דעתכם על תיכנון הרצפה ...

Cadillac

New member
דעתכם על תיכנון הרצפה ...

אני שמח על הפורום ושלום לכולם. רציתי לשמוע את דעתכם על תיכנון הרצפה ... מדובר במבנה חד קומתי קטנטן ... כ125 מ"ר (בונים פעם אחת משלמים כל החיים) הלכנו על קוים ישרים שיוזילו את העלות, החלוקה והמבנה המדוייקים של המטבח לא סגורים עדיין.

טוהר32

New member
קיים בזבוז שטחים בתכנון הזה...חבל:-

חדר ההורים ויחידת השירותים מתוכננים לא נכון (האיזור מול השרותים ישאר ללא שימוש-אולי תעשו שם חדר ארונות???) איזור פינת האוכל והסלון גם כן לא מחולקים נכון, אין מספיק מקום לפ. אוכל. הקיר המשופע לאורך הסלון לא מוסיף ולא ברור מה מטרתו?. סליחה אם אני קצת ביקורתית. זה במטרה לעזור. האם אדריכל ביצע את התכנית? או שזה תכנון ראשוני שלכם? (אדריכלית)

Cadillac

New member
אממ... אחד התיכנונים הראשונים שלנו

עשינו כמה סקיצות ... מתוך דברים שראינו ואהבנו ... בערך. וזאת דווקא הייתה אחת היותר מוצלחות. אחי האלה את זה על הכתב (על המחשב). חשבנו שלפני שנפנה לאדריכל כדאי שנדע ולפחות כיוונית מה נראה לנו ...

ענתש

New member
אז זהו, שזו טעות ../images/Emo3.gif

ואני לא אדריכלית או קשורה לתחום. אני מתכננת את הבית שלי כבר המון שנים. זה היה ה-חלום שלי לבנות. ישבתי ותכננתי ותכננתי וציירתי במחשב בתוכנות כמו home architect ועוד ועוד... והיה לי מושג בדיוק בדיוק איך הבית שלי יראה. ואז כשהגיע הרגע בעלי הציל אותי מעצמי. הוא אמר לי להשאיר לאדריכלית כמה שיותר דרגות חופש, כי את השרטוטים שלי תמיד אפשר לשלוף ולהביא. וזה מה שעשינו - בנינו פרוגרמה (מצרפת לך לדוגמא) שמציינת כמה גודל כל הבית, מה חשוב לנו ומה סגנון החיים שלנו. (אפשר אפילו להוסיף מינימום גודל לחדרים מסויימים). עם זה הלכנו לאדריכלית. הפגישה הראשונה אחרי הפרוגרמה ואחרי שסגרנו איתה היתה קטסטרופה, יצאתי משם מיואשת שהיא פשוט לא תעשה מה שאני רוצה. הפגישה השניה היתה כבר מדהימה ! בשבוע וחצי היא עשתה בית פי אלף יפה, פי אלף פונקציונלי ויצירתי בכמה וכמה רמות מעל מה שאני שירטטתי במשך שנים. ועל החללים שאצלי היו "חללים מתים" (מסדרונות למשל) היא הצליחה לוותר וגם בדרך לחשוב על עוד דברים שאני לא חשבתי. אז ממיצה בחום - תנו לאדריכל חופש אומנותי ותראו מה יוצא. ואם אתם רוצים המלצה על אדריכלית מעולה ולא יקרה באזור המרכז, תגידו

Cadillac

New member
דרך אגב, מול השרותים יהיה ארון

או חדר ארונות או משהו בכיוון ... אני דווקא חושב שהבעיה העיקרית היא באמת המרחב של הפינת אוכל / כניסה / סלון ... לא הצלחנו באף סקיצה להגיע למשהו שיספק אותנו

בינא

Member
תכנון מקדים לתכנון האריכל - לבצע?

