דעות נקבעות בהתאם לערכים. אבל מה הערכים שלכם?

אני עליתי לארץ בגיל 8 ו-7 חודשים, ויש לי מבטא רוסי, אבל מבחינת דיבור והבנה העברית שלי יותר חזקה מהרוסית.
בנושאים המורכבים שאותם למדת בעברית אתה יודע עברית יותר טוב,אבל בדברים הקטנים של הרוסית

אתה מבין רוסית יותר טוב.

תשאל את ההורים שלך במה אתה יודע רוסית יותר טוב מעברית.

evglev1

Well-known member
מנהל
בנושאים המורכבים שאותם למדת בעברית אתה יודע עברית יותר טוב,אבל בדברים הקטנים של הרוסית

אתה מבין רוסית יותר טוב.

תשאל את ההורים שלך במה אתה יודע רוסית יותר טוב מעברית.
דווקא ההורים שלי משתמשים בי כמתרגם ביני לבין אחותי, כי הרוסית של אחותי שעלתה לפני גיל 4 היא רק בסיסית והיא לא מבינה את המושגים ברוסית והעברית של אחותי גבוהה מדי בשביל ההורים שלי. זה לא שהם לא יכולים לתקשר, אבל התיווך-תרגום שלי מקל מאוד.

ai27

Well-known member
זה אמור להיות טבעי הוא גר בקנדה, ואני מניח שלא בקיובק.
זה באמת טבעי
ובהתחשב בזה שהוא היגר לשם מסיבות כלכליות (ולא כדי לסחוט קצבאות) - גם הגיוני שהוא מאוד פרו-קפיטליזם.
לקנדה אין אוייבים, והסיבה היחידה שיש להם השקעה צבאית זו סולידרית עם ארה"ב.

מה שמסתדר מאוד עם האופי שלו - זה הליברליזם והשאיפה למדינה חלשה, שבקנדה קל לטפח
אבל זה מתנגש - עם ביטול מדיניות הגירה,
וזו כנראה הסיבה שסופרמן קיבל 60 בלאומיות - הוא רוצה שקנדה תישאר איכותית, לצד היתה ליברלית.

Harrington

Well-known member
מנהל
חביב, אבל לתחושתי כוללני מדי. יש שאלות שהתשובה שלי עליהן תלויה בשאלה באיזו מדינה מדובר. כלומר אשיב עליהן אחרת אם עסקינן במדינת ישראל, קרי המדינה היהודית ו/או מדינת היהודים, או אם מדובר ב'מדינת כל אזרחיה', קרי בכל מדינה אחרת.

בכל מקרה, אלו התוצאות שקיבלתי:
1740332052633.png

evglev1

Well-known member
מנהל
חביב, אבל לתחושתי כוללני מדי. יש שאלות שהתשובה שלי עליהן תלויה בשאלה באיזו מדינה מדובר. כלומר אשיב עליהן אחרת אם עסקינן במדינת ישראל, קרי המדינה היהודית ו/או מדינת היהודים, או אם מדובר ב'מדינת כל אזרחיה', קרי בכל מדינה אחרת.

בכל מקרה, אלו התוצאות שקיבלתי:
צפה בקובץ המצורף 124117
סולם התשובות הוא 5 ולא רק 2 של כיוון אחד לצד הזה, ובינינו מסכים ומסכים מאוד נשמעים אותו דבר, אבל בסטטיסטיקה יש הבדל משמעותי בין שתי הדרגות. אבל כל סקר כמותי הוא גורף כי צריך לקבץ הכול לכמה אפשרויות שאפשר למספר.

Harrington

Well-known member
מנהל
סולם התשובות הוא 5 ולא רק 2 של כיוון אחד לצד הזה, ובינינו מסכים ומסכים מאוד נשמעים אותו דבר, אבל בסטטיסטיקה יש הבדל משמעותי בין שתי הדרגות. אבל כל סקר כמותי הוא גורף כי צריך לקבץ הכול לכמה אפשרויות שאפשר למספר.
הכל נכון, אבל זה לא משנה את הערתי. תשובתי יכולה לנוע בקלות בין 'כן' ל'לא' (ברמת קיצוניות כזאת או אחרת) על-פי ההבדל הזה (בין מדינת ישראל לכל מדינה אחרת). כלומר סולם התשובות לא נותן מענה על כך. סתם לדוגמה, בשאלה אם הממשלה צריכה לערב שיקולי דת אם לאו (או משהו בסגנון), לא זוכר מה עניתי אבל תשובתי משתנה בין 'כן' (ברמה כזאת או אחרת) במדינת ישראל לכנראה 'לא' בכל מדינה אחרת. זה לא לגמרי מדויק ולא נתתי את הדוגמה כדי להיכנס לדיון ספציפי בה, אבל רק להמחשה. אז האפשרות לכתוב 'כן ברמה 1-2-3' או לא באותן רמות, לא מסייעת לי בעניין הזה.

