דרום מיזרחית ל....

אש אש

New member
דרום מיזרחית ל....../images/Emo4.gif

זה יוצא ימינה? או שמאלה? תקנו אותי אם אני טועה. רק בשיחות גברים אני שומעת..צפונית ל..,מערבית ל... והחבר פשוט יגיד לו,הגעתי:) אני וחברותיי מסתדרות עם: בצומת תפני ימינה
יששש לקחתי ימינה,הגעתי:).

XUXA141

New member
אני חושבת שפשוט מדמיינים מפה..

והמפה הקלאסית היא עם הצפון כלפי מעלה. מה שאומר שירושלים למשל צפונית לאילת ותל אביב מערבית לירושלים למשל. אני דווקא לא שמעתי על הכיוונים הללו בזמן הכוונה לנהיגה, אולי רק במחשבה הראשונית , בסגנון "מחר אני נוסע לחדרה, זה צפונית ל...". אבל בזמן הנהיגה זה בדרך כלל "פנה ימינה ואחר כך שמאלה ברמזור"...

אלמרה

New member
אכן זה מתסכל אבל....

"כשאתה מגיע לצומת תפנה ימינה... " וזה לא משנה מאיזה כוון הגעתי לצומת? ימינה מכוון צפון למשל זה בדיוק שמאלה מכוון דרום... לא?

אש אש

New member
אתה צודק../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לכן אני מסתובבת להיות בכיוון השואל ומסבירה ימינה או שמאלה חחחחחח אגב,משיחה עם עוד שתי חברות הבוקר זה ממש משהו גברי הן טוענות, ומוסיפות בצחוק חוויות.

גברים לא שואלים הם יודעים../images/Emo13.gif

מעטים הם הגברים שיודו שיש להם קשיים בנביגציה הם נולדו על פי בסטריאוטיפ עם gps אני יכולה למלא פה עמודים בפיליטונים על גברים וחוש התמצאות ועד כמה זה מרכיב הכרחי באגו הגברי אני מציינת את כל זה בחיבה כמובן כי גם אני בן אדם של ימינה ושמאלה בלי חוש התמצאות מינימאלי וכשהמציאו את הנייד למחרת קניתי כדי שיוכלו להסביר לי איך להגיע ולעולם, לעולם לעולם כשאני אומרת לעצמי פני ימינה צריך לפנות שמאלה אבל זהו מום מולד ואני תמיד מברכת את עצמי במשהו נעים אם הגעתי בלי לטעות ואם אני מסתבכת אני פשוט מחייכת ושולפת את נייד ההכוונה ומי שאני צריכה להגיע אליו שובת מכל מלאכתו ומתפנה להכיר את סביבת מגוריו או משרדו לעומת זאת יש לי שתי חברות אחת היתה בצנחנים והשניה, לדעתי היתה ראויה להיקרא בדוואית (מלשון גשש) הן לא טועות לעולם בדרך יש להן תפיסה מרחבית מדהימה הן קוראות מפה כמו שאני קוראת ספר וכשהן ליד אני מרגישה גאוה עילאית שיש לי חברות מוצלחות כאלה

יערית

New member
מודה../images/Emo9.gif

שאני אלופה בניווטים...ז"א שאיפה שלא תשימי אותי על מפת כדו"א אני ע"י מפת ניווטים ומצפן מגיע לנקודת היעד. גם אני גרה בשכונה שהיא דרום מיזרחית לעירי..כך גם אני מגדירה ולא רק הגברים. אם מימינך הים ומשמאלך הרים דעי שצד שמאל שלך ומטה יותר זה דרום מזרח!

יערית

New member
לו הייתי צריכה לכוון אותך

להגיע אלי...בקלות היית מגיעה מבטיחה

מכתב הערצה

יעירית יקירתי את ראויה למכתב הערצה על יכולת הניווט המדהימה שלך על היכולת להתשמש במצפן בתוך כלי לא בתור תכשיט או משחק מעניין לרגע של שעמום במכונית או על הצוק על הידע שלך בקריאה מפות ויכולת ההבחנה הדקה בין המסלולים הצבועים בכל מיני צבעים ובעיקר בחוש התושיה לדעת איפה לפנות ובדיוק מתי ולא לאחר אפ פעם ולא להעזר בכל האנשים שבעצמם לא יודעים את הדרך אבל יש להם את ה- You can't miss it המשכנה הזה שמוביל אותך למחוזות שלא פיללת ואת גם לא יודעת אחר כך להסביר איפה את נמצאת. ולכבודך ספור קטן איך בן אדם מאפיין את תושבי המקום תשובה: בדרך בה הם מסבירים לו את הדרך ומאחר ואני תמיד שואלת הנה שתי דוגמאות: מרוקו: את שואלת בן אדם איך מגיעים הוא עונה לך כדלקמן: את הולכת בהמשך הרחוב, ואת רואה עץ, העץ דומה לעץ תפוחים אבל אל תתבלבלי זה בכלל עץ תפוזים ואם יהיה לך מזל תמצאי תפוז זה לא זה את ממשיכה הלאה ורואה בית בן שתי קומות בכל קומה ארבעה חלונות שהתריסים שלהם תמיד מוגפים זה לא זה וכך הלאה, את שומעת את כל ספור העיר ושוכחת לגמרי לאן התכוונת להגיע במרוקו שאלתי איך להגיע כל יום כל הזמן כי אהבתי נורא את הספורים טוקיו Rush hour את מאחרת לפגישה המוני בני אדם הולכים במהירות לא מוכרת ואת שוקלת בכלל להוסיף מימד למהירות כמו מאך למטוסים מהירות יפנית להליכה האנושית ואת ממש לא יודעת את נפשך כי באזור גינזה בטוקיו הכל ממש אבל ממש אותו דבר ואז את עוצרת מישהו שחורק בבלימה במקרה שלי בחורה צעירה מדהימה היא עוצרת משתדלת לפענח את השאלה גמרה לתרגם אותה ליפנית לוקחת לך את היד והולכת איתך, כן באמצע הבלגן לצומת שממנה את יכולה לראות את היעד מחייכת בנדיבות ונעלמת אל תוך ההמון הסואן בשני המקרים דלעיל היתה לי מפה אבל אין לי שכל אז אני מכירה אנשים