המלצתי החמה - אל תנסו לתכנן לבד, אם אתם לא אדריכלים/מהנדסים. האדריכל/ית הוכשרו במשך 4 שנים כדי שידעו לשמוע מה הלקוח צריך, לקבל תוכניות מדידה וגבהים ודרישות התקנון לבניה ובהתאמה להוציא תוכנית. חלק מהעבודה מול האדריכל/ית הוא סיעור מוחות, בו אתם, הלקוחות אומרים מה אתם רוצים, מה אתם צריכים, מה הפנטזיות שלכם ומה אתם חושבים שאינכם יכולים בלעדיו ועם כל המידע הזה, תנו לאדריכל/ית להציג לכם פתרונות ואתם רק תצטרכו לבחור באחד מהם. אם לא מצאתם פתרונות אצל האדריכל/ית לאחר כמה סבבי פגישות, רצוי להחליף ולנסות מישהו אחר, אבל לא לנסות לבד, כמו שלא תלמדו את עצמכם להיות עורכי-דין או רופאים וכמו שלא תנסו לתכנן את שלד הבנין מבחינה הנדסית.

Cadillac

New member
../images/Emo122.gifלא חשבנו לוותר על האדריכל

אבל בהחלט חשבנו קצת "להשתעשע" עם האפשרויות ... אנחנו לא מהנדסים ולא אדריכלים ואני לא שוקל להחליף מקצוע כרגע. סתם חשבנו שיהיה נכון ונבון מצידנו להיות לרגע האדריכלים ולהגיע לאדריכל כאשר אנו יכולים לעזור לו לעזור לנו ... דרך אגב, מישהו ישים לב אם במקום לבנות 125 מ"ר נבנה 135 מ"ר ?

ענתש

New member
מה זאת אומרת ?

הבניה ה"קטנה" זה בגלל שיקולי תקציב או בגלל שזה מה שמותר על השטח ? וכן, ישימו לב. אבל עד 6% חריגה אפשר לקבל הקלות לפעמים.

Rשף

New member
אני אשים לב....

לא הבנתי את הכוונה בשאלה. אני חייב להודות שאפילו שזוגתי קרובה בנשמה לאדריכלות היא ויתרה על תכנון לבית, ויותר מזה שני אדריכלים שונים הפכו את הפרוגרמה והמגרש שלנו לסקיצות מאד דומות.

בינא

Member
125 מ"ר או 135 מ"ר - יש הבדל?

נא לא לקחת זאת באופן אישי - השאלה כפי שנשאלה מראה כי עליכם לפנות בהקדם לאדריכל/ית ויפה שעה אחת קודם. חוסר המידע שלכם הוא ייתרון ולא חיסרון, כי זה מצב שמקל על פניה לבעלי המקצוע - הרי בשביל זה הם קיימים ולכן הם זכאים לקבל תשלום על הידע שבו הם משתמשים, בין היתר, כדי לתת תשובות לכל שאלותיכם, בשלבי התכנון השונים. מומלץ בחום - פנו עוד היום למתכננים, רצוי 3, כדי לקבל הצעות מחיר וכדי לראות דוגמאות של בתים שהם תכננו. ככה תרוויחו פעמיים: פעם 1, תראו המון דוגמאות של תכנונים ואולי תמצאו משהו לטעמכם. פעם 2, תחסכו זמן, אנרגיה והרבה תיסכול וגם תקבלו הצעת מחיר לתכנון. בהצלחה וחג שמח

טוהר32

New member
בינא צודקת...אבל..

בכל זאת ,טוב שחשבתם על כיוון של תכנון. יותר מקובל לבוא אל האדריכל עם פרוגרמה (רשימה כתובה של פונקציות שאתם רוצים בדירה) ולא תכנית "כמעט סגורה" כפי שעשיתם. אני יודעת שיש רצון להיות יצירתיים ולהביע את עצמכם וזה בהחלט מקובל, אבל להגיע לתכנית גמורה זה עלול להיות "בזבוז זמן" כי אחרי הכל צריך הרבה יותר מאשר ידע בשרטוט על מנת לתכנן בית. צר לי אך הבית כפי שתכננתם אותו כרגע, אינו פונקציונאלי וגם לא אסטתי
. אתם חייבים לבחור אדריכל ולשבת איתו ביחד ולדבר על כל הרצונות שלכם והציפיות והוא, תוך דו שיח לכל אורך התכנון יגיע אתכם לדירה הנכונה עבורכם. ד"א אם התכנון העצמאי שלכם הוא במטרה לחסוך עלויות....אז בדרך כלל טעויות כאלה עלולות לעלות פי עשרות מונים. עלויות האדריכל ביחס לכל הבנייה הם נמוכות יחסית לשאר ההוצאות למרות שלעבודתו משקל גדול ומכריע. נ.ב. גם סידור הריהוט כפי ששרטתם הוא לא נכון מבחינת חלוקת החלל....כך שהצבת הארון מול השרותים ביח' הורים והמעבר שם לא יהיו נוחים או אסתיים ודי צפוף שם (דופן הארון תפנה לכיוון החדר זה לא משהו, נכון???
)

