דרגות למתנדבים

ירקון 15

New member
דרגות למתנדבים

שלום לכולם, אני מעוניין להעלות כאן איזשהי בעיה, נראה מה אתם חושבים. לפי הנושא ניתן להבין שמדובר בדרגות. עכשיו אני לא בא לומר אם זה טוב או רע (יש לי דעה בעניין, אבל לא בשרשור הזה. זהו מאבק בין ועד העובדים להנהלה.) כך שניקח את עניין הדרגות כהוראה מלמעלה. על פי מה שאני הבנתי, כך ילך עניין הדרגות: 3 שנים התנדבות = שנת עבודה מבחינת הדרגות. התוכלו להסביר לי את זה?? דבר שני ויותר מעצבן הנוגע למתנדבי הנוער. חלק מהאזורים לא קיבלו מדים חדשים, חלק קיבלו ללא דרגות, וחלק קיבלו עם דרגות. באזור ירקון העובדים הולכים עם מדים חדשים ללא דרגות כרגע והמתנדבים עם המדים הישנים. ניתן לכם את ה"מגה קוד" הבא: צוות אט"ן נקרא לתת אלוף במילואים הסובל מכאבים בחזה. הפארמדיק הוא אחראי מתנדבים אזורי, הנהג הוא במקרה אחראי פארמדיקים אזורי, החובש הוא חובש בכיר שמתנדב כבר בערך 15 שנה ומתנדב נוער זוטר. בישראל, כמו כל מדינת צבא, כל ילד בן 5 יודע לדקלם את כל הדרגות בצבא, אפילו את הדרגות של הנגדות. וכך, נכנס צוות מד"א - רמטכ"ל, תת אלוף, ואלוף משנה, ומתנדב נוער. לא פעם ולא פעמיים הבנתי שבאזורים אחרים (שבהם קיבלו גם את הדרגות) נשאל מתנדב הנוער - מדוע אין לך דרגות? כמובן שמתנדב הנוער נשאר ללא מילים בפיו, ובכך היחס של החולה כלפי מתנדב הנוער צנח לריצפה! החולה מתעלם מהתנדב הזוטר שאפילו לא נחשב כרב"ט מסכן!!! דעתי בנושא היא "המצאת" דרגה כלשהי אחידה לכל מתנדבי הנוער! הרי גם ככה הדרגות לא מסמלות את הדרג הרפואי שלך, תנו למתנדבי הנוער דרגות כדי שיוכלו לקבל ולתת יחס מתאים לכל חולה ופצוע! דניאל - ירקון

amitzahavi

New member
דרגות?

זה מה שנורא כול כך? כול כך הרבה עובדים היו מתים לזרוק את הדרגות לפח ואתה רוצה אותם דווקא? עוד שטות של מד"א. למה בכלל להתרגש? כמה דרגות? למה דרגות? שלא יתנו לי דרגות לעולם. מספיק את עלו של הצבא (למרות שעדיין אני צובר :) ). ואם ישאלו אותך למה אין לך דרגות, תגיד "יחידה מיוחדת".

ירקון 15

New member
עמית,

לא יודע אם קראת טוב טוב, אבל אמרתי שנתייחס בשרשור הזה לדרגות כהוראה מלמעלה... האם דרגות זה טוב או רע זה כבר שרשור אחר... בכל מקרה, אני חושב שאם עובדי ומתנדבי מד"א הבוגרים מקבלים דרגות (שוב בלי קשר לטוב או רע) גם מתנדבי הנוער צריך לקבל דרגה מינימלית כלשהי על מנת לשמור על יחסי חולה/פצוע - מתנדב נוער....

amitzahavi

New member
אפשר

ללכת לחנות למכירת אביזרים לפורים ולקנות דרגות למדים + כובע של שוטר ומגפיים של כבאי. ראיתי היום כמה דרגות של אנשים, ממש כמו קרקס.

AtrialFib

New member
נראה לך שלמישהו אכפת?

