דר´ צצקס- האם באמת מומלץ

מסכימה עם כל מילה

אמנם עוד לא עברנו ברית מילה כי נולדה לנו בת, אבל נקווה שיהיה גם אח לאורן ואז נעשה ברית (כן, כן, למרות שיש כאן התנגדויות לכך) ואז נרצה את הטוב ביותר שגם נרגיש איתו טוב נפשית. חוץ מזה רציתי לשאול: למה צריך לעשות ברית במקום האירוע? אצלי קיימת טראומה מברית של בן של חברה טובה. הברית נערכה אחר כבוד והדר ב"גן אורנים". לאחר מכן, האמא ישבה בחדרון, האכילה את הילד ובכתה ביחד איתו במקום להנות ולהיות עם האורחים. אני בעד ברית מצומצמת בבית, עם המשפחה הקרובה ואח"כ חגיגה גדולה. וכמובן שהמוהל/רופא יהיה גם מעים הליכות ולא רק מקצועי. חוסר הנחמדות ילחיץ אותי לגבי המקצועיות.

osnat2

New member
ברית במקום הארוע

מכיוון שיש משפחות שזה חשוב להם, ואם יש לי דרך לגמול להורי על כל מה שעשו בשבילי ע"י כך, זה שווה לי הרבה מאוד !. גם אני ישבתי עם בני בחדר ובילינו בבכי, אבל הייתי בוכה איתו גם בבית כך שזה לא משנה.

מלכה ב.

New member
צריך לעשות ברית במקום האירוע?

אנחנו מלנו את בננו בבית כנסת ורק כשהגיע לגיל המופלג של ששה שבועות וגם האמא(=אני) התאוששה מהלידה, חגגנו באולם. גם לבכבוד הולדתה של בתנו ערכנו מסיבה כשהיתה בת שמונה שבועות, כך שבעצם כל אחד זכה (?!) לחגיגה לכבודו... ואגב, לדעתי, וכך אנו נהגנו, עדיף מוהל מנוסה שאינו רופא על פני מוהל שבמקרה הוא גם רופא נשים...

אורית ג.

New member
מלכה אין כל קשר בין שני הצדדים

של המאזניים!!! זה בהחלט לא "מוהל מנוסה" לעומת "רופא לא מנוסה" ד"ר צ´צ´קס (ואני בטוחה שאף אחד כאן לא יחשוד בי שאני ממליצה עליו כי המלצתי ידועה
) אינו "רופא לא מנוסה" הוא מוהל מנוסה מאוד ובנוסף יש לו משהו שאין למוהלים רבים וחבל : השכלה רפואית (גם גניקולוג זו השכלה רפואית וזה שנות לימוד רבות כרופא) וזה הרבה יותר מכל מיני אנשים שלוקחים סכין ביד ויוצאים לדרך עם המון אמונה ואולי כוונה טובה (או תאוות בצע?) ואולי שמחה מכך שתחום זה בארץ הוא פרוץ לחלוטין (לפי החוק כל אחד יכול לחתוך לתינוק... ) ואפשר להשתלב במקצוע מכניס בלי שום פיקוח או הכשרה. ההשכלה הרפואית של ד"ר צ´צ´קס אמנם אינה מעידה על אישיותו (ואולי כן
- יש הרבה רופאים אנטיפטים) או על דייקנותו. גם לא על נסיונו כמוהל (שיכול להיות רב מכל מוהל אחר) אלא על 2 דברים בלבד: 1. במקרה של סיבוך בעת הברית (ויאריק , צר לי לאכזב אותך אבל יש הרבה כאלה): דימום יתר, או הפסקת נשימה (נדיר אבל יתכן) ליד התינוק יש רופא אמיתי שיכול לתפור, לעצור דימום באמצעים כירורגיים ואחרים ויודע גם לבצע הנשמה. למוהלים "מוסמכים" כאלה שמשרד הדתות מכיר בהם כמוסמכים יש חובה לקרוא את "האנציקלופדיה לבריאות המשפחה" - ואני לא ממציאה כאן - ככה זה באמת - בתור "השכלה רפואית" ולעשות 30 בריתות קודמות (מעניין מי המסכנים שמתנסים עליהם) לקבלת ההסמכה . זה כל הידע ה"רפואי" שלהם. 2. מוהל שהוא רופא (ורק אם הוא רופא) רשאי לבצע הרדמה מקומית אמיתית (לא משחה ולא יין) לתינוק וזה חשוב מאד בהתחשב בעובדה הפשוטה שהתינוק הוא בן-אדם. גם אם זה מפתיע מישהו - לתינוק כואב ואין שום סיבה בעולם (כולל לא הלכתית) מלבד הדאגה לפרנסת המוהלים ה"מסורתיים" (מילה יפה) הלא-משכילים-רפואית שלא לעשות את זה בהרדמה. ההבדל היחיד בין מילת תינוק למילת מבוגר אינו בכאב שהם מרגישים אלא בזה שאף מבוגר לא היה מסכים לעבור את זה בלי הרדמה ותינוק פשוט קל לתפוס. אז, כאמור, אין לי חיבה מיוחדת לצ´צ´קס (מלבד שמו אולי) או ידע עליו נוסף למה שנכתב פה ואפילו לא הייתי בוחרת בו בתור גניקולוג - אבל בתור מוהל יש לו כמה יתרונות שלאחרים אין והם בתחום החשוב ביותר , בכל זאת, של הטקס : התחום הרפואי.

