המצב עגום
אבל העסקים כרגיל. כבר יצא לי לראות שטויות ואיומים יותר מפחידים על גבי האינטרנט, כאלו שכן גורמים לך להתכווץ בחשש. את דעת הקהל הציבורית לא נכבוש בסערה, אבל אם נמשיך במתינות וכרגיל, אולי קצת בינה או לפחות סובלנות והבנה יחלחלו לקודקודם שלכמה מראשי-הלפת הללו (בלי לפגוע בלפתות כמובן). בכל מקרה, אני מאוד אודה לך אם לא תכנה את התקשורת "תשקורת". הכינוי הזה רווח בעיקר בקרב גורמים אנטי דמוקרטיים ונוגדי חופש הביטוי, שמרנים לרוב, שבין השאר מייצגים גם את עיקר ה"איומים" על החירויות הבסיסיות האחרות שלך, וביניהן חופש הדת. מה לעשות, התקשורת היא עדיין כלבת השמירה של הדמוקרטיה, מוטה ככל שתיהיה, ומכיוון שממילא אין כזה דבר "דיווח אובייקטיבי", נראה לי שזה טבעי שכתב יכניס מעט מעצמו לדיווחיו. לא סתם איננו חיים במדינה טוטאליטרית עם מערכת עיתונות אחת שמכוונת על ידי הממשלה, ולכן כל אחד רשאי לבחור את מקור החדשות המתאים לו בהתאם להשקפתו. לדוגמה: באיזור מגורי מחולק לבתים הביטאון "7 בערב", פרי עטם של חברי הציונות הדתית, ולכן זה היה תמוהה בעיני לו הופיעה שם כתבה התומכת בהתנתקות. מנגד, אני לא שואף למצוא אף כתבה המעודדת "משיחיות" בקרב הימין הקיצוני בעיתון "הארץ", שכן העיתון כותב מתוך השקפה מסויימת המתאימה לקהל היעד שלו, שברובו שייך לשמאל הישראלי. אני ממליץ לך שלא לקחת ללב דיווחים כאלו, ולא לנסות להוכיח אותם. פעל בכיוון בונה יותר ותוכיח ש"הקהילה" כפי שלאחרונה נוהגים לכנות אותה, ראויה ליותר.