תאר לך מצב שבו נכנס פראמדיק אחראי תחנה, עם 2 פלאפלים, שמשמש כנהג. ונכנסת אחריו פרמדיקית אט"ן, עם 2 ארונות בלבד- המשמשת כפרמדיק משמרת. מי הסמכות הגבוהה יותר? היא. ובעצם? אולי הוא? הוא בדרגה גבוהה יותר! הלאה, הבעייה שהצגת לגבי מתנדבי נוער ממשית ובעייתית. אם עד עכשיו היינו אמורים להוות חלק בלתי נפרד מהצוותים, עכשיו אנחנו נהייה סבלים, כי החולים כלל לא ישתפו עמנו פעולה. בהמשך לשאלה למה הדרגות ניתנות בשונה בין מתנדב לעובד, זה פשוט עובד עובד על בסיס יומי, בעוד מתנדב לא. ואכן, מתנדב שוהה כ-שליש מהזמן של העובד בתחנה, באופן טבעי ולא גורף.

AtrialFib

New member
ואני מסכימה עם ההודעה שמעליי.

הדרגות האלה מיותרות לחלוטין. ולמרות הבעיות שכתבתי למעלה, אני ממש מעדיפה להשאיר אותם לעובדים המסכנים יחד עם החולצות המסורבלות.

ירקון 15

New member
העניין הוא לא מי בדרגה יותר גבוהה,

אלא מתן יחס למתנדבי הנוער ולא הוצאתם מהצוות מכיוון שאין להם דרגות... הרי ידוע לנו שמתנדבי הנוער הם הכוח הכי חזק במד"א והם אחד מעמודי הטווח שעליהם נשען מד"א, כך שלפי דעתי יש לתת יחס שווה למתנדבי הנוער כמו לשאר העובדים/מתנדבים בוגרים!

eranlevi1984

New member
כולנו חושבים אותו דבר

שהיחס שאנחנו מקבלים הוא לא הוגן,אבל תכלס מישהו יקום ויפסיק להגיע לתחנות? לא נראה לי! וגם אם כן תמיד יהיו את אלה שלא אכפת להם ויגיעו.... אנחנו הכוח של מד"א אבל הקול שלנו לא נשמע..... אתם קולטים שצריך להתנדב 120 שנה במד"א בכדי לקבל את דרגת המתן הגבוהה ביותר????????!!!!! אני כבר 6.5 שנים במד"א ולפני החשבון הדרגתי-אני רק שנתיים !!!!

YTmda

New member
חבר'ה, אני חושב שלא הבנתם...

מ שאומר פה דניאל (ירקון 15) הוא דבר נכון! אני מתנדב באזור לכיש. אזור לכיש הוא בין הראשונים (אם לא הראשון) שבהם החלו לענוד את הדרגות המפוקפקות על הכתפיים. אני בהחלט לא בעד הדרגות, אבל מה שאומר פה דניאל נכון בהחלט: לא פעם הגיע צוות עם דרגות על הכתפיים ביחד עם מתנדב נוער שאין לו דרגות. התגובות של החולה ומשפחתו הן: "היי, למה אין לך דרגה? אתה שווה פחות???" אז נכון, הדרגות זה סתם, אבל אם כבר יש דרגות לאנשי צוות - צריכה להיות דרגה, ואפילו שתהיה הזוטרה ביותר, אבל שתהיה למתנדב הנוער כדי שלא ירגיש (והחולה לא ירגיש ויזרוק הערות מעליבות) פחות-ערך או לא שייך. נכון, צודקים, הדרגות זה סתם. ואישית, בתור אחד שחי באזור מלא דרגות - זה מיותר לגמרי. אבל אין מה לעשות, כרגע זו המציאות אז צריך למצוא פתרון למתדבי הנוער והמתנדבים הבוגרים שהם אינם חובשים, כי עד אז הם "פחותי-ערך" בעיני הסביבה. האם לדעתכם מתנדבי הנוער שווים פחות? למה הם צריכים להרגיש שווים פחות בפני החולה בגלל איזו הערה של "אין לך דרגות, כנראה בגלל שאתה זוטר או שווה פחות"? ובכלל, אם מגיע צוות שלם עם דרגות, מן הראוי שגם למתנדב יהיו דרגות, ונעזוב כרגע את גובה הדרגה, מה היא מסמלת וכמה היא יפה או מרשימה.

lilo22

New member
אני חייב לענות לך.

