דעות קדומות - לא פלא ,בגלל התשקורת.

נדב פ1

New member
ובכן ,

אני אישית לא חושב שעל אחד לחשוף הכל על השולחן בכל זמן נתון . חד וחלק לא . זו דרך בריאה מאוד בהתבסס על כך שהכרתי לא מעט אנשים שראו בפאגאניזם , ומאגיה עיסוק של פסיכופטים , LOL
.

ToryMaster

New member
אני לא מסתירה כלום

כמו שאתה יכול לראות, מצוין יפה מאוד בחתימה שלי שאני מנהלת את 122, שזו כבר התחלה טובה בהתחשב בכך שרבים מהחברים הטובים שלי הם כאלה שאני מכירה דרך האתר. מלבד זאת, אני מסתובבת באופן קבוע [חוץ מבבריכה] עם שרשרת פנטגרם, וכל נושא לשיחה מזכיר לי משהו שאנשים מקשרים לכישוף. זה נורא מוזר לי לחשוב שאנשים אשכרה חושבים שאתה מטורף, פסיכופת, כופר, בכלל זה. [הא, נזכרתי בעצם במישהו שקרא לי כופרת פעם במסרים בגלל משהו שכתבתי בהפורום הארי פוטר]

gwizard

New member
הכל ? ממש לא

אני לא מסתיר את העובדה שאני עוסק בזה, לא הולך וצועק כישופים באוויר
נכון, ישנם גם כאלה שרואים בכל העניין פסיכוזה. ואני שואל "אז מה איכפת לי ?"

Heathen Dawn

New member
יו! סוף סוף משהו שאנחנו מסכימים

גם אני חושב שעובדת היותי פגאני היא דבר שאני לא צריך ללכת איתו בגלוי בקרב רוב הציבור. א' מכיוון שהמילה פגאני מעוררת אי אילו אסוציאציות לא נחמדות בקרב הבורים ועמי הספר ("אז אתה מקריב תינוקות?") וב' מהסיבה הכללית יותר, הפשוטה, שהחיים הרוחניים של אדם הם עניין פרטי. בלימודים, למשל, אני לא מדבר על דת. אם מישהו שואל, אז אני אומר שאני חילוני וזהו.

gwizard

New member
למה ?

למה להאשים את התקשורת על כך שהם מדווחים את מה שקרה לדעת חוקרי המשטרה ? האם אתה מעדיף שהיו משתיקים את המקרה ? דווקא בצד הגל הגובר של ההתעניינות בכל נושא הכישוף והוויקה בפרט בארץ ישנם יותר ויותר כתבות אוהדות על הנושא. אותי אישית רעיינו ל: 1. הכתבה בלאישה - אוהדת מאוד 2. הכתבה במעריב (לא NRG) - גם כן לא רעה בכלל למרות התערבותו של אלי אשד. ניתן לקרוא את הגירסה הממוחשבת שלה בפורום שלי. 3. תוכנית "עובדה" עם אילנה דיין בערוץ 2 אשר כנראה לא תצא לפועל כי החלטנו לוותר על העניין. אגב, מי שמעוניין להופיע לתוכנית מוזמן לפנות אלי במסרים ואני אעביר את זה לכתבת. סודיות מובטחת. והיו גם כתבות לפני כן על ישראוויקה במעריב והארץ. כמו כן ישנם מלא מלא כתבות ותוכניות בהשתתפות השאמאנים שלנו טרה ודוב וגאיה. לדוגמה באודטה. אגב, אל תתפלאו כי פונים אלי ואל כרמית...סך הכל לנו יש את האתרים היחידים בארץ בנושאי הפאגאניזם והכישוף. האנשים היחידים אשר פוחדים מן הכישוף זה בורי העם אשר גדלו על הפחד מן הילדות והדתיים אשר זה עניין עקרוני לגבייהם.

gwizard

New member
ידעתי שמישהו יעלה את זה

ואני גם אגיד לך למה לא העלתי זאת. מג'יק, כבודו במקומו מונח, הוא לא אתר מספיק רציני אשר ירצו לראיין. או שאולי אני טועה ובעליו פשוט סירבו. בכל אופן, התוצאות מדברות בעד עצמן.

ToryMaster

New member
אני אל חושבת שזה במקום.

