דרור רפאל,בגידה ו"מחוברים"

לחפש תרוצים למה

ולהעביר את האחריות הלאה - הכי קל
יותר קשה ללכת לייעוץ זוגי ולעבוד על הקשר

A לוןA

New member
נהפוך הוא

מי דיבר על להעביר אחריות הלאה?
דיברתי על לקחת אחריות על החלק שלך בחוסר שנוצר בזוגיות.

ok להעביר

חלק מהאחריות. היא בגדה אבל וואלה זה לא אשמתה.. הוא לא היה קשוב לה... לא היה בבית .. נסע הרבה לחו'ל וכו וכו וכו
אם כל זה נכון (נניח) למה לא לביא ולדבר על זה? הרי אתם בעל ואישה ואמורים להיות הדבר הכי קרוב אלך .. אתם אמורים לחלוק אחד עם השני הכל (או את כל מה שחשוב וקריטי.. { לא מעניין אותי שהכלת לקנות לחם בסופר למשל} כן אכפת לי שאתה מרגיש בודד בתוך הזוגיות).

אם אתם לא מסוגלים לדבר אז יש פה בעייה רצינית מעבר לבגידה ועדיף ללכת לייעוץ זוגי.. וטוב שעה אחת קודם .. יעני כמה שיותר מהר..

זאת דעתי לפחות

A לוןA

New member
סליחה שאני מתעקש על דקויות

אבל במקרה הזה- זה חשוב בעיני.
כתבת- "היא בגדה אבל וואלה זה לא אשמתה"
ואני התכוונתי להגיד- היא בגדה, אבל זו לא רק אשמתה. וזה הבדל דק- אבל מהותי.
ויש כל מיני ואריציות לסיפא של דברייך- אולי יש לה עכבות מפני הדבר הזה, או פחדים. אולי היא ניסתה- אבל כלום לא השתנה. אולי היא חשבה שפלירטוט קטן לא יזיק- אבל נסחפה לרומן. אולי הוא לא נותן לה מקום להתבטא בזוגיות הזו, אולי היא מרגישה שבאמת נורא טוב שם אז מה עכשיו לבוא להתלונן, והיא תקבל עוד פעם את "עודפם את והשטויות שלך..." ועוד ועוד ועוד
את מתארת מצב אחד- אתם בזוגיות פתוחה ומתקשרת, ואם משהו מפריע- בוא נדבר על זה!! ונפתור! לאבי דאבי!

לא כל זוגיות עובדת ככה, ולא כל זוגיות עובדת ככה בכל התחומים. עובדה.

1Shir

New member
רק לגבי הפיסקה הראשונה שלך - אני לא מקבלת את ההשוואה

מבחינתי הדבר הקשה בבגידה הוא שאתה לא יודע שבוגדים בך.
הבגידה שלו שתיארת היתה ידועה לה, בעוד שהיא הסתירה ממנו ועשתה ממנו אידיוט שעובדים עליו בעיניים.
זה לא אומר שלדעתי בהכרח אי אפשר לסלוח ולהמשיך את הזוגיות, אישית אין לי מושג מה הייתי עושה וזה תלוי בסיטואציה שמסביב, אבל ההשוואה הזאת קצת חורה לי.

A לוןA

New member
זו הסתכלות צרה מאוד

שמתמקדת בשקר כחזות הכל.
אני מניח שהוא התכוון במילה "בגידה" להפרה של החוזה הזוגי, ובשביל זה לא חייבים דווקא לשקר...

1Shir

New member
כי מבחינתי ונראה לי שגם מבחינת רוב האנשים, שקרים הם דבר נפרד

לגמרי מכל התנהגות לא רצויה אחרת. זה הדבר שהכי קשה לי לקבל, בהפרש של שמיים וארץ מכל דבר אחר. התרשמתי שאני לא היחידה שמרגישה ככה בשרשור הזה.

A לוןA

New member
אני רואה את זה קצת אחרת

דגש על נושא האמון בין בני זוג, כאילו האמון הוא חזות הכל- ומי שלא שיקר/בגד יצא ידי חובתו הזוגית.
נכון ששקר הוא שיא ההתנהגות הבלתי רצויה בזוגיות, אבל יש עוד כאלו- התעלמות מצרכים, הרחקה, התבודדות, תלותיות ועוד. שקר הוא אולי החמורה שבהן- אבל גם האחרות, "כבודן" במקומן מונח...

1Shir

New member
עם האחרות אין לי בעיה
הן - בניגוד להסתרה - לא עושות ממני

מטומטמת.

Ginger L Honey

New member
אני מבינה מה אתה אומר, אבל עדין

העובדה שאדם שכביכול אוהב אותך הלך מאחורי גבך ושבר את לבך... הסקס עצמו לא מטריד אותי כמו השקרים וההסתרות.
אני מניחה שהייתי סולחת, אבל לא הייתי מסוגלת לשכוח.
לא הייתי מסוגלת להאמין למילה שיוצאת לאדם בוגד מהפה.

A לוןA

New member
הזמן, יקירתי

זמן והרבה אהבה, מחוייבות, רצון ומסירות
ממלאים בסופו של דבר גם את הבור הזה.

Ginger L Honey

New member
זה כנראה אינדיבידואלי

יש בורות שלדעתי אי-אפשר למלא. אפשר אולי לבנות מעליהם גשר, אבל התהום תמיד תהיה שם כתזכורת.
למזלי, עד כמה שידוע לי, מעולם לא היה לי נסיון עם בוגדים ואני מקווה שאף פעם לא אפול לתהום הזו.
ציינתי פה כבר מספר פעמים, אינני מסוגלת לסלוח לשקרנים, ובוגדים, לפי דעתי, הם השקרנים הגרועים ביותר.
&nbsp

A לוןA

New member
זה לא פשוט

ולא כולם יכולים או רוצים למלא את הבור הזה- אבל עובדה. יש כאלו שהצליחו.

למעלה