממש מציקה ופוגעת במקרים רבים בחולה... יש איזורים אצלנו למשל, שלא עושים החייאה בלי שוטרים... זה פחד מוות

פשש, איזה הסטוריה

איפה אתה מתנדב? בינתיים הרזומה שלי כולל מכות מנרקומן ברמלה ושיכורה מלוד שהחליטה מאיזו סיבה שאני רוצה לאנוס אותה, אז היא הגנה על עצמה ודחפה לי מפתחות שלה לעיניים. צחוקים, מה?

עמיחי נ

New member
אני בת"א...

והקטע של הקטטות... זה לא סתם ת"א-יפו (עם דגש על היפו...)...

../images/Emo66.gif מה אתה מדבר...

בעבריינות אין על לוד. שכונת הרכבת אחרי שקיעת החמה - סכנת חיים. ואפיק יוכל לאשר...

../images/Emo198.gif בלוד? מגניב.

דווקא הייתי בג'ואריש לא פעם אחת ותמיד יצאתי בשלום.

אפיק גידל אותי היטב במד"א לוד

כש מד" א מודיעין היה פנטזיה ומד"א שוהם היה נשמע כמו חלום רחוק. בקיצור לפני 10 שנים

דווקא הם היו בסדר החבר'ה שם

רק התעצבנו קצת כשלא היה לנו מורפיום לתת לגברת בH.Y (ברגיל).

Perrymedic

New member
לא יודע איפה את עובדת...

אני אדבר על בי"ח ספציפי שאני קצת מכיר (רק בתור מתנדב נוער במד"א ככה שהדברים הם רק מנקודת המבט שלי). הצוות הרפואי שם כל כך אדיש ומנוכר מהחולים שזה מזוויע. דוגמא קטנה: יצא לי להביא בחור משתולל וצורח שטוען שכואב לו הראש. כמובן שלאותו בחור הייתה בעיה רצינית והוא לא סתם עשה רוח (במשך כרבע שעה שלקח לנו להסיע אותו מהמקום לבי"ח הוא השתולל ופגע בעצמו לאורך כל הדרך). הבאנו אותו לביה"ח שם חיכו לנו 2 מאבטחים. נכנסנו אנחנו (הצוות), 3 אחים של הבחור ו2 מאבטחים לתוך המיון שכולם ביחד מנסים להשתלט על הבחור המשתולל. ביקשנו רשות להכניס אותו לחדר הלם כדי שלא יפגע בטעות במישהו. האחיות הסתכלו עלינו בצורה מוזרה והתחילו לחשוב אם להסכים או לא... לא הייתה להם ממש ברירה בגלל שבערך כל חדר המיון עמד והסתכל עלינו בזמן שהאחים שלו והמאבטחים תופסים אותו מכל הכיוונים ולא ממש מצליחים. רופא הוזעק לחדר הלם, ראה את הבחור המשתולל ואמר "מה זה צריך להיות? מה נראה לו להשתולל ולצרוח ככה?! או שירגע או שאני לא מטפל בו... תוציאו אותו החוצה מה הוא עושה בכלל בחדר הלם...". מה הוא ציפה בדיוק? שנבוא ונסביר לבחור שאם הוא רוצה טיפול שינסה להירגע ולשלוט בעצמו?! הבנאדם היה במצוקה רצינית, אולי באיזשהו התקף פסיכוטי או אולי סתם לא הצליח להירגע מעוצמת הכאב... וזה מה שהיה לרופא להגיד... כל הצוות ניסה להסביר לאידיוט שהוא לא יכול להירגע ושהוא ככה כבר 25 דקות רצו רק שאח שלו התחנן (כמעט על הבירכיים) לרופא שיעשה משהו, הוא הסכים לתת לו וואליום (או משהו אחר) כדי שירגע ויוכלו לבדוק מה עובר עליו... סתם דוגמא קטנה מאוד ליחס של צוות רפואי לחולים שלהם. קרו לי מקרים דומים (לא עד כדי כך קיצוניים ואבסורדים אבל על אותו עיקרון) עם חולים אחרים, עם אבא שלי וגם איתי באופן אישי. נכון, אני בטוח שלא קל להיות רופא או אחות במיון ולטפל בכל כך הרבה אנשים ומקרים ועדיין לשמור על טיפה אנושיות אבל מה לעשות... זאת העבודה שלכם. אני לא מזלזל בך אישית. אני בטוח שמה שאת מספרת הוא נכון וכנראה נפלת סתם על איזה חמום מוח אבל בכנות אני יכול להגיד לך שכשאני שומע שאיזה אחות או רופא הותקפו אני בהחלט יכול להבין את התוקף. אנשים מגיעים לביה"ח במצבים נפשיים קשים ביותר ונתקלים שם בצוות אדיש, חוצפן, חסר כל רגישות ובנוסף לכל הם עוד נאלצים לחכות שם במשך שעות ולנסות לקבל קצת יחס מצד אותו צוות למצוקתם... *אגב באותו בי"ח ראיתי את המאבטחים מתמודדים יפה מאוד עם אנשים תוקפניים. לא יודע מה הסמכויות שלהם אבל ממש לא ראיתי שיש להם איזה בעיה לעשות מה שהם רק רוצים לאותם תוקפים.

