../images/Emo11.gifBכגודל הציפיות כך גם גודל האכזבה
או גם = "עם בילד אפ כזה, אפשר היה לצפות ליותר" או גם = "ההר הוליד עכבר" ועוד, ועוד בואו נתחיל מהצורה ולא מהתוכן : כתב כאן מישהו "נסיון לחקות את הבית הלבן", וזה תאור מדוייק. רק שאצלנו, החבורה תקועה בשניים וחצי חדרים (נגמר הכסף לסט?) , אותם חדרים שמופיעים שוב ושוב בדרמות ישראליות, זזים סביב אקווריום מזכוכית (אמרנו כבר הבית הלבן?) ומדווחים אחד לשני , לא ברור על מה. אין שום תחושת דחיפות, קצב, דופק שפועם ברקע (אם כבר להעתיק אז כמו שצריך) ועריכה ממש אבל ממש מרדימה. את המבטים מלאי ה(אעלק) המשמעות ניתן להשאיר במסדרונות הערוץ הראשון ולהחליף בציוד עדכני קצת יותר מארבעה מסכי פלסמה וכמה LCD פושטים. ומה שהפיל אותי הכי חזק מבחינת הזלזול בצופה היה שיחת הוידא העלובה עם מישהו בלתי מזוהה בעליל במכשיר, שימו לב, פאלם. כן כן רבותי, זה המקסימום שאפשר היה לארגן? אתם יודעים מה זה חדר מצב? מה זה הבור? חפ"ק? חמ"ל? דחילאק אפילו לא חדר צפיה בסלון חללית. אבל כל זה לא מגרד את התלישות של התוכן וההקשר האקטואלי. אני בכוונה אתחיל מהסוף - אי מניעת התנקשות בשגריר ישראל בצרפת כצעד ש"משפר את מצבינו עם הצרפתים". לפי אותו הגיון מוזר, כל הרוג בשטחים משפר את מצבינו הבינלאומי בצורה יפה מאד, עדיף נשים וילדים. בעצם, למה לחכות ליוזמה פלשתינית? בואו נחסל בעצמינו כמה ילדים, ועדיף בשידור חי. המלצה נוספת היא להסיר את האבטחה מכל נציגינו בחו"ל. הרי תוך כמה שבועות ועשרים , שלושים הרוגים אנחנו נהיה הכי פופולרים בעולם. והנה עוד סוגיה משעשעת - האם לדווח או לא לדווח שיש חשש להסתרת תוצאות הנפל של ניסוי החץ. דהההה , האם הנוכחים אמונים על יציבות הממשלה או על בטחון המדינה? האם לחברי הצוות יש בעיה עם דיווח מלא, מיידי ומהיר משיקולים של יציבות הממשלה ? שימו לב, לא פגיעה בבטחון הלאומי חס וחלילה. בנוסף, בשום מתקן בטחוני כזה רגיש, לכאורה, לא תהיה כזו טיילת של חיילים אזרחים ובטח לא אמא של מספר 2 בארגון ואחותו המיוחדת. האם לסגן ראש מנהל גיוס (סרן בבקו"ם) יש בכלל סיווג בטחוני לדעת על קיומו של הגוף הזה ? אהה כן שכחתי כמעט. טלפונים סלולרים. ויותר גרוע מזה, אוזניות אלחוטיות. זה באמת טמטום, שיחות הדלפה סופר רגישות מנוהלות באמצעי התקשורת שהוגדר ע"י צה"ל כאסון צבאי. כל ילד עם מחשב נייד ואנטנה מנייר כסף יכול ליירט היום שיחות סלולריות. אבל על זה לא שמעו בחמ"ל. שם, במעוז הטוהר, החוכמה והקרביות המתוחכמת, הקו העליליתי העיקרי הוא איך לקמבן את האחות האיטית לצה"ל , עם טלפון לסגן הרטכ"ל. נו באמת.... ראיתית את פרק 1, הספיק לי.