דעתכם?!

Chikkko

New member
שקר סתמי ברחוב- עלול לגרום לנזק ממשי

אם מישהו שואל אותי שאלה ברחוב, אין לי עניין לשקר לו. כי אני לא רוצה להסב נזקים של ממש לאדם אחר, בטח לא כשהוא תמים וזקוק למידע על הסביבה.
בחורה שקוראת את הפרופיל שלי באתר היכרויות, ואפילו מגיעה למפגש - לא נגרם לה שום נזק.

בסביבה עוינת, וכל זמן שאתה לא מקבל תמורה ממשית, אין שום מניעה לשקר.
ברקע, תמיד צריך לזכור שיש צד שלישי שעלול להיפגע. אם הוא תמים, צריך למזער את הפגיעה שלו כמה שיותר.

אם יש צד שלישי שנפגע, והוא לא תמים, או סובל משחיתות של מישהו אחר שמתעלק עליו, צריך ליידע אותו. אבל היידוע לכשעצמו, איננו הנזק שצפוי לצד השלישי. אלא בדיוק להיפך, זה מזעור נזקים למי שכבר סובל משחיתות, ואיננו יודע על כך.

אם אני מטעה מישהו ברחוב, כשהוא שואל אותי שאלה, אני עלול לגרום לו לנזק כשהוא "צד תמים".
כבר אמרתי שאין לי עניין לפגוע בצד שלישי תמים.
סקר שווקים, בירור מידע כמו "מה נשים באמת רוצות" - איננו נכנס לקטגוריה הזאת.

A לוןA

New member
אם להונות בחורה תמימה

בשם עשיית "סקר השוק" שלך, ולחשוב שהזמן שבזבזה, התקוות שאולי היו לה וההיעלמות שלו שתהיה אחר כך (והסרטים שהיא עלולה לאכול בגלל זה, אגב) לא נשמע לך "נזק לצד שלישי תמים"
&nbsp
שמע, אתה אטום במקרה הטוב ומתחסד במקרה הבינוני (לא רוצה לדבר על המקרה הרע.)
&nbsp
יאללה, מיצינו.
&nbsp
נ.ב.
ההתייחסות שלך לנשים כאל "סביבה עויינת" היא מיזוגנית להפליא.

Chikkko

New member
ואתה תומך באי חשיפת שחיתויות

נו, בטח.. זה בגלל שאתה כ"כ אוהב אדם.

יש מקומות שבהן הבן אדם *חייב* לאמר אמת, ויש מקומות שלא.
זה מצער שאתה מתייחס רק אליי באופן אישי, ולא מתייחס באופן כללי לכל מה שאמרתי.

מבלבל את המוח על בזבוז זמנה היקר של איזו בחורה זרה במפגש היכרות יחידי... צו צו צו...
אתה לא רציני.
לפחות תחזור בך מהוויכוח שבו המלצת לבחורה שלא להתוודות על הרומן שלה עם אישה, למרות שבעלה בכבודו ובעצמו שלח אותה לבגוד בו עם נשים. לפחות זה...
גם זה לא...

A לוןA

New member
זה לא קשור לאהבת אדם

זה קשור למהו הדבר הנכון לעשות.
אני מבין שיש לך איזשהו אישיו עם נשים ואמון- אבל העצות שאתה נותן מתוך המקום הזה הן גרועות עד אויליות.

Chikkko

New member
רומן סודי - איננו יכול להיות נכון בחיי נישואין

מי שתומך באי חשיפת בגידת אישה בבעלה, למרות שהבעל בכבודו ובעצמו שלח את האישה לבגוד בו עם נשים, זה בן אדם עם פאק באמינות, אדם שאיננו ראוי לאמון בשום מערכת של נסיבות.
תבין את זה איך שבא לך....
&nbsp
אני חושב שאי אפשר להמשיך את הנושא, מפני שאתה חוזר על המילים "אתה ואתה ואתה" במקום להתייחס באופן ענייני לנושא של מערכת יחסי אמון, תמורה הנסבה על אמון, מעילה באמון, ערך חשיפת השחיתות אצל צדדים שלישיים.
אתה סתם טורדן, ואין לך שום דבר ענייני לאמר.
&nbsp
אודה לך אם תחדל להגיב בשרשור הזה.
תודה

A לוןA

New member
יש לך בעיות חמורות של הבנת הנקרא

אם קראת במה שכתבתי שמץ של תמיכה בבגידות- אתה מוזמן לפנות לאולפן הקרוב למקום מגוריך ולעבור שם שיעורים בהבנת השפה העיברית.
במקרה ההוא השאלה לא היתה האם לנהל רומן כזה או לא- הרומן כבר מתנהל.
השאלה היחידה היתה מה יותר חשוב- מירוק המצפון של הבוגדת על חשבון הסיכון הממשי (אותו היא כתבה) שבעלה האלים - גם אם רק מילולית- יפגע במשפחה השניה, ועל הדרך זה גם יפרק את משפחתה-היא- והכל בשם ה"לא יכולה לחיות עם השקר"- שהיא התחילה בו.
ולאמת, במקרה הזה, יש מחיר כבד. ואני אחזור שוב, למקרה שלא הבנת- אםן הסיכון היה רק עליה או על משפחתה- זכותה. מאחר והסיכון כולל גם משפחה נוספת שאין לה שום אשם בעניין- אין לה את הזכות המוסרית למרק את נפשה על חשבונם.
&nbsp
ואתה בהחלט יכול להפסיק את הדיון בכך שתפסיק להגיב- את ההוראות/בקשות שלך אתה יכול לשמור למי שאכפת להם ממך (רמז- אני לא אחד כזה)

Chikkko

New member

Chikkko

New member
זה היה כ"כ מיותר מה שכתבת

המשפט האחרון- היה מאוד מיותר.

חוסר אמתיה שכזה... גם כלפי בעלה של פותחת השרשור, גם כלפי הבעל של המאהבת של פותחת השרשור. ועכשיו גם כלפיי.
פאק.
כ"כ הרבה פסולת אנושית יש בארץ הזאת.
אוקיאנוס של פסולת.

Chikkko

New member
ולגבי המשפחה האחרת

לגבי המשפחה האחרת
בשרשור ההוא, קבעת שאם בעלה של פותחת השרשור יגלה על הרומן שלה עם אישה, אז הוא ירוץ לספר לבעלה של הבוגדנית השנייה, ואז המשפחה השנייה תיהרס.

נניח שזה נכון. הבעל השני, וכן אשתו ( המאהבת של פותחת השרשור ) – כולם נחשבים בעיניי כ"צד שלישי לא תמים". וזה כולל גם את ילדיה של המאהבת.
כולם בעיניי, באותה סירה. סירה עם חור במרכז.

עצם "הידיעה" עצמה על הרומן, איננו נחשב כנזק בעיניי. הרומן הרי קיים ממילא. הוא רק נסתר.
הוצאת האמת לאור בהקדם האפשרי, עשויה דווקא למזער נזקים.
כבר אמרתי שאני לא פסיכולוג, וטובת המטופל, איננה המניע היחידי שלי.
גם לחשיפת שחיתויות יש ערך... והוא לא עניין של מה בכך.
כן... גם בתא המשפחתי.

למעלה