Cadillac

New member
לפח ...

נו טוב נזרוק ... את הסקיצות לפח ... אוף איתכם, דווקא כל כך התלהבנו מכל הקטע של הלתכנן איך אנחנו רוצים ורואים את הבית שלנו ... אנחנו כבר בערך שנה חושבים האם לעשות את זה או לא ... איך כמה מתי וכ"ו. הקרקע פשוט יושבת לה מוזנחת כבר שנים (הייתה שייכת לסבא וסבתא של ארוסתי) ולא יודעתים עד כמה באמת ברצינות לנסות ללכת על זה. לא הזזנו כלום. מה שבטוח ... שאנחנו מעוניינים לחסוך בכסף טוב נתחיל מההתחלה ונתחיל כמו שצריך (עם אדריכל), כל פעם אנחנו דוחים את העשיה הזאת, פוחדים שזה גדול עליינו (אחרי הכל זה לבנות בית !) ואין לנו כסף לקבלן מפתח ...

בינא

Member
יעוץ מקדים תוכלו לקבל ללא תשלום

אם תכתבו דוא"ל לכתובת המופיעה למטה וגם תציינו היכן בארץ נמצא המגרש ואם הוא שטוח או משופע, מעל או מתחת לכביש. בהצלחה וחג שמח. אשמח לעזור אם תכתבו.

ענתש

New member
אדריכל לא חייב להיות

יקר. אפשר למצוא אדריכלים מעולים ב-4000 דולר גם. שווה להשקיע חלק מהסכום הזה בלראות כמה זה אפשרי לכם. בעקרון החוזה עם האדריכל כולל תשלום חלק מהסכום בשלב התוכניות והיתר במהלך העבודה. אם תחליטו אחרי התוכניות להקפיא את הבניה כי לא מסתדר לכם אז לא תשלמו גם את מלא הסכום. בכל מקרה מסכימה עם "האדם הפשוט" שכדאי לתכנן את הבית העתידי כמו שאמור להיות (לא כל כך קטן) ולהחליט לבנות רק חלק. עדיף, למשל, להסתפק בחדר ילדים אחד בלבד (מזה שכתבת "ארוסתי" אני מבינה שעוד אין ילדים ?) בתכנון הנוכחי ולתכנן בחלל העתידי עוד שני חדרי ילדים, למשל. כך יהיה חדר אחד בגול נורמאלי במקום שניים קטנטנים. את החלל שמתפנה אפשר לנצל אחרת. למשל, קח לדוגמא את הבית שלי כפי שקישרתי למעלה - בקומה התחתונה בלבד יש סלון, מטבח, פינת אוכל, ממ"ד שהוא חדר עבודה בגודל סביר (שיכול להיות גם חדר שינה לילד) ועוד חדר שינה אחד מרווח עם מקלחת ושירותים צמודים. כ-ל זה ביחד - 122 מ"ר בסך הכל. אם תתכננו תוכנית דומה עם האדריכל תשיגו בית שהוא גם מרווח, גם מואר וגם מתוכנן עם קומה שניה עתידית שיש בה עוד חדרי ילדים או יחידת הורים מרווחת וכו'. סתם כדוגמא.

ענתש

New member
ושואלת שוב כי סקרנית...

מה גודל השטח ? כמה מותר לבנות עליו ? הגודל הקטן של הבית זה בגלל שזה מה שמותר לבנות או כי זה התקציב ? (כמה תקציב תכננתם ?).

