יקירי
דבר ראשון, אם אתה סובל מחרדות זה לא גורם לפסילת רישיון. או לכל בעיה אחרת, מכיוון שזה חסוי וגם תכלס, בעיה די קלה. גם לא דיכאון קליני גורם לבלגאנים. וגם לא מאניה דיפרסיה. חשוב שתדע.
שנית, אני מרגישה שללכת לפסיכיאטר מפחיד אותך. שאם תלך זה יגיד עליך, אולי, שאתה... פסיכי?
אז גם לא נכון. חרדות הן רק חרדות. זה לא חוסר שפיות או שיגעון.
כל כך הרבה אנשים סובלים היום מחרדות, ואני בטוחה שחלק גדול מהאנשים שאתה מכיר לקחו או לוקחים תרופות פסיכיאטריות, או הולכים לטיפול.
אם אתה לא מעוניין ללכת לפסיכולוג זו באמת החלטה שלך. וזה בסדר. אבל לעניות דעתי (וכבר צברתי פז״מ בזה), התקפי החרדה האלה מאותתים לך שיש נושאים שצריך לטפל בהם. אבל שוב, אתה היחיד שיכול וצריך לרצות את זה.
כשאמרתי לך שכדאי ללכת לפסיכיאטר אמרתי זאת פעמיים עם הסבר: הסיבה היא כי רופאי משפחה מטפלים בבעיה שלך הרבה פחות טוב מפסיכיאטר. ושוב, זה לא יגרום לך לשום בעיה. אלא אם אתה מתכנן להיות מנהל מחלקת קב״טים במשרד ראש הממשלה או סוכן מוסד.
אני גם לא יכולה להמליץ לך על כדורים מכיוון שכל אדם צריך כדור אחר. וגם אם הייתי רופאה הייתי שולחת אותך לאבחון על מנת שיתאימו לך כדור באופן אישי. וגם אז זה ניסוי וטעיה.
לגבי אלכוהול, שאלה טובה. מכיוון שמעולם לא התנסיתי בכדור כזה אין לי מושג. תשאל את הרופא שרשם לך את הכדור או תחפש בגוגל.