דפיקות לב מהירות

KOSONNN

New member
הבנתי ועוד שאלה

הרופא משפחה יוכל לתת לי תרופא יותר חזקה? או שפה כבר צריך להתערב פסכיאטר ?

KOSONNN

New member
תודה רבה לכולם על התשובות :)

תודה רבה לכולם על התשובות :)

Lady Stark

New member
רופא משפחה יכול לתת כמעט כל תרופה

אבל כמו שכבר המלצתי אתמול, עדיף ללכת לפסיכיאטר מכיוון שהם מומחים באבחון וטיפול, בעוד שרופאי משפחה נוטים לרשום מגוון מצומצם של כדורים.
אבל בוא קודם תראה אם התרופה הזאת עושה לך טוב.

KOSONNN

New member
ליידי

קודם תודה רבה על התשובה :)

אני לא חושב שאני צריך פסכיאטרית זה גם יוכל לגרום לי פסילת נהיגה ובלאגן ואני מאוד חושש מזה.
אין מעדיף לנסות מה שהרופא יביא לך ובהמשך ניראה מה שיהיה ...
והרופא שלי הוא מאוד מבין בנושא הזה
וגם אני מבין מאוד בנושאים האלו (ואני לא אומר סתם ).. וכמו שאמרתי.. לפי כול הבדיקות שבדקתי.. בגלל המקרה שקרה לי אז נוצר אצלי איזה באג במוח פחד מסוים במוח ואז הלב שלי דופק מכול מצב קטן .. כול לחץ הכי קטן .. עכשיו ברגע שהלב דופק הוא מפריש חומרים במוח שגומרים לחרדה.. ובמצב שהגוף בחרדה אז המוח לא יוכל להפריש סרוטננין ... יוכל להיות שאם המוח יהיה באופן קבוע בזכות הכדורים במחשבה חיובית אז יהיה שינוי וזה יהפוך לקבוע . השאלה הגדולה האם המוח יוכל להפוך לחזור למצב הטבעי שהייה בעבר ולא מכול דפק להיכנס לחרדה... למשל בעבר לפני 8 שנים עברתי משבר והייו לי באמת מחשבות לא טובות.. והייו לי חרדות חברתיות בצורה הרבה יותר גרוע מי עכשיו אבללל !! אף פעם לא הייה לי דפיקות לב מהירות ... !! וגם אף פעם לא הייתי במצב של חוסר חשק מדברים הייתי תמיד נהנה מכול דבר ודבר בחיים !!

ורציתי לדעת אין בעיה אם אני שותה פעם ב.. אלכהול נכון ?
ויש לך אולי המלצה על כדורים אחרים שאולי יעבדו בצורה יותר טובה ? ובצורה עמוקה יותר ?

תודה רבה

Lady Stark

New member
יקירי

דבר ראשון, אם אתה סובל מחרדות זה לא גורם לפסילת רישיון. או לכל בעיה אחרת, מכיוון שזה חסוי וגם תכלס, בעיה די קלה. גם לא דיכאון קליני גורם לבלגאנים. וגם לא מאניה דיפרסיה. חשוב שתדע.
שנית, אני מרגישה שללכת לפסיכיאטר מפחיד אותך. שאם תלך זה יגיד עליך, אולי, שאתה... פסיכי?
אז גם לא נכון. חרדות הן רק חרדות. זה לא חוסר שפיות או שיגעון.
כל כך הרבה אנשים סובלים היום מחרדות, ואני בטוחה שחלק גדול מהאנשים שאתה מכיר לקחו או לוקחים תרופות פסיכיאטריות, או הולכים לטיפול.
אם אתה לא מעוניין ללכת לפסיכולוג זו באמת החלטה שלך. וזה בסדר. אבל לעניות דעתי (וכבר צברתי פז״מ בזה), התקפי החרדה האלה מאותתים לך שיש נושאים שצריך לטפל בהם. אבל שוב, אתה היחיד שיכול וצריך לרצות את זה.
כשאמרתי לך שכדאי ללכת לפסיכיאטר אמרתי זאת פעמיים עם הסבר: הסיבה היא כי רופאי משפחה מטפלים בבעיה שלך הרבה פחות טוב מפסיכיאטר. ושוב, זה לא יגרום לך לשום בעיה. אלא אם אתה מתכנן להיות מנהל מחלקת קב״טים במשרד ראש הממשלה או סוכן מוסד.

אני גם לא יכולה להמליץ לך על כדורים מכיוון שכל אדם צריך כדור אחר. וגם אם הייתי רופאה הייתי שולחת אותך לאבחון על מנת שיתאימו לך כדור באופן אישי. וגם אז זה ניסוי וטעיה.
לגבי אלכוהול, שאלה טובה. מכיוון שמעולם לא התנסיתי בכדור כזה אין לי מושג. תשאל את הרופא שרשם לך את הכדור או תחפש בגוגל.

ואני רוצה להוסיף

שאני עבדתי אחרי השירות הצבאי שלי במפעל שנחשב "מפעל ביטחוני" וחתמתי על ויתור סודיות רפואית, ככה שהם ידעו טוב מאוד מה יש לי ומה אני לוקחת, וזה לא הפריע לכלום. אז
בנוגע לנהיגה, לא פוסלים רישיון על חרדה. יכול להיות שתקבל תרופה שההשפעה שלה מנמנמת ואז זה לא יהיה בטיחותי שתנהג כשאתה תחת ההשפעה שלה, אבל זה ניסוי וטעייה.
אני חושבת שאחרי הביקור אצל רופא משפחה כן כדאי שתלך לשיחה עם פסיכיאטר, בעיקר כי יש לו יותר מומחיות בנושא של בריאות הנפש והתאמת תרופות מאשר לרופא משפחה.

למעלה