דרושות דוגמאות לצעיף

קוקי33

New member
שתי אפשרויות מהירות ונחמדות -

דוגמא 1 - 'פטנט' דייגים - מתאים למספר עיניים המתחלק ב-3, פלוס עין ראשונה ואחרונה. שורה ראשונה (צד שמאלי) - עין ראשונה ואחרונה לא סרוגות - פשוט להעביר למסרגה הבאה. ביניהן - 1 עין ימין, 1 עין ימין, 1 עין שמאל, 1 עין ימין, ולחזור. שורה שניה (צד ימני-החזית) - עין ראשונה ואחרונה לא סרוגות. ביניהן - 1 עין שמאל, 1 עין ימין, 1 עין ימין כפולה (לסרוג את העין שמתחת לזו שעל המסרגה), 1 ימין. דוגמא 2 - כל השורות אותו דבר - עין ראשונה ואחרונה תמיד ימין. ביניהן - 2 עיניים יחד בימין, חוט על המסרגה. לחזור עד לעין האחרונה. זהו, בהצלחה!

Shappiro

New member
בדוגמא הראשונה...

השורה הראשונה אכן מתאימה למספר עיניים המתחלק לשלוש, אבל השורה השניה מתחלקת לארבע אם הבנתי נכון (שמאל, ימין, ימין כפול, ימין) וזאת בהנחה שהעין הראשונה בצעיף (הלא סרוגה) היא שמאל...

קוקי33

New member
לא - עין ימין כפולה..

היא עין אחת, שסורגים על ידי הכנסת המסרגה לעין שמתחת לשורה במקום לעין על המסרגה. העין הראשונה בצעיף אינה שמאל, אלא מה שנקרא SL - העברה בלבד.

Shappiro

New member
אני מבינה את זה...

זה פשוט לא מתחלק לשלוש

קוקי33

New member
תנסי כך..

בצד הימני - כשאנחנו מסתכלים על הצעיף ישנם מספר טורים חוזרים (לאורך) - טור של עיני שמאל, טור של דוגמת 'אורז' (ימין-שמאל-ימין-שמאל לסירוגין), טור של עין ימין גדולה ובולטת (זו העין הכפולה), טור נוסף של 'אורז', וחוזר חלילה. אני מקווה שזה יעזור.. אני לא כל כך מנוסה בהסברים..

למעלה