דעתי על קווי מהדרין

GolanBerlin

New member
דעתי על קווי מהדרין

בס"ד כן, אני דתי. דעתי היא שמדובר בהלכה מוגזמת לחלוטין שפוגעת ומעליבה נשים בצורה בוטה. מזכיר לי קצת את הסיפורים הגזעניים נגד האנשים השחורים בארצות הברית. נכון, יש הלכות צניעות, אך להפריד בין נשים וגברים באוטובוס - זה קשקוש מוחלט. כמובן שאין פה כפייה כי הם עושים את זה לעצמם ולא מתערבים בקוים שלי, אבל אני בטוח שיש הרבה נשים חרדיות שנעלבות מזה. ובכלל, אתם יודעים מה, בואו נזרום. שיהיו קווי מהדרין. אבל למה דווקא הנשים מאחור? למה דווקא הנשים צריכים לעלות מאחורה, איפה שהכי משפיל? מה דעתם שהגברים מאחור ונשים מקדימה? בכל אופן, מדובר בהלכה קיצונית לטעמי. יום טוב.

GolanBerlin

New member
כן, אני בן 16

ותודה רבה על המחמאות. ככל הנראה אני משכיל כי אני חוקר ובודק דברים על היהדות, וחלק מהמחקר ומהבדיקה היא לראות את דעתם של החילונים.

deathcaster

New member
גם דורון נשמע הרבה......

הרבה הרבה יותר משכיל ביחס לבני גילו.

אסננוש15

New member
דורון בכלל, אין מה לדבר

היית חייב "לאזן" פה תגובה כימית, הא?
מוֹל אתאיסטים בצד אחד כנגד מוֹל מאמינים ? ......

Sophalin

New member
תיקון

כן יש פה כפיה. כי אין באמת קווי מהדרין. קווי האוטובוס שייכים לכלל הציבור. כשעולה אישה חילונית לאוטובוס כזה ויושבת מקדימה קופצים עליה 17 חוצפנים שישר צועקים "זה קו מהדרין שיקסה!" ובועטים אותה אחורה. אז אל תגיד שאין כפיה במקום שאתה לא יודע אם יש או אין.

GolanBerlin

New member
חשבתי שמדובר בקווים

שמצויים רק בירושלים/בני ברק ושייכים רק לזרם החרדי. נו, טוב. הבנתי שבג"ץ פסק שזה בסדר רק אם האישה מסכימה לזה, לא? אך כמובן שזה מעצבן כי את החרדיות אי אפשר לשאול כי הן כולן יגידו "כן כן זה בסדר" אבל חלק גדול מהן אומרות את זה כי הן מפחדות שאם הן יגידו שלא, ירביצו להן.

אסננוש15

New member
מדובר ב:

קווי ירושלים- ב"ב ב"ב- ירושלים ביתר-ב"ב ב"ב - ביתר בני ברק- קריית ספר קריית ספר- בני ברק ק.ספר- ירושלים ירושלים-ק. ספר אלעד-בני ברק אלעד-אשדוד אלעד-רחובות בני ברק-אלעד אשדוד- אלעד אלעד- פתח תקווה בני ברק- אשדוד ביתר- ק.ספר קריית ספר- ביתר בני ברק-בית שמש בית שמש- בני ברק ביתר- בית שמש בית שמש- ביתר בית שמש- ירושלים ירושלים- בית שמש מספיק? לא בכל המקומות הללו גרים רק חרדיים. את זה הם פשוט "שכחו". פשוט מדובר בכפיה של סוטים.

Sophalin

New member
מה זאת אומרת "שייכים לזרם החרדי"

ולמה ירושליים ובני ברק שייכים לחרדים? אם אני צריך להגיע ממקום א' לב' ומה לעשות שהאוטובוס שלוקח אותי לשם הוא קו שמשרת בעיקר חרדים? זה אומר שזה הקו שלהם? והחלק האחרון של ההודעה שלך, לזה קוראים כפיה דתית.

GolanBerlin

New member
שמע

אם הוא משרת בעיקר חרדים, אז אני מניח שזה נחשב "שלהם". אם זה לא, אז שוב - מה אתה תוקף אותי? אני לא בעד ההלכה הקיצונית הזאת. עוד פעם הכפייה הדתית שלך? מה כפיתי ואיפה?

Sophalin

New member
אוקיי הסבר

החברה המפעילה את הקווים הללו אינה חברה פרטית. היא חברה שמסובסדת על ידי הממשלה ולכן, כתוצאה מכך, שייכת לכלל האוכלוסיה אין דבר כזה חברה ציבורית ששייכת למגזר מסוים אחד ספציפי. גם הרבנות לא שייכת רק לדתיים או לחרדים. לפיכך אותם קווים לא שייכים להם, ואין להם זכות להשליט בהם טרור כאילו הם שלהם. ואני לא תוקף אותך אני מסביר לך - אל תכניס לטקסט שלי נימה שלא נמצאת שם. ואני לא אמרתי שאתה כפית - אמרתי שההסבר שאתה נותן שהנשים אומרות שהן רוצות לשבת מאחור כי הן מרגישות איום, זו המשמעות של כפיה דתית.

לאונידס

Active member
אתה טועה לגבי בג"ץ

בג"ץ אמר שאם מישהי רוצה לשבת מאחורנית זוהי זכותה, אף אחד לא יכריח אותה לשבת מקדימה ולא עניינו של אף אחד מהם המניעים שלה לשבת מאחורנית. בדיוק כמו שלך מותר לשבת איפה שאתה רוצה באוטובוס, גם מלפנים. מצד שני קבע בג"ץ שאסור בשום סוג של אמצעי להורות לנוסע להמנע מלשבת במקום מסויים (למעט מקומות של נכים), כולל "דרכי שלום" ועל חברת התחבורה ומשרד התחבורה לדאוג לכך שכל נוסע יהיה חופשי לשבת כרצונו. דמגוגים הפכו את הדברים לכאילו בג"ץ אישר משהו מקוי מהדרין ולא כך הדבר.

cwen

New member
יש סיבה שהנשים מאחור

הם טוענים שאסור לגבר להסתכל על נשים, ואם הגברים ישבו מאחור הם יראו את הנשים שיושבות מלפנים. גם פה בפורום בחור חרדי הסביר את זה, וראיתי את ההסבר גם במקומות אחרים. ועדיין, למה הגברים צריכים לשבת מאחור? אני לא מעוניינת להשפיל את הגברים. אני רוצה שכל אחד יוכל לבחור את מקום הישיבה שלו. אני לעולם לא אתיישב ליד גבר חרדי כי אני לא רוצה לגרום לו אי נעימות (אלא אם אני לא מרגישה טוב/עייפה מאוד ואין מקום אחר). אבל אני לא מוכנה שגבר חרדי יגיד לי איפה לשבת. אבל מה? כבר קרה שגברים חרדים התיישבו לידי. באוטובוסים של חילונים. ולא התפוצצו, ולא נגעו בי ולא הסתכלו עלי ולא קרה להם כלום. אז כנראה שזה לא כזה נורא ואיום.

GolanBerlin

New member
את צודקת לחלוטין

גם אני, באוטובוס, אם יושבת לידי בחורה - אני לא צועק עליה או משהו הזוי כזה. כולה יושבת לידי. סתם הגזמה. וכן, כעקרון הבנתי שאסור להסתכל על נשים. זה נראה לי קצת תמוה ומעליב.

למעלה