osnat2

New member
סליחה ?

על הצד הטוב ביותר הכוונה שביצע את מה שצריך מבחינתו לא יותר ולא פחות (כמו שלא נדע, כל המקרים שציינת בסעיף 1 ). ואני כן רציתי לבצע ברית ואני אמשיך כך עם שאר בני, זו אמונתי וזו זכותי. למזלי המוהל היה טוב, לילד שלי הוא לא קרא מפגר, אלי ואל משפחתי הוא התייחס יפה מאוד. מודה שאם הייתי שומעת את הסיפור לפני הברית הייתי שוקלת מחדש. מהסיפור הוא נשמע חוצפן ומגעיל, ואל תשכח שלכל סיפור יש שני צדדים....

צ´צ´קס

אני חייבת לציין שאני ממש מופתעת מהכתבה, כי אנחנו גם לקחנו את צ´צ´קס, וזה היה סה"כ לפני תשעה חודשים, הוא ממש לא התנהג כמו פרימדונה, והזמנו אותו ממש כמה ימים לפני הטקס - לא מיד אחרי הלידה. וזאת משום שרצינו את גונן, שהסכים רק אם נבוא אליו למרפאה, אז הסכמנו ואח"כ הבנו שזה יהיה בלתי אפשרי, כי אפשר להביא רק 10 אנשים, ולנו יש הרבה יותר (ואי אפשר לצמצם ולהתחיל להעליב אנשים). אז פנינו לצ´צ´קס והא היה אדיב ונחמד וסימפטי בטלפון, וקבענו איתו יום ושעה, והא ביקש וחזר וביקש שכל האנשים יגיעו בזמן, כי סדר היום שלו קבוע ומוגדר, והוא חזר והתקשר יום לפני הברית ובבוקר הברית לבדוק שהכל מוכן ויהיה מוכן בזמן, והוא הגיע רבע שעה לפני שקבענו ואפילו הסכים לחכות מספר דקות נוספות לפני שהתחיל, ולכל אורך התהליך הוא והעוזרת שלו היו נחמדים, סימפטיים ומרגיעים, וכל התהליך הלך חלק, הטקס נעשה בהומור ובחיוך, והיה כ"כ נהדר, שהמלצנו עליו לכל חברינו, כולם מוהלים אצלו, וכולם מרוצים עד השמיים, לכן אני מופתעת מהכתבה, ולא מתרשמת ממנה. אני אמשיך להמליץ עליו ואף אקח אותו שנית אם יהיו לי בנים נוספים.

anat3

New member
לא מומלץ- מנסיון אישי!

הוא מאחר, מתנהג בחוסר נימוס, ומזלזל בבני המשפחה כששואלים אותו שאלות. לא ממליצה.

z1z

New member
ממש בשוק..

שלום. זו אני, שבקשתי לפני כמה זמן המלצות לרופא מוהל. אז קודם כול - המון תודה על התגובות. התיחסתי ממש ברצינות להמלצות ושקלתי לברר יותר על ד"ר צצקס שקיבל המון המלצות. אבל ברור לי שהוא ירד מהפרק. למה זה צריך להיות כול כך מסובך??? אנחנו גרים באזור הדרום וכבר הבנו שנאלץ ליסוע למרכז לברית ולעשות את המסיבה אח"כ כי באזרונו פשוט אין כלום (אולי מישהו מכיר ויכול להמליץ?? ב ב ק ש ה ... ). מה שמרגיז זה שהתחום הזה כול כך פרוץ, ככול שאני מבררת יותר אני שומעת יותר סיפורים מפחידים. כבר שמעתי אחות בית חולים שהיזהירה אותי לגבי רופאים שאינם מחכים מספיק זמן בשביל ההרדמה.. או שלא נשארים בקשר לאחר הברית לראות שהכול בסדר.| אז אם למישהו יש עוד דברים לעדכן אותי מהם אני צריכה להיזהר ואולי עוד אילו שהם המלצות על מוהלים רופאים שהיו מרוצים מהם והם לא פ ר י מ ד ו נ ו ת ועושים את עבודתם נאמנה... שהיה לכולנו במזל טוב ושלא נידע מצרות

מלכה ב.