ai27

Well-known member
הכל נכון, אבל זה לא משנה את הערתי. תשובתי יכולה לנוע בקלות בין 'כן' ל'לא' (ברמת קיצוניות כזאת או אחרת) על-פי ההבדל הזה (בין מדינת ישראל לכל מדינה אחרת). כלומר סולם התשובות לא נותן מענה על כך. סתם לדוגמה, בשאלה אם הממשלה צריכה לערב שיקולי דת אם לאו (או משהו בסגנון), לא זוכר מה עניתי אבל תשובתי משתנה בין 'כן' (ברמה כזאת או אחרת) במדינת ישראל לכנראה 'לא' בכל מדינה אחרת. זה לא לגמרי מדויק ולא נתתי את הדוגמה כדי להיכנס לדיון ספציפי בה, אבל רק להמחשה. אז האפשרות לכתוב 'כן ברמה 1-2-3' או לא באותן רמות, לא מסייעת לי בעניין הזה.
אלא שאתה לא חי בשוויץ - ולכן "כל מדינה אחרת" לא באמת רלוונטי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אלא שאתה לא חי בשוויץ - ולכן "כל מדינה אחרת" לא באמת רלוונטי.
אין בעיה, שיציינו מראש, לפני תחילת התשובות, שהשאלון מתייחס למדינה הספציפית בה מתגורר המשיב. אלא שלא עשו זאת וכאמור, כפי שזה כרגע בעיני זה כוללני מדי. כך השבתי פחות או יותר, תוך שהתלבטתי מספר פעמים, עד שנתקלתי בשאלה על ישיבות ובתי כנסת והבנתי שהשאלון מתייחס דווקא למדינת ישראל. אולם אז כמובן שכבר לא חזרתי אחורה לשאלות שאולי השבתי עליהן בכלליות בלי קשר למדינה הספציפית בה אני מתגורר.

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה לא אמור לשמוח שעל פי התוצאות שלך יצאת פאשיסט. תוצאה קיצונית כזו צריכה להדליק נורה אדומה.
בעברית זה נכתב לאומי, אפילו לא לאומני, וגם ההמלצה הייתה בכלל להצביע למרכז, למרות שתמיד הצבעתי לימין אלא אם אפשר להגדיר את בנט של בבחירות 2022 כמרכז. ולמעשה טעיתי שכללתי גם את התוצאות שלך, כי כולם כתבו את התוצאות שלהם ביחס לישראל, ואתה כתבת ביחס לקנדה, וקנדה בהחלט יכולה להרשות לעצמה להיות יותר ליברלית מאשר ישראל המוקפת אויבים יכולה להרשות לעצמה.

ai27

Well-known member
אתה לא אמור לשמוח שעל פי התוצאות שלך יצאת פאשיסט.
לא פאשיסט - אלא יותר מרכז.
לפי המודל שלהם פאשיזם קלאסי הוא בערך 20 בכל דבר מלבד כלכלה (המון לאומיות, סמכותנות ודת, לצד איזון כלכלי).
בזמן שיבגני הוא לאומי (במובן של להתעלם מבעלות ברית וסיכוי לשלום) - אבל לא סמכותני, ובטח לא משתמש בדת כדבק-לאומי.
אז מרכז - בעיקר בגלל שלאידאולוגיה של יבגני אין שם

אבל - יבגני נמצא במדינת הלאום שלו, לפטריוטיות שלו יש הסבר ברור
לך יצא 60 בפטריוטיות - במדינה שבה תמיד תהיה זר, ואתה גם בלי ילדים שיטמעו ויסבירו את האנומליה החריגה
תוצאה קיצונית כזו צריכה להדליק נורה אדומה.
אם - היא אכן הייתה קיצונית
בהתחשב בהתעללות שעברנו בעשורים האחרונים ע"י אובמה וביידן - הוא די מובן

נערך לאחרונה ב:
למעלה