Perrymedic

New member
חבל...

זאת המציאות. תקשיבי, אין לי מושג מה קרה לך ואיזה בנאדם את אבל אני יודע שזה היחס בחדרי מיון בהרבה בתי חולים. אליי באופן אישי התייחסו בצורה מזלזלת וחוצפנית בחדר המיון שם נאלצתי לחכות שעות עד שיגיע רופא מומחה שיבוא לראות אותי. אותו רופא מומחה הגיע ונדהם מזה שנאלצתי לחכות שם שעות בלי לעבור בדיקות כי המצב שלי היה יכול להיות מסוכן (למזלי זה בסוף נגמר בכמעט כלום... אבל זה רק עניין של מזל) ואת זה היה ניתן לבדוק רק בבדיקות... בחדר המיון החליטו שזה לא נורא אם אחכה שם שעתיים גם בלי בדיקות. * אין לי בעיה לכתוב את הסיפור המלא של מה שעברתי אם רק תבקשי פשוט לא נראה לי שזה יעניין אותך. לפני שצוותי בתי החולים באים בתלונות לחולים חמומי מוח, שיסתכלו קצת על ההתנהגות וההתנהלות של עצמם. לא שאני מצדיק תקיפה של עובדים אבל אי אפשר להגיד שאני לא יכול להבין אותם. כנ"ל לגבי התנהגות של אנשי מד"א שלפעמים לא מתנהגים בצורה הראויה לחולה... למרות ששמתי לב שבמד"א זה יותר נדיר (תלוי לאיזה תחנה מגיעים.. יש מקומות שזה יותר נפוץ).

Perrymedic

New member
לא מכיר אותך...

ולכן אני לא שופט את המקרה שלך ספציפית... ממש לא אמרתי שבגלל ההתנהגות שלך או של מישהו בצוות שלך קרה אותו מקרה. אני מנסה להסביר לך מאיפה בא היחס של אותם שוטרים ושל הרבה אנשים אחרים. להתעלם מבנאדם שמביא לך דעה מנוגדת לשלך ולפטור את זה ב"הוא סתם אידיוט" זה יפה, לעיתים גם נכון, אבל זה לא יגרום לך להבין את המציאות שאת, מנקודת המבט שלך, לא יכולה לראות.

cpr pro

New member
תגיד? מה אתה סתום על כול הראש??

אז פעם כיכית בחדר מיון ומאז יש לך אנטי בית חולים?? כמה זמן אתה במדא?? רוצה שיתקיפו אותך?? למה אני מבין את זה! מה זה המשפט המפגר הזה?? אחיות שעושות ימים כלילות כדי להציל חיי אדם וכול הרגש והמוטיבציה שיש להם ככה חולה מתייחס אליהם? וגם המשטרה? (זה לא חדש ששוטרים לא חכמים במיוחד..) בתור רופא אתה רואה את עצמך פתאום נופל לסיטואטסיה של חולה משתולל? איזה בדיקות הוא יכול לעשות עם בין אדם צורח ומשתגע?? ECG ? האזנות אולי חום?? תחשוב לפני שתמחרטט ובתור אחות אתה לא תחשוב לפני שתסכן חדר הלם עם אפשרות לארן כול שניה?? ורופא גם צריך לחשוב פעמים לפני שנותן חומרים מרדימים אולי הוא יכנס אפניאה? אסיסטולה? אתה תיקח את האחריות על עצמך??

למעלה