ידוע שהדעות בנוגע לרצינות של מג'יק [אנחנו מדברים על מג'יק החדש, לא מג'יק תומר], והדעות בנוגע לרצינות של האתר שלך [כנ"ל איכות] חלוקות. לא חושבת שאפשר והגיוני או הוגן לפתוח את זה כאן לדיון. מה שכן, אני חושבת שמג'יק, כאחד האתרים הותיקים והמוכרים ברשת, בהחלט ראוי לאזכור כאחד האתרים היחידים לכישוף.

gwizard

New member
נכון, דעותינו חלוקות בנושא

ואני בהחלט לא רוצה לפתוח בדיון על הנושא, אך אני חייב לציין דבר אחד. אתר אשר בו ישנם נכון לעכשיו בדיוק 21 מאמרים זה לא אתר אשר הייתי קורא לו רציני. נכון, זהו האתר הכי וותיק בארץ בתחום המאגיה. נכון, יש לו את הקהילה הגדולה ביותר (פורום), אבל כתבים רוצים לדבר עם אנשים מבוגרים ולא ילדים, וזה לא אני אמרתי, אלא הכתבים. ומג'יק הוא לא האתר *היחיד* לכישוף. אם לא שמת לב, אצלי יש הרבה יותר מידע בנושא ואל תשכחי גם את פורום שאזא"ם.

ToryMaster

New member
אמרתי יחיד?

לא השמטתי או התעלמתי מאף אתר, ציינתי אותו כאחד היחידים, זה אומר שיש עוד כמה לצידם. המאמרים שבמג'יק בהחלט איכותיים, גם אם מועטים, ואני לא חושבת שכמות יכולה להעיד על איכות, אבל מילא. בוא נסכים שלא להסכים, ובוא נסכים שלא להשמיט אתרים וותיקים ובהחלט מבוססים רק כי אנחנו לא נהנים מהם.

gwizard

New member
OK

זה לא שהאתרים מתמודדים על פרס כלשהו, סתם ציינתי אתרים בארץ...ישנם עוד, אגב והרבה, אך להזכירם יעשה עוול לכל השאר

נדב פ1

New member
ידעתם למשל -

שמא שמעם על ארגון נוראי בישראל בשם " יד לאחים " , אשר חרט על דגלו מאבק בכופרים אשר מרחיקים נשמותינו מה' אדוננו שבשמיים ? בדרך כלל הם שורפים ספרים ובתים של יהודים משיחיים , כמו גם רודפים אותם , מאיימים עליהם ומטרידים אותם בטלפון , אך גם מנסים לפגוע בהם פוליטית - ולא רק ליהודים משיחיים , כי אם גם ל"כתות" ולמעשה כל דת בישראל שאינה זרם כלשהו של יהדות פנאטית .

gwizard

New member
ידענו

ואם רייקי מקוטלג ככת מסוכנת, אז מה נשאר להגיד ?

נדב פ1

New member
האהא ,

על מה אתה מדבר , הלא ידעת שרייקי זו הסטרא אחרא עצמה ? LOL

toao

New member
הערה קטנה

אני לא אכנס להשוואות, כי אני פסול מלהעיד על האתר שלי, ולאור סכסוכי העבר אני מכיר בכך שהדעה שלי לגבי האתר שלך לא תהיה אובייקטיבית. החלטנו (מג'יק) שלא להסכים לשום ראיון בעתידף לאור נסיון העבר העגום. הרשה לי לחלוק עמך (ועם כל אחד אחר שחושב על פרסום עתידי) מעט מהניסיון והלקחים שהפקתי ממג'יק: במידה ואתה עדיין בקשר עם תומר תבקש ממנו שיראה לך כתבה קטנה וסימפטית, שבה למיטב זכרוני הכתבת החליטה לצטט משפט שספק רק אם אכן יצא מפיו של תומר בדבר "זימון טרולים" (ולא כאלו של אינטרנט), וזה עוד היה החלק הסימפטי שאפשר לצחוק עליו. בסופו של דבר עיוותו את דבריו של תומר כך שהוא לא יכל יותר להראות את פרצופו בכמה מקומות, ואנשים שאין להם שום נגיעה לנושא ציטטו את הכתבה בחולפו על פניהם. למיטב ידיעתי הכתבה הזו לא היתה היחידה שפורסמה בתקופתו, ועוד בתקופת היותי אחראי תחת ניהולו של תומר הוא קישר אותי (ועוד כמה אנשים) לכתבת נוספת מערוץ 3, ומתוך ניסיון העדפנו להעביר אותה הלאה לגורמים אחרים, שהם יסתבכו עם זה. כי כשמישהי מבקשת ממך לכנס את החברים שלך ולערוך בפני טקס מצולם זה לא יכול להגמר טוב, ואם לא משנה כמה אתה מסביר לה על כך שעיקר החשיבות היא בתהליך הפנימי, ושניתן גם לבצע כישוף ללא כל תזוזה, אז היה סמוך ובטוח שהכתבה לא תהיה משהו שתרצה לראות או להראות אח"כ. מעבר לכל הראיונות וההצעות לראיונות, ישנן ההמלצות על מג'יק במדורי האינטרנט השונים. עד היום שמור לי בחדר עותק של "המלצה על מג'יק" שפותחת בכיתוב הבא (אחד לאחד כולל הדגשים): "רוצים להיות כמו מדונה ובריטני ולעסוק בקבלה? אולי בא לכם על קלפי טארוט?..." מעבר לזעזוע העמוק שדוגמת מדונה ובריטני עוררה בי, אני חושב שגם הביטוי "בא לכם על קלפי טארוט" לא מעיד על כבוד לנושא. אנשים שבאים בעקבות המלצה שכזו הם לא האנשים שאנחנו מחפשים, וללא קשר זה בהחלט לא מוסיף כבוד לאתר, ולכן לא גורם לגולשים להתייחס לנושא במידת הכבוד הראויה. שמע בעצתי ותשתדל להרחיק את עצמך מזה, כי לרוב טוב לא יצא מהפרסום הזה. זה כמו רולטה רוסית שיש עם אקדח שטעון בחמישה כדורים. היית מוכן להמר על המקום הריק האחד?