נראה לי שפספסת קצת את עניין הדרגות. אני מסכים שאין לזה מקום בצוותים רפואיים,אבל אם כבר שמו,אז דרגה חייבת לבטא את ההירכיה הקיימת בצוות , ולא לגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך. גם לטוראי בצה"ל אין דרגה הנראית לעין על מדיו , ורק מרב"ט ומעלה יש. ברור שמע"רים לא שווים פחות ותרומתם למערכת עצומה , אבל מבחינת היררכית, מע"ר נמצא במקום הנמוך ביותר... ובלי קשר , לפני עידן הדרגות - נראה לך שחולה או משפחתו שנתקלים בצוות הכולל 2-3 מבוגרים , באיזור ה-30-40 לחייהם ומע"ר בן 17 , והם עשויים לחשוב שהוא מנהל הצוות? :)

tani101

New member
דרגות או לא דרגות :)

תראו לפי דעתי האישית הדרגות האלו אין בהם עניין של מה בכך..כאילו תכלס מי קובע בשטח?? הפראמדיק..וזה לא משנה אם הוא מורשה שנה ונהג שיושב לידו עובד 35 שנה במערכת..הסמכות הגבוהה היא שקובעת..אני אתן את הכבוד לכל העובדים הותיקים למינהם שעובדים 90 שנה במערכת ללכת עם 60 טון מתכת של הדרגות האלו ולחטוף את הכאבי ראש בלהעביר אותם בין חלוק לחלוק..ובאשר לחולים שלנו שחושבים שהרמטכ"ל בא לטפל בהם..תגידו להם יהיה בסדר..(ממילא רובם תמיד קוראים לי דוקטור..חח)פשוט תתעלמו אתם לא חייבים לאף אחד דין וחשבון מה אתם יודעים..ואיך אתם מתפקדים..פשוט יהיה בסדר :) שיהיה לנו רק טוב:)

YTmda

New member
תשובות

קודם כל אנחנו לא בצבא, וצה"ל לא מגיע כצוותים לבתים של אנשים. אני לא אומר שלמע"ר מגיעה דרגת מנהל, להיפך, אני אומר שלמתנדב שהוא אינו חובש מגיעה הדרגה הנמוכה ביותר! אגב, פה לא מדובר בזה שהדרגה לא נראית לעין כי לא עונדים אותה אלא כי היא לא קיימת. חוץ מזה, אני לא אומר שמע"ר צריך להראות כמנהל צוות, אבל הוא בהחלט צריך להראות מכובד ותואם לשאר הצוות, ולא כסבל. מעבר לכך, לא כל מע"ר הוא נער בן 15-18. ישנם אנשים שהם מע"רים בהכשרתם והם מבוגרים לא פחות מהעובדים, וזאת משום שהם לא עברו קורס חובשים (עברו קורסי 60 או 88) אבל הם בהחלט באים ותורמים מזמנם להתנדבות, וכחלק מצוות האמבולנס גם הם צריכים להיראות לפחות שווי ערך במידה כלשהי ולא סתם אנשים זרוקים בגלל שאין להם דרגות, אז בעיני החולה הם שווים פחות. תסתכל על זה רגע מנקודת המבט של החולה: למה שיסכים שיטפל בו מישהו שהכשרתו נמוכה כ"כ עד שאין לו אפילו דרגה, ולו הזוטרה ביותר? והאם הם שווים פחות בגלל זה? האם לדעתך אנשים ללא דרגות שהם לא חובשים באמת שווים פחות וצריכים לסבול את ההשפלות והשאלות המביכות בכל פעם מחדש, רק בגלל שבמערכת החכמה החליטו שרק לחובש ומעלה תהיה דרגה? אתה לא חושב שזו פגיעה בכבודם? ועכשיו יקום חכם ויגיד: "לא טוב להם - הם לא חייבים לבוא ולהתנדב". אבל לא, הם באים ותורמים מזמנם, מכספם ולעיתים אפילו באים ישירות אחרי או לפני יום עבודה ארוך ומפרך. האם הם צריכים להפסיק לבוא ולהתנדב, לעשות דבר שהם נהנים ממנו ומרגישים סיפוק מסויים, למרות הזמן הכוח והכסף שזה גוזל מהם, רק בגלל חתיכת ברזל? אני חושב שבמקום להשאיר את המצב ככה ולהגיד שי שלא טוב לא שלא יבוא, צריך לדאוג לאותם אלפי אנשים שהם לא חובשים, אבל באים ותורמים מזמנם לטובת המערכת (ועושים זאת לא רק בלי לקבל תמורה כספית - אלא משלמים מכיסם), ולפחות לתת להם את התנאים המינימליים כדי שירגישו שווים ולא יסבלו השפלות ותחושת מבוכה.

