כל מה שאמרו כאן הוא נכון.
ואני מוסיפה מנסיוני: לי ולאיש שלי היה חלום משותף - בית בצורת ח'. אפילו ישבתי יום אחד, בדיוק כמובן, עם דף משובץ, ותיכננתי את בית חלומותינו - צד אחד יחידת הורים, צד שני חדרי ילדים, והבסיס של הח' - מטבח וסלון . האיש מאד אהב, וככה חשבנו נלך לאדריכלית ונראה לה מה אנחנו רוצים. אלא ש... הגענו לאדריכלית, מצויידים בתוכנית של המגרש. אמרנו - בית בקומה אחת, בצורת ח'. היא הסתכלה בדיוק לשניה על התוכניות של המגרש ומייד אמרה - אי אפשר. המגרש מכתיב צורה אחרת של הבית. אם תתעקשו על ח' אתם רק תפסידו, כי זו תהיה ח' צרה נורא. ויתרנו על החלום. האמת, אח"כ גם ויתרנו על אותה אדריכלית, כי היא רצתה מאיתנו הון תועפות. אבל גם האדריכלית הנוכחית שלנו אמרה את אותו הדבר. לכן אין שום אפשרות לעשות תיכנון על הנייר לפני שמישהוא מציץ על תוכניות המגרש, על התב"ע , ואומר לכם מה המיגבלות שבהם אתם צריכות להתחשב. לכל מגרש יש את השיפועים שלו (תראו מה נהיה עם ענתש והמגרש המדורג שלה). לכל רשות מקומית ולכל תב"ע יש את המיגבלות הייחודיות שלהם בנושאים של גבולות מגרש וגבולות בניין - כמה מטרים צריך להשאיר בחזית הבית, כמה מאחור וכו'. כך שגם אם התכנון שלכם היה פונקציונלי וכו' - יש סיכוי שהיא לא תואמת את מיגבלות המגרש - ואז פתאום יסתבר שצריך להוריד מטר מכל מה שמאחור - וזה משנה את כל הפרופורציות של הבית. ואז באמת התחיל תהליך החשיבה שלנו. מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין לעצמכם "רשימת מכולת" - מה סדרי העדיפויות שלכם - אנחנו למשל ידענו שאנחנו רוצים מטבח מאד מאד גדול. זה בא על חשבון חדר ילדים שלישי. וכו' וכו'. אני מצטרפת לשאלה של ענת בעניין גודל הבית - החלטתם על 125 מטר כי זו המיגבלה של המגרש, או שזה עניין של כסף? כי אם זה עניין של כסף, שווה לחשוב אולי על לעשות מעטפת של קומה שניה - ולהשאיר לעוד כמה שנים את הגימורים שלה. מה גם שאנחנו חשבנו על בית בגודל של 150-160 מטר. לא חשבנו שנצטרך יותר. היום, אחרי כל הסקיצות וכל מיני תובנות שאספנו במהלך התהליך - אנחנו כבר עם בית של 205 מ"ר, והלוואי והייתי יכולה להגדיל אותו עוד קצת. (פה באמת כבר מתחנו את החבל הכספי)- וזה אחרי שאותה אדריכלית ראשונה אמרה לנו "אה, זה מגרש נהדר, אתם יכולים בכייף לבנות 250 מטר במפלס אחד, ואנחנו הסתכלנו עליה כאילו היא נפלה מאיזה כוכב לכת רחוק - מה נעשה עם 250 מטר? מי צריך כזה גודל? היום אנחנו מבינים שאפשר ממש בקלות להגיע לכזה מטראז', וזה לא יהיה מאד מאד ענקי. אחת הסקיצות של האדריכלית שלנו, שלא היתה ממש גרנדיוזית - הגיעה בלי שנרגיש ל 230... שיהיה בהצלחה, ואם אתם רוצים המלצה על אדריכלית נהדרת ולא יקרה וגם על מעצבת פנים טובה - תשלחו לי מסר.