יערית

New member
חן חן לך../images/Emo9.gif

רוצה לומר לך בעיקבות הסיפורים שלך כאן, אימי נוסעת השבוע לארה"ב..ושאלה אותי האם נשארה לי המפה של הרכבות {סאבוויי}מאז 1994 שהייתי שם.כמובן שאני שומרת לי מזכרות גם מהסוג הזה..והוצאתי אותה ואני הולכת להסביר לה אחרי 10 שנים איך נוסעים ממקום למקום ואיזה רכבות להחליף... כנראה זה משהו שקשור לזיכ{ק}רון
תודה על המחמאות..מאוד החמיא לי.

אם היא נוסעת בפעם הראשונה

אני מקווה שיש לה גם את הגן של ה- gps למרות שניו יורק זה המקום היחיד בעולם שאפילו אנשים אבודים כמוני יודעים את הדרך נו באמת שדרות ורחובות אבל את נושא ה- Local וה- express ברכבת התחתית זה כבר שידרוג מבחינתי בפעם הראשונה שלי בגיל 18 לבד אני אפילו לא רוצה להתחיל לספר לאן ולמה הגעתי שיהיה לה שמח כי אין כמו ניו יורק ואם היא רוצה לראות את שיא הטרוף כמו שהוא נראה פעם ונשמר לאורך כל השנים שלא תחמיץ את הביקור במלון שנקרא The Chelsea Hotel זה מלון שאסור לגעת בו והוא המוזאון החי הכי מדהים שיש שתתעקש לעלות במעלית ולטייל בין הקומות יש גם ספר משגע על המלון ואולי גם אתר באינטרנט מי יודע בצמוד למלון יש את אחד הברים המצולמים ביותר בניו יורק דרך צלחה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מותר האשה על המצפן

לא מדובר בגנים ואפילו לא בהורמונים אלא בעובדה פשוטה, רוב הגברים למדו לנווט במהלך השירות הצבאי, לפחות אלו ששרתו ביחידות שדה. ישנם אנשים (גברים ונשים) שהם בעלי חוש התמצאות מולד לעומת כאלו שתמיד יפנו לכוון ההפוך אולם יכולת ניווט זו בהחלט טכניקה נרכשת. בשבוע האחרון שהיתי באילת, רוב הזמן מתחת לפני המים ויצא לי ללמד את בת זוגי לצלילה את טכניקת הניווט התת מימי שאינה שונה בהרבה מהניווט היבשתי (טוב, אולי היא בכ"ז קצת יותר קשה) לאחר צלילת תרגול אחת נווטה הבאדי שלי לאתר חדש שמעולם לא היתה בו על פי מצפן ואזימוט בלבד והגיע ליעד בדיוק של מטרים ספורים. אלו היו שישים שניות על נשים, נווט ומה שבינהם.

אש אש

New member
אותי לא יכניסו למים../images/Emo6.gif

בכבישים אני לא מסתדרת מחפשת עצים לסימוני דרך ותמיד שדרה שלמה מאותו העץ מה קרה אין עוד סוגי עצים בעולם? מחנה ליד הרכב האדום שאני חוזרת,הוא חייב היה לצאת לפניי לאיפה הוא מיהר? ברמזור הבא לפנות ימינה? אז יסגרו לי את הכביש מתקניי הדרכים,וניידות יובילו אותי למקום שממנו קשה לחזור אין אין כמו בבית רק בשיטפונות ובשריפה אצא בפעם הבאה

אלמרה

New member
ולי אישה אחת שמנווטת היטב סיפרה

רגע קודם כל לניווט התת מימי - באמת זה קל כמו מעל פני? וקולה כבוד לשותפתך לצלילה, אני משתאה גם אחרי בה"ד 1 לא הייתי מזדהה מתחת לפני. אז ככה אישה אחת שאני מכיר ומנווטת לא רע בכלל ולה חוש התמצאות במרחב גם במקומות בהם מבקרת בפעם הראשונה, סיפרה לי כי "קראה מאמר" (והפורום הזה מלא הודעות שלי נגד ציטוטים שכאלה) ובו כתוב כי אישה אמורה להיות מנווטת טובה וטיבעית ואם היא לא, התקלה בשחלותיה... מוזר!

אני לא מבינה למה צריכים להכניס

או את הרחם או את השחלות לכל עניין ואני לא הולכת לבדוק אותן

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יכול להיות שאתה צודק אלמרה אולם

למרבה הצער לא כל אחת שאינה יודעת לנווט גם מאפשרת לנו במקביל נגישות לשחלותיה. אי לכך ובהתאם לזאת העולה מהמאמר ש(לא)ציטטת ישאר לעת עתה בגדר הנחה/השערה ולא בגדר מסקנה אמפירית.

אלמרה

New member
וכעת התחוללה היסטוריה בתפוז!!!!

שיח סלימאן התייחסת אלי סופסוף. ילען דינאק! הייתי צריך להגיע עד לשחלות של אישה שטועה בניווטים ולנוסחאות אמפיריות כדי שזה יקרה... ולפני שבוע לא היה פה אפילו כביש...

למעלה