ירקון 15

New member
אולי אני ינסה להסביר את זה אחרת,

בצוות נט"ן/אט"ן תקני יש חוסר איזון ביחס של החולה כלפי הצוות המטפל. עקב הפרשי הגילאים, מתנדבי הנוער אינם מקבלים יחס שווה כמו שאר הצוות. וזה ברור לנו - מדוע שילד בן 17 יקבל יחס שווה כמו אדם מבוגר בן 45.... כאשר מוסיפים דרגות לכתפיים של כל המתנדבים והעובדים הבוגרים נוצר מצב בו חוסר האיזון גדל... ניתן דוגמה, הייתי במקרה אתמול בו רק לפארמדיק היו דרגות, הצוות הרפואי בבית אבות או בכל מקום אחר פשוט לא היה מסוגל להוריד את העיניים שלו מהכתפיים של הפארמדיק! וככה אנחנו אמורים לטפל?? אני אוסיף עוד משהו, יש עובד במד"א שיודע איך קוראים לדרגה שהוא עונד?? אני לא חושב... הדרגות לא מסמלות שום ידע מקצועי ורפואי, ובסופו של דבר המילה האחרונה היא של ראש הצוות (מי שנוהג באמבולנס הרגיל ומי שמכניס את התעודת זהות שלו במחשב תחת "פארמדיק"....) שוב, המטרה היא לשמור על איזון ביחס החולה!

eranlevi1984

New member
הדרגות לא חשובות

כי היחס הכללי הוא חרא.אם היה אכפת בכלל מהמתנדבים אז מלכתחילה היו חושבים גם על דרגת מתנדבים!!! ועזבו אתכם עם כל הבלאגן עכשיו שיש במד"א-מי יחשוב על המתנדבים????

Dumpty

New member
וודאי,הרבה מאוד פעמים פנו אלי

כאל ראש הצוות וזאת למרות שאיני גדולה במיוחד וע"פ רוב הנהגים היו מבוגרים ממני ונראה ההבדל בצורה משמעותית.....

jan jan

New member
אני חייבת להתערב..

קראתי את כל השירשור מתחילתו.... וכמובן שיש צדק במה שנאמר פה על הדרגות... אנחנו נראים נחותים ליד הפארמדיקים והחובשים, אבל אני בתור מתנדבת בדן לא מרגישה יחס שונה. אצלנו באט"נים ובנט"ן יש גם משתלמים של קורס פארמדיקים צבאי וגם רופאים ולהם אין דרגות... לא נתקלתי בשום יחס שונה, והאמת הגעתי למקרה עם שני פארמדיקים מנוסים ומשתלם קורס פארמדיקים ופנו דווקא אלי בהסברים ובפניה של "דוקטור"... [ואני לא נראית מבוגרת או משהו יש שנתנו לי בקושי 16] אז קחו את זה בקלות... זה לא באמת משנה משהו בתפקוד שלנו במערכת.... זה סתם כדי לתת להנהלה תחושה של "אנחנו כמו כולם". הפארמדיקים אצלנו צוחקים על הדרגות ולא יודעים אפילו מה הם ולמה....

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

סוף סוף מישהו כתב את מה שכולנו חושבים אבל אף אחד לא אומר..

ירקון 15

New member
אגב, אני רוצה להוסיף,

זה פשוט מראה על היחס המזלזל של מערכת מד"א כלפי המתנדבים ומתנדבי הנוער בפרט!!

Perrymedic

New member
היחס הזה ממש לא חדש...

והקטע עם הדרגות (שהוא נכון ומוצדק...) הוא רק קטע מאוד קטן ואחרון שקרה. היחס הכללי במד"א למתנדבי הנוער הוא יחס של זילזול. אבל האמת היא שצריך גם להסתכל על עצמנו לפני שדורשים יחס מההנהלה ואפילו מעובדים רבים שמזלזלים... מתנדבי נוער רבים, מסיימים קורס 60 ולא זוכרים הרבה ממה שלמדו בקורס. הידע המקצועי שלהם גרוע, היחס שלהם לתפקיד לא יותר טוב והם גם לא מתאמצים לנסות לשפר את המצב שלהם. הסיבה שלא מתייחסים למתנדבי הנוער בצורה שוויונית היא קודם כל היחס שנותנים מתנדבי הנוער כשהם מגיעים למשמרות. ברור שלא מדובר בכולם! אבל בהחלט מדובר ברובם... כשמתנדבי הנוער יתחילו לקחת את עצמם ברצינות, הם יוכלו לדרוש אותו דבר מההנהלה והעובדים.

למעלה