דרושה המלצתכם

Miss cullen

New member
דרושה המלצתכם

ראיתי אתמול לראשונה את הסרט.

מאוד אהבתי אותו. אני מניחה שהספר טוב יותר.

אבל- שמעתי ביקורות נוראיות מאנשים שאהבו את הספר הראשון, על שני ספרי ההמשך.

ברמה שממש מתבאסים בסוף הטרילוגיה.

אז המלצותיכן , בבקשה:

האם לקרוא את ספרי ההמשך? CF ו MJ ?

אני די מספויילרת, אם זה עוזר להחלטה. ואני כבר יודעת פחות או יותר מה קורה בכל ספר (זה קרה לי גם עם דמדומים ולא פגם בהנאה שלי למרות שידעתי מה קורה) .

תודה

N o R i K o

New member
לגמרי כן

תראי, אני לגמרי שייכת למועדון האנשים שסבלו קשות משני הספרים האחרים. אני די לא סובלת את CF חוץ מפרק בודד שלו שאני מאוהבת בו, ואת MJ הצלחתי לסבול בגדול עד שהגיע הסוף המזעזע להחריד של הסדרה.
אבלללל. וזה אבל ענק!
יש בסדרה הזו קסם שפשוט לא עבר בסרטים. יש לה כל כך הרבה לומר, והיא גורמת לך להתחבר אליה ולחשוב עליה בכל דקה ולא להצליח להפסיק לקרוא! אני כבר שנה וחצי מחפשת בנרות ספר נוסף שיגרום לי להרגיש ככה, כי הסדרה היחידה חוץ ממשחקי הרעב ששאבה אותי כל כך הייתה הארי פוטר, שזה דבר אחר לגמרי, אבל על הארי פוטר גדלתי וקראתי ספר בכל שנה, ואת סדרת משחקי הרעב קראתי בשלושה שבועות.

אחרי שאני מנהלת את הפורום+הקומונה כמעט שנה (עוד 12 יום זה יהיה שנה
) אני יכולה לומר לך שראיתי המון המון אנשים זועמים, מבואסים, כועסים... אבל בכל זאת ממשיכים להתלהב מהסדרה ולעקוב אחריה. כי היא נוגעת בלב שלנו וגורמת לנו לחשוב. אז מה אם הסוף גרוע
מדמיינים סוף אחר...

N o R i K o

New member
אני ידעתי את ה-ספויילר של הסוף בתחילת הסדרה

ועדיין נהניתי
גם עליתי על המון דברים לגמרי לבד. אבל סדרה שכתובה טוב תגרום לך לרצות להמשיך לקרוא גם כשתקראי אותה בפעם השניה ותדעי כבר הכל. משחקי הרעב נכנסת תחת ההגדרה הזו :)

מיה אחת2

New member
לא שמתי לב שהגיבו :)

אז ככה: הטרילוגיה, שבכלל מתחילה בTithe (http://www.amazon.com/Tithe-A-Modern-Faerie-Tale/dp/0689867042) מגוללת את סיפורם של שלושה נערים ונערות שמגלים להפתעתם שהם חיים במקביל לעולם של קסם ופיות. הספר שייך (כמדומני) לקטגוריית young adults (כמו ה"פ, דמדומים, משחקי הרעב) וכדומה, אלא שהכתיבה ועולם המערכה שלו אפלים מאוד, אינטנסיביים מאוד ובאופן כללי, מאוד לא-שגרתיים - לא ביחס לז'אנר ולא באופן כללי. בלק לא מפחדת לגעת בנושאים של אלימות ומין בקרב בני-נוער, אלימות דומסטית ועוני, וגם עולם המערכה הפנטסטי שלה עקוב מדם (ולא רק ברמה הרעיונית). בקיצור, אלה ספרים חכמים, כתובים לעילא, מקאבריים, רומנטיים, וכן - אפלים ואלימים.

