דרושות דוגמאות לצעיף

Shappiro

New member
דרושות דוגמאות לצעיף

היי, אני חדשה בתחום הסריגה ובינתיים סורגת רק צעיפים. סרגתי בינתיים רק שניים, אחד פרוותי ונחמד מצמר חוטים חמוד, ושני סתם עין ימין עין שמאל. הוא יצא קצת צפוף לטעמי. האם אתן מכירות איזשהו אתר המציג דוגמאות שונות לצעיפים בתוספת להנחיות? או שמישהי מכן הכינה ותמליץ? בתודה, ענבל

טפיוקה

New member
צעיף

סרגי שתי עיניים ימין ושתי עיניים שמאל אבל כשמספר העיניים לא זוגי , תמיד התחילי בשתיים ימין. זה יוצא גמיש ונחמד. סרגי במסרגות גדולות יותר ממה שכתוב על אריזת הצמר , לצעיף זה יותר יפה שיוצא מרווח. בהצלחה הדסה

צעיף תחרה קל ביותר

סרגתי אותו כבר פעמיים (בתמונה - גירסה לבנה, וגירסה עם צמר מחליף צבעים) ההוראות כאן, והרי התרגום: להעלות 51 עיניים ולסרוג 9 שורות רק ימין (זאת המסגרת). לאורך כל הצעיף, 5 עיניים ראשונות ו-5 עיניים אחרונות נסרגות רק ימין (מסגרת) שורה 1: 5 ימין, *1 ימין, 1 שמאל, חוט מעל למסרגה, SSK (שזה אומר: להעביר עין למסרגה ימין בלי לסרוג, להעביר עוד אחת, להחזיר את שתיהן למסרגה שמאל, ולסרוג את שתיהן ביחד בימין (זה מסובב את העין שנוצרת)), 1 שמאל* לחזור מ-* עד * עד ל-6 העיניים האחרונות, 1 ימין, 5 ימין. שורה 2: 5 ימין, 1 שמאל, *1 ימין, 2 שמאל, 1 ימין, 1 שמאל* לחזור מ-* עד * עד ל-5 עיניים אחרונות, 5 ימין. שורה 3: 5 ימין, *1 ימין, 1 שמאל, 2 ימין יחד, חוט מעל למסרגה, 1 שמאל* לחזור מ-* עד * עד ל-6 עיניים אחרונות, 1 ימין, 5 ימין. שורה 4: 5 ימין, 1 שמאל *1 ימין, 2 שמאל, 1 ימין, 1 שמאל* לחזור מ-* עד * עד ל-5 עיניים אחרונות, 5 ימין. לחזור על 4 שורות אלה עד לאורך שבא לך, ואז 9 שורות רק ימין (מסגרת). זהו, מאד מאד פשוט! הסברים כולל וידיאו-ים יש באתר המדהים knittingHelp.com - חוט מעל למסרגה - YO - האחרון בעמוד SSK - הראשון בעמוד

הכוכב (תשובה לזקנה)

(אני משערת שהתכוונת לכוכב בהוראות כאן?) הקטע שבין הכוכבים הוא הקטע שצריך לחזור עליו כמה פעמים. לדוגמא, שורה 1 - 5 ימין, *1 ימין, 1 שמאל, חוט מעל למסרגה, SSK, אחד שמאל* לחזור מ-* עד * עד ל-6 העיניים האחרונות, 1 ימין, 5 ימין. בין * ל-* יש למעשה 5 עיניים. העלנו 51 עיניים, 5+5 בקצוות הן המסגרת, ובסוף יש עוד עין ימין (לפני המסגרת של סוף השורה), אז 11 עיניים לא נמצאות בין ה-* ל-*, נכון? נשארנו עם 40 עיניים שאותן סורגים ע"י החזרה על 5 העיניים שבין הכוכבים (וזה יוצא 8 פעמים) מקווה שעכשיו זה יותר ברור?

הזקנים

New member
אני נשבעת לך שאני לא מבינה

אבל אני הדפסתי את ההסבר ויצא לי להפגש עם עליזוש האחת ועם קולית1 ואני אבקש מהם הסבר פרטני כנראה ש שיש לי איזשהי בעיה בהבבנת הנקרא אבל תודה לך

תבדקי את הוידאו

הם מראים מאד בבירור מה עושים בכל צורה. הבעיה שלי, זה ששורה 3 היא בעצם שונה משורה 1, ואיך שמים חוט על המסרגה ואז לסרוג שמאל... לא כל כך הולך לי.

איזה יופי של עבודה. אפשר לעשות גם

שאל מזה גוגי? אם כן כמה עיניים להעלות לשורה ראשונה אני רוצה שיקיף היטב אישה די גדולה.

בטח שאפשר!

אבל באמת שאני לא יודעת מה להגיד לך לגבי כמה עיניים להעלות. הדרך הכי טובה היא לעשות דיגמית קטנה, נגיד, 3 פעמים את הדוגמא, למדוד כמה ס"מ זה יוצא, להחליט באיזה רוחב רוצים את השאל, ואז לחשב כמה עיניים צריך להעלות. ובכלל, דיגמית זה תמיד שווה את המאמץ כי הרי רוחב (ואורך) של סריגה משתנה לפי סוג הצמר, גודל המסרגות, והסורגת עצמה (שסורגת הדוק או רופף). זאת באמת דוגמא מאד פשוטה לסריגה שיוצאת מאד יפה וניראית הרבה יותר מורכבת ממה שהיא. לדעתי יכול לצאת מזה שאל ממש יפיפה!

תודה גוגי. כבר התחלתי עם 120 עיניים

כי הצמר שלי הוא טדי קלאסיק והוא באמת דק. ועכשיו גיליתי שלחמותי יש מצלמה אז אני עוד היום מתחילה לסרוק ולהעלות לכן עבודות שלי.

גוגי שאלה

רשמת שצריך להעלות 51 עינים זה אמור להיות האורך של הצעיף? האם אפשר להוסיף עוד עינים בהנחה שאני מחשבת את הדוגמא?

51 עניים זה הרוחב של הצעיף

וכיוון שהדוגמא החוזרת היא ברוחב 5 עיניים, אני מסיקה שניתן להוסיף עיניים בכפולות של 5.

במבליק1

New member
התחלתי אתמול לסרוג כזה

זו אחלה דוגמא, גם יפה וגם מעניין וגם קל. תודה (רק חבל שלא יוצא לי מהמם כמו שלך

במבליק1

New member
זה יוצא בסדר גמור אבל

בהתחלה ב"רק ימין" נהיו לי קצת גלים והסיבובים של ה"צמות" לא כאלה אחידים ויפים... באיזה מס' ובאיזה חוט את סורגת?

אני סורגת עם טדי קלאסיק ובמסרגות מס

4. טדי קלאסיק זה חוט די דק אבל יוצא ממש יפה ואני גם משלבת צבעים נוספים מלבד הבסיס, פשוט אין לי מספיק בסיס ולא בא לי לנסוע לחנות עוד פעם. מקווה לסיים עד המפגש ואז יראו את זה.....

רחלי ג

New member
../images/Emo140.gifתודה. על הלבן רואים יותר ברור

את הדוגמא..גם השני יפהפה.

למעלה