דרגות למתנדבים

tapuach

New member
לפי הכרטיס האישי שלו - מתנדב נוער

לפי הכרטיס האישי שלו הוא בן 17 ולכן מתנדב נוער.

ירקון 15

New member
ככה שאתה טוען בעצם,

שהבעיה המרכזית של מתנדבי הנוער הם עצמם.... לא מבין את זה כל כך.... תמיד יש ויש... אבל אני חושב שיש מספיק מתנדבים טובים כדי שמד"א ישים לב למתנדבי הנוער... אגב, הכל עניין של הגדרה מהו מתנדב טוב.... מי שיודע לקרוא אק"ג? מי שיוצא למלא חמצן? מי שיודע לעשות החייאה כמו שצריך? או בכלל מי שיודע לסחוב ציוד? דניאל - ירקון

Perrymedic

New member
תשובות!

לא אמרתי בעיה מרכזית. במד"א יש חרא של יחס למתנדבים וזה לא קשור ישירות לרמת מתנדבי הנוער! אבל זה הדבר הראשון שיש לשנות כדי שנוכל לטעון לשיפור היחס אלינו. כי בתכלס, זה נכון שמתייחסים למתנדבי הנוער לא מעט בזילזול. נכון שמתנדבי הנוער מוציאים לא מעט כסף כדי כן לבוא להתנדב ולא מקבלים ממד"א כלום בין אם זה הקורס שהם עושים, או החולצה שהם לובשים... שלא לדבר על מעיל/קרדיגן שגם עליו הם צריכים לשלם. נכון שיש פה בעיה ומקור שלה הוא לא בנו אלא בהם... אבל אני חושב שצריך להתחיל לשנות מעצמינו ואחר כך אליהם בטענות. מהו מתנדב טוב? מתנדב שמעורב בטיפול ותורם להצלחתו, ותוך כדי כך יודע בדיוק את מקומו. כדי להיות מעורב בטיפול בצורה מועילה צריך מן הסתם להבין בטיפול וזה יותר ממיומניות פרקטיות. אם מתנדב ידע רק מיומנויות פרקטיות של למלא חמצן או לעשות עיסויים אז הוא די הפך את עצמו למעין סבל של ציוד. אם מתנדב יבין בטיפול אז הוא ידע להגדיל ראש ולעשות מעבר למה שנאמר לו ע"י הפראמדיק. כמו לדוגמא, לשאוב את התרופה המתאימה עוד לפני שהפארמדיק סיים לפתוח לחולה וריד כדי לחסוך בזמן... למתנדב טוב יהיה ידע וביטחון בידע שלו כדי שהוא יוכל להגדיל ראש תוך כדי כך שהוא מבין בדיוק את מקומו בצוות. מתנדבי הנוער יודעים יפה לבקש (ואני מאה אחוז מסכים שמגיע להם), אבל בו זמנית גם חשוב להסתכל על עצמינו, ולשנות, כל אחד לעצמו את ההתנדבות שלו כדי להראות באמת כמה מתנדבי הנוער יכולים להיות מועילים ותורמים לטיפול ולא רק כסבלי ציוד.

ירקון 15

New member
אוקיי,

עכשיו אני מבין למה אתה מתכוון ואני מסכים איתך ב100%..... דניאל - ירקון
נ.ב. למתנדבי נוער אסור למלא חמצן!

למעלה