לגופו של ענין ! זרוק את התכנית

היא לא שווה הרבה . אתה לא תכעס עלי לאחר שתגמור את התכנון עם האדריכל . 120 מטר זה די קטן יש להציב דרישות להרחבה עתידית .

איריסג

New member
כל מה שאמרו כאן הוא נכון.

ואני מוסיפה מנסיוני: לי ולאיש שלי היה חלום משותף - בית בצורת ח'. אפילו ישבתי יום אחד, בדיוק כמובן, עם דף משובץ, ותיכננתי את בית חלומותינו - צד אחד יחידת הורים, צד שני חדרי ילדים, והבסיס של הח' - מטבח וסלון . האיש מאד אהב, וככה חשבנו נלך לאדריכלית ונראה לה מה אנחנו רוצים. אלא ש... הגענו לאדריכלית, מצויידים בתוכנית של המגרש. אמרנו - בית בקומה אחת, בצורת ח'. היא הסתכלה בדיוק לשניה על התוכניות של המגרש ומייד אמרה - אי אפשר. המגרש מכתיב צורה אחרת של הבית. אם תתעקשו על ח' אתם רק תפסידו, כי זו תהיה ח' צרה נורא. ויתרנו על החלום. האמת, אח"כ גם ויתרנו על אותה אדריכלית, כי היא רצתה מאיתנו הון תועפות. אבל גם האדריכלית הנוכחית שלנו אמרה את אותו הדבר. לכן אין שום אפשרות לעשות תיכנון על הנייר לפני שמישהוא מציץ על תוכניות המגרש, על התב"ע , ואומר לכם מה המיגבלות שבהם אתם צריכות להתחשב. לכל מגרש יש את השיפועים שלו (תראו מה נהיה עם ענתש והמגרש המדורג שלה). לכל רשות מקומית ולכל תב"ע יש את המיגבלות הייחודיות שלהם בנושאים של גבולות מגרש וגבולות בניין - כמה מטרים צריך להשאיר בחזית הבית, כמה מאחור וכו'. כך שגם אם התכנון שלכם היה פונקציונלי וכו' - יש סיכוי שהיא לא תואמת את מיגבלות המגרש - ואז פתאום יסתבר שצריך להוריד מטר מכל מה שמאחור - וזה משנה את כל הפרופורציות של הבית. ואז באמת התחיל תהליך החשיבה שלנו. מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין לעצמכם "רשימת מכולת" - מה סדרי העדיפויות שלכם - אנחנו למשל ידענו שאנחנו רוצים מטבח מאד מאד גדול. זה בא על חשבון חדר ילדים שלישי. וכו' וכו'. אני מצטרפת לשאלה של ענת בעניין גודל הבית - החלטתם על 125 מטר כי זו המיגבלה של המגרש, או שזה עניין של כסף? כי אם זה עניין של כסף, שווה לחשוב אולי על לעשות מעטפת של קומה שניה - ולהשאיר לעוד כמה שנים את הגימורים שלה. מה גם שאנחנו חשבנו על בית בגודל של 150-160 מטר. לא חשבנו שנצטרך יותר. היום, אחרי כל הסקיצות וכל מיני תובנות שאספנו במהלך התהליך - אנחנו כבר עם בית של 205 מ"ר, והלוואי והייתי יכולה להגדיל אותו עוד קצת. (פה באמת כבר מתחנו את החבל הכספי)- וזה אחרי שאותה אדריכלית ראשונה אמרה לנו "אה, זה מגרש נהדר, אתם יכולים בכייף לבנות 250 מטר במפלס אחד, ואנחנו הסתכלנו עליה כאילו היא נפלה מאיזה כוכב לכת רחוק - מה נעשה עם 250 מטר? מי צריך כזה גודל? היום אנחנו מבינים שאפשר ממש בקלות להגיע לכזה מטראז', וזה לא יהיה מאד מאד ענקי. אחת הסקיצות של האדריכלית שלנו, שלא היתה ממש גרנדיוזית - הגיעה בלי שנרגיש ל 230... שיהיה בהצלחה, ואם אתם רוצים המלצה על אדריכלית נהדרת ולא יקרה וגם על מעצבת פנים טובה - תשלחו לי מסר.

למעלה