New member
מה זה דרום? אנחנו מב"ש

ואת בננו מל לפני ארבע שנים מוהל נהדר, אינו רופא, אבל לדעתי עדיף מוהל מנוסה ולאו דווקא רופא. היוםם אני הולכת לצפות שוב בעבודתו של המוהל הפעם בברית של בן של חברה. אם זה רלוונטי, צרי עימי קשר. בהצלחה!!

z1z

New member
אין סיכוי שנעשה ברית בלי הרדמה...

ולכן המוהל צריך להיות גם רופא

קצת מביך להגיד אבל

את שלושת בני מל מוהל שאינו רופא. הוא השתמש במשחה מאלחשת או בספריי (בברית של האחרון כי האמלה יצאה משימוש) ושלושתם לא בכו במהלך הברית וגם לא אחרי. אני (כמובן) בכיתי אבל זה היה ביוזמתי וללא "עידוד והשתתפות" מצד התינוק. אצל כולם הענין עבר בקלות רבה (אפילו ללא צורך באקמול אחרי...). מניסיוני, ולמרות שהדעות כאן היו מאוד בעד רופא, גם מוהל שאינו רופא אך הוא מנוסה יכול לעשות זאת ללא כאב לתינוק. ישנן סכנות בשימוש בזריקת ההרדמה (שנעשית ע"י רופא) וישנו סכנות באי המצאו של רופא, אבל - גידול ילד כרוך בהמון סיכויים לחשיפתו לסכנות, מתפקידנו כהורים לעשות את המירב כדי למזער את הסכנות. מקווה בשבילך שהברית (וכך גם ההמשך) תעבור לכם בקלות וללא כאב.

Ludwig

New member
לדעתך? אולי כדאי להעמיק קצת...

איך בדיוק "גם מוהל שאינו רופא יכול לעשות זאת ללא כאב לתינוק"? מה, הוא מחולל ניסים? אני מסכים שמתפקידי ההורים לעשות את המירב כדי למזער את הסכנות, ומכיוון שאין מילה ללא אילחוש וללא כאב ואין מילה ללא נזק אני מגיע למסקנה שונה לחלוטין (ראי פורום ברית-מילה)...

אמיר.

New member
לא מביך ולא בטיח...

עשינו (נכון לעכישו) שלש בריתות אצל אותו מוהל ירושלמי מעולה בלי הרדמה ובלי כלום (בכלל - מה שפחות חומרים כימיים בגוף - יותר טוב). אני ממש לא זוכר אם הילדים בכו (אני כמובן החזקתי אותם בזמן הברית !!) אבל מה שבטוח - המלאכה נעשתה היטב (מכל הבחינות). המוהל ביקר אותנו לפני הברית וגם אחריה. השאיר לנו את הסקלפל החדפעמי עם הקבלה, הדריך אותנו כל פעם מה לעשות. מה יש לדבר - מוהל עשרררררררררררררררררררר. המלצנו עליו לכל המשפחה ולכל החברים (כולל הרופאים שבהם
)

אבל למה "התינוק נפגע"??

לפי הכתבה לא הבנתי איפה הוא נפגע?? או שההורים אלו שנפגעו? צצקס ביצע ברית אצלנו. הוא היה מהיר, אדיב, ואפילו מצחיק. (יש לנו קטע בוידאו שהוא עבד על בעלי ואם נשלח לפיספוסים אני מבטיחה שננצח!) גם שיגענו אותו לפני בגלל הצהבת של יובל וכל פעם דחינו והתיעצנו אחרי שאמרו לי להפסיק להניק ל- 24 ש´. הוא תמיד היה מאוד נחמד. לא שאני מצדיקה אותו - אבל הכי הכי חשוב שיעשה את הברית כמו שצריך ואחרי זה שיהיה גם נחמד - הרי לא שילמתי לו 2000 ש"ח שיהיה נחמד נכון??

רותי ע

New member
לדעתך..לא לדעתי..

והדיון כאן הוא "האם צ´צקס בסדר או לא" ולא "האם ברית מילה כן או לא".. ו"בסדר" הכוונה לגבי אמות המידה של אלו שכן רואים במילה דבר חיובי. ברור שלאלו שמתנגדים כל מוהל הוא גרוע.

Yarik N

New member
לא רק, לא רק !!!

אנשים דיברו על כאבים, הרדמות, רופא או מוהל ולא רק צצקס. נותן קישור לפרסומים של אם כבר מבצעים אז איך יש לעשות זאת בבריטניה.

ayeletba

New member
ואני הייתי נוכחת בברית ../images/Emo10.gif בה..

צ´צ´קס פגע בכלי דם בפין של התינוק במהלך הברית והברית הסתיימה בתפרים..
.

למעלה