נדב פ1

New member
שימו לב , שימו לב :

בכתבה מוואלה שקישרתי הנה כבר התפתחה הסתה בתגובות - ראו בין היתר תגובה מס' 60 ותגובה מס' 80 - האין המצב עגום והטיפשות בשיאה ?

toao

New member
המצב עגום

אבל העסקים כרגיל. כבר יצא לי לראות שטויות ואיומים יותר מפחידים על גבי האינטרנט, כאלו שכן גורמים לך להתכווץ בחשש. את דעת הקהל הציבורית לא נכבוש בסערה, אבל אם נמשיך במתינות וכרגיל, אולי קצת בינה או לפחות סובלנות והבנה יחלחלו לקודקודם שלכמה מראשי-הלפת הללו (בלי לפגוע בלפתות כמובן). בכל מקרה, אני מאוד אודה לך אם לא תכנה את התקשורת "תשקורת". הכינוי הזה רווח בעיקר בקרב גורמים אנטי דמוקרטיים ונוגדי חופש הביטוי, שמרנים לרוב, שבין השאר מייצגים גם את עיקר ה"איומים" על החירויות הבסיסיות האחרות שלך, וביניהן חופש הדת. מה לעשות, התקשורת היא עדיין כלבת השמירה של הדמוקרטיה, מוטה ככל שתיהיה, ומכיוון שממילא אין כזה דבר "דיווח אובייקטיבי", נראה לי שזה טבעי שכתב יכניס מעט מעצמו לדיווחיו. לא סתם איננו חיים במדינה טוטאליטרית עם מערכת עיתונות אחת שמכוונת על ידי הממשלה, ולכן כל אחד רשאי לבחור את מקור החדשות המתאים לו בהתאם להשקפתו. לדוגמה: באיזור מגורי מחולק לבתים הביטאון "7 בערב", פרי עטם של חברי הציונות הדתית, ולכן זה היה תמוהה בעיני לו הופיעה שם כתבה התומכת בהתנתקות. מנגד, אני לא שואף למצוא אף כתבה המעודדת "משיחיות" בקרב הימין הקיצוני בעיתון "הארץ", שכן העיתון כותב מתוך השקפה מסויימת המתאימה לקהל היעד שלו, שברובו שייך לשמאל הישראלי. אני ממליץ לך שלא לקחת ללב דיווחים כאלו, ולא לנסות להוכיח אותם. פעל בכיוון בונה יותר ותוכיח ש"הקהילה" כפי שלאחרונה נוהגים לכנות אותה, ראויה ליותר.

gwizard

New member
LOL

תקרא את הכתבה בקישור ותגיד לי מה אתה חושב: http://forum.wicca-israel.com/viewtopic.php?t=350 אגב, אחד הדברים שאני מאוד לא אוהב בפורום שלך זה שאתם לא מרשים לשים קישורים לאתרים בעברית בנושאי הכישוף. לי זה מעיד על חוסר ביטחון ופחד מן התחרות. כמו כן אני לא יודע אם קראת את הכתבה בלאישה, אבל גם שם הכתבה הייתה מאוד נחמדה אשר ממש עודדה ללמוד וויקה. אתה יודע כמה פניות קיבלתי בעקבות זאת ? המייל שלי התפוצץ
וכל הפניות היו רציניות ! חלק מאותם האנשים עכשיו לומדים בקמפוס. אז נכון, כתבות יכולות להיות שטחיות והורסות, אך הן גם יכולות להיות מעודדות וחיוביות. אני מניח כי זה תלוי בכתב עצמו ובאיך שאתה מציג את עצמך אליו.

wannabe vampire

New member
זה לא שאסור לפרסם אתרים בעברית

פשוט צריך לבקש אישור מהמנהלים לפני שמפרסמים אתר בעברית. ותאמין לי, יש סיבות. אנחנו לעולם לא נמנע מהגולשים שלנו מקורות איכותיים, אבל יש דברים שעדיף לצנזר. חוץ מזה, אם ההיסטוריה (הלא הכי רחוקה) של מג'יק מוכרת לך, אתה צריך לדעת גם על אתר ספציפי שבעיקר בגללו חוקקנו חוק זה. -ירון.

למעלה