N o R i K o

New member
תודה על ההמלצה

לצערי הרב, אם אקרא אותה בטח יעברו בערך שנתיים... הדרך היחידה לגרום לי לקרוא ספר שלא נמצא על המדף שלי בבית היא לתקוע אותו אצלי ביד ולצעוק "תקראי!"
האמת? גם את האלו שעל המדף שלי אין לי ממש זמן לקרוא

pennylane11

New member
שאלה-

הפרק הוא פרק שמונה, נכון? רק לוודא שאני מפוקסת על המציאות?

einat162

New member
(אורחת לרגע- מהראשי)

סיימתי השבוע את ספר האודיו של הספר הראשון, ואת הסרט ראיתי לפני (קצת אחרי שיצא). אני גם נמצאת בשלב הדילמה אם להמשיך לשניים האחרים ("התחלתי ולכן אסיים") אבל אני לא יודעת.....
קראתי את השורה וחצי שיש באמזון על כל ספר וזה פשוט נשמע (לפחות לגבי הספר השני) שזה שידור חוזר של הראשון....

ואשמח להודעה במסר איך הסדרה נגמרת (לי אין בעיה עם ספויילרים, להיפך, הרבה פעמים אני מעדיפה).

N o R i K o

New member
היי, היינו בראשי!
MJ

ומסתבר שאני יכולה להעלות תמונות מהפלאפון שלי...
אבל אז הוא לא נותן לי לראות את הטקזט שאני מקליגה, אז אם יש לי מליון טייפו- זו לא אני, זה הפלאפון...

בכל מקרה- כן, גם אמי הרגשתי שCF הוא שחזור מעצבן של HG וזה גם למה הוא הספר הכי פחות אהוה עליי בסדרה...
אבל בMJ נפתח סוג של מימד עלילה חדש, כזה שהו קטניס צריכה להתמודד לראשונה עם מלחמה אמיתי שיש לה קורבנות, ויש שם הרבה שאלות מוסריות שעולות לדיון. אני חושבת שחבל לספר מה הסוף כי הוא לא שווה לסדרה שבאה לפניו. הסוף נוראי ודי משפיל, אבל אני עדיין חושבת שהבפר השלישי שווה קריאה.

ועכשיו אני אפרסם את ההודעה ואראה אם הדבר הזה קריא בכלל XD

N o R i K o

New member
מה פתאום!

אני אמנם לא אוהבת את השני, אבל לא מעט יחלקו עליי כאן ויאמרו לך שהן אוהבות אותו לא פחות. חוץ מזה, בשני נפתח מימד העלילה שהוא ה"מסדרון" לספר השלישי... ואי אפשר להגיע מחדר אחד של הבית לחדר אחר בלי המסדרון. אלא אם את מתעתקת, אבל זה לא הארי פוטר פה

וחוץ מזה, ב-CF יש את פרק 8

pennylane11

New member
היי, את זו מהאנטומיה!

הספר טוב מהסרט משמעותית. יש המון דברים שהסרט מפספס, במיוחד כשאת לוקחת בחשבון שהספר הוא מנקודת המבט של קטניס.
אני כן ממליצה לקרוא, וגם ממליצה לסיים את הסדרה, למרות שאני אוהבת משמעותית הרבה פחות את ההמשכים ולמרות הסיום המיותר להפליא.
אבל זו דעתי, ותעשי בסופו של דבר מה שבא לך. אני מכירה אנשים שאהבו את הסרט ולא את הספר, אז ההחלטה לגמרי שלך.

Miss cullen

New member
כן זו אני ...

תודה על ההמלצות.

אתארגן על הזמנה חדשה מהרשת... בטח יגיע אחרי החגים.

בינתיים יש לי שני ספרים טובים, ושרלוק (בספר...
)

Black Stain

New member
וודאי!

הסרט ממש חמוד, אבל לא משתווה בכלל לספר.. הספר הוא חוויתי וכתוב נפלא, את תהני ממנו ואם לא מקסימום בזבזת יומיים מהחיים שלך (כי זה בערך קצב הקריאה
)

ולגבי ההמשכים אני באופן אישי אהבתי אותם, אז זה נורא אינדיווידואלי.. וגם אם לא תאהבי אותם הם עדיין מספרים סיפור מדהים ונוגע ללב

Ayelet 363

New member
השני והשלישי הרבה פחות טובים, אבל אני כן

ממליצה לקרוא אותם.

shaharEB

New member
כן. אם מתחילים טרילוגיה, יש לסיים

אני גם חושבת שזה קצת מבאס לעצור סוגשל באצמע..
לדעת שיש לספר עולם המשכי שלם שאת לא יודעת עליו ! זה נורא מעצבן

אני גם לא מאלו שהתלהבו יותר מדי מספרי ההמשך (במיוחד לא מMJ)
אבל אם הייתי את. והייתי במקום שלך פעם, הייתי קוראת

למעלה